Bojíte sa EURA ??
-
Stenky
Professional
su veci co su u nas lacnejsie a veci co su u nas drahsie. preto beriem ten clanok s tak obrovskym nadhladom akoby ani neexistoval.jimino napísal:nevravim, ze slovensko je najdrahsie, ale v porovnani s platmi najlacnejsie nie je. uz len to, ze 90% rakusanov nejazdi na feliciach, ale bavorakoch za nieco hovori. a to, ze sa z bavoraka nenajem pokladam za "divny argument". pretoze ak sa nenajem, tak si bavorak predsa nemozem dovolit...
a prechodu sa ciastocne bojim. mali s nim problemi aj nemci a my sa s tym podla nasich politikov vysporiadame. som zvedavy. a to, ze nebude bankovka 1 euro, povazujem za zle. ako student budem mat vacsinou len mince, takze... nie je o com.
je pravda, ze to bude lepsie, ked pojdem do ostatnych clenskych krajin, ze nemusim rozmienat apod. ale ako si chudobny clovek bude moct dovolit vycestovat napr do francuzska? to radsej si tie peniaze rozmenim.
velke rise dlho nevydrzia
samozrejme budu ludia nespokojni, neutralni aj spokojni s prechodom na EURo vsetkym nikdy nevyhovies.
dvihnu sa ceny adekvatne k okoliu, dvihnu sa platy adekvatne k cenam...je to vecou spravnych koeficientov.
-
p4ra
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Neber tie cifry doslovne. To bol len priklad. Ak budem zarabat 500 EUR priklad, tak najomne bude 200 EUR asi. Toto cisto len tak hadzem cisla, snazim si predstavit situaciu. Teda 300 EUR ostane na zivot. Jeden vikend ides von, mas 250 EUR povedzme este. A to mas pred sebou cely mesiac. Ja viem, ze sa to zda prehnane, ale sa len snazim si predstavit situaciu.kobalt napísal:Sak si si presne odpovedal. Nemas jedno ci minies z 500 EUR 30 alebo z 15000 SK 1000?
Tomasko, to znie zaujimavo kazdopadne, co si povedal..
-
Tomasko
Guru wannabe
tak toto porovnanie je dost neobjektivne podla mna, vzhladom na to, ze ked to je americka firma urcite to bude drahsie tu ako v amerikejimino napísal:http://www.tvojepeniaze.sk/slovensko-pa ... porteb_p01
ale zjavne to vsetci nepochopili, citam ohlasyp4ra napísal:Tomasko, to znie zaujimavo kazdopadne, co si povedal..
-
Tomasko
Guru wannabe
tak platy by mali ist tiez hore, pretoze, pojde vsetko hore (sluzby...), len do akych hodnôtpuccik napísal:ano bojim lebo ak moja mama zarobi dajme tomu +18000 a jej to daju ako euro tak bude mat asi dajme tomu 400 eur nepocitam a chcelieb bude stat 2 eura a bit 180 az 200 ano bojim sa ci nebudem mat co si obliest
ale ved budme optimisti
-
triple
Guru wannabe
no rátaj s tým že zo začiatku to bude tak trocha prispôsobené že chleba bude v prepočte stáť rovnako.. a ak dobre uvazujem tak potom tak ako aj ceny napr chleba prídu na 2 euro tak aj plat by mal ísť alikvotne hore a nemalo by to ostať pri tých 4 stofkách nie?puccik napísal:ano bojim lebo ak moja mama zarobi dajme tomu +18000 a jej to daju ako euro tak bude mat asi dajme tomu 400 eur nepocitam a chcelieb bude stat 2 eura a bit 180 az 200 ano bojim sa ci nebudem mat co si obliest
-
t0m4s3
Admin
Pokial sa platy prerataju kurzom eura, tak ten drink nema inu moznost ako stat tolko eur, kolko vychadza podla kurzu, pretoze drink ktory stoji teraz napr. 50 korun, si za 3eura (napr.) vela ludi nekupi. Predstavujes si to, ze ako sibnutim carovneho prutika zrazu budu zo vsetkych zobraci. Urcite nieco malo na tom prerobime, ale to je dan za 'europskost'. Na druhu stranu, ziadne drasticke zmeny by prist nemali. (dufam)p4ra napísal:Tak ako si to vy predstavujete? Kolko nas bude stat drink napr.?
-
p4ra
Redeemer
No, snad mas pravdu. Ja nehovorim, ze budeme zobraci, ale bojim sa, ze pride k velkej zmene.t0m4s3 napísal:Pokial sa platy prerataju kurzom eura, tak ten drink nema inu moznost ako stat tolko eur, kolko vychadza podla kurzu, pretoze drink ktory stoji teraz napr. 50 korun, si za 3eura (napr.) vela ludi nekupi. Predstavujes si to, ze ako sibnutim carovneho prutika zrazu budu zo vsetkych zobraci. Urcite nieco malo na tom prerobime, ale to je dan za 'europskost'. Na druhu stranu, ziadne drasticke zmeny by prist nemali. (dufam)