Heslo vies iba ty a Rodicia ...
Je to "novy" projekt InfoVeku ... cize ma to tak 90% skol
ale k tomu nemá každý prístup. My máme tiež všetky dôležité údaje ako výsledky skúšok a zápočtov a kadečo iné na nete, ale k tomu nemá nikto prístup pokiaľ mu nedám meno a heslo. Je to úplne bežná vec.fizz napísal:njn, mne ide skor o to, ze som papierovo dospela a znamky su moje osobne udaje. Co to ma co hladat na nete
ale ešte musíš dokončiť povinnú školsku dochádzku. A ak bude každý rozmýšlať ako ty, že som dospelý, zajtra si kúpim pivo a kašlem na školu tak sa kam dostaneme? Zachvýľu by sa v domácich potrebách bude predávať kyjak a budeme zase praludiaparadajka napísal:podla mna je to wolovina ale co uz ved ked som dospeli tak uz som svojpravni a mam pravo si o sebe rozhodnut ale vysvetli to infoveku
mozno na inej planete... a brm chcel asi naznacit ze ked sa o teba rodicia staraju maju pravo vediet o tvojom prospechu...fizz napísal:Zda sa mi to trochu mimo toho co som chcela povedat....tu nejde o to, ci si to mozu nasi pozriet alebo nie, mne je to jedno. Ide o to, ze budem mat 18, cize budem dospela a plati zakon o ochrane udajov a heslo dostanu aj rodicia. Nie o to, ci mi rodicia platia jedlo a spol. Btw. nemaju tu povinnost do 26 alebo tak nejak?
pochopil som to tak, ze osobny udaj je nieco, z coho sa da priamo urcit o aku osobu ide, co sa podla mna zo znamok presne urcit neda a tym padom vobec nepodliehaju zakonu o ochrane osobnych udajovOsobnými údajmi sú údaje týkajúce sa určenej alebo určiteľnej fyzickej osoby, pričom takou osobou je osoba, ktorú možno určiť priamo alebo nepriamo, najmä na základe všeobecne použiteľného identifikátora alebo na základe jednej či viacerých charakteristík alebo znakov, ktoré tvoria jej fyzickú, fyziologickú, psychickú, mentálnu, ekonomickú, kultúrnu alebo sociálnu identitu.
Kód: Vybrať všetko
http://www.oou.mico.sk/Osobné_údaje
Ber to tak, ze ti nic nebrani zmenit heslo a tak zabranit rodicom v pristupe k tvojim znamkam, zaroven mozes podat na riaditela(alebo inu osobu zo skoly, ktora je za to zodpovedna) trestne oznamenie. Ale otazne je, ako sa k tomu postavia tvoji rodicia, pretoze ako uz bolo spomenute, od 18tich si pod ich strechou len z ich dobrej vole. Dospelost ma 2 stranky, prijemnu - samostnatnost, ale aj neprijemnu - zodpovednost za seba.fizz napísal:mne ide o to, ze skola odomna nechcela ani podpis, ze stym suhlasim ani nic, pritom ked to spustia budem uz mat 18 a znamky su moje osobne udaje, cize o tom rodicia nemaju (podla zakona, moj osobny nazor nie je dolezity) co vediet