znamky na internete

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Shark NX
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

fizzicku aj ja to tak mam uz 3. Rok ... Je to zvyk ... Aj tak mi na to rodicia pozeraju raz za pol roka ... ;)
Heslo vies iba ty a Rodicia ...
Je to "novy" projekt InfoVeku ... cize ma to tak 90% skol :wink:
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

keby si to aj nemohli pozerať priebežne, tak by sa všetky tvoje známky dozvedeli na rodičovskom združení, tak to máš jedno
pershing
Guru
Guru

Príspevok od používateľa pershing »

my uz to mame rok...chaaaraaaa...ale teraz nato mama uz jaksi zabudla :D
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

fizz napísal:njn, mne ide skor o to, ze som papierovo dospela a znamky su moje osobne udaje. Co to ma co hladat na nete
ale k tomu nemá každý prístup. My máme tiež všetky dôležité údaje ako výsledky skúšok a zápočtov a kadečo iné na nete, ale k tomu nemá nikto prístup pokiaľ mu nedám meno a heslo. Je to úplne bežná vec.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

a nedá sa zmeniť?
paradajka
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa paradajka »

podla mna je to wolovina ale co uz ved ked som dospeli tak uz som svojpravni a mam pravo si o sebe rozhodnut ale vysvetli to infoveku :lol:
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

fizz.. je to kruté, ale keď si už papierovo dospelá, tak vôbec nemusíš dať heslo rodičom....... Tak ako rodičia už nemajú právu sa Ti starať do známok, tak už nemajú povinnosť Ťa živiť a nechávať Ťa u nich prespávať.. :cry:
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

paradajka napísal:podla mna je to wolovina ale co uz ved ked som dospeli tak uz som svojpravni a mam pravo si o sebe rozhodnut ale vysvetli to infoveku :lol:
ale ešte musíš dokončiť povinnú školsku dochádzku. A ak bude každý rozmýšlať ako ty, že som dospelý, zajtra si kúpim pivo a kašlem na školu tak sa kam dostaneme? Zachvýľu by sa v domácich potrebách bude predávať kyjak a budeme zase praludia
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

fizz.. neviem ako to je do tých 26r presne definované (myslím, že dovtedy nemáš nárok na sociálne dávky v prípade nezamestnanosti).. ale teraz sama píšeš, že po 18ke by Ti už nemali kafrať do známok a zároveň chceš od nich, aby sa do Tvojich 26r o Teba starali.. treba to tak brať, že niečo za niečo.. veď snáď pochopíš, keď sa to bude týkať Tvojich detí.. :oops:

//akurát surfujem po nete a zatiaľ som naďabil na niečo, že škola podľa nejakého zákona nepotrebuje súhlas, ale hľadám ďalej.. :D
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

boze moj riesis hluposti.....ked mas dobre znamky tak mozes mat v.....a ked nemas tak tvoja chyba a viac sa uc. My sme tiez mali znamky na nete bolo to podla mna super. Hocikedy som kukol, co som dostal z pisomky, videl som kolko percent mi vychadza.....paradicka. Rodicia sice heslo mali, ale ani raz si to nekukali, aj ked som si o zmenil tak som im dal to nove a nic.
ViRuS
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ViRuS »

fizz napísal:Zda sa mi to trochu mimo toho co som chcela povedat....tu nejde o to, ci si to mozu nasi pozriet alebo nie, mne je to jedno. Ide o to, ze budem mat 18, cize budem dospela a plati zakon o ochrane udajov a heslo dostanu aj rodicia. Nie o to, ci mi rodicia platia jedlo a spol. Btw. nemaju tu povinnost do 26 alebo tak nejak?
mozno na inej planete... a brm chcel asi naznacit ze ked sa o teba rodicia staraju maju pravo vediet o tvojom prospechu...
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Je to vyborna vec. Aspon rodicia budu vediet, ako su na tom ich deti a bude menej samovrazd v casoch vysvedceni.
ViRuS
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ViRuS »

no... tak som sa do toho trosku pozrel a nasiel som definiciu
Osobnými údajmi sú údaje týkajúce sa určenej alebo určiteľnej fyzickej osoby, pričom takou osobou je osoba, ktorú možno určiť priamo alebo nepriamo, najmä na základe všeobecne použiteľného identifikátora alebo na základe jednej či viacerých charakteristík alebo znakov, ktoré tvoria jej fyzickú, fyziologickú, psychickú, mentálnu, ekonomickú, kultúrnu alebo sociálnu identitu.
pochopil som to tak, ze osobny udaj je nieco, z coho sa da priamo urcit o aku osobu ide, co sa podla mna zo znamok presne urcit neda a tym padom vobec nepodliehaju zakonu o ochrane osobnych udajov

//snad som nasiel nieco co to blizsie vysvetli:

Kód: Vybrať všetko

http://www.oou.mico.sk/Osobné_údaje
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Mňa by to tiež štvalo, ja som nezvykla rodičom hovoriť známky, lenže na druhej strane vedeli, že sa neflákam, že sú predmety, čo mi nejdú a približne vedeli, čo mi vychádza. Takýto systém sme síce nemali, ale neboj, je to len sila zvyku. Skús sa pozrieť aspoň na tie "výhody", že budeš vedieť vždy aktuálne svoje známky...
tomasso
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomasso »

my to mame tiez...ale som stratil heslo co nam dali...a mama na to tiez zabudla, taze mi to je jedno
robbiee
Star
Star

Príspevok od používateľa robbiee »

Ked uz si pri tych kamerach, na byvalej skole maju aj kamery...
Famine
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Famine »

Hm myslím že podla školskeho poriadku by sa mala davat podpisovať žiacka.
A mysím že je lepšie ked si rodičia budu pozerať znamky postupne ako ked by mali byt na vysvečku prekvapeny a šokovany zo zlej znamky;-) Myslím že preto to spravili priestupnejšie. Myslím že rodičia by mali mať aj prehlad nad ich dietatom, aby po zlej znamke dohliadli na to že si môže opraviť tu známku;-)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

fizz napísal:mne ide o to, ze skola odomna nechcela ani podpis, ze stym suhlasim ani nic, pritom ked to spustia budem uz mat 18 a znamky su moje osobne udaje, cize o tom rodicia nemaju (podla zakona, moj osobny nazor nie je dolezity) co vediet
Ber to tak, ze ti nic nebrani zmenit heslo a tak zabranit rodicom v pristupe k tvojim znamkam, zaroven mozes podat na riaditela(alebo inu osobu zo skoly, ktora je za to zodpovedna) trestne oznamenie. Ale otazne je, ako sa k tomu postavia tvoji rodicia, pretoze ako uz bolo spomenute, od 18tich si pod ich strechou len z ich dobrej vole. Dospelost ma 2 stranky, prijemnu - samostnatnost, ale aj neprijemnu - zodpovednost za seba.
Mne osobne by to bolo jedno, znamky som povacsinou hovoril, alebo v takej meire, aby priemer oznamenych zodpovedal priemeru skutocnych :)
A na nete su vystavene pod heslom, to mame aj my na skole, ale tam mam pristup iba ja, ty sa mozes branit len proti oznameniu hesla rodicom.(to uz tusim niekto spominal, ale musel som aj ja ) :oops:
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

Kym som chodil na strednu tak posledny rok sme to mali ako skusobnu verziu. Vsetci sme dostali loginy a hesla a mali sme to dat rodicom a to bola ta chyba programu! nikto totiz nedal.
Kamarat19
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Kamarat19 »

elektronicka ziacka je najhorsie co ma mohlo postretnut, neprajem nikomu
Napísať odpoveď