Regulator prudu
-
gego
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Regulator prudu
nevie niekto schemu na regulaciu prudu plynule od 0- 20 A ????? reostat takeho vykonu asi nezozeniem a ina moznost nieje ???
-
gego
Light Professional
no formovanie bateriek ... mam trafo z usmernovacom a ked nabijam traktorovu baterku tak to tam vykuri 14 A a ja potrebujem len 8 A takze ako na to ... a okrem toho ked nabijam tak sa to trafo ide roztavit tak ako na to ?? sem tam s nim robim aj elektrolyzu a tam je odber aj vse 20 A potrebujem to regulovat lebo sa mi trafo roztavi ... cize ako na to ??Martinekk napísal:nech napise naco mu to bude. vsetko sa da, ked sa chce a su na to peniaze, tak co. som ja veru zvedavy co to bude za blbost. mohol napisat pri akom napeti to ma fachcit a co reguluje. takto to musim z neho tahat.
-
Martinekk
Light Professional
schem na nabijacky aku mas na nete dost. staci trochu googlit. mozno je nieco aj na www.belza.cz ja by som skusil kondenzatorovu nabku, tatkova funguje uz 25 rokov. vyhoda je ta, ze netreba mat vykonovy prvok a velke tepelne straty. kondenzator je na primarnej strane trafa. sekundar je isteny proti prepetiu pri odpojeni zataze tyristorom.
-
gego
Light Professional
skus nejaku schemu najst ja nechcem vrazat do nabijacky ked mi treba len schemu na prudovy regulator ...Martinekk napísal:schem na nabijacky aku mas na nete dost. staci trochu googlit. mozno je nieco aj na www.belza.cz ja by som skusil kondenzatorovu nabku, tatkova funguje uz 25 rokov. vyhoda je ta, ze netreba mat vykonovy prvok a velke tepelne straty. kondenzator je na primarnej strane trafa. sekundar je isteny proti prepetiu pri odpojeni zataze tyristorom.
-
Martinekk
Light Professional
ked mi treba len schemu na prudovy regulator
no a to je prave ta nabijacka. nemam kedy hladat nejake schemy, google mas, tak hladaj. sorry, ale fakt nemam cas. som rad ze mozem sem aspon cosi napisat... jo, a ak sa do elektroniky nerozumies a nemas prehlad o vyhlaske, tak sa do toho nepustaj, nechcem ta mat na svedomi.
no a to je prave ta nabijacka. nemam kedy hladat nejake schemy, google mas, tak hladaj. sorry, ale fakt nemam cas. som rad ze mozem sem aspon cosi napisat... jo, a ak sa do elektroniky nerozumies a nemas prehlad o vyhlaske, tak sa do toho nepustaj, nechcem ta mat na svedomi.
-
gego
Light Professional
hm neviem zato ze neviem zohnat schemu uz neviem co robim hm no neviem ci sa nenam nahodou urazit ...Martinekk napísal:ked mi treba len schemu na prudovy regulator
-
Martinekk
Light Professional
mne je jedno ci sa urazis, mna tym nenastves ani mi nis nesposobis.
http://www.belza.cz/charge/chc.htm a hodnoty suciastok si uz hadam vies prepocitat. ak nie, nestavaj.
http://www.belza.cz/charge/chc.htm a hodnoty suciastok si uz hadam vies prepocitat. ak nie, nestavaj.
Nic v zlom kamo,ale uz mi neda,tak ti musim napisat.To co pises je blbost.Tyristor je tam prave regulujucim clenom...A nie nejakym"isticom prepatia".A pises zaujimave veci aj v inych prispevkoch...Ak celkom niecomu nechapes,tak sa radsej nevyjadruj,pretoze potom ak to po tebe niekto cita,kto sa vyzna do elektroniky,tak si o tebe pomysli,ze nevies o com pises a taras 2 na 3.Nic v zlom,dufam,ze sa neurazisMartinekk napísal: kondenzator je na primarnej strane trafa. sekundar je isteny proti prepetiu pri odpojeni zataze tyristorom.
Ja ti nieco najdem,alebo nakreslim-je to fakt jednoduche.Ale az vecer,mozno cez vikend-mam dost nabity program cez tyzden...Ak to dovtedy nenajdes sam,alebo niekto tu.gego napísal:...
-
Martinekk
Light Professional
Dudo02, precitaj si pokec k zapojeniu, na ktore som dal link. co myslis, ako sa prejavuje kapacita kondenzatora? prejavuje sa ako impedancia, je to kapacitna reaktancia. tyristor sa zopne, ked na sekundari vystupi napetie vyssie nez je napetie na zenerke. aspon sa trochu vyznam, ale ked nepoznas kondenzatorovu nabijacku, tvoj problem. nais, ako to podla teba funguje, som veru zvedavy. aku funkciu maju kondiky?
Kua chlape,sa ti musim ospravedlnit-sorry
.Ja som pozeral na inu schemu v domneni,ze to je tvoj odkaz
.Mas pravdu,ten tyristor tam ma funkciu ochranovat trafo pred napatim ktore,by ho mohlo poskodit.
Ale som minule cital,niekde nieco este od teba a to bolo 100% mimo..Preto som aj teraz tak zbrklo reagoval...Len nemam teraz cas,ale potom to najdem a hodim ti to sem
.Tak este raz-prepac.
Ale som minule cital,niekde nieco este od teba a to bolo 100% mimo..Preto som aj teraz tak zbrklo reagoval...Len nemam teraz cas,ale potom to najdem a hodim ti to sem
ak ti niekto povie, ze sa do toho nemas pustat ked nemas paru o vyhlaske, tak je to len dobra rada a nic viac. ked peces travo na 16A a este ked tam mas dake to vassie napatie, tak uraz takymto sposobom by nebol prijemny. ja po 3 rokoch na elektrotechnickej by som sa do toho s takou lahkostou nepustil. ked si si neni niecim isty, tak radsej sa s niekym porad. najlepsie s niekym kto ma spravenu vyhlaskugego napísal:hm neviem zato ze neviem zohnat schemu uz neviem co robim hm no neviem ci sa nenam nahodou urazit ...
je mozne ze si pisal o nicom, co by dotycnemu vobec nepomohlo, lebo ste sa niekedy niekde nepochopili. aj to sa stava. a budi to dojem, ze pises uplne odveciMartinekk napísal:no to som fakt zvedavy kde som pisal scesty... pohladaj to.