Regulator prudu

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
gego
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Regulator prudu

Príspevok od používateľa gego »

nevie niekto schemu na regulaciu prudu plynule od 0- 20 A ????? reostat takeho vykonu asi nezozeniem a ina moznost nieje ???
Martinekk
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martinekk »

co presne s tym chces regulovat? inak existuju na regulovanie tranzistory, pripadne spinane stabilizatory.
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Ty si čisto mladý vedec a bádateľ, ja tie tvoje témy úplne žeriem :D Sorry za OT :oops:
Martinekk
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

nech napise naco mu to bude. vsetko sa da, ked sa chce a su na to peniaze, tak co. som ja veru zvedavy co to bude za blbost. mohol napisat pri akom napeti to ma fachcit a co reguluje. takto to musim z neho tahat.
gego
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Martinekk napísal:nech napise naco mu to bude. vsetko sa da, ked sa chce a su na to peniaze, tak co. som ja veru zvedavy co to bude za blbost. mohol napisat pri akom napeti to ma fachcit a co reguluje. takto to musim z neho tahat.
no formovanie bateriek ... mam trafo z usmernovacom a ked nabijam traktorovu baterku tak to tam vykuri 14 A a ja potrebujem len 8 A takze ako na to ... a okrem toho ked nabijam tak sa to trafo ide roztavit tak ako na to ?? sem tam s nim robim aj elektrolyzu a tam je odber aj vse 20 A potrebujem to regulovat lebo sa mi trafo roztavi ... cize ako na to ??
Martinekk
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

schem na nabijacky aku mas na nete dost. staci trochu googlit. mozno je nieco aj na www.belza.cz ja by som skusil kondenzatorovu nabku, tatkova funguje uz 25 rokov. vyhoda je ta, ze netreba mat vykonovy prvok a velke tepelne straty. kondenzator je na primarnej strane trafa. sekundar je isteny proti prepetiu pri odpojeni zataze tyristorom.
gego
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Martinekk napísal:schem na nabijacky aku mas na nete dost. staci trochu googlit. mozno je nieco aj na www.belza.cz ja by som skusil kondenzatorovu nabku, tatkova funguje uz 25 rokov. vyhoda je ta, ze netreba mat vykonovy prvok a velke tepelne straty. kondenzator je na primarnej strane trafa. sekundar je isteny proti prepetiu pri odpojeni zataze tyristorom.
skus nejaku schemu najst ja nechcem vrazat do nabijacky ked mi treba len schemu na prudovy regulator ...
Martinekk
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

ked mi treba len schemu na prudovy regulator

no a to je prave ta nabijacka. nemam kedy hladat nejake schemy, google mas, tak hladaj. sorry, ale fakt nemam cas. som rad ze mozem sem aspon cosi napisat... jo, a ak sa do elektroniky nerozumies a nemas prehlad o vyhlaske, tak sa do toho nepustaj, nechcem ta mat na svedomi.
gego
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Martinekk napísal:ked mi treba len schemu na prudovy regulator

no a to je prave ta nabijacka. nemam kedy hladat nejake schemy, google mas, tak hladaj. sorry, ale fakt nemam cas. som rad ze mozem sem aspon cosi napisat... jo, a ak sa do elektroniky nerozumies a nemas prehlad o vyhlaske, tak sa do toho nepustaj, nechcem ta mat na svedomi.
hm neviem zato ze neviem zohnat schemu uz neviem co robim hm no neviem ci sa nenam nahodou urazit ...
Martinekk
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

mne je jedno ci sa urazis, mna tym nenastves ani mi nis nesposobis.
http://www.belza.cz/charge/chc.htm a hodnoty suciastok si uz hadam vies prepocitat. ak nie, nestavaj.
Stenky
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Stenky »

tema ako vysita do "volnej diskusie"

krista kabel
Martinekk
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

OT: ked uz tak my elektrikari nadavame kua drat...
Vlavo faza, vpravo nulak, spoji ich len *urak :D koniec OT.
gego
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

bolek napísal:Ty si čisto mladý vedec a bádateľ, ja tie tvoje témy úplne žeriem :D Sorry za OT :oops:
hm k tomu co si napisal mozno aj hej a co ??
Martinekk
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

vratme sa pomaly k teme. staci aj schema? spokojny?
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

Martinekk napísal: kondenzator je na primarnej strane trafa. sekundar je isteny proti prepetiu pri odpojeni zataze tyristorom.
Nic v zlom kamo,ale uz mi neda,tak ti musim napisat.To co pises je blbost.Tyristor je tam prave regulujucim clenom...A nie nejakym"isticom prepatia".A pises zaujimave veci aj v inych prispevkoch...Ak celkom niecomu nechapes,tak sa radsej nevyjadruj,pretoze potom ak to po tebe niekto cita,kto sa vyzna do elektroniky,tak si o tebe pomysli,ze nevies o com pises a taras 2 na 3.Nic v zlom,dufam,ze sa neurazis :roll:
gego napísal:...
Ja ti nieco najdem,alebo nakreslim-je to fakt jednoduche.Ale az vecer,mozno cez vikend-mam dost nabity program cez tyzden...Ak to dovtedy nenajdes sam,alebo niekto tu.
Martinekk
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Dudo02, precitaj si pokec k zapojeniu, na ktore som dal link. co myslis, ako sa prejavuje kapacita kondenzatora? prejavuje sa ako impedancia, je to kapacitna reaktancia. tyristor sa zopne, ked na sekundari vystupi napetie vyssie nez je napetie na zenerke. aspon sa trochu vyznam, ale ked nepoznas kondenzatorovu nabijacku, tvoj problem. nais, ako to podla teba funguje, som veru zvedavy. aku funkciu maju kondiky?
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

Kua chlape,sa ti musim ospravedlnit-sorry :wink: .Ja som pozeral na inu schemu v domneni,ze to je tvoj odkaz :aasmile27: .Mas pravdu,ten tyristor tam ma funkciu ochranovat trafo pred napatim ktore,by ho mohlo poskodit.
Ale som minule cital,niekde nieco este od teba a to bolo 100% mimo..Preto som aj teraz tak zbrklo reagoval...Len nemam teraz cas,ale potom to najdem a hodim ti to sem :D .Tak este raz-prepac.
Martinekk
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

no to som fakt zvedavy kde som pisal scesty... pohladaj to.
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

gego napísal:hm neviem zato ze neviem zohnat schemu uz neviem co robim hm no neviem ci sa nenam nahodou urazit ...
ak ti niekto povie, ze sa do toho nemas pustat ked nemas paru o vyhlaske, tak je to len dobra rada a nic viac. ked peces travo na 16A a este ked tam mas dake to vassie napatie, tak uraz takymto sposobom by nebol prijemny. ja po 3 rokoch na elektrotechnickej by som sa do toho s takou lahkostou nepustil. ked si si neni niecim isty, tak radsej sa s niekym porad. najlepsie s niekym kto ma spravenu vyhlasku :) aspon §21.
Martinekk napísal:no to som fakt zvedavy kde som pisal scesty... pohladaj to.
je mozne ze si pisal o nicom, co by dotycnemu vobec nepomohlo, lebo ste sa niekedy niekde nepochopili. aj to sa stava. a budi to dojem, ze pises uplne odveci :)
Martinekk
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Turtlak, mas pravdu. ja totizto nechcem mat niekoho na svedomi... dvadsatjednotku mam.
Napísať odpoveď