Zmena MAC v sieti

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
jorg22
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Zmena MAC v sieti

Príspevok od používateľa jorg22 »

Vo Windowse XP som si zmenil svoju MAC adresu na MAC adresu niekoho ineho v sieti co ma vecsi upload a inu IP co sa obcas hodi.
Provider prideluje pripojenie podla MAC.Nenechal som si to nastalo iba par minut co som to skusal ci to facha fpohode.
Je to trestne ked mi to zistia, mozem dostat nejaku pokutu?
Enduro3333
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Enduro3333 »

Nemyslim si lebo to by museli riešit sudom ... skor ti bud vypovedaju zmluvu alebo ti zafakturu vyššiu cenu za lepsi internet.....
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Zalezi od zmluvy, byva bezne napisane v zmluve, ze pouzivanie inej IP/MAC adresy byva pokutovane, takze o nejaku tisicku ci dve mozes byt lahsi.
Kesoman
Star
Star

Príspevok od používateľa Kesoman »

Ja mam taku otazocku ze ci sa da zmenit Mac addressa co je na sietovke (nemyslim tu co je pod widlami...)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Da. Pouzi program A-MAC, KMAC, SMAC alebo iny...
jorg22
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

hojko napísal:Da. Pouzi program A-MAC, KMAC, SMAC alebo iny...
Pokial viem tak taketo programy meni MAC iba v registroch Windowsu a v sieti to ale vyzera ako keby sa menila MAC sietovky.
Neviem ci to este plati ale MAC adresay sa na sietovky davali napevno.
//Edit:
hojko napísal:Nechapem co si chcel tymto prispevkom povedat, takze ak mas daku otazku alebo chces nieco napisat, tak to napis zrozumitelne.
Keso sa pytal ci ide zmenit MAC adresa na sietovke nielen vo Win tak som reagoval na to ze MAC adresa na sietovke sa neda zmenit.
Dufam ze sa rozumieme :oops: .
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Nechapem co si chcel tymto prispevkom povedat, takze ak mas daku otazku alebo chces nieco napisat, tak to napis zrozumitelne.
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

jorg22 napísal:Keso sa pytal ci ide zmenit MAC adresa na sietovke nielen vo Win tak som reagoval na to ze MAC adresa na sietovke sa neda zmenit.
Dufam ze sa rozumieme :oops: .
MAC sa dá zmeniť aj na sieťovej karte (ale niektoré sieťové karty to nepodporujú)
enema
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa enema »

presne tak da sa zmenit aj na sietovke ale byva to uz o dost zlozitejsie, skus napriklad ten SMAC2.0 a ked mas dobry firewall, mozno ani nepridu na to kto to ma na svedomi a nijako ta nebudu moct pokutovat
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

1. Podľa mňa je to len otázka času kedy si to všimnú, lebo jedna MAC adresa a dve IP-adresy, tak to bude asi čudné nie?

2. Keď na ten účet sťahuješ/ uploaduješ len ty a on nie, tak ten druhý sa určite bude sťažovať, že má rýchly net a predsa mu to ide veľmi pomaly. Keď sťahuješ z P2P od obrovského počtu peer-ov, tak tomu druhému aj prehiadač ide len ako-tak. Určite sa teší, že niekto mu bere šírku pásama.

Preto je lepšie riešenie prideliť každému fixnú IP-adresu, vtedy by bol pekný IP-conflict. :D
midnight_man
Guru
Guru

Príspevok od používateľa midnight_man »

all videl som neico take ze sa to dalo v biose :)..ano je pravda ze uz ked to robim tak tak aby mi nikdo na to neprisiel...svoj PC na mojej IP nechavam zapnuty aby nebolo podozrive ze som offline..ale myslim ze nieje moc tazke poriesit to tak aby nikdo nevedel kdo som ...chces zmenit mac? vymen sietovku :D :D
galleon
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa galleon »

midnight_man napísal:all videl som neico take ze sa to dalo v biose :)..ano je pravda ze uz ked to robim tak tak aby mi nikdo na to neprisiel...svoj PC na mojej IP nechavam zapnuty aby nebolo podozrive ze som offline..ale myslim ze nieje moc tazke poriesit to tak aby nikdo nevedel kdo som ...chces zmenit mac? vymen sietovku :D :D
vymenit sietovku a naco ? ked mac adresu mozes zmenit jednoducho :D

tu> for linux/win/bsd/macOSX/ > http://www.blogspot.sk/2007/01/03/zmena ... acosx-win/

tu> program pre win :D > http://www.codeproject.com/tools/MacIdChanger.asp

http://blackhole.sk/node/865 :)
jorg22
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Cesar napísal:1. Podľa mňa je to len otázka času kedy si to všimnú, lebo jedna MAC adresa a dve IP-adresy, tak to bude asi čudné nie?

2. Keď na ten účet sťahuješ/ uploaduješ len ty a on nie, tak ten druhý sa určite bude sťažovať, že má rýchly net a predsa mu to ide veľmi pomaly. Keď sťahuješ z P2P od obrovského počtu peer-ov, tak tomu druhému aj prehiadač ide len ako-tak. Určite sa teší, že niekto mu bere šírku pásama.

Preto je lepšie riešenie prideliť každému fixnú IP-adresu, vtedy by bol pekný IP-conflict. :D
Mne sa IP meni podla MAC takze ked si zmenim svoju MAC na cudziu a sme pripojeny obaja tak bud jemu nejde vobec internet alebo mne :) .
medo8
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa medo8 »

cawte..neviete preco mi nechce zmenit mac adresu na notebooku...mam vistu a skusal som uz aj programy ale ziadny vysledok :?
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Pozri sa, či tie verzie čo si skúšal vôbec fungujú s Vistou.
Napísať odpoveď