Ako sa spravne ucit?
Ako sa spravne ucit?
nevie niekto niaku metodu ako sa spravne naucit niaku vec........tak aby som si to zapametal.....dik
Re: ako sa spravne ucit
no ja sa ucim tak, ze kazdu vetu si zopakujem 2 alebo 3 krat.... a takto si prejdes cele ucivo..... no ale ked ide o nejaku absolutnu kravinu, tak sa to nedokazem naucit ani za tri hodiny, tak sa vykaslem na to a idem na hojko.commaTTer napísal:nevie niekto niaku metodu ako sa spravne naucit niaku vec........tak aby som si to zapametal.....dik
presne tak, uplny suhlas.Amerigo napísal:Učenie je základom k úspechu . Hlavná vec je že sa nemôžeš biflit . Pretože tým si škodíš sám sebe . Trvá to strašne dlho a je to len kvôli známke .Potom to už zabudneš .
to ako jedna anglictinarka z nasej skoly vyzaduje, aby ziaci nie ze vedeli clanky z ucebnice, ale aby sa ich biflili naspamat.
-
bolek
Guru
- Kontaktovať používateľa:
Zo zásady sa vždy učievam nahlas, inak to nemá ani význam. Celé si to niekoľkokrát prejdem a snažím sa na všetko si vytvoriť nejakú pomôcku alebo si to vybaviť v nejakej súvislosti. Veľa závisí aj od toho, aký si typ. niekomu vyhovuje keď sa učí nahlas, niekto si to potrebuje písať, iný veľa obrázkov. Treba zistiť, čo vyhovuje najviac tebe konkrétne.
aj mne to hovoriadigo napísal:inac akoze co si predstavujete pod pojmom biflenie? vsetci mi hovoria ze som biflos...no ja sa to proste normalne naucim....podla mna biflos je taky, co sa to uci odslova doslova no nie?
aj z diktatov som naml horsiu ako dvojku nikdy, z matiky mavam same jednotky, no povedzte, da sa diktat alebo matika nabiflit
-
DonLuca
Medium Star
Re: Ako sa spravne ucit?
Nesedieť toľko za netom, ale radšej za knižkamimaTTer napísal:nevie niekto niaku metodu ako sa spravne naucit niaku vec........tak aby som si to zapametal.....dik
Edit/// a keď stíhaš oboje vtedy si frajer
-
audiotrack
VIP
podľa mňa nie je nejaký celosvetový štandart učenia. Každý má iný štýl a ty sám musíš vedieť ako sa ti najlepšie učí. Niekto sa učí pri hudbe, no mne to vyslovene prekáža. Ja musím mať ticho. Taktiež sa musím učiť v noci, lebo si viac zapamätám, no niekto sa učí hneď ako príde zo školy aby to v noci mohol "zalievať".
[quote=""J""]aj mne to hovoria
ale to ja mam len dobru pamat, take primitivnejsie veci z fyziky, chemie, geografiu, si zapamatam z hodiny (ak nezaspim
)
aj z diktatov som naml horsiu ako dvojku nikdy, z matiky mavam same jednotky, no povedzte, da sa diktat alebo matika nabiflit
neda
[/quote]Takeho spoluziaka sme mali aj my na zakladke. Vsetko vedel, tak sme ho volali bifloss. Dneska ma same patky, prepadol, huli, fajci, pije.. nedopadni tak.
- Biflos je jasny. Vsetko vie presne, ako ma v zosite, no ked mu trocha inak formulujes otazku tak, aby sa trocha logicky zamyslel, tak je ticho alebo striela do cierneho a vobec nevie o com.
-Ja sa najviac naucim na hodine, ak je dobry a systematicky vyklad, k tomu strucne poznamky v bodoch, ktore mi pripomenu, co sme brali na hodine.
-Neznasam doslovne diktovane poznamky, to je pre kocky, co sa to nasrotuju a potom maju jednotky. Pre mna je to slana voda.
//Audiotrack: Mne to najviac leze do hlavy, ked sa prechadzam.
Akonahle zastavim, zastavia sa aj myslienky 
//audiotrack: a v koberci už máš vyšlapaný kruh?
///Frikso: Mám v izbe kruhový koberec v strede miestnosti, tak sa snažím okolo
- Biflos je jasny. Vsetko vie presne, ako ma v zosite, no ked mu trocha inak formulujes otazku tak, aby sa trocha logicky zamyslel, tak je ticho alebo striela do cierneho a vobec nevie o com.
-Ja sa najviac naucim na hodine, ak je dobry a systematicky vyklad, k tomu strucne poznamky v bodoch, ktore mi pripomenu, co sme brali na hodine.
-Neznasam doslovne diktovane poznamky, to je pre kocky, co sa to nasrotuju a potom maju jednotky. Pre mna je to slana voda.
//Audiotrack: Mne to najviac leze do hlavy, ked sa prechadzam.
//audiotrack: a v koberci už máš vyšlapaný kruh?
///Frikso: Mám v izbe kruhový koberec v strede miestnosti, tak sa snažím okolo
-
Grond
Medium Professional
[quote=""J""]aj mne to hovoria
ale to ja mam len dobru pamat, take primitivnejsie veci z fyziky, chemie, geografiu, si zapamatam z hodiny (ak nezaspim
)
neda
[/quote]no aby si diktat pisal dobre tak sa musis naucit gramatiku a tu si z palca nevycucas , na matiku vacsinou tiez sa musis naucit vzorce a podobne sracky ale vacsinou potrebujes logiku , literatura je cisto o bifleni
-
nejakymarko
Addict
Ja mam problem ze sa neviem prinutit ucit. Vzdy ked idem busom domov tak si vravi ze kus sa uz poucim ale malokedy to splnim. U mna je to skor o voli zacat sa ucit a aj sa naucim lebo si vela pamatam zu hodiny raz si precitam poznaky a som viac-menej pripraveny. Len moja lenivost je vacsinou vacsia ako sebazaprenie....ale to sa musi zmenit..som tretiak na strednej a takto o rok uz to budu ine pecky....
lebo ked sa nieco ucim napriklad novu latku tak mi trva dost dlho kym sa to naucim..........a nesedim casto za netom byvam za netom asi hodinu a inac diky vsetkym za prispevky
// a to s tim chodenim to robim to mi pomaha............presne moja rec ze ked zastavis tak uplne vypnes a musis ist od znova
// Nepis viacero prispevkov po sebe- pouzivaj tlacitko UPRAV. BTW. tvoje dakovne prispevky zmazane. Upravil Tomasito
// a to s tim chodenim to robim to mi pomaha............presne moja rec ze ked zastavis tak uplne vypnes a musis ist od znova
// Nepis viacero prispevkov po sebe- pouzivaj tlacitko UPRAV. BTW. tvoje dakovne prispevky zmazane. Upravil Tomasito
-
Ali N
Medium Star
Tak toto mi pripomína mňaSkolacik napísal:Ja mam problem ze sa neviem prinutit ucit. Vzdy ked idem busom domov tak si vravi ze kus sa uz poucim ale malokedy to splnim. U mna je to skor o voli zacat sa ucit a aj sa naucim lebo si vela pamatam zu hodiny raz si precitam poznaky a som viac-menej pripraveny. Len moja lenivost je vacsinou vacsia ako sebazaprenie....ale to sa musi zmenit..som tretiak na strednej a takto o rok uz to budu ine pecky....
Druha vec je že ja som si vždy dokázal veľa zapamatať z hodiny alebo sa to rýchlo naučiť cez prestávku