Ako sa spravne ucit?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
maTTer
Amateur
Amateur

Ako sa spravne ucit?

Príspevok od používateľa maTTer »

nevie niekto niaku metodu ako sa spravne naucit niaku vec........tak aby som si to zapametal.....dik
digo
Zablokovaný
Zablokovaný

Re: ako sa spravne ucit

Príspevok od používateľa digo »

maTTer napísal:nevie niekto niaku metodu ako sa spravne naucit niaku vec........tak aby som si to zapametal.....dik
no ja sa ucim tak, ze kazdu vetu si zopakujem 2 alebo 3 krat.... a takto si prejdes cele ucivo..... no ale ked ide o nejaku absolutnu kravinu, tak sa to nedokazem naucit ani za tri hodiny, tak sa vykaslem na to a idem na hojko.com :lol:
Grond
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grond »

no ja to robim tak ze si to par krat precitam zoberem stary zosit pero a idem pisat teda to co by som povedal ako pri odpovedi skontrolujem a ked to nevychadza tak ako by som to chcel tak si to znova precitam a znova vyskusam napisat
"J"
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa "J" »

citaj si text a zaroven si pis osnovu na nejaky papier. potom si prejdi osnovu a kontroluj ci ku kazdemu bodu osnovy vies co-to povedat.
Amerigo
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Amerigo »

Učenie je základom k úspechu . Hlavná vec je že sa nemôžeš biflit . Pretože tým si škodíš sám sebe . Trvá to strašne dlho a je to len kvôli známke .Potom to už zabudneš . :o
"J"
Medium Professional
Medium Professional

Amerigo napísal:Učenie je základom k úspechu . Hlavná vec je že sa nemôžeš biflit . Pretože tým si škodíš sám sebe . Trvá to strašne dlho a je to len kvôli známke .Potom to už zabudneš . :o
presne tak, uplny suhlas.
to ako jedna anglictinarka z nasej skoly vyzaduje, aby ziaci nie ze vedeli clanky z ucebnice, ale aby sa ich biflili naspamat. :aasmile19:
digo
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa digo »

inac akoze co si predstavujete pod pojmom biflenie? vsetci mi hovoria ze som biflos...no ja sa to proste normalne naucim....podla mna biflos je taky, co sa to uci odslova doslova no nie? :roll:
Grond
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

no biflenie je to ze sa vsetko naucis naspamat ale nerozumies tomu ako trebarz fyziku a tak ....
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

biflos je taky ako moj spoluziak co odchadza zo skoly so slovami "ked sa budem ucit fyziku do druhej a potom sa budem ucit na cvika z matiky tak to sa mi ani neoplati spat"
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomasko »

[quote=""J""]presne tak, uplny suhlas.
to ako jedna anglictinarka z nasej skoly vyzaduje, aby ziaci nie ze vedeli clanky z ucebnice, ale aby sa ich biflili naspamat. :aasmile19:[/quote]aj nas profesor vyzaduje urcite vety z knihy na testy, take "frazy"
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Zo zásady sa vždy učievam nahlas, inak to nemá ani význam. Celé si to niekoľkokrát prejdem a snažím sa na všetko si vytvoriť nejakú pomôcku alebo si to vybaviť v nejakej súvislosti. Veľa závisí aj od toho, aký si typ. niekomu vyhovuje keď sa učí nahlas, niekto si to potrebuje písať, iný veľa obrázkov. Treba zistiť, čo vyhovuje najviac tebe konkrétne.
"J"
Medium Professional
Medium Professional

digo napísal:inac akoze co si predstavujete pod pojmom biflenie? vsetci mi hovoria ze som biflos...no ja sa to proste normalne naucim....podla mna biflos je taky, co sa to uci odslova doslova no nie? :roll:
aj mne to hovoria :? ale to ja mam len dobru pamat, take primitivnejsie veci z fyziky, chemie, geografiu, si zapamatam z hodiny (ak nezaspim :roll: )

aj z diktatov som naml horsiu ako dvojku nikdy, z matiky mavam same jednotky, no povedzte, da sa diktat alebo matika nabiflit :?: neda :roll:
DonLuca
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Re: Ako sa spravne ucit?

Príspevok od používateľa DonLuca »

maTTer napísal:nevie niekto niaku metodu ako sa spravne naucit niaku vec........tak aby som si to zapametal.....dik
Nesedieť toľko za netom, ale radšej za knižkami 8)

Edit/// a keď stíhaš oboje vtedy si frajer :twisted:
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

podľa mňa nie je nejaký celosvetový štandart učenia. Každý má iný štýl a ty sám musíš vedieť ako sa ti najlepšie učí. Niekto sa učí pri hudbe, no mne to vyslovene prekáža. Ja musím mať ticho. Taktiež sa musím učiť v noci, lebo si viac zapamätám, no niekto sa učí hneď ako príde zo školy aby to v noci mohol "zalievať".
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

[quote=""J""]aj mne to hovoria :? ale to ja mam len dobru pamat, take primitivnejsie veci z fyziky, chemie, geografiu, si zapamatam z hodiny (ak nezaspim :roll: )

aj z diktatov som naml horsiu ako dvojku nikdy, z matiky mavam same jednotky, no povedzte, da sa diktat alebo matika nabiflit :?: neda :roll:[/quote]Takeho spoluziaka sme mali aj my na zakladke. Vsetko vedel, tak sme ho volali bifloss. Dneska ma same patky, prepadol, huli, fajci, pije.. nedopadni tak.

- Biflos je jasny. Vsetko vie presne, ako ma v zosite, no ked mu trocha inak formulujes otazku tak, aby sa trocha logicky zamyslel, tak je ticho alebo striela do cierneho a vobec nevie o com.

-Ja sa najviac naucim na hodine, ak je dobry a systematicky vyklad, k tomu strucne poznamky v bodoch, ktore mi pripomenu, co sme brali na hodine.
-Neznasam doslovne diktovane poznamky, to je pre kocky, co sa to nasrotuju a potom maju jednotky. Pre mna je to slana voda.

//Audiotrack: Mne to najviac leze do hlavy, ked sa prechadzam. :D Akonahle zastavim, zastavia sa aj myslienky :|

//audiotrack: a v koberci už máš vyšlapaný kruh? :lol:
///Frikso: Mám v izbe kruhový koberec v strede miestnosti, tak sa snažím okolo :D
Grond
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

[quote=""J""]aj mne to hovoria :? ale to ja mam len dobru pamat, take primitivnejsie veci z fyziky, chemie, geografiu, si zapamatam z hodiny (ak nezaspim :roll: )

aj z diktatov som naml horsiu ako dvojku nikdy, z matiky mavam same jednotky, no povedzte, da sa diktat alebo matika nabiflit :?: neda :roll:[/quote]no aby si diktat pisal dobre tak sa musis naucit gramatiku a tu si z palca nevycucas , na matiku vacsinou tiez sa musis naucit vzorce a podobne sracky ale vacsinou potrebujes logiku , literatura je cisto o bifleni
nejakymarko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa nejakymarko »

Ja mam problem ze sa neviem prinutit ucit. Vzdy ked idem busom domov tak si vravi ze kus sa uz poucim ale malokedy to splnim. U mna je to skor o voli zacat sa ucit a aj sa naucim lebo si vela pamatam zu hodiny raz si precitam poznaky a som viac-menej pripraveny. Len moja lenivost je vacsinou vacsia ako sebazaprenie....ale to sa musi zmenit..som tretiak na strednej a takto o rok uz to budu ine pecky....
maTTer
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa maTTer »

lebo ked sa nieco ucim napriklad novu latku tak mi trva dost dlho kym sa to naucim..........a nesedim casto za netom byvam za netom asi hodinu a inac diky vsetkym za prispevky

// a to s tim chodenim to robim to mi pomaha............presne moja rec ze ked zastavis tak uplne vypnes a musis ist od znova

// Nepis viacero prispevkov po sebe- pouzivaj tlacitko UPRAV. BTW. tvoje dakovne prispevky zmazane. Upravil Tomasito
Ali N
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Ali N »

Skolacik napísal:Ja mam problem ze sa neviem prinutit ucit. Vzdy ked idem busom domov tak si vravi ze kus sa uz poucim ale malokedy to splnim. U mna je to skor o voli zacat sa ucit a aj sa naucim lebo si vela pamatam zu hodiny raz si precitam poznaky a som viac-menej pripraveny. Len moja lenivost je vacsinou vacsia ako sebazaprenie....ale to sa musi zmenit..som tretiak na strednej a takto o rok uz to budu ine pecky....
Tak toto mi pripomína mňa :lol: Poriadne som sa prinutil učiť až na matury. Som zvedavy ako dopadnem teraz na vyške

Druha vec je že ja som si vždy dokázal veľa zapamatať z hodiny alebo sa to rýchlo naučiť cez prestávku
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

ad ^:
doteraz som sa do skoly neucil poriadne ani na pisomky, max. urobil si tahak a finito...

som v maturitnom rocniku a ucim sa podstatne castejsie (akurat ach jaj anglina a fyzika prekliata s ktorou mam vecny problem mi nejde do hlavy)
Napísať odpoveď