Ako sa spravne ucit?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
slavo120
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa slavo120 »

Viete ako sa ucim ja ?? pridem domov hodim tasku .. vecer trochu vycitky ze som sa neucil a rano zmenim knihy a v skole improvizacia :D ....a triedna hovori ze mrham svojim potencialom a mam na viac ....... noo a ked sa uz vynimocne nieco ucim tak si to proste viac krat citam a dufam ze co to pochytim :D i ked obcas su to take zvasty ze to vazne nejde heh
kubodinho
Professional
Professional

Príspevok od používateľa kubodinho »

ja sa ani nstiham ucit ani sa mi nechce , takze maximalne prehodim veci na dalsi den , polku zabudnem , a idem do skoly. ale so pocul ze vraj by sa malo ucit tak ze prides zo skoly oddychnes si aspon hodinu , a potom zacnes s lahsimi predmetmi ktore sa naucis napr. dejak , a tak a potom ides robit tie veci ktore treba pisat , lebo keby si robil najprv tie co sa pisu , tak bysa ti uz nechcelo robit tie ktore sa musis ucit. a ked sa najprv naucis ta k potom sa este vraj prinutis napisat tie veci. neviem ci to funguje na vsetkych , ja som to tak nikdy nerobil , ale pocul som o tom
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

Skolacik napísal:Ja mam problem ze sa neviem prinutit ucit. Vzdy ked idem busom domov tak si vravi ze kus sa uz poucim ale malokedy to splnim. U mna je to skor o voli zacat sa ucit a aj sa naucim lebo si vela pamatam zu hodiny raz si precitam poznaky a som viac-menej pripraveny. Len moja lenivost je vacsinou vacsia ako sebazaprenie....ale to sa musi zmenit..som tretiak na strednej a takto o rok uz to budu ine pecky....
toto som si aj ja hovoril. este v tretom rocniku som si povedal, ze cez prazky ked bude neskutocne teplo a nebudem sa potit niekde vonku, ze sa budem asopn ucit par otazok na slovinu na maturu. absolutne som sa k tomu nevedel donutit. ked som nebol na zlatych sa kupat, tak som sedel pri pc :D je to so mnou bieda. a tak isto ako ty som si hovoril, ze v 4. rocniku sa budem ucit naplno. ale ono sa to tak preklada. teraz si hovoris, ze v 4. sa budes ucit. potom si povies, ze az po stuzkovej, potom si povies, ze az po dozvukoch a potom ked sa budes chciet ucit, tak zistis, ze znamky mas mizerne a musis najprv poopravovat veci v skole a potom pride akademicky tyzden. no a potom ta bude uz len studeny pot zalievat :D lenivost je svina. nie som lenivy, ale co sa tyka skoly, tak to mozem povedat, ze som a poriadne.
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Frikso napísal: //Audiotrack: Mne to najviac leze do hlavy, ked sa prechadzam. :D Akonahle zastavim, zastavia sa aj myslienky :|
U mňa je to také isté, prechádzať sa a meniť polohy, ja by som pri stole za knihou neobsedela :)
A inak strašne obdivujem takých ľudí, ktorí si enormne veľa pamätajú z hodiny a dokážu všetko obkecať. Mala som takého spolužiaka, ktorý dokázal obkecať aj litiku, aj biolu aj fyziku :D A nie sú to bifľoši. :)
digo
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa digo »

no ja hned jak dojdem zo skoly, tak si zacnem robit ulohy a naucim sa dake lahsie predmety, a potom mi zostava napriklad uz len jeden tazky.... potom idem za pc alebo telku alebo von....a navecer sa naucim ten posledny predmet....
ale obcas sa mi stane /hlavne ked sa mam ucit sloh/ ze si to len precitam a vykaslem sa na to, lebo ma to absolutne nebavi...
a taktiez musis davat pozor na hodine, tak sa naucis najviac...
a este ohladom gramatiky...ja som sa najviac naucil citanim knih. akoze ani poridane neviem vybrane slova a podobne blbosti, ale postupom casu som sa to naucil s knih :wink:
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Re: ako sa spravne ucit

Príspevok od používateľa triple »

digo napísal:no ja sa ucim tak, ze kazdu vetu si zopakujem 2 alebo 3 krat.... a takto si prejdes cele ucivo..... no ale ked ide o nejaku absolutnu kravinu, tak sa to nedokazem naucit ani za tri hodiny, tak sa vykaslem na to a idem na hojko.com :lol:
ty mudrák skús sa takto učiť 300 stranové skriptá kde rozumieš každému piatemu slovu

no ja to robím tak že zoberiem skriptá idem s bratom na pivo tam to čítame spolu a diskutujeme tak trochu na tom .. no skôr si z toho robíme prdel.. a pak ked dostanem otázku tak si spomeniem boha to je to čo sme prirovnanoli k tomu ako zbaliť blondínku .. a už viem aj odpoved..
no a samozrejme sa dobre opijeme
violator
Star
Star

Príspevok od používateľa violator »

ja som sa minuly rok pomerne casto biflil...ale teraz si to len citam nahlas s porozumenim, viem o com sa tam hovori, a pri odpovedi vyuzijem schopnosti , ktore viem z rádia a nemam problem...napr. minuly tyzden som odpovedal z literatury, na ten den som sa nic neucil len tyzden predtym som z litiky otvoril zosit a cital, no vyvolal ma a ked sa ma pytal tak som nerozmyslal nad tym kde to bolo v zosite, ale o com to priblizne bolo a hladal som suvislosti...a jednotka bola na svete :D a dnes moji spoluziaci, samozrejme nabifleni, mu celu latku povedali od slova do slova, ale dal im 1/2 lebo mu to pripadalo ako recitovanie basnicky a nie suvisla odpoved a na muture by velmi nepochodili

//btw najradsej sa ucim rano, lebo vecer sa mi nechce a bud pohodlne sedim alebo beham po izbe...to vtedy ked sa ucim dejepis :D
"J"
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa "J" »

Frikso napísal:Biflos je jasny. Vsetko vie presne, ako ma v zosite, no ked mu trocha inak formulujes otazku tak, aby sa trocha logicky zamyslel, tak je ticho alebo striela do cierneho a vobec nevie o com.
Hh, ako dneska na chemii: taak, napis elektronovu konfiguraciu napriklaad...hm...v zosite ste mali uhlik, napis uhlik (spoluziacka napisala). dobre. a teraz napis to iste, ale horcik.
nevedela. :?
mirak2 napísal:doteraz som sa do skoly neucil poriadne ani na pisomky, max. urobil si tahak a finito...
no to mas dobre, ale nas je v triede 18. nepiseme pisomky, nas len skusaju :( to je horsie, tam tahak nemas a ani porozmyslat nemozes, musis hovorit hned.
digo
Zablokovaný
Zablokovaný

Re: ako sa spravne ucit

Príspevok od používateľa digo »

triple napísal:ty mudrák skús sa takto učiť 300 stranové skriptá kde rozumieš každému piatemu slovu
ale ja som nehovoril o priprave na maturu, ale o beznom uceni na zakladke alebo strednej...lebo to je to, na co sa autor podla mna pytal :roll:
a este k teme....vzdy si ucivo zopakuj pred hodinou, ked si v strese(aspon ja vzdy byvam pred hodinou :D ) vtedy sa ti prekrvuje mozog a lepsie si to zapamatas...
a v Brainiacu robili test, ze jednemu chlapikovi s IQ 95 davali jeden mesiac jest ryby, a nakonci mal IQ 117... :wink:
takze papaj rybicky :D
//EDIT: 2 triple: jaj no tak sorac ja sa v tom nevzynam, nie som na vyske :oops:
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

no ja som nehovoril ani o mature ale o skúškach na výške
DonLuca
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DonLuca »

triple napísal:no ja som nehovoril ani o mature ale o skúškach na výške
Prosím nepripomínaj mi tieto dva pojm, lebo pomaly ale isto to už začínam nevykryvať :cry:
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

DonLuca napísal:Prosím nepripomínaj mi tieto dva pojm, lebo pomaly ale isto to už začínam nevykryvať :cry:
pff boha a skús to popri zamestnaní to je iný šok.. pff ale zatial zvládam som tretiak
DonLuca
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DonLuca »

triple napísal:pff boha a skús to popri zamestnaní to je iný šok.. pff ale zatial zvládam som tretiak
Klobúk dole kámo, ale verím, že ty to učenie zvládneš čoby šup :mafia:
puccik
Star
Star

Príspevok od používateľa puccik »

Ucim sa nerad hlavne predmeti ktore mi nevonaju hlavne SJ :D a este mat a DEJ tie mi ide najtahsie sa naucita ale ked sa zapriem a nemislim na nic ine tak to obcas ide :)
Alofok
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Alofok »

No pri učení sa majú zapájať všetky zmysly..... čiže čitať si to, písať si to, ukazovať si to, predstavovať si to, spievať si to....
Raz som skúšala spievať : Eernest Heemingwaay deebuutoval romáánom Slnko aj vycháádzaa... na melódiu ľudovky :D
SSemteXX
Guru
Guru

Príspevok od používateľa SSemteXX »

no ja sa strasne nerad ucim GEOdeziu..proste to je totalna kravina...nemozem z toho...a este aj matiku..hlavne ked je pisomka..no tak to uz milujem :x ..ale zivot je taki no :lol:
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Kedysi som sa učievala aj tak, že som si učivo nahlas opakovala pred zrkadlom, aby som videla, ako vyzerám a pôsobím pri odpovedi, aký mám výraz a artikuláciu :D
bell
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa bell »

bolek napísal:Kedysi som sa učievala aj tak, že som si učivo nahlas opakovala pred zrkadlom, aby som videla, ako vyzerám a pôsobím pri odpovedi, aký mám výraz a artikuláciu :D
LOL , mozno ti to pomoze na skuske z biofyziky :)

ja sa niekedy tak ucim , ze si to len citam a staci mi to na skusku 8)
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

puccik napísal:Ucim sa nerad hlavne predmeti ktore mi nevonaju hlavne SJ :D a este mat a DEJ tie mi ide najtahsie sa naucita ale ked sa zapriem a nemislim na nic ine tak to obcas ide :)
no ako vidím tak tá slovenčina ti fakt nejde hh. predmeti
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

triple napísal:no ako vidím tak tá slovenčina ti fakt nejde hh. predmeti
Prečítaj si, čo má napísané v Bydlisku a potom súď :roll:
Napísať odpoveď