Ako sa spravne ucit?
Viete ako sa ucim ja ?? pridem domov hodim tasku .. vecer trochu vycitky ze som sa neucil a rano zmenim knihy a v skole improvizacia
....a triedna hovori ze mrham svojim potencialom a mam na viac ....... noo a ked sa uz vynimocne nieco ucim tak si to proste viac krat citam a dufam ze co to pochytim
i ked obcas su to take zvasty ze to vazne nejde heh
ja sa ani nstiham ucit ani sa mi nechce , takze maximalne prehodim veci na dalsi den , polku zabudnem , a idem do skoly. ale so pocul ze vraj by sa malo ucit tak ze prides zo skoly oddychnes si aspon hodinu , a potom zacnes s lahsimi predmetmi ktore sa naucis napr. dejak , a tak a potom ides robit tie veci ktore treba pisat , lebo keby si robil najprv tie co sa pisu , tak bysa ti uz nechcelo robit tie ktore sa musis ucit. a ked sa najprv naucis ta k potom sa este vraj prinutis napisat tie veci. neviem ci to funguje na vsetkych , ja som to tak nikdy nerobil , ale pocul som o tom
toto som si aj ja hovoril. este v tretom rocniku som si povedal, ze cez prazky ked bude neskutocne teplo a nebudem sa potit niekde vonku, ze sa budem asopn ucit par otazok na slovinu na maturu. absolutne som sa k tomu nevedel donutit. ked som nebol na zlatych sa kupat, tak som sedel pri pcSkolacik napísal:Ja mam problem ze sa neviem prinutit ucit. Vzdy ked idem busom domov tak si vravi ze kus sa uz poucim ale malokedy to splnim. U mna je to skor o voli zacat sa ucit a aj sa naucim lebo si vela pamatam zu hodiny raz si precitam poznaky a som viac-menej pripraveny. Len moja lenivost je vacsinou vacsia ako sebazaprenie....ale to sa musi zmenit..som tretiak na strednej a takto o rok uz to budu ine pecky....
-
bolek
Guru
- Kontaktovať používateľa:
U mňa je to také isté, prechádzať sa a meniť polohy, ja by som pri stole za knihou neobsedelaFrikso napísal: //Audiotrack: Mne to najviac leze do hlavy, ked sa prechadzam.Akonahle zastavim, zastavia sa aj myslienky
A inak strašne obdivujem takých ľudí, ktorí si enormne veľa pamätajú z hodiny a dokážu všetko obkecať. Mala som takého spolužiaka, ktorý dokázal obkecať aj litiku, aj biolu aj fyziku
no ja hned jak dojdem zo skoly, tak si zacnem robit ulohy a naucim sa dake lahsie predmety, a potom mi zostava napriklad uz len jeden tazky.... potom idem za pc alebo telku alebo von....a navecer sa naucim ten posledny predmet....
ale obcas sa mi stane /hlavne ked sa mam ucit sloh/ ze si to len precitam a vykaslem sa na to, lebo ma to absolutne nebavi...
a taktiez musis davat pozor na hodine, tak sa naucis najviac...
a este ohladom gramatiky...ja som sa najviac naucil citanim knih. akoze ani poridane neviem vybrane slova a podobne blbosti, ale postupom casu som sa to naucil s knih
ale obcas sa mi stane /hlavne ked sa mam ucit sloh/ ze si to len precitam a vykaslem sa na to, lebo ma to absolutne nebavi...
a taktiez musis davat pozor na hodine, tak sa naucis najviac...
a este ohladom gramatiky...ja som sa najviac naucil citanim knih. akoze ani poridane neviem vybrane slova a podobne blbosti, ale postupom casu som sa to naucil s knih
-
triple
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Re: ako sa spravne ucit
ty mudrák skús sa takto učiť 300 stranové skriptá kde rozumieš každému piatemu slovudigo napísal:no ja sa ucim tak, ze kazdu vetu si zopakujem 2 alebo 3 krat.... a takto si prejdes cele ucivo..... no ale ked ide o nejaku absolutnu kravinu, tak sa to nedokazem naucit ani za tri hodiny, tak sa vykaslem na to a idem na hojko.com
no ja to robím tak že zoberiem skriptá idem s bratom na pivo tam to čítame spolu a diskutujeme tak trochu na tom .. no skôr si z toho robíme prdel.. a pak ked dostanem otázku tak si spomeniem boha to je to čo sme prirovnanoli k tomu ako zbaliť blondínku .. a už viem aj odpoved..
no a samozrejme sa dobre opijeme
ja som sa minuly rok pomerne casto biflil...ale teraz si to len citam nahlas s porozumenim, viem o com sa tam hovori, a pri odpovedi vyuzijem schopnosti , ktore viem z rádia a nemam problem...napr. minuly tyzden som odpovedal z literatury, na ten den som sa nic neucil len tyzden predtym som z litiky otvoril zosit a cital, no vyvolal ma a ked sa ma pytal tak som nerozmyslal nad tym kde to bolo v zosite, ale o com to priblizne bolo a hladal som suvislosti...a jednotka bola na svete
a dnes moji spoluziaci, samozrejme nabifleni, mu celu latku povedali od slova do slova, ale dal im 1/2 lebo mu to pripadalo ako recitovanie basnicky a nie suvisla odpoved a na muture by velmi nepochodili
//btw najradsej sa ucim rano, lebo vecer sa mi nechce a bud pohodlne sedim alebo beham po izbe...to vtedy ked sa ucim dejepis
//btw najradsej sa ucim rano, lebo vecer sa mi nechce a bud pohodlne sedim alebo beham po izbe...to vtedy ked sa ucim dejepis
Hh, ako dneska na chemii: taak, napis elektronovu konfiguraciu napriklaad...hm...v zosite ste mali uhlik, napis uhlik (spoluziacka napisala). dobre. a teraz napis to iste, ale horcik.Frikso napísal:Biflos je jasny. Vsetko vie presne, ako ma v zosite, no ked mu trocha inak formulujes otazku tak, aby sa trocha logicky zamyslel, tak je ticho alebo striela do cierneho a vobec nevie o com.
nevedela.
no to mas dobre, ale nas je v triede 18. nepiseme pisomky, nas len skusajumirak2 napísal:doteraz som sa do skoly neucil poriadne ani na pisomky, max. urobil si tahak a finito...
Re: ako sa spravne ucit
ale ja som nehovoril o priprave na maturu, ale o beznom uceni na zakladke alebo strednej...lebo to je to, na co sa autor podla mna pytaltriple napísal:ty mudrák skús sa takto učiť 300 stranové skriptá kde rozumieš každému piatemu slovu
a este k teme....vzdy si ucivo zopakuj pred hodinou, ked si v strese(aspon ja vzdy byvam pred hodinou
a v Brainiacu robili test, ze jednemu chlapikovi s IQ 95 davali jeden mesiac jest ryby, a nakonci mal IQ 117...
takze papaj rybicky
//EDIT: 2 triple: jaj no tak sorac ja sa v tom nevzynam, nie som na vyske