F1 2009

O športe...

Kto vyhrá titul šampióna F1 pre rok 2009

Kimi Raikkonen
23
18%
Felipe Massa
19
15%
Lewis Hamilton
10
8%
Heikki Kovalainen
1
1%
Robert Kubica
5
4%
Nick Heidfeld
0
Žiadne hlasovania
Fernando Alonso
8
6%
Jenson Button
38
30%
Sebastian Vettel
12
10%
Rubens Barrichello
10
8%

Celkom hlasov: 126

Tomasito
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Tomasito »

t0m4s3 napísal:Moja cisto sukromna uvaha je taka, ze Vettel, vzhladom na to, ze jazdil rok predtym serial bez trakcnej kontroly a vzhladom na to, ze tato bude buduci rok v F1 taktiez zakazana, by to nemusel byt uplne marny tah.
Nemyslim, ze by to v prip. Vettela mohlo zohravat nejaku rolu. Zakaz TC vitaju takmer vsetci jazdi, vsetci jazdci maju skusenosti aj bez TC, poniektorym sa nepaci, ze zakaz TC auta o nieco spomali. Monoposty F1 maju aj tak pomerne velky mechanicky grip, aby rozdiely boli zrazu nejake extremne. Osobne vsak zrusenie TC schvalujem- je to dobry tah. BTW. mohli prejst aj sliky... ; )
lacko
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa lacko »

podla toho, co sa v tejto sezone udialo a neudialo.... necudoval by som sa, keby 2 mesiace po skonceni sezony zasadol sud a rozhodol o titule.... nakoniec asi ho budu musiet dat alfonsovi aby bol pokoj... ked tak nad tym rozmyslam keby bolo v mclarene od zaciatku jasne kto bude 1 a kto 2, tak by nenastala situacia: kauza vyrobila dalsiu kauzu... zial pravidla zakazuju timovu reziu... ohladom tej kauzy "spionazna afera" paradoxne je, ze fakty nesuvisia s predmetom vysetrovania- spionaz sa vlastne udiala bez spionaze(pokial rozumiem slovu spionaz, alebo nieje spionaz ako "spionaz"), mclaren ma bud slabych pravnikov alebo dobrych spionov, alebo vo ferrari sa musia este dnes skrabat, ze ako je mozne, ze data, ktore poslali mclarenu, dokazal mclaren vyuzit lepsie ako ferrari.... ALEBO FERRARI POVAZOVALO SVOJE AUTO ZA VELMI ZLE, TAK POSLALI MCLARENU UDAJE A DUFALI, ZE V MCLARENE UROBIA TU CHYBU, ZE POUZIJU ICH DATA... ALEBO!!! JE TOTO CELE IBA NOVY MODERNY SPOSOB AKO ZISKAT POHAR KONSTRUKTEROV
Tomasito
VIP
VIP

Mosley si stojí za kritikou Stewarta Prezident FIA Max Mosley si naďalej stojí za kritikou Jackieho Stewarta - a to aj napriek tomu, že mu druhá strana hrozí súdnym konaním. Mosley označil bývalého trojnásobného majstra sveta "zábavnou figúrkou" a "kvalifikovaným hlupákom." "Nebudem sa ospravedlňovať za to, že som to povedal verejne. Som viac ako šťastný, že som tento môj názor na neho teraz mohol opäť zopakovať." Ten chory fanatik v sebe geny svojho tatka nezaprie http://www.oswaldmosley.com

PS: Naozaj nechapem, ako moze clovek s takymto vystupovanim, zjavnou zaujatostou etc. zastavat funkciu prezidenta FIA.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

Mateq, vettel ma zmluvu s toro rosso na sezonu 2008. opciu na neho ma bmw-sauber do roku 2010. v pripade odchodu alonsa do renaultu (udajne ma podpisat trojrocny kontrakt), sa v McL uvolni 35 milionov dolarov, napr. aj na "vykupenie" vettela.

tomasito, jj :wink: ///edit: ale aj ta kacica splnila svoj ucel. dokazala, ake je jednoduche spravit z vitazneho monopostu, priemerny.

jedno zaujimave video china 2007. pravdou je, ze je cervene, ale vsimajte si hlavne svojich, pod stupnami vitazov. som zvedavy, kolkych napocitate: nula, jedna :idea: z tohto je alonso frustrovany. ma kombinezu teamu mcl, a aj napriek tomu nie je clenom teamu. zacinam zdielat t0m4s3ho nazor (bolo by mnoho ludi nasratych :wink: ). priniesol do mclarenu cislo 1, a s nim nech sa vrati s5 do renaultu. za to, co spravil pre tu britsku maštal si to aj zasluzi!

Tomasito
VIP
VIP

krija napísal:///edit: ale aj ta kacica splnila svoj ucel. dokazala, ake je jednoduche spravit z vitazneho monopostu, priemerny.
Ta tvoja senzacna kacica od spanielskeho bulvaru nedokazala nic- kacica vzdy ostane kacicou. Jediny ucel, o ktory sa mozno spolupricinila je, ze FIA dozrie na rovnosť šancí v McLarene, proti comu osobne nemam ziadne namietky- prispieva to k transparentnosti boja pilotov McL o titul MS. Je ale zaujimave, ze na rovnost sanci po zakaze TR v Renaulte (Alonso), no najma vo Ferrari nikto nikdy nedohliadal- kazdy pritom vedel, ze Ferrari bol team postaveny okolo jedneho muza- Scumiho. Hold,...

PS: Pekne si dopadol- po spatne upecenej bulvarnej kacici browsujes na youtube a hladas, resp. pocitas mechanikov McL pod stupnami vitazov v Shanghai... samozrejme za ucelom dalsieho skandalizovania teamu McL. Chlape, ved toto je uz zufalstvo : )

... ked ta to tak bavi, skus si to prepocitat este raz, avsak tentokrat z tohto videa- www.youtube.com/watch?v=seVEcjOrZbg
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

t0m4s3 napísal:Moja cisto sukromna uvaha je taka, ze Vettel, vzhladom na to, ze jazdil rok predtym serial bez trakcnej kontroly a vzhladom na to, ze tato bude buduci rok v F1 taktiez zakazana, by to nemusel byt uplne marny tah.
Tomasito napísal:Nemyslim, ze by to v prip. Vettela mohlo zohravat nejaku rolu. Zakaz TC vitaju takmer vsetci jazdi, vsetci jazdci maju skusenosti aj bez TC
Možno majú všetci, na druhej strane pri niektorých je to už pár rokov čo bez nej jazdili naposledy. Videl by som teda drobnú výhodu u tých, čo prídu do F1 na budúci rok. Skôr než u Vettela ale u takého Glocka (z GP2, ak si ho niekto ako víťaza vyberie), alebo u Sebastiena Bourdaisa. Tí jazdili bez TC v podobne výkonných mašinách ako je F1. Vettel nie.
krija napísal:Mateq, vettel ma zmluvu s toro rosso na sezonu 2008. opciu na neho ma bmw-sauber do roku 2010. v pripade odchodu alonsa do renaultu (udajne ma podpisat trojrocny kontrakt), sa v McL uvolni 35 milionov dolarov, napr. aj na "vykupenie" vettela.
(...) Sebastian Vettel, jenž se v Turecku v roli třetího jezdce uvedl nejrychlejším pátečním časem. Pilot evropské série formule 3 je však již radu let podporován a smluvně vázán s Red Bullem a BMW by mu jej muselo v roce 2009 vrátit. (formule.cz)
(...) bylo však zmíněno, že Vettel je součástí juniorského programu Red Bull a Dietrich Mateschitz s Helmutem Marko si nebudou chtít nechat jezdce utéci ke konkurenci. (formule1.auto-news.cz)

Proste má zmluvu z RedBullom ako koncernom, do BMW bol požičaný ako testovací pilot v čase, keď ešte v dvoch tímoch ktoré ovláda Mateschitz (RedBull a Toro Rosso) bolo plno (predtým než vykopli Speeda). Keď vykopli Speeda tak si pilota o ktorý má helmu s nálepkou RedBullu už od F3 posadili k sebe. Podobne je na tom napr. Doornbos alebo Jani, ktorí majú zmluvu s Red Bullom, ale keďže v F1 už majú štvorku pilotov (a ďalšie tímy ešte neovládajú :twisted:), tak ich poslali do ChampCar do rozličných tímov.
A ak sa v MCL uvolní (čiste náhodou) 35 mil, tak ich skôr použijú na pokrytie straty za pokutu v špionážnej afére a nie zbytočné a nelogické vykupovanie Vettela zo zmluvy.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Dietrich Mateschitz said: “We have parked him for four years at BMW. We say he is our driver. BMW, however says, he is their driver. But there are contracts in place, and if we perform, he will be back with us in 2009.”
Dizzy
Star
Star

Príspevok od používateľa Dizzy »

To je aka blbost, ze na rovnost sanci politov bude dozerat typek z FIA? Odkedy pozeram f1, este som o niecom takom nepocul. Este k tomu to ma byt nejaky spanielsky Carlos! Uz ma vytaca ako sa tento rok ide meku po krku.
lacko
Light Star
Light Star

alonso priniesol do mcl co? skandaly? ako mclaren mu vobec nema byt za co vdacny, vsak na jeho prichode jednoznacne tym prerobil, za to sa mal cely mcl postavit pod podium a oslavovat alonsa?za to ake vyjadrenia ma na adresu tymu, za to ako narieka, ze tym mu poskodzuje, za to co si dovolil v madarsku, za tie maily, ktore poskodili tymu? tolko si za celu karieru nenavaril ani schumi. Ohladom toho spaniela, ktory ma dohliadat na rovnocennost, to uz je aka rovnocennost, pamatam si, ze ked schumi urobil ten kiks na VC monaka 2006 v kvalde, tak tiez rozhodoval spaniel o tom treste, k tomuto fakt nemam slov (fia sucks na cele s alonsom). Ked bol v renaulte, tak udajne tiez mal velke problemy s tym, ked nahodou fisichella vyhral, takze nech ma kvality ake chce, ma jedno obrovske negativum, nevie zniest prehru, dufam ze v brazilii padne na hubu a poriadne sa udrie na tu svoju konsku hlavu
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

tomasito, zufalstvo? kde na to chodis? toto nie je jedine miesto, kde je mozne diskutovat o F1. na ten fakt s jednym clenom teamu pod stupnom vitazov som bol upozorneny od kolegu v praci. takze zufalo browsujes po youtube iba ak ty, lebo sa pokusas vyvratit kazdy detail toho, co sem napisem ja :wink: .

btw. iba pre teba to nic nedokazuje!

lacko, a co priniesol nando do mcl?
pred zaciatkom tejto sezony sa vyjadrili v McL takto:
Fernando nam povedal o aute za dva dni viac, ako kimi za pat rokov.
alebo fernando povedal:
"Z vonkajšej strany má tím iný imidž: je seriózny a veľmi profesionálny. Prišiel som tu po dvoch tituloch a auto som vylepšil tak, ako som len vedel. V minulom roku sa bojovalo o postup do tretej časti kvalifikácie a teraz sa bojuje o víťazstvo v majstrovstvách..."
preto by bolo zaujimave vidiet nanda v buducej sezone niekde inde. mozno by sme sa dozvedeli, ako sa podielal na tohorocnom monoposte (samozrejme priblizne). 2006, stal monopost za h@vn@, 2007 je najlepsi, a 2008, ???
dokonca na webe je mozne sa docitat rozne spekulacie. napr. o tom, ako dennis vyuzil alonsa. vedel, ze v sezone 2007 bude mat v teame neobruseny diamant v podobe lewisa. potrebal iba schopneho pilota, ktory vie co to povedat o aute. toto sami potvrdili. po odchode MS zostali s takymito vlastnostami iba dvaja piloti. alexander wurtz a nando. dennis vedel, ze talent lewisa, by sa neprejavil v takom rozsahu, ak by nemal k dispozicii kvalitny monopost. bol by to len dalsi vettel s monopostom niekde na urovni BMW Sauber, a ako je vidiet s takym monopostom sa o titul bojovovat neda!!!
tomasito, mozes znova browsovat, aby si tieto moje tvrdenia mohol vyvratit :D .
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Pravidla a zakazy sa menia v F1 defacto kazdy rok. Ako dnes si spominam ako v roku 1998 zvalcovali vsetkych strieborne sipy. Ale tento rok je jasne, ze to ukradli od Ferrari, takze tak :-D
Tomasito
VIP
VIP

krija napísal:tomasito, zufalstvo? kde na to chodis? toto nie je jedine miesto, kde je mozne diskutovat o F1. na ten fakt s jednym clenom teamu pod stupnom vitazov som bol upozorneny od kolegu v praci. takze zufalo browsujes po youtube iba ak ty, lebo sa pokusas vyvratit kazdy detail toho, co sem napisem ja :wink:
Detail? To video bolo jedine, na com stala tvoja uvaha. A ci "pocital" kolega, sef, upratovacka, frajerka, brat alebo bratranec, predpokladam, ze svoje prispevky tu pises sam za seba a podla toho k nim pristupujem. Pokym by si ty sam nemal potrebu to video sem postovat spolu so svojskymi uvahami, kolega by ti mohol tlacit kaleraby od rana do vecera- jednoducho by si to sem nepostol. Tieto vyhovorky na kolegu su teda rovnako smiesne, ako tvoje pocitanie clenov teamu spod podia, a to z detailneho zaberu na Todta : ))) Krija, nazvi si tieto bonmoty ako len chces, ja ta tu o tom ako na mna posobia presviedcat nebudem ; )
krija napísal:lacko, a co priniesol nando do mcl?
pred zaciatkom tejto sezony sa vyjadrili v McL takto:alebo fernando povedal:preto by bolo zaujimave vidiet nanda v buducej sezone niekde inde. mozno by sme sa dozvedeli, ako sa podielal na tohorocnom monoposte (samozrejme priblizne). 2006, stal monopost za h@vn@, 2007 je najlepsi, a 2008, ???
dokonca na webe je mozne sa docitat rozne spekulacie. napr. o tom, ako dennis vyuzil alonsa. vedel, ze v sezone 2007 bude mat v teame neobruseny diamant v podobe lewisa. potrebal iba schopneho pilota, ktory vie co to povedat o aute. toto sami potvrdili. po odchode MS zostali s takymito vlastnostami iba dvaja piloti. alexander wurtz a nando. dennis vedel, ze talent lewisa, by sa neprejavil v takom rozsahu, ak by nemal k dispozicii kvalitny monopost. bol by to len dalsi vettel s monopostom niekde na urovni BMW Sauber, a ako je vidiet s takym monopostom sa o titul bojovovat neda!!!
tomasito, mozes znova browsovat, aby si tieto moje tvrdenia mohol vyvratit :D .
Aj ked to bolo adresovane lackovi, v zavere si sa nezaprel ; )

Ad browsovanie: Trvalo mi par sekund najst ine zabery spod podia v Cine, ktore vyvratili tvoje uvahy vychadzajuce z videa pri predavani cien. Pod. to bolo pri tvojej uvahe vychadzajucej z kacice o vysetrovani McL- staci mat prehlad. Na smiech? Budis ; )

Pokial ide o zvysok, kazdy sa uz mohol viac krat docitat, ze Alonso naivne prichadzal do McL s presvedcenim o poste teamovej jednotky. Dlhorocna filozofia tohto teamu o rovnosti pilotov tak bola pre neho prebudenim zo sna, ktory na poste teamovej jednotky snival v Renaulte. To, ako sa v dosledku svojho sklamania zachoval voci svojmu teamu nebolo pekne, Dennis sa ho mohol zbavit okamzite, no team mu naopak poskytuje moznost bojovat o titul az do poslednej GP, pricom Alonso podla vlastnych slov nepochybuje o tom, ze budu mat s Lewisom rovnake moznosti (odznelo este pred avizovanym dohladom FIA).

Ad vyuzivanie: A toto chces Dennisovi vycitat? Ziaden skuseny pilot do teamu neprichadza len ako prostriedok na ovladanie monopostu, ale v cene su aj jeho predosle skusenosti a poznatky. Myslis, ze Kimi z McL do Ferrari nic nepriniesol? Myslis, ze v pripade navratu Alonsa do Renaultu spolu s Alonsom nepride nic z McL? Toto je predsa sucastou F1, presne tak isto ako palivo, zmluvy, platy... funguje to takto cele roky bez ohladu na konkretne mena a nazvy teamov, pricom ty sa tu z toho zase snazis robit senzaciu ociernujucu McL miesto toho, aby si sa pozrel na prapricinu tejto situacie- Fernandove presvedcenie, ze do McL prichadza ako teamova jednotka. Podobna situacia uz v McL bola (Senna, Prost), no tyto dvaja si svoje ucty vybavovali v prvom rade na trati a nie zradzanim, obkydavanim teamu, vyplakavanim sa a mrncanim, ze si od teamu zasluzili viac- inak povedane, post teamovej jednotky (vid pripad Ferda). Ja si za toto tento team vazim- aj to je jeden z dovodov, preco fandim prave McL.
lacko
Light Star
Light Star

krija napísal: dokonca na webe je mozne sa docitat rozne spekulacie. napr. o tom, ako dennis vyuzil alonsa...potrebal iba schopneho pilota, ktory vie co to povedat o aute... ak by lewis nemal k dispozicii kvalitny monopost, bol by len dalsi vettel s monopostom niekde na urovni BMW Sauber, a ako je vidiet s takym monopostom sa o titul bojovovat neda!!!
Napriek tej poslednej lewisovej nevydarenej GP, myslim si, ze posobil pocas celej sezony vyrovnane, robil menej chyb ako alonso, aj ked ho niekrori piloti kritizuju a obvinuju, ze mohol za tamtu nehodu, alebo ma taky ci onaky styl jazdy... niektori venuju prilis vela energie, na to, aby zmenili veci, ktore zmenit nemozu... co sa tyka nemcov, tak tych je v motosporte ako hnoja, niektori su rychli, ale rychlost nestaci ako som sa presvedcil u raikkonena... alonso kapitola sama o sebe, tuto sezonu je len bulvarny saso, ok nech ma tie vsetky svoje kvality, ja mu ich neberiem, ale nech si zvyka, ze mladi sa chcu presadit... ked chcel rodinkarstvo, mal sa ist povtierat do ferrari, mcl za neho zacvakal nemalo, tak nech sa necuduje, ze na nom mal v umysle ryzovat...
Paul
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Paul »

krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Tomasito napísal:Je ale zaujimave, ze na rovnost sanci po zakaze TR v Renaulte (Alonso), no najma vo Ferrari nikto nikdy nedohliadal- kazdy pritom vedel, ze Ferrari bol team postaveny okolo jedneho muza- Scumiho. Hold,...

PS: Pekne si dopadol- po spatne upecenej bulvarnej kacici browsujes na youtube a hladas, resp. pocitas mechanikov McL pod stupnami vitazov v Shanghai... samozrejme za ucelom dalsieho skandalizovania teamu McL. Chlape, ved toto je uz zufalstvo : )
bonmoty??? bola to reakcia na vyboldovanu cast tvojej vety. co myslis, ze len tebe to trva par sekund? takze tie blbe pripomienky si si mohol odpustit.

a mam aj par pripomienok k tomu schumimu. noze nam osviez pamat, kolko krat bol schumi v situacii, ze co i len pocas sezony bojoval o majstrovsky titul so svojim stajovym kolegom (a to bez ohladu nato, ze ferrari pripravilo rubinha o par bodov)? hold, toto bolo slabe! lepsi argument nemas?

lacko, s tym rodinkarstvom si robis srandu, ze?
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

krija napísal:noze nam osviez pamat, kolko krat bol schumi v situacii, ze co i len pocas sezony bojoval o majstrovsky titul so svojim stajovym kolegom (a to bez ohladu nato, ze ferrari pripravilo rubinha o par bodov)?
Aj si čítal čo Tomasito napísal a na čo reaguješ, alebo ti zase ide len o to presunúť sa na inú tému?
Schumacher sa nikdy nemohol dostať do situácie, že by vo Ferrari bojoval o titul s tímovým kolegom, pretože team bol vždy postavený len naňho a jeho tímový kolegovia mali smolu (a zmluvy postavené tak ako mali). Massa a Barrichello asi nemali tak starostlivého šéfa národnej motoristickej federácie ako majú španieli. Preto nikto nemal záujem, aby bolo na to, či majú obidvaja piloti vo Ferrari rovnaké podmienky dozerané.
Tomasito
VIP
VIP

krija napísal:bonmoty??? bola to reakcia na vyboldovanu cast tvojej vety. co myslis, ze len tebe to trva par sekund? takze tie blbe pripomienky si si mohol odpustit.
To sa chces teraz chytat za slovicka na ukor podstaty? Ano krija, stojim si za tym, ze po tej spatne upecenej bulvarnej kacici o vysetrovani McL je obycajne zufalstvo, ked ci uz na vlastny podnet, alebo na podnet kolegu browsujes na youtube a hladas / pocitas mechanikov McL pod stupnami vitazov (samozrejme za ucelom snahy skandalizovat McL). Najst iny zaber, ktory tvoje uvahy vyvratil uz nasledne nebol problem. Naviac, je zaujimave, ze si dokazal odhadnut pocet clenov McL z jedneho detailneho zaberu na Jeana Todta. A bonmot to bol aj s ohladom na nasledne vyhovorky, ze si bol na to upozorneny svojim kolegom, co je v tejto suvislosti uplne irelevantne, pretoze ako som uz spominal... clovek predpoklada, ze sa tu vyjadrujes sam za seba.
krija napísal:a mam aj par pripomienok k tomu schumimu. noze nam osviez pamat, kolko krat bol schumi v situacii, ze co i len pocas sezony bojoval o majstrovsky titul so svojim stajovym kolegom (a to bez ohladu nato, ze ferrari pripravilo rubinha o par bodov)? hold, toto bolo slabe! lepsi argument nemas?
Ku ktoremu z argumentov vyssie bol tento odstavec? Nechapem suvislost tychto slov s tym o com som pisal. Pokial si tymto sposobom reagoval k citovanej casti... Chces snad spochybnit, ze Ferrari bol team postaveny okolo jedneho muza- Scumiho?

// Pokus sa akceptovat moje slova tak ako si ich precitas- otazka ktoru si sa ma pytal totiz odzrkadluje viac to co by si rad cital ako to co som realne napisal.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

tomasito, tak jeden detailny zaber na todta? pozri si to este raz, prosim. a o ziadne vyhovorky neslo!!!

a k tomu schumimu. nechapete, alebo nechcete chapat. nespochybnujem teamovu reziu vo ferrari. ale vsimam si veci o ktorych zda sa vy nemate ani paru. mohlo sa to tocit vo ferrari okolo jedneho muza. ale to sa aj musi tocit okolo jedneho muza. inak to ani nejde, ak je niekto vynimocny tak ako bol MS. to ale neznamena, ze schvalujem to co spravili rubinhovi v tom r. 2002.
mateq, menoval si dvoch pilotov. rubinho nedosahuje ani take vysledky, ako dosahuje jeho sucastny kolega jason button. felipe massa pre zmenu nema na kimiho. ty tu chces porovnavat tychto dvoch, so schumakom? z jedneho preteku sa snazis odvodit hierarchiu v teame ferrari? co myslis preco som napisal, ze team ferrari pripravil rubinha o par bodov? ale nikdy ho nepripravil o sancu bojovat o titul, lebo na zaklade jeho vysledkov, ju nikdy nemal.

posledna uprava 17:42

/// a na moju otazku poznas odpoved, ale je problem ju sem napisat, ze?
Tomasito
VIP
VIP

krija napísal:tomasito, tak jeden detailny zaber na todta? pozri si to este raz, prosim. a o ziadne vyhovorky neslo!!!
Tvoje video- jedine zabery spod podia: 02:45, 03:08, 03:38, 04:39. Vsade Todt, akurat pri zabere od 03:38 min. kamera popri Todtovi rychlo prejde popred zabradlie smerom, kde su natlaceni hlavne cerveni. Dvoch clenov teamu McL mozno vidiet prave pri detailnom zabere Todta 03:08, tych istych ludi zableskom v zabere 03:38. Moje video- cuduj sa svete, vpravo od skupiny cervenych cela skupina clenov temu McL (tvoje video tuto stranu ani raz nezobralo). Je na case sa prestat tahat o slovicka a priznat, ze s tym videom, no najma svojou uvahou z neho vyplyvajucou si bol mimo misu. Tvoja vyhovorka, ze si bol na to upozorneny kolegom uz bola len ceresnicka na torte- to video spolu so svojskou uvahou si sem postoval Ty, nie tvoj kolega.
krija napísal:a k tomu schumimu. nechapete, alebo nechcete chapat. nespochybnujem teamovu reziu vo ferrari. ale vsimam si veci o ktorych zda sa vy nemate ani paru. mohlo sa to tocit vo ferrari okolo jedneho muza. ale to sa aj musi tocit okolo jedneho muza. inak to ani nejde, ak je niekto vynimocny tak ako bol MS. to ale neznamena, ze schvalujem to co spravili rubinhovi v tom r. 2002.
O5 ta nepotesim, o5 nemas pravdu- vid spominany priklad Senna, Prost (obaja Osobnosti). V r. 88 prestupil Senna do McL. V McL uz pretekal Prost. Senna bol vtedy varovany, ze Prost ma cely team vo svojich rukach. Vies ako znela Sennova odpoved? "Znicim ho ako sa len bude dat" (jeden z jeho znamych vyrokov). V r. 89 nabrala ich rivalita nevidane rozmery, no ako som uz spominal, vzdy si ucty vybavovali v prvom rade na trati. Napokon to bol Prost, kto opustal McL ako prvy (prestupil do Ferrari). Takze “podtrzeno a secteno“, toto je snad najkrajsi priklad toho, ze team sa nemusi tocit okolo jedneho muza a ide to aj inak.
Prílohy
Senna, Prost, Dennis.jpg
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

tomasito, ale no tak... :roll: to z coho cerpal moj kolega boli zabery z priameho prenosu, ktore bolo mozne vidiet v TV. tak co tu rozoberas? z ineho pravdepodobne neoficialneho videa si to vyvratil. a nikto ti to neberie. co tu riesis? to, ze pisem sam za seba je jasne, alebo nie?
no a k tomu senna a prost :lol: to bolo dobre. a vraj som sa mylil. kde? opisal si pravy opak, toho co bolo vo ferrari.
prost = dvojnasobny majster sveta (v tom case). senna prisiel do mcl v r.1988 (ako si uviedol aj ty) a okamzite v tomto roku ziskal titul. mcl mal v tom case teda dvoch majstrov sveta. pricom rubinho a ani massa na to za schumaka nemali!!! a to co tu vypisujes o prostovi, je... ani neviem ako to nazvat. je to najvacsi vyplakavac v historii F1!!!
Tomasito napísal:A toto chces Dennisovi vycitat? Ziaden skuseny pilot do teamu neprichadza len ako prostriedok na ovladanie monopostu, ale v cene su aj jeho predosle skusenosti a poznatky. Myslis, ze Kimi z McL do Ferrari nic nepriniesol? Myslis, ze v pripade navratu Alonsa do Renaultu spolu s Alonsom nepride nic z McL? Toto je predsa sucastou F1, presne tak isto ako palivo, zmluvy, platy... funguje to takto cele roky bez ohladu na konkretne mena a nazvy teamov, pricom ty sa tu z toho zase snazis robit senzaciu ociernujucu McL miesto toho, aby si sa pozrel na prapricinu tejto situacie- Fernandove presvedcenie, ze do McL prichadza ako teamova jednotka. Podobna situacia uz v McL bola (Senna, Prost), no tyto dvaja si svoje ucty vybavovali v prvom rade na trati a nie zradzanim, obkydavanim teamu, vyplakavanim sa a mrncanim, ze si od teamu zasluzili viac- inak povedane, post teamovej jednotky (vid pripad Ferda). Ja si za toto tento team vazim- aj to je jeden z dovodov, preco fandim prave McL.
niekto nam tu zabudol na monaco ´07
Napísať odpoveď