Ide v podstate o to, ze Radiohed sa vykaslali na vydavatelstvo, dali album na net a stanovili dobrovolnu cenu. No aj tak je priemerna suma, ktoru ludia darovali 4 libry, co je pomerne dost. A samozrejme povacsinou konzervativne vydavatelstva sa boja o peniaze, chcu vyuzit nove zmluvy na to, aby brali zisky nielen z predaja albumov, ale aj z inych aktivit umelcov...
Podla mna dost zvlastny pristup, aj ked Madonna teraz taku zmluvu podpisala(ale nie s vydavatelstvom
Vydavatelstva chcu silou mocou udrzat predaj nosicov, ale imho by sa mali zamerat na predaj hudby cez internet, bez ochrany, v rozumnej kvalite(pred casom bola "afera" u nas s t-mobile, ktory predaval skladby v 128kbps) a za prijemnu cenu - 70Sk za skladbu u t-mobile sa mi zda dost vela, zvlast, ked sa slovenske albumy predavaju od 250 do 350 Sk a je tam vzdy okolo 15 skladieb.(Odpocitame cenu obalu a media, z 300Sk ostane 250, vydelime 15timi a mame 17sk na skladbu, co zahrna aj naklady na lisovanie a podiel z predaja pre vydavatela) Keby som mal k dispozicii jednoduchy system na objednavanie hudby, tak tych 30-40 sk by som za dobru zahranicnu skladbu urcite dal. Zatial som nic take neobjavil, mozte poradit ak poznate
Aky mate nazor na celu tuto problematiku? Ostali by ste pri p2p aj keby ste mohli podporit priamo svojho interpreta(bez podielu pre vydavatelstvo by isla cena tiez o dost nizsie)? Ved Kuko z HS kedysi prehlasil, nech si ludia napaluju ich cedecka, pretoze vydavatelstvo im z toho aj tak hovno da
PS:prepacte tu dlzku, ale chcel som vsetky svoje nazory k tomuto hodit naraz do jedneho prispevku a necakat v zalohe