F1 2009

O športe...

Kto vyhrá titul šampióna F1 pre rok 2009

Kimi Raikkonen
23
18%
Felipe Massa
19
15%
Lewis Hamilton
10
8%
Heikki Kovalainen
1
1%
Robert Kubica
5
4%
Nick Heidfeld
0
Žiadne hlasovania
Fernando Alonso
8
6%
Jenson Button
38
30%
Sebastian Vettel
12
10%
Rubens Barrichello
10
8%

Celkom hlasov: 126

Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

krija napísal:mateq, menoval si dvoch pilotov. rubinho nedosahuje ani take vysledky, ako dosahuje jeho sucastny kolega jason button. felipe massa pre zmenu nema na kimiho. ty tu chces porovnavat tychto dvoch, so schumakom? z jedneho preteku sa snazis odvodit hierarchiu v teame ferrari? co myslis preco som napisal, ze team ferrari pripravil rubinha o par bodov? ale nikdy ho nepripravil o sancu bojovat o titul, lebo na zaklade jeho vysledkov, ju nikdy nemal.
- Porovnávať Buttona a Barrichela tu nebudem, minuý rok si Rubens zvykal na nový team a musel meniť štýl jazdy, tento rok nemaju k dispozícii poriadne auto. Nikde som netvrdil, že Massa or Rubens sú lepší ako Schumacher.

- Hierarchiu som nevyvodil z jedného preteku, ale z tých x-krát čo Barrichelo pustil Michaela na cieľovej čiare. Massu v sezóne 2006 tiež niekoľko krát nenechali vyhrať keď mohol, kvôli zákazu TC si však už nemohli dovoliť divadlo v poslednom kole, tak ich vymenili pri zastávkach v boxoch alebo Massa nemohol útočiť keď bol Schumacher pred ním.
- Ak by v tom čase prišiel podnet zo strany brazílskej federácie že Massa alebo Barrichelo nemajú rovnaké podmienky, bolo by to zaujímavé. Naviac Rubens mal pozíciu tímovej dvojky dokonca zakotvenú v zmluve a nikto sa tým netajil. Vtedy však FIA dozerať do tímu nikoho neposielala - hoc TR už bola oficiálne zakázaná :!:. Oproti tomu čo sa dialo za Schumacherových časov vo Ferrari majú teraz piloti McLarenu ultra vyrovnané podmienky.
Teraz bude v McLarene dozerať pracovník FIA, tak nechápem ako ešte môžeš vytvárať nejaké teórie o možných nerovnakých podmienkach.
krija napísal:/// a na moju otazku poznas odpoved, ale je problem ju sem napisat, ze?
Nechápem o čom píšeš... Ktorú otázku? Túto?:
co myslis preco som napisal, ze team ferrari pripravil rubinha o par bodov?
Svoje myšlienkové pochody a to prečo si napísal to čo si napísal by si nám mal vysvetliť skôr ty, ja si na to naozaj netrúfam :smt047
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

Mateq, x- krat na cielovej ciare. napisem iba jedno slovo: preháňaš. tu otazku neries. nebola adresovana tebe. ale ani tomasito nie je telepat. tak sorry :wink: (ale odpoved aj tak nedostanem). mateq, ale mam pocit, ze aj tebe vynechava "kratkodoba" pamat. ako tak si pamatame roky 2000 az 2006 s istou davkou prehanania, ale so sezonou 2007 mame problem :wink: .
lacko
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa lacko »

Uz ste zabudli, ako schumi pomahal v 99 irvineovi k titulu, ked sa vratil po zraneni v zavere sezony? Uz viac sa mu pomoct nedalo, ale irvine to ajtak zbabral, kde by sa alonso znizil k takemu niecomu, aby pomahal niekomu ziskat titul? Takze alfons by vo ferrari prave preto nemohol jazdit, lebo ferrari hra ako tim, cize ked ma ten druhy lepsie sance, ten prvy pracuje v prospech neho, cize v prospech timu, to je hadam timova praca, preto sa jazdi v timoch.
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

krija: Čo konkrétne si teda nepamätám z roku 2007?
lacko napísal:kde by sa alonso znizil k takemu niecomu, aby pomahal niekomu ziskat titul? Takze alfons by vo ferrari prave preto nemohol jazdit, lebo ferrari hra ako tim, cize ked ma ten druhy lepsie sance, ten prvy pracuje v prospech neho, cize v prospech timu, to je hadam timova praca, preto sa jazdi v timoch.
Alonso o ten titul bojuje sám, hádam nečakáš že ho Hamiltonovi daruje a v Brazílii pôjde naňho. Alonso v situácii kde niekomu pomáha získať titul ešte nebol - Fisichellu zajazdil a Hamiltona ešte môže poraziť.
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

lacko napísal:Uz ste zabudli, ako schumi pomahal v 99 irvineovi k titulu, ked sa vratil po zraneni v zavere sezony? Uz viac sa mu pomoct nedalo, ale irvine to ajtak zbabral, kde by sa alonso znizil k takemu niecomu, aby pomahal niekomu ziskat titul? Takze alfons by vo ferrari prave preto nemohol jazdit, lebo ferrari hra ako tim, cize ked ma ten druhy lepsie sance, ten prvy pracuje v prospech neho, cize v prospech timu, to je hadam timova praca, preto sa jazdi v timoch.
Hold, nie je nahoda, ze Scumak mal vo Ferrari vedla seba len "vodonosicov" (Irvine, Barrichello, Massa). Ktory z top jazdcov by si isiel vedla Scumaka sadnut do teamu, ktory bol vybudovany okolo Scumaka? Spravne... az ked si Scumak v Silverstone 99 zlomil nohu a team zacal hrat na Irvinea, o titul bojuje Irvine. Ze na neho posledne 2 GP jazdil aj Scumak- ktory po navrate na titul sancu nemal- je snad logicke. Mal sa len prizerat, ako titul ziska Mika z konkurencneho McL, ktory ho napokon aj ziskal?
krija napísal:tomasito, ale no tak... :roll: to z coho cerpal moj kolega boli zabery z priameho prenosu, ktore bolo mozne vidiet v TV. tak co tu rozoberas? z ineho pravdepodobne neoficialneho videa si to vyvratil. a nikto ti to neberie. co tu riesis? to, ze pisem sam za seba je jasne, alebo nie?
Hmm, niekde riesim, z coho cerpal tvoj kolega? Krija, ja mam tvojho kolegu "na haku"- ze si ho tu zacal spominat povazujem za uplne od veci, chapes? A co riesim? To sa pytas ty mna? Ze si konecne uznal, ze som "to" vyvratil je sice pekne, no nie ja som sa po uvedeni toho videa na ukor pointy zacal vyhovarat ako maly chlapec,... a chytat sloviciek ohl. “jedineho zaberu na Todta“
krija napísal:no a k tomu senna a prost :lol: to bolo dobre. a vraj som sa mylil. kde? opisal si pravy opak, toho co bolo vo ferrari
Kedze som sa ti opak snazil dokazat, je logicke, ze som sa ti opak snazil opisat. A kde? Myslel som, ze som ta citoval jasne...
krija napísal:. a k tomu schumimu. nechapete, alebo nechcete chapat. nespochybnujem teamovu reziu vo ferrari. ale vsimam si veci o ktorych zda sa vy nemate ani paru. mohlo sa to tocit vo ferrari okolo jedneho muza. ale to sa aj musi tocit okolo jedneho muza. inak to ani nejde, ak je niekto vynimocny tak ako bol MS. to ale neznamena, ze schvalujem to co spravili rubinhovi v tom r. 2002.
Prikladom Senna, Prost som poukazal na to, ze team sa nemusi tocit okolo jedneho muza a ide to aj inak (nic viac, nic menej).
krija napísal:niekto nam tu zabudol na monaco ´07
Co sa zrazu stalo, ze si si spomenul na Monako 07 (dokonca v suvislosti s mojimi slovami z 12.10.)? Uprimne, nepamatam si, ze by si tu po VC Monaka 07 nieco riesil. O5 inspiracia od kolegu? ; ) Monako 07 si naopak pamatam, avsak neviem, co presne ta po dlhych tyzdnoch neunavneho upodozrievania McL zo znevyhodnovania Alonsa moze trapit prave v suvislosti s Monakom 07.
lacko
Light Star
Light Star

Mateq napísal: Alonso o ten titul bojuje sám, hádam nečakáš že ho Hamiltonovi daruje a v Brazílii pôjde naňho. Alonso v situácii kde niekomu pomáha získať titul ešte nebol - Fisichellu zajazdil a Hamiltona ešte môže poraziť.
alonso nemal na to, aby pocas sezony predbehol hamiltona, ak by sa mu to podarilo v poslednych pretekoch, tak by to nebolo urcite preto, ze bol pocas celej sezony lepsi ako hamilton
Tomasito napísal: Hold, nie je nahoda, ze Scumak mal vo Ferrari vedla seba len "vodonosicov" (Irvine, Barrichello, Massa). Ktory z top jazdcov by si isiel vedla Scumaka sadnut do teamu, ktory bol vybudovany okolo Scumaka?
mas pocit, ze za schumiho cias bol v f1 este nejaky top pilot? preco potom bola 5 rokov v f1 nuda? podla vsetkeho ferrari aj teraz klesa, este na zaciatku sezony boli v dobrej forme, ale postupne sa zacal prejavovat schumiho odchod zacina to vyzerat ako predtym, ked tam jazdili alesi a berger, kazdy vidi, ze aj to posledne vitazstvo bolo kvoli streckovaniu mclarenu a ferrari si tuto sezonu pokazilo same, takze podla mna nie tym bol vybudovany okolo schumaka, ale schumak urobil z ferrari 5krat majstrov.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

lacko: Pretoze Ferrari disponovalo najlepsim monopostom v sutazi, mali minimalnu poruchovost (tusim jedno vypadnutie sa sezonu v pripade Schumachera pre technicke problemy) a to im umoznovali vitazit. Ako je vidiet, Renaul zapracoval posledne dve sezony a bolo to jasne vidiet, teraz je na tom najlepsie asi McLaren (ano krija, je to vdaka vasmu Ferrari od ktoreho mame vsetko pouzite na zaklade dokumentacie, ktoru sme mali k dispozicii).
lacko
Light Star
Light Star

hojko napísal:lacko: Pretoze Ferrari disponovalo najlepsim monopostom v sutazi, mali minimalnu poruchovost (tusim jedno vypadnutie sa sezonu v pripade Schumachera pre technicke problemy) a to im umoznovali vitazit. Ako je vidiet, Renaul zapracoval posledne dve sezony a bolo to jasne vidiet, teraz je na tom najlepsie asi McLaren (ano krija, je to vdaka vasmu Ferrari od ktoreho mame vsetko pouzite na zaklade dokumentacie, ktoru sme mali k dispozicii).
ok, ale ja som nehovoril o ferrari celkovo, mali dobre auto, ale urcite nie o 2 triedy lepsie ako ostatni, staci si porovnat, kde jazdieval schumi a kde barrichello, jasne obcas aj on vyhral, ale vidis to dnes tak, ze jeden pretekar jazdi minutu pred zbytkom startoveho pola a ku koncu si moze dovolit spomalit tak, ze komentatori dumaju nad tym, ci ma nejaku poruchu? Nikto asi nevyhral tuto sezonu napr 13 pretekov, ani alonso ked bol majster sveta urcite nie, prave ta zmena bodovacieho systemu mu velmi pomahala
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

tomasito, naposledy! o ziadne vyhovorky neslo! a to, co tu opisujes o sennovi a prostovi je diametralne odlisna situacia, od tej, ktora bola vo ferrari za cias schumiho. porovnavas dvoch vynimocnych jazdcov v teame s jednym vynimocnym a vodonosicom. ale ako som si vsimol, o5 odvadzas pozornost na niektore mnou pouzite vyrazy, a podstata ti unika. alebo sa nam tu snazis naznacit, ze senna prisiel do mcl, ako Irvine, Barrichello, alebo Massa???

monaco´07, kedze sa tu diskusia ubrala smerom TR (ron dennis do vysielacky:"neatakuj fernanda...", tak je na mieste vam osviezit pamat. hami sa vyjadril po tejto VC:
nedovolili mi vyhrat
takze nando nie je jediny kto place. po tejto VC sa v mcl vela zmenilo. dennis zistil, ze aj mlady ma sancu ziskat titul. (a je mi jedno do koho sa budem navazat v mcl)!!!v tomto roku robi iba hanbu tomuto sportu!
Tomasito
VIP
VIP

lacko napísal:mas pocit, ze za schumiho cias bol v f1 este nejaky top pilot? preco potom bola 5 rokov v f1 nuda?
Samozrejme, ze za Schumacherovej ery bolo v poli viacero top pilotov... BTW. ake obdobie povazujes za Schumacherovu eru? A preco bola 5 rokov nuda? Hold, popri uz spominanom malo Ferrari bezkonkurencny monopost, zial, aj vdaka FIA, pre ktoru napr. testovali nove diely este pred zavadzanim novych pravidiel, vdaka politike Ferrari + Bridgestone, ktory vyrabal pneus prioritne s ohladom na potreby Ferrari- ostatnym teamom neostavalo ine, ako prechadzat k M atd. atd. V politikarceni bolo Ferrari vzdy najlepsie a to aj vdaka pozehnaniam Mosleyho, resp. fenomenu ´Ferrari International Assistance´. Uz sa tu o tom dost pisalo.
krija napísal:tomasito, naposledy! o ziadne vyhovorky neslo! a to, co tu opisujes o sennovi a prostovi je diametralne odlisna situacia, od tej, ktora bola vo ferrari za cias schumiho. porovnavas dvoch vynimocnych jazdcov v teame s jednym vynimocnym a vodonosicom. ale ako som si vsimol, o5 odvadzas pozornost na niektore mnou pouzite vyrazy, a podstata ti unika. alebo sa nam tu snazis naznacit, ze senna prisiel do mcl, ako Irvine, Barrichello, alebo Massa???
Na tvoje doterajsie vyhovorky, odputavanie pozornosti a chytanie sa malichernosti nech si nazor vytvori kazdy sam- ja ta tu o tom presviedcat nebudem. A od coho to mam odvadzat pozornost ja? Ja som bol konkretny, preto netaraj a nabuduce bud konkretny aj ty. Ad otazka: Nie, Ayrton do McL neprisiel ako vodonosic, aj ked bol varovany, ze Prost ma McL v rukach (jeho reakciu na tieto varovania som citoval). Aby sme vsak neodvadzali pozornost od pointy, v suvislosti s Ferrari si napisal jasne, ze team sa musi tocit okolo jedneho muza a inak to ani nejde, nuz a ja som sa prave na priklade McL (Senna, Prost) snazil dokazat, ze team sa nemusi tocit okolo jedneho muza a ide to aj inak- zalezi vylucne od rozhodnutia- politiky- teamu. Ja tvojmu nazoru rozumiem, no nesuhlasim s nim. Jednoduchsie ti to vsak vysvetlit/znazornit neviem, preto ani tu nebudem dalej plytvat casom.
krija napísal:monaco´07, kedze sa tu diskusia ubrala smerom TR (ron dennis do vysielacky:"neatakuj fernanda...", tak je na mieste vam osviezit pamat. hami sa vyjadril po tejto VC:takze nando nie je jediny kto place. po tejto VC sa v mcl vela zmenilo. dennis zistil, ze aj mlady ma sancu ziskat titul. (a je mi jedno do koho sa budem navazat v mcl)!!!v tomto roku robi iba hanbu tomuto sportu!
Hanba? Od dlhorocneho Ferrari, resp. Scumi fana to znie priam ako lichotka ; ) Ale k veci... Prekvapuje ma, ze si nespomenul zastavky v boxoch, ale budis. Pokial ide o ten vyrok Lewisa, priznam sa, ze som ho nepocul/necital povedat tieto slova (editni zdroj pls.- zaujima ma to). Na tlacovke totiz hovoril v odlisnom duchu: Vedel som, že budeme extrémne rýchli, ale na predbehnutie Fernanda som nemal, naviac: Dostal som sa za Fernanda, ale potom som videl, že v Monaku ho predbiehať nemôžem. V podstate som sa ale na neho nesnažil prehnane tlačiť. Prípadná chyba by skončila nehodou a my sme si niečo také nemohli dovoliť. Potrebovali sme dvojité víťazstvo. Ja som sa nikdy nevzdával, ale dnes som jednoducho myslel na svoju jazdu a prehnane som na pílu netlačil.
Pozrime sa vsak aj na dalsie dolezite fakty:

1. Obaja dobre vieme, ze Monako je specifickym okruhom F1- najdolezitejsi je start/kvali, pretoze neskor je medzi jazdcami, ktori jazdia podobne casy predbiehanie prakticky nemozne- X krat sme boli svedkami, ze ani 1/2 sec. na kolo na predbiehnutie nestaci. Preto kvali je v Monaku dolezitejsia ako na ktoromkolvek inom okruhu, prave preto sa je kladie tak dolezity vyznam...

2. Lewis sa zial v kvali o PP pripravil sam, a to jazdeckou chybou... dost brutal prebrzdenim. Taktiez v pretekoch nebezpecne prebrzdil hned niekolko krat, ku koncu tych chyb uz bolo privela a dokonca sam priznal, ze niekolko krat prisiel aj do kontaktu so zvodidlami. Bol som rad, ze napokon prisiel do ciela aspon ako druhy- naozaj som trpol. Naopak Alonso uz od treningov podaval bezchybne a vyrovnane vykony, ziskal PP, no najma v pretekoch bol zjavne lepsi ako Lewis- konstantne rychle casy vratane najrychlejsieho kola, no najma... takmer ziadne jazdecke chyby. Tu tiez treba dodat, ze Lewis sa k nemu priblizoval aj vdaka pre Monako typickej hustote premavky- predbiehanie pomalsich jazdcov (vid Trulli, kde Alonso stratil snad najviac casu).

3. Alonso a Lewis medzi sebou na tebou spominany prikaz teamu nemali superit, prioritou bolo, aby obaja prisli do ciela na najvyssich prieckach. Pripadny pokus o predbiehaci manever ich totiz mohol vyradit z pretekov. BTW. aj ked Lewis je moj kon, faktom je, ze Alonso bol pocas celeho vikendu lepsi, pricom neverim, ze by sa pred neho Lewis dostal. Tomu sa hovori realne zvazenie moznosti s ohladom na rizika... Vzhladom na okolnosti sa McL rozhodol spravne.

4. Podobne ako spanielske media v pripade Alonsa a tvojej nedavnej kacice, hysteriu po Monaku 07 rozputali najma niektore anglicke media, ktore mi uz obcas lezu s Lewis maniou na nervy. Bublina vsak splasla tak rychlo ako sa nafukla. FIA celu zalezitost presetrila, vratane tebou spominanej radiokomunikacie, a to s jasnymi zavermi:
f1.sk napísal:Medzinárodná motoristická federácia FIA dnes vydala nasledovné stanovisko:

"Po preštudovaní rádio komunikácie medzi tímom Vodafone McLaren Mercedes a jeho pilotmi a na základe ostatných informácií je jasné, že konanie tímu McLaren počas VC Monaka 2007 bolo oprávnené a žiadne ďalšie kroky preto nie sú nevyhnutné.

Fakty:

1. Taktika dvoch zastávok v boxoch je pre Monako optimálna, pokiaľ na trať nevýjde safety car. V tom prípade by bola vhodnejšia taktika jedného pitstopu

2. Safety car bolo vyslané na trať v štyroch z posledných piatich VC Monaka

3. Podľa súčasných pravidiel si vyberá tím taktiku jednej, či dvoch zastávok v boxoch pred poslednou časťou kvalifikácie

4. Na základe informácií FIA bolo už po kvalifikácii zrejmé, že Hamilton má natankované na päť kôl viac ako Alonso

5. To umožňovalo Hamiltonovi pomýšľať na taktiku jedného pitstopu a v prípade výjazdu bezpečnostného auta by tak mal výhodu on

6. Bezpečnostné auto nebolo vyslané na trať

7. Tím McLaren bol v Monaku výrazne rýchlejší ako ostatné tímy

Pozadie:

Základným cieľom každého tímu je víťazstvo jedného z jeho dvoch pilotov. Ak sa mu to podarí, tak sa snaží aj o to, aby získal aj druhé miesto. V prípade ak by na trať v prvej fáze pretekov vyšlo bezpečnostné auto, získal by výhodu Hamilton, ktorý mohol voliť taktiku jedného pitstopu a mal v nádrži palivo, ktoré mu umožňovalo jazdiť o päť kôl dlhšie ako Alonso. Keďže však safety car na trať nevyšlo, povolal tím Hamiltona do boxov aj na druhú zastávku, pretože druhé miesto by už vtedy získal aj v prípade, ak by už safety car na trať nevyšlo. Je štandardným postupom, že tím prikáže pilotovi spomaliť v prípade, ak má dostatočný náskok a nejde mu o pozíciu. Robí sa tak v snahe o minimalizovanie technických, či iných problémov. McLaren uplatnil optimálnu taktiku, ktorá mu poskytla výhodu pred konkurenciou. Neurobil nič také, čo by sa dalo nazvať ovplyvnením výsledku."
Dufam, ze si to precital pozorne a nebudem sa k tomu musiet vracat.

PS: Tieto fakty s ohladom na Monako 07 sa jednoducho nedaju opumenut, ale ked uz nic ine, Monako 07 je aspon dalsi jasny dokaz toho, ze tyzdne tvojho neunavneho upodozrievania McL zo znevyhodnovania Alonsa na prospech Lewisa su bullshit ; )
lacko
Light Star
Light Star

Tomasito napísal:Samozrejme, ze za Schumacherovej ery bolo v poli viacero top pilotov... BTW. ake obdobie povazujes za Schumacherovu eru? A preco bola 5 rokov nuda?
Hadam obdobie ked, ziskal 5 titulov v rade nebola nahoda... hadam ty si fanusik schumachera, ze ta bavilo pozerat sa tych 5 rokov na f1, vsade sa hovorilo a pisalo ze klesa zaujem o f1
Tomasito napísal:popri uz spominanom malo Ferrari bezkonkurencny monopost, zial, aj vdaka FIA, pre ktoru napr. testovali nove diely este pred zavedenim novych pravidiel
Zufale recicky a vyhovorky, co take testovali, nejake bezpecnostne prvky maju podla teba vplyv na rychlost? A kedze sa o tom vedelo, testovat si mohol kto chcel a co chcel, co mali ostatni pozastaveny vyvoj?
Tomasito napísal:vdaka politike Ferrari + Bridgestone, ktory vyrabal pneus prioritne s ohladom na potreby Ferrari- ostatnym teamom neostavalo ine, ako prechadzat k M
A co ostavalo ferrari, ked z f1 odisiel good year?
Tomasito napísal:V politikarceni bolo Ferrari vzdy najlepsie a to aj vdaka pozehnaniam Mosleyho, resp. fenomenu ´Ferrari International Assistance´.
Tie pozehnania spocivali v tom ako upravit pravidla tak, aby vyhravali aj ini "top piloti" lebo dovtedy mali zakazane vyhravat?
Tomasito
VIP
VIP

lacko napísal:Hadam obdobie ked, ziskal 5 titulov v rade nebola nahoda... hadam ty si fanusik schumachera, ze ta bavilo pozerat sa tych 5 rokov na f1, vsade sa hovorilo a pisalo ze klesa zaujem o f1
Klidecek, pre istotu som sa opytal, pretoze za Schumacherovu eru by niekto mohol povazovat aj obdobie, pocas ktoreho ziskal 7 titulov. To vsak nic nemeni na tom, ze v obdobi rokov 00-04 boli v poli aj ini top piloti, aj ked k dispozicii nemali tu techniku a politiku, ktoru mal Schumacher (vid Mika, Jacques, David, Pablo, Kimi, Alonso). A ziaden strach, nebol som Scumi fan. Napriek tomu som sa nenudil, kedze F1 pre mna nepredstavuje len spicku pola, ale dokazem si vychutnavat aj suboje zo stredu pola (tuto sezonu je to napr. fantasticky suboj Red Bull vs. Williams).
lacko napísal:Zufale recicky a vyhovorky, co take testovali, nejake bezpecnostne prvky maju podla teba vplyv na rychlost? A kedze sa o tom vedelo, testovat si mohol kto chcel a co chcel, co mali ostatni pozastaveny vyvoj?
Nevies, neries ; ) 1. neslo o ziadne "nejake bezpecnostne prvky" ale o technicke riesenia v dosledku pripravovanych- pomerne velkych- zmien pravidiel v oblasti aerodynamiky- najma v dosledku znizovania pritlaku (t.j. kridla, deflkektory etc.); 2. islo uz o obdobie platnosti obmedzenia testov, pricom problem bol aj v tom, ze Ferrari sa testy pre FIA do tychto testov nezapocitavali; 3. testovat mohli vsetci, avsak na rozdiel od Ferrari v ramci obmedzujucioch limitov... FIA si vybrala Ferrari, data z testov novych aero-prvkov malo Ferrari ovela skor ako ostatne teamy, na ich zaklade mohlo pracovat na dalsich zmenach; 4. aj keby dala FIA spominane data k dispozici dalsim teamom (co nedala!), boli by im prd platne, kedze samotne data su pouzitelne vylucne v kontexte celeho monopostu; 5. FIA dala na tieto testy dukaty/love/tuke...
lacko napísal:A co ostavalo ferrari, ked z f1 odisiel good year?
lol, ty kde si? Goodyear opustil F1 koncom sezony 98 (ak si dobre spominam) a odvtedy mal Bridgestone pre F1 monopol az do prichodu Michelinu (01). BTW. lacko, citas vobec co pisem? : ))
lacko napísal:Tie pozehnania spocivali v tom ako upravit pravidla tak, aby vyhravali aj ini "top piloti" lebo dovtedy mali zakazane vyhravat?
WTF?! Prestavam rozumiet jazyku tvojho kmena. Vazne lacko, pokus sa vyjadrovat k tomu co citas, no najma zrozumitelnejsie.
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Tomasito napísal:Goodyear opustil F1 koncom sezony 98 (ak si dobre spominam) a odvtedy mal Bridgestone pre F1 monopol az do prichodu Michelinu (01).
A Bridgestone ešte k tomu piekol pneumatiky na mieru Ferrari, s ostatnými tímami čo obúvali Bridge moc nekomunikovali, nevyhovovali tak dobre ich monopostom ako vyhovovali monopostu a zaveseniu červených. V tom čase dodávali rôzne zmesi rôznym tímom a Ferrari jednoducho malo prioritu. Teraz konečne Bridgestone dodáva rovnaké zmesi všetkým tímom.
lacko
Light Star
Light Star

Tomasito napísal: lol, ty kde si? Goodyear opustil F1 koncom sezony 98 (ak si dobre spominam) a odvtedy mal Bridgestone pre F1 monopol az do prichodu Michelinu (01). BTW. lacko, citas vobec co pisem?
V tom je prave ten rozdiel, ze vtedy fakt nemali ostatni inu moznost ako prejst na B, zatial co prichod M a zrusenie monopolu priniesol alternativu a nie nuteny prechod tymov k M, v poslednych rokoch bolo ku podivu vela tymov "nutenych" obuvat M?!
Tomasito napísal: islo uz o obdobie platnosti obmedzenia testov, pricom problem bol aj v tom, ze Ferrari sa testy pre FIA do tychto testov nezapocitavali
ferrari sa tie testy nepocitali asi preto, lebo testovali pre fia, hadam nebudu testovat neaktualne veci vramci obmedzenych testov, ked potrebuju testovat a zlepsovat aktualne veci. Okrem toho, co fia oficialne nepotvrdila, nebolo este pravidlo a aero-prvky sa daju testovat v tuneloch.
Tomasito napísal: WTF?! Prestavam rozumiet jazyku tvojho kmena. Vazne lacko, pokus sa vyjadrovat k tomu co citas, no najma zrozumitelnejsie.
:) z tvojho som vyrozumel, ze fia pomahala ferrari, na to bola moja reakcia o tych pozehnaniach... uz si v obraze?
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

tomasito, aj ja chapem tvoj nazor na teamovu politiku. ale podla mna moze fungovat iba v pripade bezkonkurencneho monopostu. ak jazdci teamu nemusia riesit nikoho ineho, iba jeden druheho. v tomto roku k tomu nemali v mcl tak daleko, ale kimi je este stale na dostrel.
podobne vyjadrenie je mozne precitat si tu: http://www.f1.sk/spravy/?clanok=23901 , alebo o stajni ferrari tu: http://www.f1.sk/spravy/?clanok=23903 . mozno si uz aj cital. alebo je mozne mrknut na prilohu :wink: alebo iny priklad: coulthard a hakkinen. david prisiel do mcl ako lepsi pilot. ale pokojne mozem zostat v rovine vyrovnanych pilotov. david sa musel 2x "podvolit". uz sa to tu rozoberalo, tak viac slov asi netreba.

pozadovany zdroj je vyslany redaktor TV rtl klub. ale snad to najdes, medzi riadkami napr. tu: http://www.autosport.com/news/report.php/id/62753
btw. tolko prace si si s tym dat nemusel.
1. vedel som, ze to skonci pri FIA :D
2. s tym zbytkom suhlasim. clovece, ale pri citani som mal pocit, akoby som cital rona :wink: .
v jednom z tvojich predchadzajucich postov, si sa vyjadril, ze kazdy pilot prinasa nejake poznatky do svojho noveho teamu, pravda. otazka ale znie co a kolko, a hlavne ake! je rozdiel, ak pride alonso z majstrovskeho teamu do tretotriedneho teamu a kimi z tretotriedneho teamu do teamu, ktory do poslednej chvile bojoval o titul :idea: (dva dni a pat rokov hovoria same za seba).

este sa ale vratim k teamovej politike ferrari. pozrime sa blizsie na tych troch vodonosov. iba par basnickych otazok:
- ktory team im umoznil vyhrat ich prvu velku cenu?
- ktory team im umoznil bojovat o titul? (Irvine)
- ...zajazdit si za naslavnejsi team v historii tohto sportu?
- ...z priemernych pilotov spravil "nesmrtelnych"?
- ...
skoda, ze sa nenasiel ziadny pilot, co by mal tolko guraze ako ayrton, a jazdil by aj zadarmo, len aby dokazal, ze je lepsi ako schumi na tej istej kare. to zial nebol ani jeden.

edit: 11:17 no a co dodat k tomu bullshitu. silne slova :wink: hlavne ak sa na to pozrieme na zaklade celej sezony a predsezonnych testov. v tychto testoch dostaval lewis od alonsa na tom istom monoposte takmer sekundu na kolo...

ad kacica: nieco pravda, nieco kacica: http://www.f1.sk/clanok23909.htm aj gesta rona v boxoch hovorili same za seba.
Prílohy
1.png
1.png (1.64 KiB) 913 zobrazení
an0nym0us3
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa an0nym0us3 »

a ja sa este pridam, ze ferrari nekradne dokumenty. hlavne nepochopim ako sa mozu henti zlodeji tesit z takeho vitazstva..
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

an0nym0us3: To si chcel pridat na margo coho??? Bolo dokazane vyuzitie co i len skrutky z technologickej dokumentacie Ferrari na monopostoch McLaren??? Staci mi strucka odpoved len na druhu otazku vo forme ano/nie, dakujem.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

an0nym0us3 napísal:a ja sa este pridam, ze ferrari nekradne dokumenty. hlavne nepochopim ako sa mozu henti zlodeji tesit z takeho vitazstva..
Mas pravdu nekradne. Iba ich predava inym timom ;-)
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

krija napísal:iba par basnickych otazok:
...(ktory team im umoznil) zajazdit si za naslavnejsi team v historii tohto sportu?
- ...z priemernych pilotov spravil "nesmrtelnych"?
Tieto posledné otázky sú trošku divné.. Na prvú z nich si odpovedáš sám tým, že fandíš Ferrari... Ok maj si ich za najslávnejší team (tvoj názor), ale nepodsúvaj to ostatným, ktorý fandia iným teamom. Som zvedavý, čím by si asi tak doložil svoj subjektívny názor a sympatie. To o nesmrtelných pilotoch je tiež trocha scestné nemyslíš?

Ad. umožnenie vyhrať prvú VC: No a? Barrichello vyhral prvú VC v prvej sezóne čo k nim prišiel, zostal tam 6 rokov a možno to potom aj oľutoval. Ak by sa namiesto Ferrari dostal do iného (TOP!) teamu (McLaren, Williams), mohol aj bojovať o titul. Alebo by minimálne získal to svoje 1. víťazstvo + pár ďalších. Vo Ferrari mu boj o titul neumožnili, stavali na Schumacherovi. Massovi tiež nie, ale ten mal ale v roku 2006 aspoň istotu že Schumi odchádza, a v roku 2007 to bude mať v rukách - team mu dá rovnaké podmienky ako Kimimu (nakoniec sa to aj stalo). Barrichello počas celej kariéry vo Ferrari, a Massa v roku 2006 ich zo Schumacherom nemali.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Mateq zase trosku objektivnosti by neuskodilo. Hadam nechces stavat Barichella a Massu na uroven Schumachera, ti su daleko daleko za nim vo vsetkych (snad okrem "ludskeho") ohladoch.
Napísať odpoveď