Komplet zostava
-
p4ra
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
To ja len tak do buducnosti.hojko napísal:p4ra: 3GB RAM si viem predstavit, ale vyuzit 4GB??? No povedz mi v ktorych hrach to dokazes vyuzit, vymenuj aspon dve
2hojko: na server ti kludne stacia sata 2 disky v raid 5 - tak sa to bezne robi...scsi disky su moc drahe...a myslim že aj zbytocne
k tomu monitoru mám 17palcove crt...uz sa tesim kedy to vymenim za 19 lcd napr fujitsiu siemens...brat fujitsiu siemens 22 siroko-uhli a poviem ti pozera sa nan otrasne...zobrazis nejake forum roztiahnute na cely monitor...mno fuuj
ked tak aspon nie sirokouhle tie sa mi nepozdavaju...ked 22jku tak normalnu - netusim ci sa take vobec robia
k tomu monitoru mám 17palcove crt...uz sa tesim kedy to vymenim za 19 lcd napr fujitsiu siemens...brat fujitsiu siemens 22 siroko-uhli a poviem ti pozera sa nan otrasne...zobrazis nejake forum roztiahnute na cely monitor...mno fuuj
ked tak aspon nie sirokouhle tie sa mi nepozdavaju...ked 22jku tak normalnu - netusim ci sa take vobec robia
-
hojko
Site Admin
p4ra: Do budnucnosti treba ratat ale s inou kartou, takou, ktora bude podporovat standard DirectX 10.1 a to dnesne karty este nie su 
warezman: Hostingy ako banan.cz alebo domains.sk nepovazujem za hostingy a to co pouzivaju oni je mi jedno. Robia sa aj 22 normalne 4:3 a aj wide 16:9/16:10. Ja som si tiez myslel, ze to bude roztiahnute a tak, ale teraz vpravo stale svieti prilepena Miranda, ktora zaberie dost velku cast a tak mam obraz o nieco sirsi ako keby som mal 4:3.
warezman: Hostingy ako banan.cz alebo domains.sk nepovazujem za hostingy a to co pouzivaju oni je mi jedno. Robia sa aj 22 normalne 4:3 a aj wide 16:9/16:10. Ja som si tiez myslel, ze to bude roztiahnute a tak, ale teraz vpravo stale svieti prilepena Miranda, ktora zaberie dost velku cast a tak mam obraz o nieco sirsi ako keby som mal 4:3.
-
t0m4s3
Admin
Myslis, ze by si poznal rozdiel, keby si tam mal lacnejsiu dosku a lacnejsie pamate? Proste argument ako nohap4ra napísal:Videl som tieto zbytocnosti nazivo, v praxi u kolegu, ktory si taketo nieco kupil doma. Neskutocna radost s tym pracovat, ci hrat sa.
heh tým bananom si ma rozosmialhojko napísal:p4ra: Do budnucnosti treba ratat ale s inou kartou, takou, ktora bude podporovat standard DirectX 10.1 a to dnesne karty este nie su
btw domains nema az tak zlu dostupnost je to nieco cez 99,8percenta...
dost ludi pouziva sata disky...co poznam ja...a aj moj vserver bezi na stroji co ma sata disky a nikde niet problem...
ono povedz mi hosting teda ktory ma sas scsi disky ?
ratajme spolu
normalny hosting potrebuje cca 2-3 TB priestoru dajme tomu ze to maju v raid 5
pri raid 5 je vzdy mensie diskove pole o stvrtinu ako su disky (aspon tusim)
dajme tomu ze maju tieto scsi disky teda http://www.alza.sk/seagate-cheetah-10k- ... d52434.htm
ak spravne ratam tak aby mal 3TB priestoru v raid 5 potrebuje 4TB priestoru na diskoch to je cca 14diskov
14*16000 == 224000sk + radic +nejaka skrina 2U na tieto disky == 300 000sk
povedz mi ktory hosting ma disky za 300 000sk a preco? len preto ze maju lepsiu pristupovu dobu
sak samozrejme niekto si da do serveru C2D da tam 2GB ram ale ma scsi disky...a niekto tam da XEON da 6GB ECC ram ale ma len posrate sata...ktory myslis server ze je vykonejsi?
iba co sa toho monitoru tyka, vo vykone jasne vediem ja... 6850 vs 6000+ tam nieje co porovnavat...t0m4s3 napísal:Myslis, ze by si poznal rozdiel, keby si tam mal lacnejsiu dosku a lacnejsie pamate? Proste argument ako noha8800GTS v zostave za 55.000 nema co hladat. Navyse stale neviem o com sa bavime, zatial moja zostava vsetkych vytiera na plnej ciare
-
zachariasko
Star
1) oki aj slo len o prikladt0m4s3 napísal:warezman:
1) Pri RAID 5 sa to zmensi o tretinu. Na 2TB pole, potrebujes 3TB priestoru
2) odpoved na tvoju otazku nie je ani zdaleka jednoznacna: ak bude limitujucim faktorom CPU, bude vykonnejsi XEON, ak limitujucim faktorom DISK (zvacsa je to tato moznost), rychlejsi bude ten s SCSI diskami.
2) hmm s tym ze je limitujuci faktor disk by som ruku do ohna nedal...napr station ma na serveri 1000domen a ma tam SATA a server tri mesiace bez vypadku
//troska ot neuskodi
nj dokial nezacnes c2d taktovat...potom moze ist amd do ritimystique napísal:AMD varianta... najvykonnejsia zostava, jasny vitaz v pomere cena/vykon v tejto teme
//tu zostavu by som upravil na 2x 400GB SATA II RAID 1 + nejaky adaptec radic
-
hojko
Site Admin
mystique: Kto si uz v dnesnej dobe kupi LCDcko od Philipsu??? Toto nie je doba trinitronov alebo Bravia... Predpokladam, ze to iste LCD si si kupil aj ty ku svojej zostave, ze???
warezman: Skoro kazdy pouziva SCSI disky, ale su to veci o ktorych potreba nie je pisat. Nikto nehovori o diskoch pre datove riesenie. Navyse by ma zaujimalo odkial si vzal info, ze priemerny server vyuzije kapacitu 2-3TB diskoveho pola. Len pre tvoju informaciu, skus si precitat info o niektorych hostingoch, hoci sa tieto veci nezvyuknu pisat, aj tak sa da nieco najst. Ja som v minulosti naposledy hostoval u Exa, pozri si ich stranku a info o HW: exohosting.sk, potom pozri pipni.cz, ignum.cz alebo superhosting.cz. Pozri si ponuku dedicated serverov, preco je pri vacsine moznost SCSI diskov???: lightstorm.sk, bricom.sk alebo forpsi.com. Preco Sun, IBM ci HP robi viacej serverov s SCSI diskami, vid: Operon, UltraSPARC, medzi diskovymi poliami prevlada SAS SCSI... Pozri si schvalne technicke parametre spominanych serverov od renomovanych firiem (HP ProLiant, HP Blade, IBM X-series...), bud server obsahuje SCSI disky alebo je bez diskov, no a preco je to tak??? Samozrejme tam najdes aj SATA disky, ale ide o entry-level server a treba si pozriet aj technicke specifikacie a precitat si vsetko o tom, je tam jasne napisane, ze nie su urcene na zataz, ze su urcene na prevadzku napriklad 8 hodin denne atd..., staci si to pozorne nastudovat. Dovolim si v klude napisat, ze drviva vacsina poskytovatelov hostingu vo svete pouziva databazy na vysokootackovych SCSI diskov v RAIDoch, ktore poskytnu neskutocne navysenie vykonu oproti beznym diskom. Na disky, ktore sa vyuzivaju na data, tj. subory pre web a ine sa mozu v pohode pouzit SATA disky. Schvalne si skus spravit u seba ftp server alebo web a daj tam par vacsich suborov, potom to daj tahat 15-tim ludom sucastne, co myslis, co sa stane s diskami??? Po par mesiacoch ti odidu.
Pokial pises o station.cz, tak je dolezite napisat, ze v prvom rade pre tych 1000 domen (domena neznamena hosting, moznu tam mat z toho len tretinu hostingu) maju urcenych 14 serverov, ak sa pozries lepsie na hw parametre, tak tam zbadas pri DB serveroch s cislom 11 a 22 toto: RAID 1 SAS 73GB 15tis!!! Skus hadat preco???
warezman: Skoro kazdy pouziva SCSI disky, ale su to veci o ktorych potreba nie je pisat. Nikto nehovori o diskoch pre datove riesenie. Navyse by ma zaujimalo odkial si vzal info, ze priemerny server vyuzije kapacitu 2-3TB diskoveho pola. Len pre tvoju informaciu, skus si precitat info o niektorych hostingoch, hoci sa tieto veci nezvyuknu pisat, aj tak sa da nieco najst. Ja som v minulosti naposledy hostoval u Exa, pozri si ich stranku a info o HW: exohosting.sk, potom pozri pipni.cz, ignum.cz alebo superhosting.cz. Pozri si ponuku dedicated serverov, preco je pri vacsine moznost SCSI diskov???: lightstorm.sk, bricom.sk alebo forpsi.com. Preco Sun, IBM ci HP robi viacej serverov s SCSI diskami, vid: Operon, UltraSPARC, medzi diskovymi poliami prevlada SAS SCSI... Pozri si schvalne technicke parametre spominanych serverov od renomovanych firiem (HP ProLiant, HP Blade, IBM X-series...), bud server obsahuje SCSI disky alebo je bez diskov, no a preco je to tak??? Samozrejme tam najdes aj SATA disky, ale ide o entry-level server a treba si pozriet aj technicke specifikacie a precitat si vsetko o tom, je tam jasne napisane, ze nie su urcene na zataz, ze su urcene na prevadzku napriklad 8 hodin denne atd..., staci si to pozorne nastudovat. Dovolim si v klude napisat, ze drviva vacsina poskytovatelov hostingu vo svete pouziva databazy na vysokootackovych SCSI diskov v RAIDoch, ktore poskytnu neskutocne navysenie vykonu oproti beznym diskom. Na disky, ktore sa vyuzivaju na data, tj. subory pre web a ine sa mozu v pohode pouzit SATA disky. Schvalne si skus spravit u seba ftp server alebo web a daj tam par vacsich suborov, potom to daj tahat 15-tim ludom sucastne, co myslis, co sa stane s diskami??? Po par mesiacoch ti odidu.
Pokial pises o station.cz, tak je dolezite napisat, ze v prvom rade pre tych 1000 domen (domena neznamena hosting, moznu tam mat z toho len tretinu hostingu) maju urcenych 14 serverov, ak sa pozries lepsie na hw parametre, tak tam zbadas pri DB serveroch s cislom 11 a 22 toto: RAID 1 SAS 73GB 15tis!!! Skus hadat preco???
-
p4ra
Redeemer
Nehovorim, ci by som poznal. Vychadzam z toho, co som na vlastne oci videl. Videl som, ze to funguje perfektne. Nic sa neprehrieva, ziadna nestabilita, rezerva taka velka, az je to neuveritelne. Tichy system, ako taky.. Pre mna su toto argumenty.t0m4s3 napísal:Myslis, ze by si poznal rozdiel, keby si tam mal lacnejsiu dosku a lacnejsie pamate? Proste argument ako noha8800GTS v zostave za 55.000 nema co hladat. Navyse stale neviem o com sa bavime, zatial moja zostava vsetkych vytiera na plnej ciare
Tej karte nic nechyba. GTX, ci Ultra este nevyuzije pri dobrom CPU a RAM hodne dlhu dobu.