Komplet zostava

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

p4ra: 3GB RAM si viem predstavit, ale vyuzit 4GB??? No povedz mi v ktorych hrach to dokazes vyuzit, vymenuj aspon dve :)
kapu
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa kapu »

hojko napísal:p4ra: 3GB RAM si viem predstavit, ale vyuzit 4GB??? No povedz mi v ktorych hrach to dokazes vyuzit, vymenuj aspon dve :)
Např: Hraju WoWko, mám asi 300 addonů a bojuje náš 800 před Orgrimarem :P I když to je potřeba asi jenom 2-3 no :D
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

rozlisenie 1280x1024 je nativna hodnota pre 19", v praci mam tiez BENQ 19" a nemam problem precitat ikony, asi by bolo pre teba vhodne kupit okuliare.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

hojko napísal:p4ra: 3GB RAM si viem predstavit, ale vyuzit 4GB??? No povedz mi v ktorych hrach to dokazes vyuzit, vymenuj aspon dve :)
To ja len tak do buducnosti. :) Ved mam 55.000 na PC, tak mi to je skutocne jedno, ci ich teraz vyuzijem. Ale buducnost s Vista a novymi hrami.. Proste ja by som siahol po tomto. A tie RAMky sa daju neskutocne taktovat.
ehm123
King
King

Príspevok od používateľa ehm123 »

2hojko: na server ti kludne stacia sata 2 disky v raid 5 - tak sa to bezne robi...scsi disky su moc drahe...a myslim že aj zbytocne

k tomu monitoru mám 17palcove crt...uz sa tesim kedy to vymenim za 19 lcd napr fujitsiu siemens...brat fujitsiu siemens 22 siroko-uhli a poviem ti pozera sa nan otrasne...zobrazis nejake forum roztiahnute na cely monitor...mno fuuj

ked tak aspon nie sirokouhle tie sa mi nepozdavaju...ked 22jku tak normalnu - netusim ci sa take vobec robia
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

p4ra: Do budnucnosti treba ratat ale s inou kartou, takou, ktora bude podporovat standard DirectX 10.1 a to dnesne karty este nie su ;)

warezman: Hostingy ako banan.cz alebo domains.sk nepovazujem za hostingy a to co pouzivaju oni je mi jedno. Robia sa aj 22 normalne 4:3 a aj wide 16:9/16:10. Ja som si tiez myslel, ze to bude roztiahnute a tak, ale teraz vpravo stale svieti prilepena Miranda, ktora zaberie dost velku cast a tak mam obraz o nieco sirsi ako keby som mal 4:3.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

p4ra napísal:Videl som tieto zbytocnosti nazivo, v praxi u kolegu, ktory si taketo nieco kupil doma. Neskutocna radost s tym pracovat, ci hrat sa.
Myslis, ze by si poznal rozdiel, keby si tam mal lacnejsiu dosku a lacnejsie pamate? Proste argument ako noha :roll: 8800GTS v zostave za 55.000 nema co hladat. Navyse stale neviem o com sa bavime, zatial moja zostava vsetkych vytiera na plnej ciare :-)
ehm123
King
King

hojko napísal:p4ra: Do budnucnosti treba ratat ale s inou kartou, takou, ktora bude podporovat standard DirectX 10.1 a to dnesne karty este nie su ;)

warezman: Hostingy ako banan.cz alebo domains.sk nepovazujem za hostingy a to co pouzivaju oni je mi jedno. Robia sa aj 22 normalne 4:3 a aj wide 16:9/16:10. Ja som si tiez myslel, ze to bude roztiahnute a tak, ale teraz vpravo stale svieti prilepena Miranda, ktora zaberie dost velku cast a tak mam obraz o nieco sirsi ako keby som mal 4:3.
heh tým bananom si ma rozosmial :D

btw domains nema az tak zlu dostupnost je to nieco cez 99,8percenta...

dost ludi pouziva sata disky...co poznam ja...a aj moj vserver bezi na stroji co ma sata disky a nikde niet problem...

ono povedz mi hosting teda ktory ma sas scsi disky ?

ratajme spolu

normalny hosting potrebuje cca 2-3 TB priestoru dajme tomu ze to maju v raid 5

pri raid 5 je vzdy mensie diskove pole o stvrtinu ako su disky (aspon tusim)

dajme tomu ze maju tieto scsi disky teda http://www.alza.sk/seagate-cheetah-10k- ... d52434.htm

ak spravne ratam tak aby mal 3TB priestoru v raid 5 potrebuje 4TB priestoru na diskoch to je cca 14diskov

14*16000 == 224000sk + radic +nejaka skrina 2U na tieto disky == 300 000sk

povedz mi ktory hosting ma disky za 300 000sk a preco? len preto ze maju lepsiu pristupovu dobu :D :D

sak samozrejme niekto si da do serveru C2D da tam 2GB ram ale ma scsi disky...a niekto tam da XEON da 6GB ECC ram ale ma len posrate sata...ktory myslis server ze je vykonejsi?
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

warezman:

1) Pri RAID 5 sa to zmensi o tretinu. Na 2TB pole, potrebujes 3TB priestoru
2) odpoved na tvoju otazku nie je ani zdaleka jednoznacna: ak bude limitujucim faktorom CPU, bude vykonnejsi XEON, ak limitujucim faktorom DISK (zvacsa je to tato moznost), rychlejsi bude ten s SCSI diskami.
Kesoman
Star
Star

Príspevok od používateľa Kesoman »

t0m4s3 napísal:Navyse stale neviem o com sa bavime, zatial moja zostava vsetkych vytiera na plnej ciare :-)
Tomase ale si si vedomy ze ten 6000+ windsor zere ako krawa 125W.
prask
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa prask »

no zere hlavne aj preto ze ma v sebe pametovy radic zatial co intel to ma v chipsete. takze chipset na AMD zere menej ako na intel tak sa to troska viac vyrovna. aj tak bude mat vyhodu mensej spotreby intel ale kto by tych par W riesil? :)
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

t0m4s3 napísal:Myslis, ze by si poznal rozdiel, keby si tam mal lacnejsiu dosku a lacnejsie pamate? Proste argument ako noha :roll: 8800GTS v zostave za 55.000 nema co hladat. Navyse stale neviem o com sa bavime, zatial moja zostava vsetkych vytiera na plnej ciare :-)
iba co sa toho monitoru tyka, vo vykone jasne vediem ja... 6850 vs 6000+ tam nieje co porovnavat...
Prílohy
921-872-437.png
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Pre niekoho iba, pre mna je 19'' monitor v dnesnej dobe vysmech :-)

Keso > niekto kto kupuju highend zostavu riesi prachy za elektriku?
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

AMD varianta... najvykonnejsia zostava, jasny vitaz v pomere cena/vykon v tejto teme
Prílohy
comp.JPG
reno23
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa reno23 »

mystique napísal:AMD varianta... najvykonnejsia zostava, jasny vitaz v pomere cena/vykon v tejto teme
nemas tam chladic na cpu :wink:
zachariasko
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zachariasko »

..a na takej zostave by som fakt s 500 W zdrojom neriskoval, i keď je to Seasonic
ehm123
King
King

t0m4s3 napísal:warezman:

1) Pri RAID 5 sa to zmensi o tretinu. Na 2TB pole, potrebujes 3TB priestoru
2) odpoved na tvoju otazku nie je ani zdaleka jednoznacna: ak bude limitujucim faktorom CPU, bude vykonnejsi XEON, ak limitujucim faktorom DISK (zvacsa je to tato moznost), rychlejsi bude ten s SCSI diskami.
1) oki aj slo len o priklad
2) hmm s tym ze je limitujuci faktor disk by som ruku do ohna nedal...napr station ma na serveri 1000domen a ma tam SATA a server tri mesiace bez vypadku

//troska ot neuskodi
mystique napísal:AMD varianta... najvykonnejsia zostava, jasny vitaz v pomere cena/vykon v tejto teme
nj dokial nezacnes c2d taktovat...potom moze ist amd do riti

//tu zostavu by som upravil na 2x 400GB SATA II RAID 1 + nejaky adaptec radic
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

zachariasko napísal:..a na takej zostave by som fakt s 500 W zdrojom neriskoval, i keď je to Seasonic
ten zdroj to s prehladom zvladne

PS: warezman , najprv si precitaj pravidla, specialne pravidlo 6, potom si uvedom ze nie kazdy taktuje...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

mystique: Kto si uz v dnesnej dobe kupi LCDcko od Philipsu??? Toto nie je doba trinitronov alebo Bravia... Predpokladam, ze to iste LCD si si kupil aj ty ku svojej zostave, ze???

warezman: Skoro kazdy pouziva SCSI disky, ale su to veci o ktorych potreba nie je pisat. Nikto nehovori o diskoch pre datove riesenie. Navyse by ma zaujimalo odkial si vzal info, ze priemerny server vyuzije kapacitu 2-3TB diskoveho pola. Len pre tvoju informaciu, skus si precitat info o niektorych hostingoch, hoci sa tieto veci nezvyuknu pisat, aj tak sa da nieco najst. Ja som v minulosti naposledy hostoval u Exa, pozri si ich stranku a info o HW: exohosting.sk, potom pozri pipni.cz, ignum.cz alebo superhosting.cz. Pozri si ponuku dedicated serverov, preco je pri vacsine moznost SCSI diskov???: lightstorm.sk, bricom.sk alebo forpsi.com. Preco Sun, IBM ci HP robi viacej serverov s SCSI diskami, vid: Operon, UltraSPARC, medzi diskovymi poliami prevlada SAS SCSI... Pozri si schvalne technicke parametre spominanych serverov od renomovanych firiem (HP ProLiant, HP Blade, IBM X-series...), bud server obsahuje SCSI disky alebo je bez diskov, no a preco je to tak??? Samozrejme tam najdes aj SATA disky, ale ide o entry-level server a treba si pozriet aj technicke specifikacie a precitat si vsetko o tom, je tam jasne napisane, ze nie su urcene na zataz, ze su urcene na prevadzku napriklad 8 hodin denne atd..., staci si to pozorne nastudovat. Dovolim si v klude napisat, ze drviva vacsina poskytovatelov hostingu vo svete pouziva databazy na vysokootackovych SCSI diskov v RAIDoch, ktore poskytnu neskutocne navysenie vykonu oproti beznym diskom. Na disky, ktore sa vyuzivaju na data, tj. subory pre web a ine sa mozu v pohode pouzit SATA disky. Schvalne si skus spravit u seba ftp server alebo web a daj tam par vacsich suborov, potom to daj tahat 15-tim ludom sucastne, co myslis, co sa stane s diskami??? Po par mesiacoch ti odidu.

Pokial pises o station.cz, tak je dolezite napisat, ze v prvom rade pre tych 1000 domen (domena neznamena hosting, moznu tam mat z toho len tretinu hostingu) maju urcenych 14 serverov, ak sa pozries lepsie na hw parametre, tak tam zbadas pri DB serveroch s cislom 11 a 22 toto: RAID 1 SAS 73GB 15tis!!! Skus hadat preco??? :)
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

t0m4s3 napísal:Myslis, ze by si poznal rozdiel, keby si tam mal lacnejsiu dosku a lacnejsie pamate? Proste argument ako noha :roll: 8800GTS v zostave za 55.000 nema co hladat. Navyse stale neviem o com sa bavime, zatial moja zostava vsetkych vytiera na plnej ciare :-)
Nehovorim, ci by som poznal. Vychadzam z toho, co som na vlastne oci videl. Videl som, ze to funguje perfektne. Nic sa neprehrieva, ziadna nestabilita, rezerva taka velka, az je to neuveritelne. Tichy system, ako taky.. Pre mna su toto argumenty.

Tej karte nic nechyba. GTX, ci Ultra este nevyuzije pri dobrom CPU a RAM hodne dlhu dobu.
Napísať odpoveď