Odpajat router?

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Juicy
King
King
Používateľov profilový obrázok

Odpajat router?

Príspevok od používateľa Juicy »

Mam doma router SMC a ide 24/7 pouzivany 3 usermi. Premyslal som o tom ze by som kupil spinacie hodiny a na dobu od polnoci do 6tej rana ho automaticky vypinat. Susedia net nevyuzivaju a ja tiez nie. Co myslite opalti sa mi do toho investovat niekolko korun alebo to nechat bezat v kuse, myslim ci tym trosku usetrim zivotnost routera alebo ani nie. DAKUJEM
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Zivnotnost routra, to je pekna fraza :D Predsa mas zaruku 2 roky na ten vyrobok, tak kde je potom problem??? Tie veci su na to stavane, aby vkuse bezali. Myslim, ze pravidelne zapinanie a vypinanie by tomu viac uskodilo ako pomohlo.
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mishenko »

Tak tak, nechaj to ficat. Skor on prides ak ho budes zapinat/vypinat ako ked pojde neustale.
Marko5211
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Marko5211 »

ssem tam restartovat router treba ale to je vsetko....a dalej neoplati sa ti to lebo pri zapinani ti routerom prebehne diagnosticky program a to je akoby si to mal zapnute niekolko hodin takze to mas absolutne jedno....
vilko
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa vilko »

hojko ma pravdu,, elektronika sa nevypina kvoli usetreniu zivotnosti,ale kvoli usetreniu spotreby, na tom routri vela neusetris..skus radsej supnut spinacie hodiny na nejaky iny spotrebic......
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

nemusis vypinat router, a ta spotreba je tiez velmi mala. takze to moze bezat neustale :wink:
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Pri spotrebe 5W (realna spotreba takeho routra) a vypinaniu na 6hodin usetris pri cene 4SKK za kWh za rok 43korun, takze navratovost takeho casovaca sa blizi k 10tim rokom :-D
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

t0m4s3: Ale predsa aj ten casovac musi na niecom bezat, ci uz si vezme nejaky ten 500mW zo siete alebo dve baterie, no aj to treba priratat k nakladom ;) :P
Napísať odpoveď