Mam doma router SMC a ide 24/7 pouzivany 3 usermi. Premyslal som o tom ze by som kupil spinacie hodiny a na dobu od polnoci do 6tej rana ho automaticky vypinat. Susedia net nevyuzivaju a ja tiez nie. Co myslite opalti sa mi do toho investovat niekolko korun alebo to nechat bezat v kuse, myslim ci tym trosku usetrim zivotnost routera alebo ani nie. DAKUJEM
Zivnotnost routra, to je pekna fraza Predsa mas zaruku 2 roky na ten vyrobok, tak kde je potom problem??? Tie veci su na to stavane, aby vkuse bezali. Myslim, ze pravidelne zapinanie a vypinanie by tomu viac uskodilo ako pomohlo.
ssem tam restartovat router treba ale to je vsetko....a dalej neoplati sa ti to lebo pri zapinani ti routerom prebehne diagnosticky program a to je akoby si to mal zapnute niekolko hodin takze to mas absolutne jedno....
hojko ma pravdu,, elektronika sa nevypina kvoli usetreniu zivotnosti,ale kvoli usetreniu spotreby, na tom routri vela neusetris..skus radsej supnut spinacie hodiny na nejaky iny spotrebic......
Pri spotrebe 5W (realna spotreba takeho routra) a vypinaniu na 6hodin usetris pri cene 4SKK za kWh za rok 43korun, takze navratovost takeho casovaca sa blizi k 10tim rokom