Anorexia a bulímia

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Martin44
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martin44 »

moni19 napísal:ale ved je to choroba ako kazda ina...to odsudzujes aj ostatnych chorych ludi?niekto za to nemoze,ani nevie,ako sa do toho dostal a uz je v bludnom kruhu...a mimochodom tyka sa to aj chalanov,lebo anorexiou netrpia len dievcata
Ked niekto zvracia jedlo preto aby schudol a v dnesnej dobe ked nie je problem s informaciami o tom ake to moze mat dopady na cloveka resp ked clovek neje tak nemam ziadne zlutovanie nad takouto nánou...
Choroba to je ked uz to robi nedobrovolne ze ju napina a neodkaze udrzat to jedlo v sebe ale pokym to robi vedome s tym ze chce schudnut tak o com je rec... :x
zvonenie33
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zvonenie33 »

No strasne ma to fascinuje :roll:
Prílohy
anorexia.jpg
moni19
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa moni19 »

Martin44 napísal:Ked niekto zvracia jedlo preto aby schudol a v dnesnej dobe ked nie je problem s informaciami o tom ake to moze mat dopady na cloveka resp ked clovek neje tak nemam ziadne zlutovanie nad takouto nánou...
Choroba to je ked uz to robi nedobrovolne ze ju napina a neodkaze udrzat to jedlo v sebe ale pokym to robi vedome s tym ze chce schudnut tak o com je rec... :x
to mas to iste ako ked niekto droguje,pije alkohol,hra na automatoch a podobne...vsetko su to psychicke choroby a da sa to liecit
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martin44 »

Keby to mala moja dcera tka by som to riesil prepleskom :wink:
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Martin44 napísal:Keby to mala moja dcera tka by som to riesil prepleskom :wink:
To by jej asi nepomohlo. Dotyční totiž o tejto chorobe vedia, ale myslia si, že im sa také nič nemôže stať. Keď začnú chudnúť, vravia si, že to dokážu včas stopnúť a ani si neuvedomia, že už necítia hlad, pretože ich mozog nepracuje tak, ako by mal. Nevidia sa v zrkadle štíhle, aké sú v skutočnosti... Ide o psychickú chorobu a oni si nevedia priznať, že fajn mám problém, treba ho riešiť. :?
vivaSlovakia
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa vivaSlovakia »

neni to pre mna nicim zaujimave, fascinujuce..

vobec si to nevsimam, netrapi ma to... keby aj umreli od hladu ... o par ementalov menej
moni19
Medium Star
Medium Star

Martin44 napísal:Keby to mala moja dcera tka by som to riesil prepleskom :wink:
to vravis teraz...no keby to tak naozaj bolo,zistil by si,ze to nie je take jednoduche ako vyzera
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

moni19 napísal:ale ved je to choroba ako kazda ina...to odsudzujes aj ostatnych chorych ludi?niekto za to nemoze,ani nevie,ako sa do toho dostal a uz je v bludnom kruhu...a mimochodom tyka sa to aj chalanov,lebo anorexiou netrpia len dievcata
moni19 napísal:to mas to iste ako ked niekto droguje,pije alkohol,hra na automatoch a podobne...vsetko su to psychicke choroby a da sa to liecit
pocuj ty kolko mas rokov?ako mozes tak tupo uvazovat? to ze sa nejaka holka ktorej prepne dobre naje a potom ma take vycitky svedomia ze to vytikuje tak to ako naozaj je proti logike, prirode a nema zmysel a konecny efekt je taktiez strasny a spajat to s alkoholom alebo automatmi ci drogami je tiez nespravne pretoze ked vypijes alebo drogujes tak za ucelom toho aby si mala ine stavy, uvolnila sa a mas z toho pozitok, ano poskodzuje to zdrave a zvysuje zavislost, to si myslim ale ze choroba nie je, iba to moze choroby sposobit no ja si myslim ze ked vypijem tak som uplne normalny ale ked niekto vytikuje obed koli chudnutiu, tak to normalne nie je!

a urcite mam polutovanie nad tym ak niekto dostane rakovinu a trpi, zato nemoze a zasluzi si pomoc, ale dievca s normalnym zdravim ktore svojim blbym romyslanim si znici organizmus v osiali stihlej postavy polutovania nema :!: skratka nevedia co zo sebou tak tak im treba a hotovo :!:
zvonenie33 napísal:No strasne ma to fascinuje :roll:
tak to mas divne chute no...ale co uz... :?
Fordos851
Star
Star

Príspevok od používateľa Fordos851 »

neznesú na seba svoj pohľad v zrkadle a stále si myslia že majú nadváhu :nono1:
moni19
Medium Star
Medium Star

Sheep: tak ked si myslis,ze to nie je choroba,tak si na omyle...kazdy lekar ti potvrdi,ze je to psychicka choroba...a budem si stat za tym,ze je to to iste ako drogy a podobne zavislosti...aj takych potom odsudis,lebo si to zapricinili sami? a keby daco,mam 19 rokov,som zvedava,kolko mas ty
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

Nedavno som videl dokument ku kampani, ktora je predmetom aj tohto videa. Bolo tam opisane, ako funguje svet modelingu a ako tam ma kazdy vpci ci nejaka modelka skape, petoze modeling potrebuje modelky len ako vesiaky a za kazdy vesiak vonku cakaju tisice dalsich vesiakov. Bolo to pomerne zaujimave- zbytocne tu rozoberat detaily s ohladom na anorexiu a pocity pri pohlade na anorekticke telicka, no co ma naozaj sokovalo, to boli nahrady za stravu, ktore medzi modelkami ficia- na panvici uprazena vata poliata nejakou pataliou, papierove vreckovky atd. atd. Po tom dokumente som mal velmi zmiesane pocity.
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Hej, ale aspoň to bolo reálne video. Pretože keď si dáš do vyhľadávača youtube anorexia alebo thinspiration, tak ti to vyhodí len samé inšpiracie a aké je to super byť štíhly. :roll:
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Tomasito napísal:Nedavno som videl dokument ku kampani, ktora je predmetom aj tohto videa. Bolo tam opisane, ako funguje svet modelingu a ako tam ma kazdy vpci, ci nejaka modelka skape, petoze modeling potrebuje modelky len ako vesiaky a za kazdy vesiak vonku cakaju tisice dalsich vesiakov. Bolo to pomerne zaujimave- zbytocne tu rozoberat detaily s ohladom na anorexiu a pocity pri pohlade na anorekticke telicka, no co ma naozaj sokovalo, to boli nahrady za stravu, ktore medzi modelkami ficia- na panvici uprazena vata poliata nejakou pataliou, papierove vreckovky atd. atd. Po tom dokumente som mal velmi zmiesane pocity.
Nevies ako sa to volalo?
Tomasito
VIP
VIP

Gangy, zial nie, narazil som na to uplne nahodou. Islo vsak o dokument k tejto kampani- http://www.aktuality.sk/spravy/zahranic ... i-anorexii

// Teraz si spominam, ze slo skor o nejaku reportaz- na crepinach alebo niecom podobnom.
Bolo to pomerne obsiahle, rozhovory s modelkami, navrharmi, predstavitelmi agentur etc.
zvonenie33
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zvonenie33 »

Sheep napísal:tak to mas divne chute no...ale co uz... :?
Tak strasne tazke podla toho smajla pochopit ironiu?
safan
Star
Star

Príspevok od používateľa safan »

ked ich vidim pride mi ich luto ale popri tom je to pre mna hnusnejsi pohlad ako na rozparanu mrtvolu. :cry:
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

moni19 napísal:Sheep: tak ked si myslis,ze to nie je choroba,tak si na omyle...kazdy lekar ti potvrdi,ze je to psychicka choroba...a budem si stat za tym,ze je to to iste ako drogy a podobne zavislosti...aj takych potom odsudis,lebo si to zapricinili sami? a keby daco,mam 19 rokov,som zvedava,kolko mas ty
17 a ano choroba, ale je umyselne vyvolana a to je uz co povedat, lol

zvonenie33, ok teda :wink:
Gangy
Darca
Darca

Tomasito
VIP
VIP

Gangy napísal:Tomasito mam to, http://www.joj.sk/live-vysielanie-tv-ar ... iny-5.html
Zacina od 14:41 :wink:
Toto zial nie je ono, aj ked som videl aj tuto reportaz. Tam to bolo o.i. aj o interview s navrharmi ako W. Joop, K. Lagerfeld etc. a p.i. ukazovali aj spominane nahrady stravy- bolo to tvrdsie. Pravdepodobne sa mi casom spojilo viac reportazi z roznych TV.
Gangy
Darca
Darca

Jj aj som sa divil ze tam nehovorili o tych nahradach ako si spominal :(
Napísať odpoveď