Vyber LCD monitoru (16:10 alebo 5:4?)
-
Holubar
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Vyber LCD monitoru (16:10 alebo 5:4?)
Pozrel som si tu nejake temy, precital nejake recenzie na svethardware, ale aj tak neviem, ci sivybrat sirokouhly alebo klasicky. Do vianoc, by som rad vymenil moj 17" CRT.
Celkom ma zaujala rada BW monitorov od Samsung, niekolko ludi tu pisalo, ze ma s nimi dobre skusenosti, vzhladom na cenu a velkost konkretne tento panel
"SAMSUNG 19"" LCD SyncMaster 931BW wide 2ms, DVI"
len sa bojim toho sirokouhleho obrazu, ci ma to nebude nejak obmedzovat. Na kompe teraz vacsinou pozeram filmy (vsetko Xvid ripy), dost robim v exceli,worde a matlabe, tak by som rad vedel, ci pre mna nebude lepsie kupit klasiku 4:3, pripadne aku znacku alebo typ by som kupil lepsie, ako ten samsung.
Dakujem za rady
Celkom ma zaujala rada BW monitorov od Samsung, niekolko ludi tu pisalo, ze ma s nimi dobre skusenosti, vzhladom na cenu a velkost konkretne tento panel
"SAMSUNG 19"" LCD SyncMaster 931BW wide 2ms, DVI"
len sa bojim toho sirokouhleho obrazu, ci ma to nebude nejak obmedzovat. Na kompe teraz vacsinou pozeram filmy (vsetko Xvid ripy), dost robim v exceli,worde a matlabe, tak by som rad vedel, ci pre mna nebude lepsie kupit klasiku 4:3, pripadne aku znacku alebo typ by som kupil lepsie, ako ten samsung.
Dakujem za rady
-
xH4wK
-
mathev
Star
19" by som zobral asi klasiku 4:3 predsalen ta vyska na 19kovej wide nieje nic moc...
ja mam wide 22" a uplne som spokojny ale mensi wide by som nebral, radej klasiku.
ps: a k tej debate o hrach by sa mali vyjadrovat radsej ludia co o tom nieco vedia a nie niekto kto to este nikdy nevidel.
Pre uplnost este som sa nestretol s novou hrou ktora by nesla na rozliseniach pre widescreen monitory a dokonca je tak hrat hry omnoho lepsie nakolko clovek vidi viac.
no a aj starsie hry sa daju v pohode pustit na widescreen kedze existuje forum oladom toho ako ktoru hru cez widescreen pustit.....
ja mam wide 22" a uplne som spokojny ale mensi wide by som nebral, radej klasiku.
ps: a k tej debate o hrach by sa mali vyjadrovat radsej ludia co o tom nieco vedia a nie niekto kto to este nikdy nevidel.
Pre uplnost este som sa nestretol s novou hrou ktora by nesla na rozliseniach pre widescreen monitory a dokonca je tak hrat hry omnoho lepsie nakolko clovek vidi viac.
no a aj starsie hry sa daju v pohode pustit na widescreen kedze existuje forum oladom toho ako ktoru hru cez widescreen pustit.....
-
Holubar
Darca
Tak dobre, ze som napisal. Hry takmer nehram, sem tam dostanem chut na nejaku staru klasiku, ale malo.
Ked teda 22", tak by tomu asi zodpovedal
"SAMSUNG 22"" LCD SyncMaster 226BW wide 2ms DVI"
sice uz dost drahy, ale na monitore by som nerad setril. O tomto type som cital na svethardware, ze nie je zly, ale najvacsie problemy ma asi s podsvietenim. Existuje nejaka lepsia alternativa?nemam moc prehlad
Ked teda 22", tak by tomu asi zodpovedal
"SAMSUNG 22"" LCD SyncMaster 226BW wide 2ms DVI"
sice uz dost drahy, ale na monitore by som nerad setril. O tomto type som cital na svethardware, ze nie je zly, ale najvacsie problemy ma asi s podsvietenim. Existuje nejaka lepsia alternativa?nemam moc prehlad
-
t0m4s3
Admin
Clovek si zvykne aj na smrt sa hovori. S wide rozlisenim moze byt problem v hrach, ktore to nepodporuju (napr. ea sports). Na druhu stranu, na pozeranie filmov je to luxus, nenechava volne miesto navrchu a naspodu (zname cierne pasiky). Ak vsak chces prechadzat zo 17'' tak urcite nie na 19'', pretoze tym defacto nic neziskas. Ak chces wide, tak minimalne 20'', doporucil by som vsak az 22'', prip. ak nie wide, tak rozlisenie 1600x1200 (kto s tym pracoval, oceni to pohodlie, ked na monitor sa vlezie podstatne viac veci). S modelmi samsung BW urcite chybu nespravis, napr. 223BW,225BW,226BW podla financii 
Rozhodne odporucam widescreen. Hier som na tom hral pok*k*t a nikdy som so ziadnou nemal problem, to su zasa povery spred 10tich rokov ktore siria ludia ktori WS nemaju. Podobne ako tie typy ktore si dnes nechcu kupit LCD kvoli tomu ze si myslia ze v dnesnej dobe budu mat na nom duchov, proste smiesne. Urcite chod do ws, neolutujes.
-
xH4wK
Ukaz mi par hier ktore maju (Podobne ako Lost Planet [To je mimochodom jedna z mala hier robena aj pre klasik aj pre wide monitory]) moznost v nastaveniach prepnut na WIDE obraz... hry maju moznost nastavit wide rozlisenie , ale obraz nebude "normalny" a bude zdeformovany ... a hry ktore maju nastavenie widescreen tak sa len rozsiri plocha ktoru vidis ...mathev napísal:19" by som zobral asi klasiku 4:3 predsalen ta vyska na 19kovej wide nieje nic moc...
Dajme tomu, panak z ktorym hras ostane v nezmenenej velkosti (Pri hrach z pohladu 3 osoby)... zatial co (ako som uz vravel) v hre ktora je pre rozlisenie 1024x768 , 1280x1024 , 1600x1200 etc.(4:3) a nastavis tam rozlisenie pre svoj wide monitor tak sa postavicky akoby roztiahli ...
btw: hram sa troska rozumiem viz. my web
-
xH4wK
Zdeformovany resp. roztiahnuty do bokov ...Gangy napísal:H@wk ako fakt, nikdy som nemal roztiahnuty obraz, ani pri takych starinach ako je napriklad mashed, tak sa nic nezdeformovalo. A prepnut na widescreen sa da napriklad v CSS, inde ti poviem az ked to budem skusat. Opakujem, nikdy som nemal zdeformovany obraz a hral som na tom kopu hier...
Pre priklad toto je obraz pre WIDE monitory na monitore klasickom (4:3):

A toto je obraz pre klasicke monitory na klasickom monitore...

Hra je Lost Planet ... ktora ma v nastaveniach moznost prepnut na WIDE rezim.
-
hojko
Site Admin
226BW mam doma a som spokojny, nevsimol som si nic co sa tyka podsvietenia, ale keb som sa pozrel na panel o dve kategorie vyssie, ktory je aj 2x taky drahy, tak by ten rozdiel urcite bol. Ja tuto kopu nelutujem, ale ako uz pisal t0m4s3, su aj lacnejsie modely od Samsungu, napriklad s 5ms odozvou (tusim ma poznacenie CW?).
H@wk: Napriklad Toca Race Driver 3 ponuka moznost wide aj za normalneho rozlisenia (napr. 1024x768), ale co je horsie, ze vela hier to do dnesneho dna nema, vid. napriklad NHL 08 a podobne.
H@wk: Napriklad Toca Race Driver 3 ponuka moznost wide aj za normalneho rozlisenia (napr. 1024x768), ale co je horsie, ze vela hier to do dnesneho dna nema, vid. napriklad NHL 08 a podobne.