Radary a Radarove systemy v SR

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Shark NX
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Radary a Radarove systemy v SR

Príspevok od používateľa Shark NX »

Zdravim ... po vcerajsiej debate z Policajtami som si zdokonalil svoje vedomosti ohladom Radarov na slovensku

Cize v Tuneli Sitina Su pouzite Laserove merace Podla vsetkeho Nic velkeho ziaden Stalker ...
Funguje to na Baze Pociatocneho Pomeru Rychlosti a Po prejdeni vam spravi fotografiu a zacina pocitat cas ... (je stanovena doba Kolko trva prejazd tunelu v Rychlosti 82km/h (Tolerancia+-5%))
Po prekroceni druheho Radaru sa vas cas porovna a ak je kratsi Ulozi sa
na Disk kde si ho sprava Tunela Sitina pozrie a Podla potreby preda Policii
Samozrejme Tieto radary Meraju rychlost pri vjazde do tunela aj pri vyjazde ... ;)
Fotografie v prilohe

Dalej je samozrejme znamy Obojsmerny radar na 108km D1
Je to Klasicky Fotoradar fungujuci v Pasme Ka
Detekovatelny vacsinou Kvalitnejsich Detektorov ...
Funguje klasicky ... Meria rychlost a po dostatocnom priblizeni vam spravi fotografiu SPZ a mozno aj Tvare
Citlive Radarove Detektory ho vykriju v cca 106km resp 110km pretoze Ka sa velmi dobre odraza po zvodidlach

Potom pri vjazde do BA z D2 Pred Sitinou asi 1.5km pred Viaduktom do Devinskej Novej Vsi ... Je tiez nejaky merac ten sa mi zatial nepodarilo Identifikovat ... Ale su to 2 Infracervene Podsvetlovacie systemy a asi Nejaky druh Laseroveho Bludica ... Velmi podozrivo su Namalovane 2 Ciary na ceste ... Valentine V One mi nic nenahlasil ale nedal by som za to ruku do ohna

A dalej Audiny RS ...
V pripade ze stoja Pouzivaju Laserovy Radar ... Detekovatelny Valentinom ... ale Cas zmerania je max 2sekundy cize vela casu na reakciu nieje
Ak si vsimnete ze sa rozbehli Pouzite na Brzdenie Rucnu Brzdu ... aby nevideli ze brzdite Potom mate ovela vacsie sance ze pokutu ukecate ;) ... Lebo oni sa ku vam este musia Priblizit Ka Radarom znova namerat a Urobit fotku ...
Avsak niekdy nemusia dodrzat tento postup ... Ak ste viac ako dvaja v Aute mozete im povedat ze Meranie je Bezpredmetne lebo nemaju Dokaz a 3 a viac Osob vam moze dokazat ze som neprekrocil 130
Cize tak ... samozrejme ak nemaju fotku. Ak maju ... nerobte racej nic ... mozete si to pohorsit ;)
A Passaty Pouzivaju Klasiku Ka ... staci si vsimat auta ;)

K Radarovym detektorom ...
Ja som zacinal z Cobrou XRS 9500
Neni to zle zariadenie ... pri nedostattku Financii odporucam ... Resp. ked do toho nechcete vela Investovat ;)
Jedina nevyhoda ... Zachytava dost velke mnozstvo Falosnych Poplachov ... ale ma celkom dobru citlivost cize zachranit vas zachrani ;)
Vacsina Falosnych poplachov je max do urovne 2-3 (Max.5) cize da sa rozoznat Falosny poplach od Ostreho
Ale vzdy ked nieco zazre radim klepnut po brzde a mat oci na stopkach ;)

Teraz nedavno som presiel na Valentine V One ...
Odporucam ... Nalepsie (Okrem Aktivnej Rusicky -Ktora je Zakazana a Odoberaju za to technicak ;) ) Co sa da na Trhu zohnat ...
Detekuje vsetko Iba 1% Falosnych poplachov
Je extremne citlivy ... a Ma Detektor z predu aj zo zadu ... cize ked sa priblizi Audina alebo Passat tak o nom viete ;)

Pouzivane Pasma v SR
Na meranie rychlosti sa pouzivaju tieto Pasma
Ka - Meranie rychlosti Policiou v Celej EU
K - Informativne Meranie Resp. Stare radarove systemy (130km Radarove tabule na D1)
L - Laserove Pasmo ... Pouzivane Audinami a Najnovsimi meracmi rychlosti
X - Tiez Merace rychlosti ... V Europe okrem Polska sa nepouzivaju ale v Polsku pouziva toto pasmo Pistolovy Radar (tzv. Suszarki)
Zvysne niesu dolezite ... Lebo sa v Europe nepouzivaju ale neskor ich mozem popisat ...

Ak mate nejake otazky kludne sa pytajte ... :wink:

//Tomasito ... nech sa paci ;)
Prílohy
A tu Spominany Valentine V One ... Najlepsi Antiradar (Detektor Radarovych signalov ;) ) <br />Za cca 16000Sk ho kupite v Internetovom obchode ... V pripade zaujmu hodim Link ;)
A tu Spominany Valentine V One ... Najlepsi Antiradar (Detektor Radarovych signalov ;) )
Za cca 16000Sk ho kupite v Internetovom obchode ... V pripade zaujmu hodim Link ;)
Tu je spominana Cobra ... Predava sa za cca 5000Sk v Ceskom internetovom shope ... cez SS mozem poslat Link
Tu je spominana Cobra ... Predava sa za cca 5000Sk v Ceskom internetovom shope ... cez SS mozem poslat Link
Sitina Laser
Sitina Laser
Sitina Laser
Sitina Laser
Sitina Laser
Sitina Laser
Sitina Laser
Sitina Laser
Juicy
King
King

Príspevok od používateľa Juicy »

A co tak keby si nam dal nejaku prednasku o antiradaroch?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ten Valentine One mas kde namontovany??? Tie linky by si mohol v klude hodit aj sem verejne ;)
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

To by aj mna zaujimalo. Keby ho napracem niekam do kufra a schovam ho, bude robit svoju robotu?
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Hojko vid Priloha ... celne sklo presne v strede pre najlepsi vyhlad zadneho cidla

P4ra pre najlepsiu detekciu musi byt umiestneny na celnom skle

A link na shop je http://www.9000.cz
Maju velmi dobre ceny ... Velmi dobry Customer support
Ochvilu pridam Video ;)

http://pl.youtube.com/watch?v=-P9VuP2ylUw Nech sa paci ...
Prílohy
PICT0104.JPG
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Nieco take by som si asi na celne sklo nedal, vyzera to dost skaredo. Ta Kobra sa mi viacej pozdava (lepsia cena, ale zase nizsia ucinnost), tam sa umiestnuje tiez na celne sklo alebo kam???
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Samozrejme ... Hojko ale ide o funkciu ... Estetika ti moze byt ukradnuta ;)
A ano Kobra ide tiez na sklo ...
Existuje aj Valentine One do Naraznika na tvrdo ... a ty mas v aute iba Display ale ten stoji okolo 40000Sk :wink:
A Valentine One je vyhlaseny za Najlepsi Detektor Radarov ... Cize podla mna za 15000Sk to je bomba ...
A fakt tam ide o Ucinnost ... Citlivost a Presnost ...
Cobra je fakt pekna ale Co mi to da ... ked nieje ani z daleka tak citliva ako Valentine
Prílohy
PICT8345.jpg
PICT8344.jpg
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Ani som nevedel ze take neieco ako Valentine One existuje :)
midnight_man
Guru
Guru

Príspevok od používateľa midnight_man »

co stoji taka kobra? ta lacnejsia? .. ako to signalizuje? hadam nieje problem umiestnit dopredu :) a vyviest iba dake kabliky dovnutra...
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Na prvej fotke to vyzerá ako riadne veľké hovado.. :D

Inak má niekto skúsenosti s týmto zariadením?

Obrázok
schw33k
Guru
Guru

Príspevok od používateľa schw33k »

Shark NX napísal:
zaujímavé video , pravdupovediac prvýkrát mám skúsenosť s niečim takým ...
Je vôbec nejaká reálna šanca na zníženie rýchlosti , dajme tomu už pri o dosť väčšej rýchlosti ...
Nevieš od akej vzdialenosti prístroj začína reagovať ?
Lebo osobne sa mi zdalo , že veľkú šancu na spomalenie by si asi z nejakého kvalitného prekročenie rýchlosti dosiahol len šmykol pred flojdami :)
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Sw33k v tom momente som mal najhorsiu situaciu Pre antiradar ... Stupajuci Teren a Ziadne Auto predomnou ... cize je Uctyhodne ze ich chytil este predtym ako som ho Obehol
Ked napr ide pred tebou niekto tak tie vlny sa od neho odrazia a vies o tom ovela skor ... Valentine ma obrovsku citlivost cize zachyti radar aj na vzdialenost 1km ;)
Inac samozrejme je v Polsku ma Cobra zachranila asi pred troma radarmi
Na slovensku Mi zachranila zivot pri Passate

brm ... nieje to vobec velke ... velkostou to pripomina napr. Sony Ericsson P990i
Beltronics vyraba celkom dobre masiny ale tie najlepsioe stoja okolo 9000Sk
Ten tvoj na fotke je Beltronics Vector 945

Midnightman najlacnejsia kobra stoji okolo 3000-3500Sk
A signalizuje Textom na Displaji ... Resp Ikonkou Detekovaneho Pasma
A na vyvedenie dopredu su speci detektory ... tato ide iba na okno ... Keby si ju dal von do 2h je v riti ...
1. Zaspini sa a moze sa poskodit
2. Potrebuje priamy vyhlad
Prílohy
Midnightman tu je ta najlacnejsia ;)<br />Signalizuje zvukovo plus Ikonka
Midnightman tu je ta najlacnejsia ;)
Signalizuje zvukovo plus Ikonka
PICT8347.jpg
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Shark NX: A co v pripade ze ta zastavuju policajti??? Odliepas radar z predneho skla alebo si vzdy spomalil tak, aby ta nezastavili??? Co v pripade, ze ta zastavi obycajna cestna hliadka kvoli kontrole dokladov a podobne..., ako ukecas ten antiradar???
schw33k
Guru
Guru

Príspevok od používateľa schw33k »

hojko :
...LEGÁLNE V SR...

Vsúčasnosti neexistuje žiadna právna úprava, ktorá by používanie radarových detektorov zakazovala, obmedzovala, alebo nejako inak upravovala.

“Používanie detektorov policajných radarov nie je síce v SR právnymi predpismi zakázané, ale ich používanie môže zapríčiniť vážne dopravné nehody na základe signalizácie antiradaru a vedie k vedomému porušovaniu pravidiel cestnej premávky.”

Doslovný citát z listu
Podpísaný riaditeľ oddelenia VTR
Prezídium policajného zboru
aspon čo sa googla týka , v praxi ako to funguje , bohvie
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Pouzivanie nieje zakazane ... ani to nedavam zo skla dole ... par krat sa ma policajti opytali dobry pan vodic co to mame na tom skle ... Povedal som Detektor Radarovych systemov ... A mozete to mat?? ... Pokial dobre viem tak Legislativa to nezakazuje.
Proste nikto zatial nenamietal ... a ty nedelni si o tom este dobre pokecali
Nemozu ti nic na Slovensku v Cechach ... v Polsku ti to mozu zhabat ak to Pouzivas ... cize ked ich uvidim zlepujem zo skla
A do Rakuska, Nemecka to racej ani nevozim ... lebo ty sedlaci zakazuju aj Vlastnit take zariadenie ... cize ani to nemusis mat na skle staci ze ti to lezi na zadnom sedadle odpojene od siete a on ti to zobere
A keby mi to chceli zobrat tak ich tam asi zastrelim :lol:
krupica_dnb
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krupica_dnb »

schw33k napísal:zaujímavé video , pravdupovediac prvýkrát mám skúsenosť s niečim takým ...
Je vôbec nejaká reálna šanca na zníženie rýchlosti , dajme tomu už pri o dosť väčšej rýchlosti ...
Nevieš od akej vzdialenosti prístroj začína reagovať ?
Lebo osobne sa mi zdalo , že veľkú šancu na spomalenie by si asi z nejakého kvalitného prekročenie rýchlosti dosiahol len šmykol pred flojdami :)
na rovnej ceste bez napr. stromov, budov, nejakych predmetov popri nej to mozes kludne zachytit az ked ta zmeraju, ale to by musela byt fakt pust okolo cesty, staci par predmetov od ktorych sa vlny odrazia a hned je to o inom
misokgb
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa misokgb »

Mate chodit podla predpisov a neriesili by ste taketo veci. Jaj.

Mna ked je*li tak som si o tom tiez daco postudoval... Draha vec, ale niekedy moze pomoct, padla otazka, ze ci je cas, za ktory sa zdetekuje radar postacujuci na spomalenie, no neviem v takej 180 spomalovat na 130, pripadne na 90 v priebehu 2s moze byt velmi zaujimave :D Ale zas, meranie Passatmi sa da velmi lahko oje***, oni tie passaty potrebuju merat MINIMALNE 2-3s vkuse, takze ak mera sekundu a stihnete drb na brzdu, tak neodmeria nic, musite ist CCA konstantnou rychlostou 2-3s aby vedel ten teply radar urcite vasu rychlost. Ked sa prudko akceleruje (no od 150 hore na beznych autach to asi nehrozi), alebo ked sa prudko spomaluje tak to nedmeria... Mna strelil raz stacionarny vo Felde, 89km/h a fotka vyzerala akoby to auto stalo :oops: Ale pekna, este mi bolo vidiet hrdzu na kufri. jaj.

Ale napriklad viem, ze kde sa nemaju tie vlny odrazit, vyjma laseroveho radaru, tak tam nemozu merat. T.j. cesta bez stromov, domov prekazok. A obcas sa stane, ze rovnuckaa cesta nikde nikto a vela aut, tak vtedy davam podlahu, ostatni 90-100. No jo, clovek sa neboji, az ked ho nameraju. Je to ale spinavost, ine je ked meraju dedinu abo tak, kde su ludia, ale ked oni sa vzdy stavaju na take miesto, kde furt nachytaju, logicke, inak by to nerobili :(

Ale raz za mnou vo Vrabloch z OMW cerpacky lietala Fabia s radarom :D Moje starty z benzinky... Proste 1 a 2 plny, ani som sa nestihol zbadat a za mnou fabia s vyrezanou maskou, drzal som potom 60ku hodnu chvilu a potom ho to preslo :D
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Pridavam 2 Videa ...
1. Je Zaznamenany Laserovy system v Tuneli Sitina ...
Problem je v tom ze tieto Laserove systemy meraju az vtedy ked pod nimi prejdes ... aspon tie v Sitine
2. Su zase Pani Policajti schovany za Protihlukovou Barierou ... Treba priznat ze maju bombovy flek

http://pl.youtube.com/watch?v=G2CEYsR5Uio
http://pl.youtube.com/watch?v=9s01_9B3AUc
Sepiroth
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Sepiroth »

misokgb napísal:Je to ale spinavost, ine je ked meraju dedinu abo tak, kde su ludia, ale ked oni sa vzdy stavaju na take miesto, kde furt nachytaju, logicke, inak by to nerobili :(
cudujes sa? majú vopred daný plán koľko majú za rok vybrať pokút.
Systém prosto zlyháva, namiesto akejkoľvek prevencie doslova poľujeme na pokuty a čím su vodiči nedisciplinovanejší, tým lepšie pre nás, lebo vyberieme viac pokút a máme slušný príjem do štátnej kasy...
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

Shark NX napísal:Hojko vid Priloha ... celne sklo presne v strede pre najlepsi vyhlad zadneho cidla

P4ra pre najlepsiu detekciu musi byt umiestneny na celnom skle

A link na shop je http://www.9000.cz
Maju velmi dobre ceny ... Velmi dobry Customer support
Ochvilu pridam Video ;)

http://pl.youtube.com/watch?v=-P9VuP2ylUw Nech sa paci ...
pocuj natom videu to nejak neskoro reaguje... :? ted ti to zapiska uz ked je radar velmi blizko
Napísať odpoveď