LCD TV

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
k6
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa k6 »

kvetacik napísal:mam LCD TV SONY so 178°zornym uhlom... nech sa pozeram z jakeho kolvek uhla farby su tale tie iste a obraz netmavne :wink:
No... bud si obhajujes "vyhodny nakup", alebo mas problem so zrakom. Zorny uhol ani zdaleka nesuvisi s vernym podanim farieb. Aj ked je pravda, ze nove LCD uz maju pokrocile technologie na eliminaciu mutacie farieb pri postrannom pohlade, ani zdaleka sa to nevyrovna plazme. Robil som nejaky cas vo VELKOM elektre (schvalne nenapisem v akom) a denne som na stenu vesal velke plazmy a velke LCD. Co sa tyka SONY, tak ich bravie su technologicky DALEKO napriklad za LCD samsung. Doma Ti to mozno neprekaza, ale keby si sa v obchode postavil pred dva televizory rovnakej uhlopriecky, do ktorych bol soleny HD 1080p signal cez HDMI, tak by si ten rozdiel fest videl. Na LCD je cierna farba siva, na plazme je cierna. Kontrastny pomer plazmy je oproti LCD uplne brutalny, nehovoriac o dynamike a farebnom rozsahu plazmy. LCD je proti tomu len lacna alternativa. A co sa tyka uhlopriecok... Pokial chcete napajat televizor KLASICKYM signalom napr. z kablovky, tak je osudna chyba kupit si televizor vacsi ako 37" (teda pokial nemate gauc od telky vzdialeny 8m). Cim vacsia uhlopriecka, tym vacsi rozmer pixelu v nativnom rozliseni. Inak povedane, cim vacsia telka, tym viac odokryje chyby signalu. Pokial mate digitalny satak a napr. skylink, nebal by som sa ani 50". Ale na akykolvek analog je takato sleha uplne nevhodna. A ked uz vacsiu TV, tak jedine samsung, alebo pioneer. Pioneer je spicka, ale aj cenovo. Samsung je na tom cenovo rozumne, velmi malo sa reklamuje a predovsetkym novsie modely obsahuju velmi kvalitnu elektroniku co sa tyka upscalingu a interpolacie SD signalu, takze na nich je aj analog pozeratelny. Oproti tomu napriklad spickove telky Panasonic odokryvaju chyby signalu omnoho viac.
PeterCA
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PeterCA »

mam LCD TV SONY BRAVIA 26U2000... som maximalne spokojny co sa tyka obrazu a farby sa nemenia... ved to viem posudit sam :wink: ked neveris prid pozriet...

a nenadavam na plazmu tak ma tu PLS nebuzeruj :) to som pocul ze LCD-cka maju ciernu farbu "sivu" :lol: ale nieje to az take hrozne ako to ty opisujes... a tiez neviem preco tu splietas FULL HD .. ved to je jasne ze to ma lepsi obraz :wink: ale tak pepo nemieni investovat do TV s FULL HD...
k6
VIP
VIP

Clovek, ktory tvrdi, ze pri pohlade na LCD zo strany sa mu farby nemenia je pre mna zrakovo postihnutym jedincom :wink:
PeterCA
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

k6 napísal:Clovek, ktory tvrdi, ze pri pohlade na LCD zo strany sa mu farby nemenia je pre mna zrakovo postihnutym jedincom :wink:
alebo dakto sa hra na strasne sikovneho :wink:

musim poznamenat ze ten TV ma zorny uhol 178°... mozno sa ti menili farby ked si sa dival zo 179°uhlom :lol:
k6
VIP
VIP

kvetacik napísal:alebo dakto sa hra na strasne sikovneho :wink:

musim poznamenat ze ten TV ma zorny uhol 178°... mozno sa ti menili farby ked si sa dival zo 179°uhlom :lol:
Nehram sa na sikovneho, ale mam s touto problematikou bohate skusenosti a preto mi trosku vadi, ked niekto pise taketo bludy. Zorny uhol nesuvisi s vernym podanim farieb, ale to je asi zbytocne vysvetlovat.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

k6, sorry, ale prave som to skusal na svojom desktopovom LCD a nie, nemenia sa mi zo strany. Na laptope vsak ano. :)
PeterCA
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

p4ra napísal:k6, sorry, ale prave som to skusal na svojom desktopovom LCD a nie, nemenia sa mi zo strany. Na laptope vsak ano. :)
vsak o tom tu vravim... a este som zato aj zly ze poviem daco normalne...

k6: nerobil si nahodou v tej predajni pred 2 rokmi ked bolo LCD v "plienkach"?
pepo
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa pepo »

inakneviem co sa tu vadite kurna bo 100 ludi 100 nazorov kto neodskusa nevie takma kazdy svoj nazor a vessia cat odlisny a vzdy bude v dacom vyhoda a nevyhoda takze tym padom je na kazdom ako sa rozhodne.
tak sa vrate k teme a poradte mi na co som sa pytal hm????
PeterCA
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

pepo napísal:tak som to trosku vymyslel inak a som nasiel toto LCD takze s nazormi sem ci moze bYt

Kód: Vybrať všetko

http://www.bgslevi.sk/showdoc.do?docid=133&product=77307&i6page=null
tento vypada v pohode... mohol si ale sumu napisat :?
pepo
Medium Professional
Medium Professional

cena videl som akciu z 33 790 sk na 24 890 sk
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

pepo: Cena v BGS je 21 tisic + DPH + recyklacny poplatok 252 korun, podla paramentrov je rovnaky ako SAMSUNG LCD televízor LE32R81.
pepo
Medium Professional
Medium Professional

no len s toho bgs si to mozem, aj ja objednat kupit? ci ako to tam funguj? a da sa tam kupit aj na splatky? lebo s pixmanie neveim nema snou dobre skusenosti
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Nie, nemozes. Je to pocitacovy velkosklad, takze na to potrebujes zivnost a tak podobne... Neviem aky je problem na Pixmanii, mas tam vsetky ceny popisane, v pripade reklamacie sa tovar posiela k zastupeniu na Slovensku alebo Cesku, pripadne priamo do centraly vo Francuzsku. Ak je reklamacia opravnena, tak postovne hradi firma. Nevidim v tom ziadny problem. Napokon mas aj dalsie shopy, tak mozes kupit aj inde.
pepo
Medium Professional
Medium Professional

a myslite ze cena pojde pred vianocami dole ci skor naopak alebo ostawen rovnaka?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Stale idu ceny dole a nie je dovod na znizovanie. Pride nieco nove, tie stare idu dole a nepredpokladam, ze by pred Vianocami mali ceny rapidne padnut, nie je na to dovod, navyse pocas Vianoc sa najlepsie predava a tak este viacej obchodnici na tom zarobia.
pepo
Medium Professional
Medium Professional

no narzam na ten typ LCD co som sem dal a to co si mi sem hodil z pixmanie
je to teda ten isty monitor ako co som sem dal ten biely? a zda sa byt v pohode nie?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Vzak si pozri popis parametrov, mas ich tam popisane. Ci cakas, ze to niekto spravi za teba??? Mne sa celkom pozdava, svietivost aj kontrast je na vysokej hodnote, navyse Samsungy su nie len kvalitne, ale maju aj pekny design. Ale ty musis vediet, ci si ho kupis alebo nie.
pepo
Medium Professional
Medium Professional

ved jasne v pohode len som chcel pocut nazor to LCD mam uz prestudovane davno len som chcel daku odbornejsiu radu pocut uz len pouvazovat ci biely alebo cierny :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

To zalezi na tebe, ja by som preferoval ciernu farbu, podla mna je menej rusiva v okoli, ale to bude tou tmavou polickou v okoli co mam doma. Niekde na internete som cital, ze Samsung ma velmi dobre podanie ciernej farbya farieb celkovo, najlepsie podanie bielej mal zase Philips, ale ako je to v realne neviem povedat, dokonca panely pre Philips a Eizo dodava Samsung.

Edit: Ako som pisal v druhom prspevku: Pre pixmaniu.sk ti mozem ponukut navyse aj zlavove kody, pri nakupe nad 15 tisic korun po zadani kodu octpix5 dostanes zlavu 400 korun a pri nakupe nad 29 tisic korun je to zlava 800 korun s kodom octpix6.
pepo
Medium Professional
Medium Professional

no dik ale ja potrebujem hlavne na spaltky nie v hotovsti...
Zamknuté