ako spojazdniť net???

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Marko033
Light Expert
Light Expert

ako spojazdniť net???

Príspevok od používateľa Marko033 »

mám otázku takže mám prepojený PC s notebookom cez kabel a na PC mám net čo mám ponastavovať a ako aby som ten net mal aj na notebooku?? na PC mám XP a na notebooku Vistu vie mi niekto poradiť?
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa brm »

Marko033
Light Expert
Light Expert

no podľa toho to robím a nejak mi to nefunguje
muffy69
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa muffy69 »

ak ti to nejde skus vytvorit proxy server napr. cez CCProxy
Marko033
Light Expert
Light Expert

muffy69 napísal:ak ti to nejde skus vytvorit proxy server napr. cez CCProxy
a to ako v tom sa moc nevyznám
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Marko033 napísal:no podľa toho to robím a nejak mi to nefunguje
Mne to tiez nechodilo, hlavne pouzi sprievodcu na vytvorenie siete, co je vo windowse, potom musi ist hned.
Marko033
Light Expert
Light Expert

no hej ale ja mám na PC XP a notebook Vista a stou vistou sa hlavne babrem
Gothar
Moderátor
Moderátor

Marko033 napísal:no hej ale ja mám na PC XP a notebook Vista a stou vistou sa hlavne babrem
Ja som riesil ten isty problem asi hodinu, potom som pustil sprievodcu a bolo to hned.
Marko033
Light Expert
Light Expert

ale vo viste toho sprievodcu neviem nájsť a ja sa stím babrem už tak od 6
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

GothaR napísal:Ja som riesil ten isty problem asi hodinu, potom som pustil sprievodcu a bolo to hned.
paradoxne mne sprievodca ešte ani raz nefungoval.. :)
Gothar
Moderátor
Moderátor

brm napísal:paradoxne mne sprievodca ešte ani raz nefungoval.. :)
No treba mu aj pomoct trochu, len uz enviem presne ako, vzdy to robim spontanne :) Doma som sa s tym na prvykrat tiez dost babral, nastavil som ipcky a potom nejak so sprievodcom a islo to. U kamosa som potom nastavil vsetky IPcky a zdielanie spravne a aj tak to neslo. Pustil som sprievodcu a hned to bolo. Teraz ked pridem domov, tak uz len na notebooku nastavim spravnu ip, dns a ide to. Z toho usudzujem, ze sprievodca je dolezity na PC.
Marko033
Light Expert
Light Expert

GothaR napísal:No treba mu aj pomoct trochu, len uz enviem presne ako, vzdy to robim spontanne :) Doma som sa s tym na prvykrat tiez dost babral, nastavil som ipcky a potom nejak so sprievodcom a islo to. U kamosa som potom nastavil vsetky IPcky a zdielanie spravne a aj tak to neslo. Pustil som sprievodcu a hned to bolo. Teraz ked pridem domov, tak uz len na notebooku nastavim spravnu ip, dns a ide to. Z toho usudzujem, ze sprievodca je dolezity na PC.
no hej je ale vo viste ho nemám to je ten problém keby som mal na notebooku xp tak by som to už mal vyriešene ale na viste neviem čo a ako
muffy69
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

no aj ja som sa s tym dlho babraval a tiez nic, tak skus stiahnut CCProxy z http://www.youngzsoft.net/download.htm, potom ho staci zapnut a spustit na druhom pc prehliadac a v nom si nakonfigurovat server proxy, kde si das ip adresu pocitaca na ktorom budes mat CCProxy a port 808
Marko033
Light Expert
Light Expert

muffy69 napísal:no aj ja som sa s tym dlho babraval a tiez nic, tak skus stiahnut CCProxy z http://www.youngzsoft.net/download.htm, potom ho staci zapnut a spustit na druhom pc prehliadac a v nom si nakonfigurovat server proxy, kde si das ip adresu pocitaca na ktorom budes mat CCProxy a port 808
dik už to ide veľmi si mi pomohol fakt dik
Marko033
Light Expert
Light Expert

a eše mám dotaz net om rozbehal ale chcel by som vedieť ako spojazdniť ICQ a Skype na notebooku vôbec ma nepripojí ak by mi niekto vedel pomoc tak vopred vďaka (net som spojazdnil cez proxy)
muffy69
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Marko033 napísal:a eše mám dotaz net om rozbehal ale chcel by som vedieť ako spojazdniť ICQ a Skype na notebooku vôbec ma nepripojí ak by mi niekto vedel pomoc tak vopred vďaka (net som spojazdnil cez proxy)
sorry zabudol som chod do ovladacie panely-možnosti internetu-nastavenia miestnej site a tam mas server proxy, alebo ak to nepojde este si pozri sietove nastavenia icq a skype a tam by mal byt urcite server proxy
Marko033
Light Expert
Light Expert

no nejak to nejde icq ma stale pripaja na server a nič nastavil som v ovladacom paneli aj v icq tak neviem skype som rozbehal ide
a ešte sa chcem spítať ked mám cez to proxy tak súbory medzi PC a notebookom možem zdielať? lebo mi už zmizla na notebooku ikona mojho PC tak neviem
muffy69
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Marko033 napísal:no nejak to nejde icq ma stale pripaja na server a nič nastavil som v ovladacom paneli aj v icq tak neviem skype som rozbehal ide
a ešte sa chcem spítať ked mám cez to proxy tak súbory medzi PC a notebookom možem zdielať? lebo mi už zmizla na notebooku ikona mojho PC tak neviem
pozor ked to mas aj v icq aj ovladacom paneli tak to nemusi vobec ist, daj tu ip adresu a port len v ovladaciom paneli a ostatne moznosti nastavenia co si dal v prehliadaci, skype, icq daj na defaultne hodnoty a neviem preco by ti nemalio fungovat zdielanie, nechapem ako ti to mohlo zmiznut
Marko033
Light Expert
Light Expert

no icq a skype ide len to zdieľanie súborov nie
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

No ale podľa mňa by si si ešte mal zistiť, či máš možnosť zapojiť niekoľko počítačov na 1 pripojenie, lebo napr. ja mám internet a oficiálne tam móžem mať zapojený len 1 počítač, notebook sa tam dá zapojiť len po zmene MAC adresy na sieťovke...
Napísať odpoveď