Ako sa spravne ucit?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
MGSnake
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa MGSnake »

Navod ako sa správne učit:1.zatvor sa do izby
2.Vyber hnihu z tašky
3.Otvor knihu a ciskaj do hlavy!!!!!ja som takto prešiel zakladnu aj strednu!!!! :D
maTTer
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa maTTer »

dik
bell
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa bell »

medzi ucenim treba jednoznacne pauzy, ako to tu niekto pisal aspon po 45 min, ked mozog sa "zrelaxuje" a potom frci dalej :)

a je dobre, ked nove veci, co sa naucis si zaradit medzi tie co si uz vedel, spajat si ich alebo logicky zatriedit (ale vsade sa to neda pouzit) a potom spajat jednu suvistost s druhou az nakoniec bude vsetko do seba zapadat :)
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Imho, spravne ucenie by malo byt o pochopeni suvislosti, nie o memorovani. Je pravda, ze vela zavisi aj na tom, co sa ucite. Technicke smery, jeden som studoval aj ja, tie sa musia ucit s ceruzkou a papierom. Ak raz nieco pochopite, ovela tazsie sa to zabudne, ako ked sa nieco namemorujete naspamat.
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Nám tetuška na doučovaní vravela, že vždy si musíme novú vedomosť na niečo "zavesiť". Proste hľadať súvislosti medzi tým, čo vieme a tým, čo je pre nás nové. Dosť dôležité je ísť aj od bazálnych vedomostí k ťažším...
bell
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa bell »

bolek napísal:Nám tetuška na doučovaní vravela, že vždy si musíme novú vedomosť na niečo "zavesiť". Proste hľadať súvislosti medzi tým, čo vieme a tým, čo je pre nás nové. Dosť dôležité je ísť aj od bazálnych vedomostí k ťažším...
jj, bolek presne :)

aj nieco zapamatala co nam hovorila tetuska :)

zvlast pre teba je to dolezite ked si v prvaku, lebo zacinas s niecim takmer uplne novym a este to bude trvat kym najdes suvislosti a nebude to potom take tazke :wink:

aby ste vedeli, pamat je viazana biochemicky a poctom spojeni s bunkami, cize ak mate viac tych spojeni, tym lespie pre vasu pamat :)
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Ešte ma napadlo, keď som sa teraz učila, že pre mňa je lepšie robiť prestávky nie po určitom čase, ale po určitej naučenej látke. Tak aspoň vidím, že mi toho učenia ubúda. :)
moni19
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa moni19 »

dmes som sa ucila takym sposobom,ze po kazdej naucenej casti som sa isla najest :lol:
DeFeAt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DeFeAt »

tt, technika, sa ucim cez papier a pero, jednoznacne

precitam si to par krat, zopakujem a pisem : )
a ptm to ide samo, len treba chciet :)
Paťko
King
King

Príspevok od používateľa Paťko »

ucenie pri hudbe je zle ..mozno sa naucite ale bude vam to trvat 2xdlhsie...mam s tym skusenost ked som si robil testy na autoskolu.. bez hudby som ho urobil za 1,5 minuty a s hudbou za 5 minut !!! to je teda velky rozdiel
Takymalypako
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Takymalypako »

Ucenie pri hudbe ma u mna efekt taky ze z 90% vnimam hudbu a zbytok ucenie, to iste telka a podobne. Aj ked teraz pri tych specialitach ála Mikroekonomia a pod. mi nepomaha ani rajsky klud
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa yazoo »

Ja sa nedokazem ucit pri hudbe, TV alebo zapnutom PC. Nema to pre mna efekt. Takze sa ucim vklude, zatvoreny v izbe a venujem pozornost textu.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

mne zas pomáha keď sedim pri PCa sem tam si na niečo kliknem, napr. keď preinštalovávam windows a podobné aktivity, kde treba na každom kroku čakať.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Grim-Reaperka napísal:mne zas pomáha keď sedim pri PCa sem tam si na niečo kliknem, napr. keď preinštalovávam windows a podobné aktivity, kde treba na každom kroku čakať.
Fuuh tak to nechcem vediet co budes robit za tym PC pre maturami ..Budes este aj pred "porotou" instalovat :P
TFT-kenny
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa TFT-kenny »

no ja sa vobec nwm ucit ja sa ani neucim mna vsetko vie rozptylit aj ked som sa v izbe bez ziadnem muziky a ziadneho pc ... tento rok som sa "bylo" poriadne neucil :roll: rodicia su celkom zufali uz stoho ...
Klingonka
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Klingonka »

Litika sa dá dobre naučiť, ak sa píšu v poznámkach autori a názvy diel farebnými fixami, mne to pomohlo.
No vlastne všetko sa dá naučiť-nabifľovať okrem matematiky. A na účtovníctve sme mali každú hodinu 5-minútovky-písomky, to asi tiež dosť pomohlo (väčšine). Nemčinu a anglinu som sa učila tak, že som si vypisovala na malé papieriky slová/slovesá ktoré nejako súvisia.

Na každý predmet iný systém.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

Klingonka napísal:Litika sa dá dobre naučiť, ak sa píšu v poznámkach autori a názvy diel farebnými fixami, mne to pomohlo.
No vlastne všetko sa dá naučiť-nabifľovať okrem matematiky. A na účtovníctve sme mali každú hodinu 5-minútovky, to asi tiež dosť pomohlo (väčšine). Nemčinu a anglinu som sa učila tak, že som si vypisovala na malé papieriky slová/slovesá ktoré nejako súvisia.

Na každý predmet iný systém.
ja mám účtovníctvo na hrane šlapiek. Písal som si dvojice účtov pod seba, ale bolo to na hovno. Teraz je to tam a nejde to dole. Mal som na ľavú písať učty Má dať a na pravú dal. Ale na písomke aj tak čo-to pomohlo.:roll:
vivaSlovakia
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa vivaSlovakia »

na kazdy predmet mam iny styl ucenia...

ale v podstate vsetko ma svoj logicky postup, vsetko na sa seba nadvazuje... a ked tomu spravne pochopis, nemas problem to povedat vlastnymi slovami :)
lacijawa
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lacijawa »

najlepsie sa uci ked opisujes vtedy si zapamatas vsetko ale ked ta chyti ucitel ta je to horsie :lol: :lol:
Nyssow
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Nyssow »

Musí byť ticho, a musím sa plne sústrediť. :wink:
Napísať odpoveď