F1 2009

O športe...

Kto vyhrá titul šampióna F1 pre rok 2009

Kimi Raikkonen
23
18%
Felipe Massa
19
15%
Lewis Hamilton
10
8%
Heikki Kovalainen
1
1%
Robert Kubica
5
4%
Nick Heidfeld
0
Žiadne hlasovania
Fernando Alonso
8
6%
Jenson Button
38
30%
Sebastian Vettel
12
10%
Rubens Barrichello
10
8%

Celkom hlasov: 126

krija
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

Tomasito, zle si ma pochopil. bieda = mal som na mysli, na to aky je minimalny rozdiel medzi oboma jazdcami v pocte bodov, je len malo takychto svetlych momentov v priebehu celej sezony. k tomu ostatnemu sa je skoda vyjadrovat. po tych nudnych piatich rokoch (00-04) nadvlady ferrari (schumiho) ti staci k radosti aj side by side?! :roll: tak prosim, ale pre mna to je iba "lestenie zakrytej kapoty" :wink: .
lacko
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa lacko »

dnes som si kukol na premiere zaznam z vc brazilie 96, ak mam pravdu povedat, tak tie dnesne pravidla tu f1 pekne do***kali. Tam sa hadam v kazdom kole priedbiehalo viac ako za celu sezonu 07, tiez prsalo, ale to sa neda porovnat s dneskom, trat bola este mokra a uz menili na slicky. Potom som kukal live trening a akoze aby na takmer suchej trati museli jazdit na intermedialkach... ach jaj stare dobre casy
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

lacko: Ake pravidla podla teba ovplyvnili predbiehanie na zavodoch???
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

krija napísal:Tomasito, zle si ma pochopil. bieda = mal som na mysli, na to aky je minimalny rozdiel medzi oboma jazdcami v pocte bodov, je len malo takychto svetlych momentov v priebehu celej sezony. k tomu ostatnemu sa je skoda vyjadrovat. po tych nudnych piatich rokoch (00-04) nadvlady ferrari (schumiho) ti staci k radosti aj side by side?! :roll: tak prosim, ale pre mna to je iba "lestenie zakrytej kapoty" :wink: .
Hold, F1 s ohladom na predbiehanie uz roky nie je co byvala, o to vzacnejsie su suboje v ramci rovnakych vykonnostnych tried, nehovoriac o subojoch teamovych kolegov, ktore su naviac v pripade niektorych teamov obmedzovane aj teamovou politikou.

Pokial ide o zvysok, pomerne prekvapujuci postoj fanusika F1. Samozrejme, mna taketo suboje velmi tesia a ako som napisal... velmi rad by som ich videl co najcastejsie. Znamenaju pre mna urcite viac, ako ked jazdec z teamu s cez 180 bodmi v pohari konstrukterov predbehne jazdca, ktoreho team sa trapi na 4. priecke s ani nie 30 bodmi, t.j. ide uplne odlisne vykonnostne triedy (vid napr. suboj Massa vs. Kubica, ktory ti podla vlastnych slov dokonca vygumoval pamat, omg!). Ano krija, ten pocit adrenalinu, ked vidis medzi sebou kolo na kolo bojovat o titul jazdcov svojho oblubeneho teamu je fantasticky, najma pokial on bojuju do poslednej GP a na krk naviac obom dycha jeden z top jazdcov vo farbach ich najvacsieho rivala- Ferrari. Pocit napatia je o to vacsi, o co vyssia je rychlost, no najma o co blizsie su pri suboji ich kolesa, t.j. o co vacsie je riziko, ze sa vzajomne vyradia a z ich suboja tak vytazi konkurencia. Dokazem vsak pochopit, ze pre byvaleho fanusika Scumiho, ktory mal svojich teamovych kolegov v prvom rade na to, aby mu kryli chrbat predstavuje takyto pocit velku neznamu, preto s porozumenim vnimam aj tvoju potrebu bagatelizovat tento pre teba neznamy fenomen. S ohladom na vykonnostne triedy sa vsak rovnako tesim aj zo subojov typu Alonso vs. Massa (ci uz islo napr. o Spanielsko 07, alebo ich "lestenie zakrytych kapot" na Europe 07).
hojko napísal:lacko: Ake pravidla podla teba ovplyvnili predbiehanie na zavodoch???
Pravidla v oblasti pneumatik, aerodynamiky, motorov, elektroniky, bezpecnosti... Prave pocas tejto sezony vsak vznikla akasi "pracovna skupina pre predbiehanie" pozostavajuca zo zastupcov niekolkych teamov a roznych odbornikov, ktori maju pracovat na navrhoch smerujucich k tomu, aby bolo predbiehanie lahsie ako dnes. Tlak na to, aby sme mali moznost vidiet viac predbiehania je dost velky, na druhej strane su vsak takmer kazdorocne snahy FIA spomalovat zrychlujuce sa monoposty najma z dovodou bezpecnosti. K nejakemu kompromisu by vsak malo prist, pretoze predbiehanie v ramci rovnakych vykonnostnych tried je dnes bez chyby jazdca vpredu prakticky nemozne. Chybam z velkej casti pomaha predchadzat napr. elektoronika, ktora ma byt pre buducu sezonu obmedzena v podobe zakazu trakcej kontroly. Uvidime ako to dopadne...

BTW. ukazem sa tu pravdeopodobne az v nedelu neskoro v noci, kedze prave pri prilezitosti GP Brazilie som prijal pozvanie na jednu akciu, kam odchadzam uz dnes rano. Preto nech v nedelu ziska titul MS ten najlepsi a najma nech sa rozhodne na trati!

GO McL!!!
lacko
Light Star
Light Star

hojko napísal: Ake pravidla podla teba ovplyvnili predbiehanie na zavodoch???
V prvom rade obmedzenie otacok, v druhom rade predne a zadne kridlo, menej elementov zadneho kridla a jeho pozicia zhorsuju stabilitu aut za premenliveho pocasia, predne kridlo je prilis vysoko, auto vo vzduchovom zakryte straca pritlak, lebo vsetko je o prudeni vzduchu, motory su zmrazene, vyvoj pracoval iba na ich vylepseniach, na podvozku a aerodynamike, auta su teda vyrovnanejsie, aj ked sa pilot dostane za niekoho na to, aby ho predbehol, potrebuje rozdiel triedy, ale aj to v niektorej VC ferrari nevedelo predbehnut SA, ved staci sa pozriet kolko krat sa vozia auta za sebou, ten druhy je rychlejsi aj podla casov, ale nedokaze predbehnut toho pred sebou
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

lacko napísal:(...) v druhom rade predne a zadne kridlo, menej elementov zadneho kridla a jeho pozicia zhorsuju stabilitu aut za premenliveho pocasia, predne kridlo je prilis vysoko, auto vo vzduchovom zakryte straca pritlak, lebo vsetko je o prudeni vzduchu.
Práveže ubratie elementov na zadnom krídle pomáha predbiehaniu.. To že auto má zhoršenú stabilitu je len na prospech, rovnako ako bude na prospech zrušenie TC od roku 2008. Autá budú v zatáčkach nervóznejšie, čo bude jazdca stáť rýchlosť na rovinke - aj jazdec za ním ho bude môcť predbiehať.
Rovnako sú pre sezónu 2008 a ďalšie chystané zmeny v aerodynamike - zmenší sa počet rôznych aerodynamických prvkov (krídelok) po obvode auta - teraz ich je tak ako na**** (stačí sa pozrieť na to čo je s tvarom zrkadielok a okolo bočníc), ak zmiznú, ukľudní sa prúdenie vzduchu za autom, a jazdec vzadu tak už nebude strácať prítlak kvôli autu pred ním.
Aj keď sa teda v F1 moc nepredbieha, s výhľaďom do budúcnosti to vyzerá dobre.
mr.greisi
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa mr.greisi »

nee ja si myslim že sila ferrari sa prejavi v nasledujucej sezone f1...už by bolo načase aby aj kimi raikkonen dosiahol nejaky uspech
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Mateq napísal:...nebude strácať prítlak kvôli autu pred ním.
bude stracat pritlak. vzdy ho stracal, a vzdy bude. otazka znie, ze v akom rozsahu :wink: .
konipasek88
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa konipasek88 »

McL ma tuto sezonu dost stve ....
Najskor moze jazdit Pohar jazdcov na aute ktore diskvalifikovali v pohary konstrukterov co uz samo o sebe ide proti logike a Hamilton je kapitola sama o sebe . Najskor saskuje za safety carom a teraz vyviazne zo smiesnym trestom..... este ze su to uz posledne preteky sezony
Felipe Massa totiž v treťom tréningu údajne predbiehal súpera v čase, kedy viali žlté vlajky. Tie spôsobil defekt Roberta Kubicu.

Ak sa táto skutočnosť potvrdí, môže Massa počítať s trestom. Do úvahy prichádza hlavne posun na štartovom rošte.
ak ho posunu na starte o 10 miest tak uz budem vazne nastvany
lacko
Light Star
Light Star

Mateq napísal:Práveže ubratie elementov na zadnom krídle pomáha predbiehaniu.. To že auto má zhoršenú stabilitu je len na prospech, rovnako ako bude na prospech zrušenie TC od roku 2008. Autá budú v zatáčkach nervóznejšie, čo bude jazdca stáť rýchlosť na rovinke - aj jazdec za ním ho bude môcť predbiehať.
Rovnako sú pre sezónu 2008 a ďalšie chystané zmeny v aerodynamike - zmenší sa počet rôznych aerodynamických prvkov (krídelok) po obvode auta - teraz ich je tak ako na**** (stačí sa pozrieť na to čo je s tvarom zrkadielok a okolo bočníc), ak zmiznú, ukľudní sa prúdenie vzduchu za autom, a jazdec vzadu tak už nebude strácať prítlak kvôli autu pred ním.
Aj keď sa teda v F1 moc nepredbieha, s výhľaďom do budúcnosti to vyzerá dobre.
No ja to tak s tym ubratim elemtov nevidim, aspon na trati urcite nie, lebo ked bolo predtym 9 elementov povolenych, nikto nepovedal, ze ich museli aj 9 pouzit, ale mohli detailnejsie nastavit zadok auta, ale ja som skor myslel tu vyrovnanost, o ktoru sa coraz konkretnejsimi pravidlami prave fia postarala. Prave tie aeroelementy vratane umiestnenia a tvaru spatakov maju funkciu usmernit prudenie vzduchu k zadnej casti auta, ktore narusila fia upravou pravidiel ohladom zadneho kridla a airboxu. Podla mna by viac pomohlo posunut kridla tam, kde boli minimalne pred rokom 05(zlepsenie stability), rozsirit monopost(vacsi odpor vzduchu) a zuzit predne pneu, ako to bolo predtym(mensi grip) a dajme tomu obmedzit niektore aeroprvky, ako su tie neesteticke kridelka na bocniciach.
konipasek88 napísal: McL ma tuto sezonu dost stve ....
Mna stve hlavne alonso, ktoreho mal dennis zazalovat a vyhodit este pred koncom sezony, keby nebolo hamiltona, tak sa nieje velmi na co kukat, lebo hamilton vyvadza aspon na trati, ale alonso hlavne v zakulisi
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Kvalifikacia dopadla, da sa povedat velmi zaujimavo. Najtazsie pre Hamiltona bude na starte udrzat za sebou Kimiho. Casy napovedaju, ze bud Kimi nezvladol kvaldu, alebo ma tazsie auto, uvidime co z toho je pravda. To iste Alonso. Toz som zvedavy :-)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Vyzera to velmi zaujimave, skoda, ze to nemam kde pozerat, asi budem musiet nieco vymysliet... Massa zamiesal celkom zaujimavo kartami, ked moze na cele spravit vanok. Zaujimave bude sledovat aj suboj Hamiltona s Raikkonenom do ktoreho sa moze zamotat este aj Alonso. Hlavne je, aby sa prva zatacka zvladla bez kolizie na zaciatku startoveho pola.

konipasek88: Preco by si bol nastavany??? Ked odstavili McLaren v pohari konstrukterov, tak si prekypoval radostou a teraz za chybu, ktora bola evidentna a preukazatelna, tak chces byt nastvany???
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

t0m4s3 napísal:Kvalifikacia dopadla, da sa povedat velmi zaujimavo. Najtazsie pre Hamiltona bude na starte udrzat za sebou Kimiho. Casy napovedaju, ze bud Kimi nezvladol kvaldu, alebo ma tazsie auto, uvidime co z toho je pravda. To iste Alonso. Toz som zvedavy :-)
kimiho trosku vyviedol z rovnovahy lewis, a spravil tam aj jednu chybu (prebrzdil). naopak, tipujem, ze oba vozy ferrari mali menej paliva ako mcl. oba vozy ferrari isli na pole. predpokladam, ze kimi dostane lewisa na starte. lahsie auto, lepsi start, cista strana, aj ked este nevygumovana.
lacko
Light Star
Light Star

ale kimi isiel este jedno kolo po tom dalsom a na massu stratil 4 desatiny, takze asi budu tazsi spolu s alonsom, ako massa s hamiltonom
konipasek88
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa konipasek88 »

prichadza zazrak :D
kubica nech sa kroti lebo ak zostreli rosberga ma porazi :D

//
a je to tu :D
Ferrari WTF
gratulacie celemu timu :)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

haha FERRARI ma obidva tituly !!!! ide sa chlastat :smt003 :smt112
l0f4s3
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa l0f4s3 »

dobre to doje*** hamilton posledne dva zavody
ko*ot

co uz no,aspon ze kimiho mam celko rad
Drago
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Drago »

KIMIIIIII :lol: juchuuuu, Ferrari 4eveer. Tak toto som fakt necakal ludia, McLaren prehajdakal titul, to je neuveritelne

//GothaR tak to pridaj

//pre karma darcu: p**** sa, neznesies vyhru Ferrari
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

jj mclaren su lamy..

KIMII !!!!!!!!!! :lol: :lol:

:smt039
Napísať odpoveď