noooo taa asi spacham samovrazdu ked budem citit ze som velmi stary a zacinam senilniet niekedy tak v 60tke 70tke ... nejaku rychlu smrt si zvolim asi ...
Kedysi som tvrdila ze chcem zomriet pod kolesami cerveneho traktora s vleckou plnou zemiakov, teraz chcem umriet pod vplyvom velikanskeho poctu omamnych latok a alkoholu po dobrom sexe
Napr: chel by som aby mi niekto nalial/nasypal prudko jedovatý jed do nejakého nápoja, tak aby som ja o tom nevedel a ktorý by ma po pár sekundách zložil
ludia prave som precital celu temu a to co tu pisete ma az deprimuje, vacsina z vas nema viac jak 25 a riesite tu take somariny, svoju smrt si nepredstavujem, neriesim to, viem ze raz zomriem urcite a to mi staci, nepotrebujem sa zamyslat nad tym ze ako, kde alebo koli comu, ked zijem tak naco mam rozmyslat o smrti, zivot uzivam a objavujem jeho krasu a nie to ako sa skonci...je az neuvertilne co za ptakoviny vedia niektori napisat...
Necital som to cele. Odpoviem len na prvy prispevok autora.
Alternativ je niekolko.
1.: V spanku. Vsetko je jasne.
2.: Zrazka s vlakom alebo inym dopravnym prostriedkom. Rata sa aj autonehoda.
3.: Kyanid draselny.
4.: Pad z VELMI vysokej budovy.
5.: Dlha, bolestiva smrt.
6.: Roztriestit sa o skaly nasich velhor (Tatry) v ultralahkom lietadle.
Spanok je bezbolestny a clovek si ani neuvedomi, kedy opusti sam seba.
Autonehoda... ak by som ju aj prezil, chcel by som sa zmenit. Chcel by som, aby si ma ludia vazili.
Cyankali - rychla bezbolestna smrt.
Pad z budovy... mojim dlhodobym snom je lietat bez akejkolvek inej fyzickej pomoci (lietadlo a pod.).
Dlha bolestiva smrt, pri com by som zomrel v naruci nejakemu znamemu.
Roztriestenie o skaly - smrt, ktora sa mi paci asi najviac. Zomrel by som po nadhernom zazitku z letu a co viac... zomrel by som pre svoju krajinu. Bola by to pre mna hrda smrt. Milujem Slovensko.
Chcem, aby na mna ludia po mojej smrti spominali v dobrom, chcem v ludoch zanechat nejaku stopu, posolstvo alebo cokolvek, cim by som zostal v povedomi svojho okolia minimalne.
Hmmm... ja by som chcel zomriet tiez prirodzenou smrtou,ale iba v pripade,ze by mi stale sluzil zdravy rozum a zdravie. Aby so mnou moji blizki nemali starosti. Ak nie, tak nech je to rychla a bezbolestna smrt.
Niekto tu pisal,ze by rad zomrel v naruci milovanej osoby. To by som nechcel. Pride mi to sebecke. Hej, vy zomriete s pohladom na vasu lasku,ale on/ona bude dalej zit so spomienkou,ako ste mu/jej zomierali v naruci.
[quote="Mastros"][/quote]A co tak zamrznut v nasich horach s vyhladom s gerlachu ? smrt bezbolestná , teplota tela sa pomaly meni na teplotu vonku... zaspis... a spis naveky
Ide o istú sebeckosť tohto prístupu. Ty zomorieš šťastná, no druhá osoba bude mať tento zážitok nie, ako šťastný, no ako traumatizujúci. (z psychologického hľadiska je ot skľúčenosť, bezmocnosť a hnev) A pokiaľ si toto pred (potenciálnou) smrťou uvedomíš aj ty, tak ani ty nezomrieš šťastná...Príliš hypotetizujeme. Nikto si nevieme predstaviť svoje reakcie v tejto situácii.
fizz napísal:btw. ten co ma lubi, bude nestastny aj ked zomriem v nemocnici a on pri mne nebude....radsej sa zabijem hned, lebo co ked sa vydam, moj manzel ma bude lubit a ja zomriem, cim mu znicim zvysok zivota
LoL lenze je v tom dost rozdiel... Tebe by nevadilo(viete ako myslim nevadilo) keby ti zomrie tvoj milovaný v náručí ? keby sa uz naozaj stalo nieco taketo hrozne tak by som sa asi zblaznil ... ved podla mna to je asi najhorsia vec vo vztahu...
fizz napísal:btw. ten co ma lubi, bude nestastny aj ked zomriem v nemocnici a on pri mne nebude....radsej sa zabijem hned, lebo co ked sa vydam, moj manzel ma bude lubit a ja zomriem, cim mu znicim zvysok zivota
to je nieco ine.ide uz len o ten obraz,ktory bude mat cely zivot pred ocami
fizz napísal:Jasne, ze vadilo. Ale uz len preto, ze viem, ze ma lubi tak by som chcela byt s nim posledne chvile jeho zivota, aby vedel, ze mi na nom zalezi. A preto, ze ho lubim byt s nim co najdlhsie.
"zalezi mi na nom" vs. "chcem mu zomriet v naruci"? Wtf? Mala by si nad tym viac porozmyslat...
Mastros napísal:
Pad z budovy... mojim dlhodobym snom je lietat bez akejkolvek inej fyzickej pomoci (lietadlo a pod.)
jj toto som aj ja vzdy chcel...len musela by to byt velmi vysoka budova, a by som sa dost preletel...
ale radsej by som vyskusal parasutizmus, tak sa preletim a neskapem ...
btw. nechcel by som zomriet mojej laske v naruci, jedine ak by som spravil nejaku hustu vec, napr. by som jej zachranil zivot a odohrala by sa srdcedrvuca scena ako vo filme