Aka je podla VAS Windows Vista...

Informácie o software, ankety...
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

hojko napísal:Sheep: Az na to, ze je rozdiel pouzivat dva ci tri roky Win98 v case ked si nemal internet, ked si mal k dispozicii par hier, i filmoch na PC si poriadne ani nesnival a hudby si mal na jedno CD, viac nie. Dnes je situacia uplne ina, na sest a pol roka dennodenej prace s XP sa zabudnut neda a kym ludia prejdu na Vistu, tak to potrva. Ja sa prejst zatial nechystam, pretoze DX10 grafiku nemam, WinXP mi ide stabilne a nie je tam nic co by mi chybalo a Vista by mi to poskytla. Preto dovod na prechod nemam, mozno o rok bude situacia ina, kupim inu grafiku, budem chciet hra hry na DX10 a tak si dam Vistu. Ale zatial nemam ziadny, ale skutocne ziadny dovod, ani som o tom neuvazoval, navyse je potreba este vyladenia Visty podla toho co som cital na internete, takze este chvilu potrva, kym sa Vista doladi, snad po prichode service packu by to mohlo byt OK.
ano mas pravdu ze sa to zabudnut neda, urcite ani ja na XP nezabudnem, teda oproti 98ckam alebo 2000ckam bolo XP obrovskou inovaciou, aj keby este ziadna vista nebola, nemyslim si vsak ze by XP mohlo byt riesenim do nekonecna, vista ma DX10, a je to system pre buduce aplikacie, dnes to vyzera ze vista zaujme maximalne tak bluescreenmi alebo Aerom, alebo ze je na nej nekompatibilita programov, preto sa to teraz vychytava, ako spominal pom, tie statistiky, proste spadne ti nejaky program alebo sa nieco stane a windows to chce poslat do MS kde to vedia spracovat a vydat opravu...za par rokov sa uz vista stane jednickou a bude nanu robene vsetko a ked sa pripravi zase nejaky novsi win tak budes si hovorit ze vista ti uplne funguje... :wink:

inak 25.10. bude mat XP 6 rokov.... :)

a podme si zaspominat :D
ked som nainstaloval XP prvy krat tak ma miesto toho pekneho "vitajte" co vidim kazdy den uvital bluescreen :D
dalsi krat som to rozchodil a netrpezlivo cakal az do 9.9.2002 kedy som si slavnostne stiahol service pack 1 :D , obrovska zmena, vsetko ficalo jak ma :wink: omnoho menej problemov a vsetko ok, islo to stabilne, az do 6.8.2004 kedy som uz s hladnimi ustanmi stahoval SP2, ktory XP vyladil naozaj dokonale, samozrejme ratajte k tomu aj stovky zaplat :wink:
KoCi
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa KoCi »

vista a bluescreen? nepoznam :) asi je to dost individualne ale nevalal by som tym automaticky vinu na vistu.

Ono Vista nema toho moc co ponuknut viac oproti XP, dokonca aj ten DX10 by mohli dat na XP keby mali zaujem - ale kvoli zdlhavemu prechodu z idealnych XP by sa na novy OS hrabalo len par nadsencov co sa tesia z priesvitneho okna :)

V podstate s hojkom suhlasim - hlavnym tahakom na vistu je prave spominany DX10, nemat DX10 kartu, tak ani mna nic nelaka na viste. A uz by som moc nevyskakoval s vyjadrenim ze aj tak ziadne hry na to este nie su :) situacia uz je trosku ina ako pred pol rokom...
Klayy
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Klayy »

Sheep napísal:no lol, si zrejme dalsi XPckar alebo linuxak...Vista sa narozdiel od XP stala za tu kratku dobu co je von velmi popularnou a je omnoho funkcnejsia ako XP v dobe vydania...vtedy vsetci ficali na winoch typu 98, ME alebo 2000, dnes su tieto uz v zabudnuti, tak to pride aj na XP uz onedlho a na Vistu to raz tiez pride ale tam je este cas, uvidis onedlho sa XP stane len ozivovatelom starych pocitacov...tak jak je to mu dnes v podobe 98cky...

ja som na XP presiel asi mesiac po vydani ked nie hned a dobre poznam cely vyvoj XP a co vsetko to robilo v dobe ked vsetko bolo optimalizovane na 98cky, oto horsie to bolo ze XP malo uz NT jadro, dnes vo viste funguju ovladace z XP, a celkovo sa priznam ze 98cka bola moja srdcova zalezitost. velmi tazko sa mi prechadzalo na XP, ale chcel som skusit inovaciu a celkovo ma XP uz omrzelo, cumiet nato 6 rokov kazdy den asi 12 hodin, treba zmenu...

a este by som dodal ze vas vista neminie, tak ci tak, cize akokolvek ju nechcete raz nanu prejst budete musiet :wink:
+1
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Zaujímavé video o originálnych nápadoch ms: :lol: :lol:

Kód: Vybrať všetko

http://www.youtube.com/watch?v=TaIUkwPybtM
copy+paste vista :lol:
MayDaySK
Star
Star

Príspevok od používateľa MayDaySK »

A tu máte Windows XP vs. Windows Vista:

http://www.youtube.com/watch?v=HELrxLdP85c
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Zatial blba
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

Zatial mi pripada ok, az na prehnane zabezpecenia ktore by bolo treba vyladit... Vsetko co som mal doteraz na XP mi fici aj na Viste, trosku bol problem so strasou verziou daemona, ale inac som spokojny... Okram aera a zmeny uzitavelskych nastavani tam velky rozdiel nevidim... a DX10 ? no ved uvidime...
pom
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa pom »

zhrnute a podciarknute vista nic svetaborneho pre obycajneho uzivatela neponuka ... dokonca ubera na vykone(vo vynimocnych pripadoch zvysenie vykonu) ... investovat do niecoho co mi nic extra neda je podla mna nezmysel ...
Gogino
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Gogino »

Podla mna Wista za take cca 2 roky bude jednotkou v OS podla mna teraz ma este vela chyb..Mam ju sice nainstalovanu na notebooku a jedina vec co a tam sere je ta,ze win nacitava 3x dlchsie ako klasicke XP..inac mi tam vsetko faka ta ako ma 8) .....Uz sa tesiiim na Service Pack 1 k Wiste ...

Pokial sa nemylim mal by vynst koncom roka,,ale nesom isty..ak som zle napisal opravte ma,,

Edit: a Pokial je Wista aktualizovana tak je v pohode ale nie vsetci mau doma origos ,,,ale teraz ku viacerym PC a NB je predinstalovana Wista staci urbit zalohu a mate origos....
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Dnes som nainstaloval na moj ASUS laptop. Necham to na par dni. Nezaznamenal som ziadny problem s drivermi, ci softwareom. Budem testovat a podla toho zhodnotim.
Gogino
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Gogino »

p4ra napísal:Dnes som nainstaloval na moj ASUS laptop. Necham to na par dni. Nezaznamenal som ziadny problem s drivermi, ci softwareom. Budem testovat a podla toho zhodnotim.
Tak tak aj ja testujem na booku zatial 3 den a som spokojny ,,, len ma sere jedna vec ,,, dlho to zapina kym to nacita tu wistu tak aj osediviem zato XP to je hned.. Vista ma vela chyb ale do roka bude moct konkurovat XP co si teraz mysliim ze zatial asi velmi zaostava..
Sheep
Addict
Addict

MayDaySK napísal:A tu máte Windows XP vs. Windows Vista:

http://www.youtube.com/watch?v=HELrxLdP85c
naco porovnavate vistu s XP? k comu to je dobre...? vista je vista a XP je XP

akurat jedina vec ktora ma ozaj na viste zarazila je ze nepodporuje MPU-401 inak nema chyby :wink:
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Aha, tak som narazil na problem. Vista a Counter-Strike 1.6. :) Brat to hra, ale nejde to spustit. Vzdy zamrzne pri Precaching Resources. Je to DirectX 10 alebo OpenGL? Je na to nejake riesenie?
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

p4ra napísal:Aha, tak som narazil na problem. Vista a Counter-Strike 1.6. :) Brat to hra, ale nejde to spustit. Vzdy zamrzne pri Precaching Resources. Je to DirectX 10 alebo OpenGL? Je na to nejake riesenie?
nechapem otazke.. ale CS bezi pod Opengl.. preto mi ide CS na 60Hz :D
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Ja viem, ze CS bezi pod OpenGL, ale preco sa nechce spustit mne?
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

p4ra napísal:Ja viem, ze CS bezi pod OpenGL, ale preco sa nechce spustit mne?
hopla.. je tam moznost aj na Direct 3D... ale to potom bezi strasne zle.. zly obraz je.. take kktiny su tam.. prelinajuci obraz atd..
hmm to nwm..
checkni toto.. http://www.m3nt0r.de/blog/2006/12/14/co ... ows-vista/
aj toto http://thevistaforums.com/index.php?showtopic=12652
i ked to neni presne to co mas ty.. ale snad.. :?
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

To moc nepomoholi tie linky. Musim hladat dalej.
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

p4ra napísal:To moc nepomoholi tie linky. Musim hladat dalej.
normalka v googly.. davaj si ako klucove slova CS alebo Counter Strike 1.6 Vista.. take kombinacie.. a najdes... tam najdes vsetko ak sa ti chce a vies trosku :wink:
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Ved uz na tom pracujem.. Googlim, ako magor. :)
Sheep
Addict
Addict

divne mne pod vistou chodi este aj Counter-Strike WON :D
Napísať odpoveď