Azbest

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
digo
Zablokovaný
Zablokovaný

Azbest

Príspevok od používateľa digo »

po dlhom uvazovani som sa rozhodol zalozit takuto temu... asi pred rokom sme zdedili dom po babke... no a problem je v tom, ze v záhrade sa nachádza azbest.. napr. je tam taká malá stieška, tiež vyrobená z aszbestu... hmmm a pocul som, ze azbest je rakovinotvorny :? ... a moze to nejako priamo ohroziť moje zdravie(ked hovorim o tej streche) :?:
párkrát som natrafil a na kúsok azbestu na záhrade... mohlo by to ovpylvnit aj napriklad plodiny dopestovane na zahrade??? :cry: :cry:
(ked hovorim o azbeste, myslim tym taku azbestovu platnu, nie ten mineral)..dakujem za pomoc
ob3l1x
Moderátor
Moderátor
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa ob3l1x »

digo
Zablokovaný
Zablokovaný

a mozem im aj poslat email a povedat im svoj problem???
Slayter
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Slayter »

To musis uvazit Ty. Pokial chces, kludne im napis, a uvidis, ci ti odpisu :)
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Re: Azbest

Príspevok od používateľa bolek »

digo napísal:po dlhom uvazovani som sa rozhodol zalozit takuto temu... asi pred rokom sme zdedili dom po babke... no a problem je v tom, ze v záhrade sa nachádza azbest.. napr. je tam taká malá stieška, tiež vyrobená z aszbestu... hmmm a pocul som, ze azbest je rakovinotvorny :? ... a moze to nejako priamo ohroziť moje zdravie(ked hovorim o tej streche)
My máme doma v záhrade azbestové stĺpy, keď budem mať rakovinu, dám ti vedieť :roll: Bývam tam už 16 rokov, dedko asi 50 a zatiaľ nám nič nie je, ale olizovať ich neodporúčam..., vraj to je naozaj rakovinotvorné...
wolodo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa wolodo »

no zakazali davat aj azbestove vlozky medzi sporak a stenu ze to bolo fakt rakovinotvorne, takze to mohlo mat mozno daco aj s potravinami..... ze sa to na ne nejak prenieslo alebo neviem co....... hlavne je ze to zakazali.... (vlastne je to nevyhovujuce, zakazat nemozu)
Slayter
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Slayter »

bolek: Urcite kazdy bezne olizuje azbestove stlpy :D
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Slayter napísal:bolek: Urcite kazdy bezne olizuje azbestove stlpy :D
Ja viem, že asi nie, ale také deti, nikdy nevieš :D Vlastne neviem, čo ma to napadlo :)
A keď už je tu táto téma, potom v chemickom labáku tá azbestová sieťka - to sa len tak volá alebo je to naozaj z azbestu?
digo
Zablokovaný
Zablokovaný

Re: Azbest

bolek napísal:My máme doma v záhrade azbestové stĺpy, keď budem mať rakovinu, dám ti vedieť :roll:
:lol: :lol: ...
sak jak ked aj povim rodicom, ze je to rakovinotvorne, oni na to, ze tam uz ziju nevim kolko rokov a zatial im nic neni, a ze sa nemam tak prehnane starat o seba :roll:
no ale napriklad aj my mame v skole azbest ako nerast, a ucka nam ho normalne ukazuje ako ostatne sutre...zeby nevedala ze je rakovinotvorny???
no neviem, ale kazdopadne poslal som ten mail nejakej asistentke riaditelky toho webu a som vazne zvedavy, co odpise :D
inak odporucam kliknut na ten link, co cem dal obe3l1x, ak ste tak este neurobili...
a dufam ze sa ta rakovina nedostane aj do rastlin, co pestujeme :cry:
krupica_dnb
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krupica_dnb »

nebezpecne je to ked si tomu vystaveny dlhodobo- napr. azbestove oblozenie stien, casti v dome apod., v zahrade nehori ale ten vplyv na plodiny si netrufam odhadnut...
digo
Zablokovaný
Zablokovaný

krupica_dnb napísal:nebezpecne je to ked si tomu vystaveny dlhodobo- napr. azbestove oblozenie stien, casti v dome apod., v zahrade nehori ale ten vplyv na plodiny si netrufam odhadnut...
a kua...ked si predstavim, ze asi pred hodinou som papal jablcka zo zahrady :cry: :cry:
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

digo napísal:...
Azbest ako taky nieje velmi nebezpecny.Co je na nom nebezpecne je inhalovanie azbestoveho prachu..Okrem toho,ta strieska co spominas je zo siveho azbestu-a ten obsahuje0,01%azbestu.Takze sa nemas velmi coho obavat :)
LLucia
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa LLucia »

bolek napísal:...potom v chemickom labáku tá azbestová sieťka - to sa len tak volá alebo je to naozaj z azbestu?
LOL fakt, možno len klamú :lol: ... "Síce ti zhorela ruka ale buď rád že nemáš rakovinu!"
digo
Zablokovaný
Zablokovaný

dudo02 napísal:Azbest ako taky nieje velmi nebezpecny.Co je na nom nebezpecne je inhalovanie azbestoveho prachu..Okrem toho,ta strieska co spominas je zo siveho azbestu-a ten obsahuje0,01%azbestu.Takze sa nemas velmi coho obavat :)
jo moze byt...diki bracho to si ma fakt upokojil :aasmile29:
LLucia napísal:LOL fakt, možno len klamú :lol: ... "Síce ti zhorela ruka ale buď rád že nemáš rakovinu!"
:hehe:
violator
Star
Star

Príspevok od používateľa violator »

no ja som tento rok mal brigadu na streche a tam sme asi 2 dni robili na streche kde bola povodna azbestova, ako ochranne prostriedky sme pouzivali klasicke rukavice a respirator...ono ide oto ze azbest samotny nie je skodlivy, ale ked sa narusi a prasi sa z neho, vtedy je nebezpecny, resp. tie prachove castice, preto ich rozhodne netreba vdychovat a pre istotu ist na rontgen
rixo
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa rixo »

digo,ser na azbest ,nejedz ho ,vyhod ho a daj si tam ten vlnity laminat:) ked uz si pri varenych kaciciach kukni ci nemate rozvody radiatorov z olovenych trubiek:)
misokgb
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa misokgb »

Rakovinotvorne su aj hranolky, ci ine vysmazane veci. jaj
MurphY
Professional
Professional

Príspevok od používateľa MurphY »

violator napísal:no ja som tento rok mal brigadu na streche a tam sme asi 2 dni robili na streche kde bola povodna azbestova, ako ochranne prostriedky sme pouzivali klasicke rukavice a respirator...ono ide oto ze azbest samotny nie je skodlivy, ale ked sa narusi a prasi sa z neho, vtedy je nebezpecny, resp. tie prachove castice, preto ich rozhodne netreba vdychovat a pre istotu ist na rontgen
hmm a ja ze preco mi dal sef dvojnasobok platu ked sme robili na takej streche.. parada :/respirator sme nemali.. cize parada no nevadi
digo
Zablokovaný
Zablokovaný

MurphY napísal:hmm a ja ze preco mi dal sef dvojnasobok platu ked sme robili na takej streche.. parada :/respirator sme nemali.. cize parada no nevadi
hmm a mne raz otec dal rozbijat ten azbest :? lebo sme ho mali aj volade v pivnici a bol zbytcony, tak ze ho mam porozbijat.
ale ak to predsa len obsahuje tych 0,01% azbestu, ako hovoril dudo02 tak to hadam az tak neskodi... a ved aj tak raz za zivot, to nevadi, mozno nas to obere len o par sekund zivota :lol:
2 rixo a misokgp: lool...sak ja hranolky nejedavam :P no len obcas skocim do macdonaldu, ale zerem iba hamburgery, zadne hranolky
violator
Star
Star

Príspevok od používateľa violator »

MurphY napísal:hmm a ja ze preco mi dal sef dvojnasobok platu ked sme robili na takej streche.. parada :/respirator sme nemali.. cize parada no nevadi
chod radsej preventivne na rontgen, aj ja sa chystam, imho pocul som ze aj v gigaretach su stopy azbestu...azbest je vsade!!! :smt046
Napísať odpoveď