Sudoku
Sudoku
Dobrý večer,
potreboval by som algoritmus (slovný návod, nie program) ako to mám spraviť, aby to fungovalo a doplnilo celé pole...
... viem, že to má kontrolovať či sa už nenachádza to číslo v stĺpci, riadku a tom štvorci... ale to podľa mňa nestačí, stačí?
vďaka za všetky odpovede !
potreboval by som algoritmus (slovný návod, nie program) ako to mám spraviť, aby to fungovalo a doplnilo celé pole...
... viem, že to má kontrolovať či sa už nenachádza to číslo v stĺpci, riadku a tom štvorci... ale to podľa mňa nestačí, stačí?
vďaka za všetky odpovede !
-
mastermind
VIP
V niektorých prípadoch sa stane, že nejaké číslo už môže byť iba v konkrétnom riadku/stĺpci (ak tam nepridáš aj takúto kontrolu, tak veľa hracích polí sa ti nepodarí vyriešiť).
Keď tam zapracuješ aj takú kontrolu, tak nájdeš niektoré čísla, ktoré by si iba kontrolou v riadku, stĺpci a štvorci nenašiel (na tom obrázku je to tá žltá jednotka).
Keď tam zapracuješ aj takú kontrolu, tak nájdeš niektoré čísla, ktoré by si iba kontrolou v riadku, stĺpci a štvorci nenašiel (na tom obrázku je to tá žltá jednotka).
-
mastermind
VIP
Nestačia.
Robil som taký program a nedokázal vyriešiť všetky hracie polia. Ale viem, na čo myslíš ty. Okrem toho, čo navrhujem ja tam bude asi potrebné pridať aj to riešenie hrubou silou, lebo v niektorých prípadoch sa hracie pole nevyrieši ani s pridaním toho "môjho" rozšírenia. Ale pridávanie "náhodných" čísel by sa robilo až v prípade, že by ostatné spôsoby zlyhali (ale je pravda, že algoritmus by to nezjednušilo, iba by to skrátilo dobu výpočtu).
V tom mojom programe som zrušil tú prídavnú kontrolu a hneď prvé hracie pole, čo som skúšal, sa nevyriešilo (nemám tam pridané to riešenie hrubou silou).
V tom mojom programe som zrušil tú prídavnú kontrolu a hneď prvé hracie pole, čo som skúšal, sa nevyriešilo (nemám tam pridané to riešenie hrubou silou).
-
mastermind
VIP
-
mastermind
VIP
čo je konkrétne to brute force?... dosadzovanie čísiel, kam sa mi zapáči?mastermind napísal:no podla toho aky pristup chces zvolit. ak chces zvolit brute force tak to uplne staci.
musí mať aj to nejaké podmienky...
a inak spravil som program len čisto s tými tromi základnými kontrolami a nevyriešilo to nič:D skúšal som síce len dve polia, ale aj tak... nula bodov:)
-
mastermind
VIP
no ano kam sa ti zapaci, ale nie uplne nahodne. brute force je o skuseni vsetkych moznosti. teda treba zvolit sposob ktory vygeneruje postupne vsetky moznosti. SYSTEMATICKYbeluský napísal:čo je konkrétne to brute force?... dosadzovanie čísiel, kam sa mi zapáči?
musí mať aj to nejaké podmienky...
a inak spravil som program len čisto s tými tromi základnými kontrolami a nevyriešilo to nič:D skúšal som síce len dve polia, ale aj tak... nula bodov:)
Príklad tam už je. Skús sa zamyslieť nad tým, ako sa prišlo na tú žltú jednotku. 
http://www.hojko.com/post717362.html#717362
hútam hútam... hm.. .hádam dačo vymyslím, díkchrono napísal:Príklad tam už je. Skús sa zamyslieť nad tým, ako sa prišlo na tú žltú jednotku.
-
mastermind
VIP
Nie je. Funguje to tak, že ak sa nájde nejaké číslo, ktoré môže byť iba v niektorom stĺpci/riadku bunky (aj keď nepoznáme jeho presnú polohu), ovplyvní ostatné bunky.beluský napísal:to je backtracking?
... lebo v škole nám povedali, že backtracking nie je najlepším riešením a neodporúčajú nám to tak robiť...
...vie niekto iný spôsob pls?...
diky zas prispevky... vyriešil som to brute force -om... len ked algoritmus skonci vypise sa program prestal pracovat... a neviem kde by mohla byt chyba... ked si dam to sudoku vypisat (je to posledny prikaz), tak vypise vsetko okrem posledneho prvku
pise mi takuto chybu ked dam ladit a otvori mi to v builder c++
pise mi takuto chybu ked dam ladit a otvori mi to v builder c++
ja viem, ze to je malovravne, ale... tak mozno sa najde nejaky expert:)ntdll.RtlSetLastWin32Error:
772E2EAF mov edi, edi