Odhlucnenie - skusobna

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Kels
King
King

Odhlucnenie - skusobna

Príspevok od používateľa Kels »

Zdravim , mam mensi problemik , do jednej skusobne (konkretne je to pivnica - ale dost velka na to aby to bola skusobnou - ale to je asi aj tak jedno) potrebujem(e) dat odhlucnenie.. no ale problemom je ze ja sa absolutne nevyznam v tychto materialoch jak v cenach tak v napr vyrobcoch alebo tak.. preto by som sa rad spytal (najlepsie by boli odpovede nejaky kapiel kt. s tym maju skusenosti ) ake su najlepsie tie odhlucnovacie materialy, myslim tie peny ci co to je co sa pokryje po stenach ... snad to je pochopitelne :) dik
mystique
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

http://ab-elpo.takeit.cz/protiodrazove- ... 5639?35174 pocitaj tu je to v sekcii AB ELpo, vyrobkove rady - stavebnictvo, cenu som nevidel kua ale z tych lacnejsich sa pouzivali napriklad tie papierove kartony na vajicka ak sa nemylim, alebo polystyren...
Jsou vyrobeny s měkkých polyuretanových pěn a nebo z kompozitních pryžových materiálů, které zamezují odrazu a prostupu vibrací a zvukových vln. Použití například při odhlučnění krytů obráběcích strojů, lisů apod.
Snad ti to pomoze...
Matej18
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Matej18 »

ja to poviem takto máme skúšobňu no ale tieto materiály či ti tam dal on je to dosť drahe:D tak ti poradím lacnejšie urobte si kostru z dosiek ako keby si urobil kostru miestnosti to bdue lacné stačí aj drevo druhej triedy možno aj 3 teda toto pripevni na steny dalším problémom bude vložky z vajec tie sa dajú nazbierať po reštikách a podobne v domácnosti a podobne vynájdi sa. :D dalej toto je velmi dobrá vec pre dozvuk potom to pripevni za pomoci pripinačiek na tie dosky. ak nemáš tolko dosiek alebo vložky z vajec tak urobte držiak na závesy alebo oponu problém je to že to musí byť hrubý materiál a ťažký také ako je v divadle opona alebo v kine. a nesmie to byť napnute niečo ako vlnovky dalej dajte si čo nahrubší koberec na zem a dvere odhlučni molitanom nalep to na to na dvere dalej ak máte tú skúšobnu velkú zaprac to čo najviac nejakými vecami molitan je naj a toho čo najviac. najlepšie ak má miestnosť tvar kocky alebo kvádra a podobne najlepšia je taká kde jie je žiaden oblúk alebo lomenie. Skús potom v takej to miestnosti tleskúť alebo zahúlákať auvidíš ten efekt skoro nič všetko sa stratí ideálne na skúšobňu no nie :D:D:D

j presne karton ale nie rovný ale niečo ako keby si todával takto /\/\/\/ predierkuj
no a taktiež gumovlásie alebo plsť super na odhlučnenie.
Kels
King
King

takze dosky pripevnit po stenach tej miestnosti a na to dat tie srandy z vajec? a dostatocne to odhlucni? lebo teraz mi to moc nepripada :D ale neviem neskusal som .. kazdopadne je to zaujimavy napad .. a neni lepsie dat molitan po stenacH ? :oops: nie iba po dverach :)
Matej18
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Matej18 »

je ale čím nepravidelnejší tvar tým je to lepšie čím sa zvuk viacej láme tak ej to lepšie no a ten molitan by si mohol dať ale diery narobiť do toho ao s týmo vložkami z vajec je to super osobne to tak máme a žiaden dozvuk a daj si ešte tie závesy a uvidíš čo je absolútne ticho žiaden hall efekt
Kels
King
King

super dik.. ide hlavne o to aby z miestnosti neprepusal zvuk .. a kde by si mi doporucil zohnat tie dosky? resp aky typ dreva alebo tak.. dik :)
Napísať odpoveď