Priatelkyne ''depky''

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
Shark_360
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Priatelkyne ''depky''

Príspevok od používateľa Shark_360 »

Zdravim, prepacte, ze zakladam topic, ale proste nedalo mi to, som uz v koncoch. Moja priatelka proste je na gymnaziu a stale ma z niecoho nejake trapenia a boji sa mi to asi povedat alebo co, proste ma nieco ako depresivne stavy, ku psychologovy by som ju neposielal. Len mam uz pocit, ze sa zacina strasne menit a ze z nej zacina byt nejaka nadoba bez emocii, ma problemy v rodine, chodi na gymnazium a pre to, aby potesila rodicov sa snazi ucit na 1, nerobi to pre nich, len im chce dokazat ze nieco dokaze. Strasne ju lubim a nechcem ju nechat samu, mam ju velmi rad a zalezi mi na nej, ale ja uz si neviem dat rady ako jej pomoct. Nemohli yb ste sa pokusit aspon nejako vy? Obidvaja mame 16 rokov, na zaciatku buduceho roka 17.

Spam by ste si mohli odpustit
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomasko »

Tak prepracovanost to moze byt spolu s osobnymi problemami... Dost vazna vec, podla mna najlepsie co mozes spravit, zobrat ju cez vikend von alebo niekde (do kina) kde sa odreaguje, nebudete sa o rodine a skole bavit a ver bude uvolnena a pomozes jej a vpodstate aj sebe. Vela statsia :)
midnight_man
Guru
Guru

Príspevok od používateľa midnight_man »

no kolega..uf no to bude chciet daky rozhovr mensi...teda ked bude na to situation ;) zeby mala ubrat a tak...poznam gympel je tam toho furu...ucenia nad hlavu atd atd..a ktomu este aj problemi v rodine..hlavne bud s nou a snaz sa ju podrzat vo vsetkom..nech v tebe vidi oporu a nie " nepriatela " na toto si davaj pozor..nezacni jej to vytykat..velmi rychlo by to nabralo strmy spad a :cry: ako to uz bolo napisane...prijemny nicim neruseny vykend..klidanko ,,pohodka..relax...proste vypnut..viac ti momentalne neviem povedat...tvoj prispevok bol tiez taky strucnejsi...skus to troska rozpisat urcite sa najde vela napadov ;)

////omluvam sa za chyby novy book nova klavesa musim si zvyknut
Shark_360
Star
Star

No, tak ja neviem, chodim s nou od Marca. mam ju velmi rad, je len nevyhoda v tom ze byva dost daleko (104km) a neexistuej priamy spoj, cize musim robit prestupy a pre studenta strednej skoly je to finacne narocne, kedze moeje vreckove je 300korun, co mi vychadza tak na jednu cetu, no, ale proste myslime to spolu vazne. Zacalo to asi tak pred mesiacom, ked jej matka povedala ze sa chce s otcom rozviest, lebo sa stale hadaju a tak, otec ju vydiera, ze ju s nou nepusti, ze je vacsina majetku jeho a tak. Proste, jej matka je z toho nestatna, otec asi tiez (otec je v pohde, jej mamu nemam rad). V poslednych dnoch sa zacala objavovat aj jej davna kamaratka, ktora ju strasne sklamala, lebo do tvare s nou bola naj kamoska ale za chrbtom ju ohovarala a vraj ju nidky nemala rada, vraj by jej chcela odpustit, ale nedokaze to, co ju tiez trapi. ze nezvlada sa ucit, nejako pomahat v rodine, mat cas na mna, na seba, a teraz este sa aj rozhodnut co s tou jej kamoskou. Ja tu jej kamosku poznam osobne a je to starsna ku*va, nemam ju rad, je mi nesympaticka, ma detinske nazory na svet, proste ona si mysli ze ju ma kazdy rad a dokaze jej kazdy vsetko odpustit a tak. No, proste ja som v koncoch

//sry za to, ze pisem ako retardovany, nova kalevsnica a neviem si zvyknut na jej tvar tak to ide starsne divne
jimino
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa jimino »

ak to su az depresie, tak treba vyhladat psychologicku pomoc. ak su to klasicke "depky", na mieste je rozhovor. je dolezite vediet a roz-analyzovat jej problemy a preco ich vobec ma. preco maju problemy v rodine? - lebo sa dajme tomu zle uci jej brat, preco sa zle uci, pretoze hra pocitac apod. - situacia vyzera jednoducho, ale aj zlozite problemy maju "jednoduchsi povod"

ak ma tie rodinne problemy kvoli tomu, ze neprejavuje emocie apod., je potrebne vyhladat odbornu pomoc

skor ci neskor to treba fakt urobit, pretoze asi 30% ludi, ktori maju depresiu, chcu svoj zivot ukoncit samovrazdou

// no ako citam tvoj prispevok, treba jej odhovorit stretavky s tou jej kvazi kamkou, naucit ju relaxovat a vysvetlit, ze rodinne problemy nie su kvoli nej a jednoducho ludia, ktori dlhsie spolu ziju si nie vzdy dokazu vychadzat v ustrety...
Shark_360
Star
Star

Ona vraj bola dieta, ktore jej rodicia pocali pocas neveri, cize ona rozbila dve manzelstva, to jej rodicia stale vyhadzuju an oci, stale jej davajau na javu, ez je nechcena a tak dalej. Vraj par dni pred tym ako som sa s nou zoznamil planovala ako zomrie, ze uz jej stacila len odvaha, spravny cas a tak dalej. Rodinen problemy su hlavne v hadkach jej rodicov a v tom, ze ich jej zivot v podstate nezaujima. SKolske, kvoli hromade ucenia a tak, proste ona si mysli, ze ma tym zatazuje, tak mi radsej zatajuje niektore veci. A este jedna vec, v skole ma vraj starsne zly kolektiv a vraj ani ziadnu poriadnu kamaratku s ktorou by mohla kecat o tych klasickych babskych zalezitostiach. Proste ona je velmi emotivna a chcem jej nejak pomoct.

//niesu to depresie, skor take tie ''depky'' hrubsieho zrna
jimino
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa jimino »

ak rozmyslala nad samovrazdou, tak to su podla mojho nazoru depresie hrubeho zrna. mohol by si jej pomoct najst nejakych novych priatelov, ale nakolko si z ineho mesta, je to dost problematicke. skus jej aspon odporucit, ze nech relaxuje, chodi vonku a stretava novych ludi. to, ze je nechcena je fakt divne. mozno si to mysli len ona a preto preziva tento zacarovany kruh. preto sa treba zdoverit so svojimi pocitmi rodicovi, ktoremu viac doveruje... keby ju nechceli, tak by lezala dakde na ulici... je to tazke naozaj, dufajme, ze sa to vyriesi, pretoze nechceme aby to skoncilo zle
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Veľmi zložitá situácia, ale podľa mňa je to najmä na nej, ale ty sa jej snaž byť veľkou oporou, čo sa určite aj snažíš. Skús jej dohovoriť, nech si veci tak nepripúšťa a nech sa snaží byť viac v pohode. Ja by som jej aj zdôraznila, že to, že aká je situácia v jej rodine, nie je je vina a ona za to nemôže. Je to medzi jej rodičmi a ona nenesie za to vinu...
Fall
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Fall »

jimino napísal:ak rozmyslala nad samovrazdou, tak to su podla mojho nazoru depresie hrubeho zrna. mohol by si jej pomoct najst nejakych novych priatelov, ale nakolko si z ineho mesta, je to dost problematicke. skus jej aspon odporucit, ze nech relaxuje, chodi vonku a stretava novych ludi. to, ze je nechcena je fakt divne. mozno si to mysli len ona a preto preziva tento zacarovany kruh. preto sa treba zdoverit so svojimi pocitmi rodicovi, ktoremu viac doveruje... keby ju nechceli, tak by lezala dakde na ulici... je to tazke naozaj, dufajme, ze sa to vyriesi, pretoze nechceme aby to skoncilo zle
pri tomto si dovolim oponovat, rodicia si mozno neuvedomuju, ako jej tym ublizuju, alebo si myslia, ze ona je pricinou ich problemov, ktore maju sami zo sebou, a ked niekomu vkuse vyhadzuju na oci aky je nepodareny, ze ich len obtazuje a ze za vsetko co pre nu spravili im ma byt vdacna, lebo oni ju vlastne nikdy nechceli, tak to sebavedomie rozhodne nezdvyhne, aj ked v skutocnosti, su ich problemy sposobene niecim inym, proste si nesadli, aj ked to mozno znie cinicky, mozno keby s jej rodicia rozviedli bude pokoj, bude to mozno pre nu tazsie po inychs trankach, napr materialnej, ak jeden z rodicov prinasal do rodiny vacsinu penazi, ale mozno konecne najde vnutorny klud, ked sa vztahy upokoja a zisti, ze ju ma naozaj niekto rad, lebo aj ked, ma priatela, tak v takomto stave, si clovek nie je isty nicim, takze sa mozno boji aj ze priatela strati, mozno aj tym, ze mu bude hovorit o svojich problemoch aj ked jej chce pomoct, tak nakoniec, najde nejaku stalu istotu v podobe jedneho z rodicov
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Shark_360 :Problémy v rodine, kopec učenia, žiadna poriadna kamarátka, negatívny prístup rodičov voči nej...
No popravde sa ani nedivím, že holka má depresie. Je to pochopiteľné vzhľadom na podmienky a ešte aj dosť nízky vek. To, že Ti pripadá, že chodí, ako prázdna nádoba je citová deprivácia. Je to proste vyhasnutie citov, robí to podvedomie, pokiaľ už nedokáže ďalej príjmať ďalšie emocionálne podnety, proste človek má burnout. Je to normálne a dá sa z toho dostať. Potrebuje sa proste niekomu vyliať, no zrejme ako si písal tá stará kamoška nebude to pravé. Prídi za ňou ty, teraz budú prázdniny, proste cez ne s ňou tráv času koľko sa dá, aby v Tebe cítila oporu. A skús samozrejme aj ten rozhovor, nech sa ti kľudne aj vyplače, to by bolo možno aj najlepšie..Iba to z nej musíš "dostať" von...Predpokladám aj, že tá citová deprivácia u nej nie je vecou dlhodobejšieho charakteru ergo hovorím o horizonte rokov.
Myslím, že na odbornú pomoc to zatiaľ nie je. Jednak by ju nikto z rodiny nepodporil - mohlo by jej to ešte viac uškodiť v konečnom dôsledku ešte viac uškodiť, ako pomôcť. Najlepšie jej zatiaľ imho môže pomôcť osoba, ktoá je jej najbližšia a momentálne mi z toho vychádzaš ty, nakoľko ako si písal, rodičia k nej nemajú zrovna najbližší vzťah.
K tej samovražde - rozmýšľať a "balansovať " na okraji okna sú dve rozdielne veci. Nad samovraždou som aj ja rozmýšľal veľakrát no najďalej som sa dostal ku listu na rozlúčku. Nedokázal som nič ďalej, aj keď som to mal už celkom pekne naplánované. Človek väčšinou rozmýšľa nad samovraždou bez konečného úmyslu ju aj spáchať, proste nedokáže tu za sebou zanechať nespočet otáznikov a smútiacich. Spácha to iba človek, ktorému na ničom nezáleží a nikomu nezáleží na ňou. Alebo aspoň keď má ten pocit. Čiže holka to nespraví o to by som sa neobával. Na také niečo treba skutočnú silu.
Čiže finálna rada: Buď s ňou cez prázdniny koľko sa len dá, daj jej najavo, že Tebe sa môže zveriť so všetkým, že Ty si ten človek, ktorému na nej nekonečne záleží. Takéhoto niekoho potrebuje, nakoľko sa jej tohoto pocitu zo strany rodičov nedostáva toľko, koľko by bolo potrebné. Má výhodu, že ťa má - Ty jej totiž môžeš pomôcť!! :wink:
bocian
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bocian »

Zober ju na neake krasne miesto :) Kde nebude mysliet na svoje trapenie,problemy,povinnosti a zle chvile ktore zaziva.... Kde zabudne,odreaguje a uvolni sa.... A hlavne bud s nou :) Mozno to pomoze :)
Alofok
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Alofok »

Ach jaj mám chuť ti nejaké peniažky poslať aby si mohol byť s ňou :)
Alebo sa popýtaj rodičov a vysvetli im to
Shark_360
Star
Star

No, zajtra budem s nou, tak dufam, ze sa to aspon trosku napravi, lebo v poslednych dnoch to zacina byt uz take divne. Proste si je neista so vsetkym, nedokaze sa sustredit a tak.....
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa triple »

no je toho na nu viac než dosť.. boha ved si ani neviem predstaviť ako by som sa s tým ja vyrovnával.. neni to sranda..
ale ona má jednu VýHODU - teba
fakt sprav si s nou príjemnú prechádzku po prírode kde bude len a len vy dvaja príroda pekné počasie.. čerstvý vzduch.. ak nemáš možnost prírody tak aspon do mestského parku ten náš je nádherný...
alebo sprav pre nu nejaký veľmi pekný a romantický den (ked sa tak veľmi ľúbite), ktorý by ste zakončili vášnivým mylovaním...
ver mi že aspon na tých pár chvíľ zabudne na svoje trápenia a bude sa cítiť free.. čím viacej takýchto dní pre nu spravíš tým skôr sa z toho dostane
Shark_360
Star
Star

Od dneska do nedele vecera tu nebudem. Su prazdniny, tak idem ku babke a na vikend k nej. uvidime ako sa to vyvinie
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

musis sa s nou porozpravat o vaznej teme akou je jej zivot a ako sa citi povedz jej a ubezpec ju ze moze v tebe najst oporu a uvidis ako to zoberie :)
wewka
Expert
Expert

Príspevok od používateľa wewka »

neviem neviem,asi ti moc nedoveruje,ked sa s tebou nechce pozhovarat.skus to prelomit
SSemteXX
Guru
Guru

Príspevok od používateľa SSemteXX »

odkedy ste vlastne spolu?...doveruje ti vlastne?
Shark_360
Star
Star

Sme spolu od marca tohto roka. Doverujeme si, vsetko si vravime. No, stravil som s nou vacsinu prazdnin a nic sa nelepsi. Myslim, ze je nenapravitelny pripad, furt sa deprimuje zybtocnostami ako naprikald ze dostala trojku z pisomky, ze sa musi ucit aby to opravila. nechapem, anco sa tak velmi trapi a nechce si dat pomoct. Ja uz som v koncoch
Enduro3333
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Enduro3333 »

Tuto ti nič ine nepomoze len byt vytrvali a tvrdohlavy stale skusat stale čakat a proste stale dokola a dufam ze sa to časom zmeni ze si ona časom vsimne ....
Napísať odpoveď