VELA KOFOLY

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Pezzo
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pezzo »

will.i.am napísal:Skus predtym pojest par Mentos cukrikov, to ti neutralizuje kyselinu a nebude ta palit zaha :smt082
nevrav mu lebo to este skusi :D
digo
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa digo »

will.i.am napísal:Skus predtym pojest par Mentos cukrikov, to ti neutralizuje kyselinu a nebude ta palit zaha :smt082
som pocul, ze jeden clovek sa napil koly, potom si dal menetolvy cukrik a skapal :shock: :D neviem co je na tom pravdy...
ale k teme:
inak vely kofoly moze skodi na zuby, kedze obsahuje kysleniu fosforecnu, ktora zafarbuje zuby...ale zas je v nej podstatne menej kyseliny fosforecnej ako napriklad v pepsi kole alebo coca-cole, vraj keby strcis zub (samozrejme vytrhnuty) do pohara z colou, o par dni zmizne :)
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

digo napísal:inak vely kofoly moze skodi na zuby, kedze obsahuje kysleniu fosforecnu, ktora zafarbuje zuby...ale zas je v nej podstatne menej kyseliny fosforecnej ako napriklad v pepsi kole alebo coca-cole, vraj keby strcis zub (samozrejme vytrhnuty) do pohara z colou, o par dni zmizne :)
Kofola neobsahuje žiadnu H3PO4, wikipédia uvádza toto: Sirup Kofo, hlavná prísada Kofoly, pozostáva zo 14 prírodných prísad (akými sú výťažky z jabĺk, čerešní a ríbezlí, alebo z bylinnej arómy), cukru a karamelu. V porovnaní s Pepsi alebo Coca-colou obsahuje o 30% menej cukru, o 50% menej kofeínu a neobsahuje kyselinu fosforečnú.
Pezzo
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pezzo »

digo napísal:som pocul, ze jeden clovek sa napil koly, potom si dal menetolvy cukrik a skapal :shock: :D neviem co je na tom pravdy...
ale k teme:
inak vely kofoly moze skodi na zuby, kedze obsahuje kysleniu fosforecnu, ktora zafarbuje zuby...ale zas je v nej podstatne menej kyseliny fosforecnej ako napriklad v pepsi kole alebo coca-cole, vraj keby strcis zub (samozrejme vytrhnuty) do pohara z colou, o par dni zmizne :)
hlupost, ja som to skusal ked som bol maly, zub tam bol asi 2 tyzdne a nebol poskodeny
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Coca-Cola ma vplyv na zuby, niekde na youtube.com je aj ukazka ako nechali zub v cole, rovnako je tam aj ukazka vybuchu ked hodili do flasky cukrik z Mentosu.
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

hojko napísal:Coca-Cola ma vplyv na zuby, niekde na youtube.com je aj ukazka ako nechali zub v cole, rovnako je tam aj ukazka vybuchu ked hodili do flasky cukrik z Mentosu.
nevies link na ten vybuch ak sa mi to bude pacit s kamosmi odskusame a potom to sem hodim
Alofok
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Alofok »

Filipito
Na youtube to nájdeš, asi sa to vola Diet Coke & Mentos, to video je dost popularne :)
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Filipito napísal:nevies link na ten vybuch ak sa mi to bude pacit s kamosmi odskusame a potom to sem hodim
http://www.youtube.com/watch?v=o4inl_3Rkr8 Voila :)
Ináč tu na fóre sa to už pár krát riešilo.
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

ja som to skusal s politrovkou a bolo to clekom funnn :-) to len tak odveci :-D
digo
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa digo »

bolek napísal:Kofola neobsahuje žiadnu H3PO4, wikipédia uvádza toto: Sirup Kofo, hlavná prísada Kofoly, pozostáva zo 14 prírodných prísad (akými sú výťažky z jabĺk, čerešní a ríbezlí, alebo z bylinnej arómy), cukru a karamelu. V porovnaní s Pepsi alebo Coca-colou obsahuje o 30% menej cukru, o 50% menej kofeínu a neobsahuje kyselinu fosforečnú.
jaj no tak moze byt :oops: pravdepodobne som pisal o pepsi cole :oops: takze sorry....ale ajtak moderna kofola je urcite niecim upravovana, skusim pozret na zlozenie na obali :D
2 Pezzo: toto robili aj v Mythbusters na discoveri, a ten zub bol asi o polovicu mensi nez predtym.(a v cole bol ponoreny 24 hodin)..

ale broli urcite by si nemal pit toho az tak vela, tie 4 litre kofoly mi pridu az prilis moc :? radsej pivko :D
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

digo napísal:jaj no tak moze byt :oops: pravdepodobne som pisal o pepsi cole :oops: takze sorry....ale ajtak moderna kofola je urcite niecim upravovana, skusim pozret na zlozenie na obali :D
2 Pezzo: toto robili aj v Mythbusters na discoveri, a ten zub bol asi o polovicu mensi nez predtym.(a v cole bol ponoreny 24 hodin)..

ale broli urcite by si nemal pit toho az tak vela, tie 4 litre kofoly mi pridu az prilis moc :? radsej pivko :D
kofola fakt neni ani z10% taky kentus ako trebars cocacola abo pepsi .. je pravda ze obsahuje vela cukru a karamelu, ale to je tak vsetko, skoro ziadne konzervacne latky iba prirodne vytazky.. okrem toho kofola mala byt povodne sirup proti kaslu :D a je na tom daco pravdy..
a co sa tyka toho mentosu tak s coca colou ani s pepsi velmi nefunguje.. iba vypeni tak 10 cm do vysky.. s coca colou light strieka asi tak meter ale ani to neje ono.. a diet coke som zatial nikde nezohnal
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

digo napísal: toto robili aj v Mythbusters na discoveri, a ten zub bol asi o polovicu mensi nez predtym.(a v cole bol ponoreny 24 hodin)..
jj a vyslo im s toho ze cola je super lestidlo na kov tusim :-D

Skenner a iba s ligtkou to funguje nam to pekne supovalo
tomasmate
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa tomasmate »

Runes napísal:jj a vyslo im s toho ze cola je super lestidlo na kov
presnejsie chrom
Dedomil
King
King

Príspevok od používateľa Dedomil »

Niektorym ludom to roz***e pecienku viacej ako alkohol. Tiez ber na vedomie. Samozrejme nemusis byt ten stastlivec ktory ma taku pecienku ktorej vadi kofca, cola, pepsi a pod veci.
Drakula
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Drakula »

maj rozum, ved vsetkeho vela skodi, skus to striedat napr s pivom. Ved by ti po tyzdni prestala aj tak chutit.
Broli
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Broli »

pijem kofolu uz velaaaa.. rokov a neprestala chutit :D ..po precitani prispevkov som usudil ,ze to nebudem radsej prehanat.
Napísať odpoveď