Chcel by som prepojiť počítač s notebookom hlavne na zdieľanie súborov, ale neviem presne ako na to...Skúšal som po prepojení káblom nastaviť na jednom IP adresu 192.168.0.1(preň vychozí bránu 192.168.0.2) a na druhom 192.168.0.2(vychozí brána 192.168.0.1) a masku podsiete som nechal na 255.255.255.0... na notebooku mi v Miestach v Sieti nájde ten počítač ale stále mi vypisuje, že nemám dostatočný prístup k počítaču pričom tam mám nazdieľané nejaké súbory. Na počítači mi dokonca ani počítače v sieti neukáže a vypisuje to podobný problém ohľadom prístupu do siete...Neviete mi poradiť, čo by som mal ešte nastaviť, príp. prestaviť?
na jednom PC das napr. 192.168.1.2
na druhom PC das napr. 192.168.1.3
maska je na oboch rovnaka, 255.255.255.0 napr.
nic ine co sa tyka nastavenia siete netreba
a potom uz len aby ste boli obaja v rovnakej pracovnej skupine, napr. WORKGROUP, SKUPINA, DOM alebo nejaky lubovolny nazov
Sakra, už neviem čo s tým môže byť, lebo mi to šlapalo po nainštalovaní protokolu IPX/SPX alebo tak nejako sa volal(nemal som nainštalovaný SP2) - chvíľku to išlo, ale potom to zase zblblo a už mi nejde ani ping...neviete, čo by s tým ešte mohlo byť?
No už mi to funguje - problémom bolo to, že som mal na oboch počítačoch nastavenú rovnakú MAC adresu(menil som ju na notebooku)...po prestavení to znova šlapalo