Praca na ropnych plosinach

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
woundgiver
Light Star
Light Star

Praca na ropnych plosinach

Príspevok od používateľa woundgiver »

Ahojte ludia,

zakladam tuto temu, lebo sa mozno najde aj niekto iny, kto by sa o tejto forme zarobku dozvedel nieco viac. Na nete je kopa informacii ale vacsina je prilis vseobecna. Mate niekto osobnu skusenost?
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

nooo tak tu asi nenajdes nikoho so skusenostami s pracou na plosinych morskeho typu ... ale moj tatko bol kedysi na brigade v rafinerke, co je celkom dost podobne a povedal ze aj to je tazka robota ... ale na vrtnej je to asi o tom aby si mal nejaku silu, hlavne veliku vydrz, lebo ked treba musis makat niekedy aj 22 hodin v kuse, musis dobre zvladat vykyvy teploty a pocasia, pracu vo vyskach a nemozes byt fajnovy :-) ...

... inak je to celkom dobre platena robota.
pishta
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pishta »

Hej je to celkom dobre platene podobne ako aj lovenie krabov v beringovom mory 8)
Musis casto pracovat aj cely den v kuse,v mokre,zime,dazdi...

A mal by si mat postavu poriadneho ruskeho drevorubaca :twisted:
schw33k
Guru
Guru

Príspevok od používateľa schw33k »

Z TV resp. z autentických dokumentov som zistil , že táto práca je TOP 5 najhorších zamestnaní na svete
Vidina zisku je síce pekná vec ( keďže sa tam zarábajú obdivuhodné čiastky ) , ale realita ...
Podmienky sú asi o niečo ťahšie ako tu píšu ostatní prítomní , keďže úmrtnosť je tam neskutočne veľká ( niečo cez 20% ročne ) a to je kurevsky veľa
Myslím , pokiaľ Ti nejde o život , nebudeš magor a nájdeš si ľudskejšiu robotu
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

schw33k napísal:Z TV resp. z autentických dokumentov som zistil , že táto práca je TOP 5 najhorších zamestnaní na svete
Vidina zisku je síce pekná vec ( keďže sa tam zarábajú obdivuhodné čiastky ) , ale realita ...
Podmienky sú asi o niečo ťahšie ako tu píšu ostatní prítomní , keďže úmrtnosť je tam neskutočne veľká ( niečo cez 20% ročne ) a to je kurevsky veľa
Toto je pravda.

Jeden Chorvat u nas v meste predtym, nez prisiel na Slovensko robil prave tuto robotu. Hovoril, ze velakrat si prial radsej zomriet, ako to robit. Lenze prisiel s viac, ako 400.000 USD v cashi na Slovensko. A v tej dobe (este za komancov) to boli nehorazne peniaze. Otvoril si pekaren, potom pizzeriu a teraz patri medzi najbohatsich ludi v meste.

Podmienky su krute. Nikto sa ta na nic nepyta, ci je slnko, ci prsi, ci fuka vietor. Doslovne sa najes ropy a nie raz. Proste je to praca pre skutocnych tvrdasov a hlavne ludi bez zavazkov.
Dizzy
Star
Star

Príspevok od používateľa Dizzy »

schw33k napísal:Z TV resp. z autentických dokumentov som zistil , že táto práca je TOP 5 najhorších zamestnaní na svete
Nie TOP5 najhorsich, ale TOP5 najnebezpecnejsich. Videl som ten dokument. Je to brutal, zalezi ale od natury.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Videl som o tom dokument pred rokom az dvomi na Discovery a neveril som vlastnym ociam. Za akym podmienok tam pracovali, aku namahavu pracu robili..., tak sa ani necudujem, ze je tato robota tak dobre platena.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

jj pár vecí som čítal o tom..je to síce fakt bohovsky dobre platené ale nato čo tam ľudia robiť musia je to málo...Ja som počulô napríklad že tam bežne musí niekto chytiť 60kg kľúč a odkrútiť bohovsky veľkú šraubu a podobne :) Možno je aj natom niečo pravdy, no isto tam treba nejakú postavu.Oco zas poznal jedného kamaráta ktorý vraj išiel tiež na ropné vrty makať..prišiel stadiaľ asi po roku v zlom stave a len behal po nemocniciach..Po dvoch rokoch na následky tej roboty umrel..Nič dobrého to veru nieje..
R1k1nko
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa R1k1nko »

ale vidina penazi ! dokaze s ludmi robit haluze... hlavne velkych penazi.
napr : ja po precitani som aj zacal uvazovat ale to len na kraji krajicku mysli . :)
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

na discovery channel davaju Oil, Sweat and Rigs
tam si kuknes ako to chodi .. praca aj 16-18 hod. denne.. vlastne tam len pracuju jedia a spia... sefovia po nich kricia... ci prsi ci pali slnko... proste robota jak svina.. si mimo rodiny na urcity cas... ale.. plat je tam dost vysoky.. samozrejme zasluzeny...
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martin44 »

MYslim ze skusenost tu s tym nema nikto kedze toto forum navstevuje osadenstvo s priemernym vekom 15-17 rokov a na tych ropnych plosinach sa casto krat neudrzia ani na to vybaveni 25 rocni ludia v plnej sile.

Skus ist naprv robit SBS do Tesca a "len" stat 12 hodin a potom uvazuj o ropnej plosine :wink:
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Martin44, nechcem sa nikoho dotknut, ale robit debila v SBSke, v Tescu je nerobota. :)
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Nechcel som tym povedat ze som to robil ale ze uz aj len tak 12 hodin stat a nic nerobit je dost unavne a nie to este robit na nejakej ropnej plosine :wink:
tak at si to tady pan majitel skusi.
Omg co ja tu robim v piatok. uz som mal byt nalozeny v liehu :(
Slayter
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Slayter »

hojko: Oil, sweat and rigs? :)
Jasne, tato praca je nebezpecna, dobre platena... Ale zober si to takto: co je ti dolezitejsie zdravie alebo peniaze? ;)
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

chces azda naznacit ze peniaze ked budes mat rozje*ane telo, odtrhnutu koncatinu alebo popaleniny a podobne? myslis ze ti nahradi 400.000 usd pravu ruku?
Slayter
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Slayter »

Nie, zdravie ti nikto nezaplati. To som sa tym snazil povedat.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Ropa je velký byznys. :)
Všeobecne by som ja na mori robiť nemohol, ja som citlivka trochu na zmeny teplôt a vlchkosť. :oops:
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

No aj na takej plosine mas rozne pracovne zaradenia..Takze povedat"tazka praca"?Hmm...-ako ktora...Asi najtazsia je skladanie a rozoberanie vrtnej sustavy.A najrizikovejsia-hlbkove zvaranie.O ropnych plosinach je plno reci,ake su nebezpecne atd..Avsak na takychto miestach sa dava velmi velky doraz na bezpecnost prace,takze umrtnost 20% a podobne reci treba brat s rezervou...
\\
Martin44 napísal:chces azda naznacit ze peniaze ked budes mat rozje*ane telo, odtrhnutu koncatinu alebo popaleniny a podobne? myslis ze ti nahradi 400.000 usd pravu ruku?
No pokial vies svoju profesiu robit poriadne a vies davat na seba pozor-nemas sa coho bat.Ak sa nevyznas a nemas prax-vtedy sa spravidla stava to,o com pises.
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Chalan pokial si dobre cital tak rozoberalo sa to ze je to jedna z 5tich najnebezpecnejsich prac a ty tu tresnes takuto kravinu.

Pokial varis a nejebnes si ruku na rozzeraveny olej tak sa ti nic nestane ale takato profesia vyzaduje viac nez len odbornost a opatrnost.
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

Aku kravinu?Cital som o tom troska viac,ako len tuto temu.
A nechcem sa chvalit,ale nieco som si uz v zivote odmakal-na nebezpecnych miestach :wink:
Pisete tu o tom prilis vseobecne...Inac si dal dobry priklad-co taky kuchar na plosine?Chalan... :D
Napísať odpoveď