Su to skoro 2 mesiace co sme spolu, boli velmi stastne a plne lasky, bez nijakych problem, az doteraz, ked som sa dozvedel ze ma vazne problemy v rodine, a chce z nej utiect, mam podozrenie ze otec ju tyra, ma sice len 15r. ale myslim ze vie co robi, prosim, neviete mi poradit, ako ju mam rozveselit, alebo ako k nej prehovorit? Velmi ju lubim a nechcem ju stratit ...
Spamy si odpustite prosim, dakujem za pripadnu pomoc
Hmm, komplikovana situacia, mozno nemusi mat ani problemy rodine, vies o tom iba z jej rozpravania, vidis to jej ocami, problem je ten ze ma vek, ked nesuhlasi z nazormi rodicov - puberta, kazdy adolescent urcite pomyslal na utek z domu, svojho casu, ale to prejde, jedine co mozes spravit - snazit sa jej to vyhovorit a dat jej maximalnu podporu...
a k problemu: Vlastne ty ani moc nemas ako zistit ci je to vazne tak, skus sa daco opytat na otca ci ju fakt tyra a pozorne ju pocuvaj ale aj pozeraj na spravanie tela (moze vela napovedat) ...... hlavne ju ty nevystavuj ziadnemu stresu, bud nezny, teraz bud jej vysnivany chlapec, bud jej oporou, a aj butlavou vrbou..... nech to nedusi v sebe
bud s nou tak casto, aby nemala cas mysliet na problemy. a ked pride domov s super naladou, tak to bude znasat ovela lepsie nech sa deje cokolvek. vela pubertakov chcelo vycsinou sa to dako spravilo
najprv by si mal fakt zistiť či ju otec týra....potom sa s nou o tom porozprávať..buď k nej dobručký
a zisti aké problémy má
...podal si to veľmi všeobecne,skús upresniť
a čo takto nech vyhľadá odbornú pomoc? čo ja viem ked ju fakt týra..tak ten čurák si nezaslúži nič iné ako ho udať na polícií.. ja by som to riešil takto nie po svojom..
veľa problémov som riešil po svojom ....iba som sa do toho viacej zamotal....... ale cez políciu by to bolo oveľa lepšie
Dakujem Vam vsetkym, ze ste si nasli cas, a pokusili sa mi pomoct ... pokusim sa s nou byt, i ked to bude tazke ... a mimochodom, pod slovickom tyra, som myslel psychicke a fyzicke tyranie tzn. slovne deptanie, popripade nejaka bitka. Takze, este raz dakujem
no je to dost vazne ak ju fyzicky tyra..... ale je to len osobne na nom co spravi, ja by som sa asi najprv porozpraval s nou co na to vravi, aj ked je zase iste zeby chcela nech to necham tak.... zaujimava situacia......
no nefim toto je uz trosku blbe lebo to co som pisal je pravda ale mne sa to lahko hovori na tvojom mieste neviem co by som robil ale ak by to neprestavalo asi by ma to mrte nasralo uz ale ja by som si ju aj k nam nastahoval heh ale skor by som to skusil riesit cez rodicov svojich povedat im to a co by nato povedali poradili atd nefim ci sa vasi poznaju a tak a moja mama okrajovo robi v tejto sfere heh
Ak mas podozrenie na fyzicke tyranie, skus sa s nou o tom porozpravat. A ak je to skutocne take zle, mozno jej prave ty dodas odvahu, aby to isla nahlasit. Ale pozor, nevybehnite na policiu s tym, ze: Otec ju bije!, a pritom ide len o nejaku preventivnu po riti alebo facka. I ked nesuhlasim s takymi metodami, je to normalne v podstate.