nechce ist net

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Derek
Amateur
Amateur

nechce ist net

Príspevok od používateľa Derek »

Ahojte,
kamarat mi dal jeho novi komp nech mu nainstalujem internet a veci okolo hoho.Pocitac mi doniesol domov a ja som mu nainstaloval win stiahol ovladace na sietovku a on board grafiku (soft som stahoval na svojom kompe)Kedze on ma taky isty internet ako ja tak som mu aj rozhodil net na mojom pripojeni a nainstaloval antivirusi a veci ohladom toho.Ked pridem ku nemu tak som vymazal moje IP-cky a nahodil som jeho a zapol kabel (LAN) a net nechce ist viem ze som sa nepomylil v IP-ckach a net u mna isiel mam GAYA-u moze mi niekto pomoct preco nechce ist.
deblasco
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa deblasco »

dejavu? :D
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Wifi ci optika??? IPcky su radene ku vysielacom, cize jeden vysielac ma urceny rozsah IP adries. Taktiez si mohol zabudnut na zmenu DNS servera alebo moze prebiehat kontrola MAC adries, ktora sa aktualizuje az po restarte zariadenia do ktoreho sa pripaja (AP/router). Viac sa ti poradit neda, pretoze si nic blizsie nenapisal.
Derek
Amateur
Amateur

Ja mam internet cez WIFI a on ma internet cez optiku.
deblasco
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

IP prideluje DHCP? dostal spravne? instaloval si mu aj firewall? nezabudol si upravit aj ten?
Derek
Amateur
Amateur

deblasco napísal:IP prideluje DHCP? dostal spravne? instaloval si mu aj firewall? nezabudol si upravit aj ten?
Ako net jemu isiel pred tym ale win mu blbol tak som preinstaloval ho ale mne sa to nechcelo robit u ineho tak som komp zobral domov (myslim ze ked preinstalujem windows u neho tak net pojde!)
deblasco
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Derek napísal:Ako net jemu isiel pred tym ale win mu blbol tak som preinstaloval ho ale mne sa to nechcelo robit u ineho tak som komp zobral domov (myslim ze ked preinstalujem windows u neho tak net pojde!)
no skus mi odpovedat potom ti budeme vediet poradit...
Derek
Amateur
Amateur

deblasco napísal:IP prideluje DHCP? dostal spravne? instaloval si mu aj firewall? nezabudol si upravit aj ten?
IP ma spravne lebo net mu fungoval ,firewall som neistaloval (myslim si za ho windows instaluje automaticky je tam servis pack2)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Este raz Derek, skus odpovedat na tieto otazky:
1. Pouziva wifi kartu alebo si pripaja cez AP?
2. Je medzi nim a AP router?
3. Su nastevene IP adresy spravne?
4. Je AP pripojene na vysielac, ku ktoremu su pridelene IP adresy?
Derek
Amateur
Amateur

Ok je tu novy problem dnes som bol u neho a som preinstaloval windows(odznova) a net zase niesiel (v minulosti som to robil tiez a net isiel hned po instalaci a zadania IP ,ked som instaloval kabel LAN bol stale zapojeny) nemoze byt problem ze pred tym som instalovam wim u mna doma a zapojil som moj net a siel.
vilko
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa vilko »

Derek napísal:Ok je tu novy problem dnes som bol u neho a som preinstaloval windows(odznova) a net zase niesiel (v minulosti som to robil tiez a net isiel hned po instalaci a zadania IP ,ked som instaloval kabel LAN bol stale zapojeny) nemoze byt problem ze pred tym som instalovam wim u mna doma a zapojil som moj net a siel.
alebo si ho blokol,ak si viackrat skusal so zlou IPckou,,stara dobra Gaya:D turbo 2 rulez
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Derek: Nic o tom nevieme, keby si skusil odpovedat na moje otazky, ktore som ti polozil vyssie, tak sa mozno niekde dopracujeme. Pripadne skus zavolat do Gaye na pevnu linku a spytat sa na pomoc.
Derek
Amateur
Amateur

Odpovedam na otazky
1.Mysli ze je to pripojenie cez AP (s najvacsou pravdepodobnostou je to optika)
2.Tak to neviem (nemam pristup do miestnosti kde su tie zariadenia
3.ano IP adresi su nastavene spravne
4.tak to neviem

Na vsetky otazky som odpovedal na kamaratov komp.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Derek: Este aby sme si ujasnili, ta takto: AP su zariadenia pre wifi, tie sa pouzivaju ako pristupove body, cize tvoj kamarat by sa na to AP musel pripajat s pomocou wifi anteny. Ci je tento spoj AP od Gaye dalej realizovany pomocou wifi alebo je priamo pripojene na optiku, to uz nie je podstatne. Preto by som este rad vedel upresnenie, ci je kamarat pripojeny len za pomoci sietoveho kabla alebo ma vlastne wifi zariadenie pomocou ktoreho sa pripaja na niektory pristupovy bod (AP).
Derek
Amateur
Amateur

kamarat ma optiku
Napísať odpoveď