nechce ist net
nechce ist net
Ahojte,
kamarat mi dal jeho novi komp nech mu nainstalujem internet a veci okolo hoho.Pocitac mi doniesol domov a ja som mu nainstaloval win stiahol ovladace na sietovku a on board grafiku (soft som stahoval na svojom kompe)Kedze on ma taky isty internet ako ja tak som mu aj rozhodil net na mojom pripojeni a nainstaloval antivirusi a veci ohladom toho.Ked pridem ku nemu tak som vymazal moje IP-cky a nahodil som jeho a zapol kabel (LAN) a net nechce ist viem ze som sa nepomylil v IP-ckach a net u mna isiel mam GAYA-u moze mi niekto pomoct preco nechce ist.
kamarat mi dal jeho novi komp nech mu nainstalujem internet a veci okolo hoho.Pocitac mi doniesol domov a ja som mu nainstaloval win stiahol ovladace na sietovku a on board grafiku (soft som stahoval na svojom kompe)Kedze on ma taky isty internet ako ja tak som mu aj rozhodil net na mojom pripojeni a nainstaloval antivirusi a veci ohladom toho.Ked pridem ku nemu tak som vymazal moje IP-cky a nahodil som jeho a zapol kabel (LAN) a net nechce ist viem ze som sa nepomylil v IP-ckach a net u mna isiel mam GAYA-u moze mi niekto pomoct preco nechce ist.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Wifi ci optika??? IPcky su radene ku vysielacom, cize jeden vysielac ma urceny rozsah IP adries. Taktiez si mohol zabudnut na zmenu DNS servera alebo moze prebiehat kontrola MAC adries, ktora sa aktualizuje az po restarte zariadenia do ktoreho sa pripaja (AP/router). Viac sa ti poradit neda, pretoze si nic blizsie nenapisal.
Ako net jemu isiel pred tym ale win mu blbol tak som preinstaloval ho ale mne sa to nechcelo robit u ineho tak som komp zobral domov (myslim ze ked preinstalujem windows u neho tak net pojde!)deblasco napísal:IP prideluje DHCP? dostal spravne? instaloval si mu aj firewall? nezabudol si upravit aj ten?
Ok je tu novy problem dnes som bol u neho a som preinstaloval windows(odznova) a net zase niesiel (v minulosti som to robil tiez a net isiel hned po instalaci a zadania IP ,ked som instaloval kabel LAN bol stale zapojeny) nemoze byt problem ze pred tym som instalovam wim u mna doma a zapojil som moj net a siel.
alebo si ho blokol,ak si viackrat skusal so zlou IPckou,,stara dobra Gaya:D turbo 2 rulezDerek napísal:Ok je tu novy problem dnes som bol u neho a som preinstaloval windows(odznova) a net zase niesiel (v minulosti som to robil tiez a net isiel hned po instalaci a zadania IP ,ked som instaloval kabel LAN bol stale zapojeny) nemoze byt problem ze pred tym som instalovam wim u mna doma a zapojil som moj net a siel.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Derek: Este aby sme si ujasnili, ta takto: AP su zariadenia pre wifi, tie sa pouzivaju ako pristupove body, cize tvoj kamarat by sa na to AP musel pripajat s pomocou wifi anteny. Ci je tento spoj AP od Gaye dalej realizovany pomocou wifi alebo je priamo pripojene na optiku, to uz nie je podstatne. Preto by som este rad vedel upresnenie, ci je kamarat pripojeny len za pomoci sietoveho kabla alebo ma vlastne wifi zariadenie pomocou ktoreho sa pripaja na niektory pristupovy bod (AP).