Stopom do Turecka
-
pancuska26
Expert
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
pancuska v tom prvom bode mas pravdu .. pretoze europsky zaludok nieje zvyknuty na vychonu stravu ( zjes to ale nie kazdy den furt a stale to ich ) ... ale funguje to tak vsade, keby si dala kravske mlieko africanovi, tak sa akurat tak ****
...
hygiena v turecku nieje zas nejako extra zanedbana ( isto je lepsia ako na luniku
) ... len maju urcite specifika ako sa vykonava a ako k nej pristupuju ..ale ako hovorim zalezi od oblast .. po most ( rozumej po bospor ) by som sa nebal absolutne nicoho, to je cista europa, akurat miesto kostolnych vezi sa orientujes podla minaretov
... od bosporu uz sa stupnuje divocina ...
... mentalita ludi je kategoria sama o sebe .. k niektorym oblastiam zivota pristupuju lepsie ako my .. niektore maju vyslovene na salame
... takze tak .. ludia su tam v principe rovnaki ako my, pretoze je jedno kde sa pozres - najdes ludi dobrych, zlych, rozumnych a sprostych ... a na viere a farbe pleti hadam nezalezi
...
hygiena v turecku nieje zas nejako extra zanedbana ( isto je lepsia ako na luniku
... mentalita ludi je kategoria sama o sebe .. k niektorym oblastiam zivota pristupuju lepsie ako my .. niektore maju vyslovene na salame
-
Jeremy
Medium Professional
co sa tyka hygieny Raz za par dni sa vykupes v dakom potoku alebo v jazere alebo v mori ... Myslim ze hygiena je to najmenej toaleta mi problem nerobi v hocjakom lese
toaletak vsak musim mat.. Ako skautsky tabor...
co sa tyka jedla planujem dake konzervy samozrejme vifony brat so sebou...ako jedlo tiez budem kupovat ale preveazne trvanlive aspon na tyzdnen berem to isti patagonia 70+15 L
a praveze ta mentalita ma laka to chcem spoznat male zapadnute dedinky a tych ludi stare babky... chapes nie?
co sa tyka jedla planujem dake konzervy samozrejme vifony brat so sebou...ako jedlo tiez budem kupovat ale preveazne trvanlive aspon na tyzdnen berem to isti patagonia 70+15 L
a praveze ta mentalita ma laka to chcem spoznat male zapadnute dedinky a tych ludi stare babky... chapes nie?
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
-
pancuska26
Expert
no ale chlapci
..ja nehovorim moze byt super zobudit sa rano na zvolavanie ludi koli modleniu
..tak ale ta strava ja osobne sa po neprijemnych skusenostiach zahranicnym jedlam vyhybam
..hygienu by som aj prezila,no len neviem ako dlho
...ale na 100%je to dobry ulet, na ktori by som ja odvahu na 100%nemala...
-
pancuska26
Expert
-
Vesper
Professional
Kto sa bojí nech nejde do sveta.. Ja síce tiež nie som zástancom stopovania ale istá dávka samostatnosti, ktorú s cestovkou nemáš sa dá získať napríklad cestou busom alebo hoci aj lietadlom len tak na blink, bývať v nejakých lacnejších hosteloch alebo kempoch keď je teplo a človek nie je ničím obmedzovaný a je to fajn.Drakula napísal:maj rozum ist stopom do turecka, nevies kolko blaznov dnes jazdi po cestach a co sa ti moze stat, zarob si nejake peniaze a chod na istotu cez dajaku cestovku
Ináč k tým vízam myslím že stoja v prepočte cca 1000 sk
poviem ti to tak. ked si odvazny tak v pohod emoze to byt v podstate dost zabavne , ale bud si vedomi toho ze Turecko sa nezda , ale je to dost divoka krajina. Moj ujo , kym este nemal svoju firmu tak robil vodica pre cestovky a isli do turecka. a v posledny den , ked sa malo ist domov vosla trojclenna rodina do obxhodu a z obchodu vysla len matka z dcerou , otec sa nikdy s turecka nevrati l ,pravdepodobne ho predali na suciastky. ide o to ze ked ides stopom , tak nevies ku komu si sadnes a co sa moze stat . ja len tolko , ale ty musis vediet co robis. ja by som stopom nesiel ani u nas , nieto v turecku
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
nemamrad ked je niekto vybobkovany z jednej jedinej zlej prihody ... v Turecku su takisto ako hocikde inde na zemi ludia dobri a zli, rozumni a pritrtkani, takze turecko nebude o moc nebezpečnejšia krajina ako napr. vychodne slovensko ... praveze (mozno som to uz v tejto teme pisal) su ludia v turecku velmi mili, pohostinni a prijemni ... divokost turecka uz tiez nieje to co byvalo na nasej strane Bosporu je to cista europa so vsetkym co k tomu patri a na vychod od bosporu sa to lisi zhruba tym ze benzinky a supermarkety su dalej od seba a je menej obchodov kde si kupis heinekenamatko888 napísal:...
co vam setkym je*e s tym vychodnym slovenskom (sory za vyraz ale ket blavaci a este nefim kto si mylsia ze vychod je na ko*ot diera jak ukrajina)
ja tu bezne stopujem a zatial sa mi este nic nestalo .. akurat jednemu chlapikovi sa stalo ze stopol (on stopuje velmi casto) 2x mafosov, raz si sadol n a deviatku
a druhykrat ho chlapik musel predcasne vyhodit lebo mal dajaky kseft
.. a co sa tyka toho vychodu, 10x lepsie byvat na vychode jak dakde v nitre ..
ja tu bezne stopujem a zatial sa mi este nic nestalo .. akurat jednemu chlapikovi sa stalo ze stopol (on stopuje velmi casto) 2x mafosov, raz si sadol n a deviatku
ved ja s toho niesom posraty , ja som ta ani nebol , len mi to hovorili. a vychodne slovensko je nebezpecne? sak ja tu zijem a ani sa mi movc nezdanordkapp_pb napísal:nemamrad ked je niekto vybobkovany z jednej jedinej zlej prihody ... v Turecku su takisto ako hocikde inde na zemi ludia dobri a zli, rozumni a pritrtkani, takze turecko nebude o moc nebezpečnejšia krajina ako napr. vychodne slovensko ... praveze (mozno som to uz v tejto teme pisal) su ludia v turecku velmi mili, pohostinni a prijemni ... divokost turecka uz tiez nieje to co byvalo na nasej strane Bosporu je to cista europa so vsetkym co k tomu patri a na vychod od bosporu sa to lisi zhruba tym ze benzinky a supermarkety su dalej od seba a je menej obchodov kde si kupis heinekena... samozrejmä su oblasti turecka kde vyvoj zastal este skor ako tam dosiel, ale to mame aj u nas a takmer vsade vo svete
...
-
Vesper
Professional
Ale nie ani tak nezebpečné.. To bolo skôr myslené že je to väčšia riť máš tam plno cigánov, málo príležitostí menšie platy a tak.. Ináč som len interpretoval názor niekoho iného takže poprosím šetrite karmoumatko888 napísal:ved ja s toho niesom posraty , ja som ta ani nebol , len mi to hovorili. a vychodne slovensko je nebezpecne? sak ja tu zijem a ani sa mi movc nezda
tak cigani tu su , ale su vssade , tu ich mame najviac , ale zase nesme ziadna diera. taka blava co v nej je? nic poriadne. ale to je uz od temy. este k tomu turecku je rozdiel ist niekde blizsie ku europe , ako niekde dalej.Vesper napísal:Ale nie ani tak nezebpečné.. To bolo skôr myslené že je to väčšia riť máš tam plno cigánov, málo príležitostí menšie platy a tak.. Ináč som len interpretoval názor niekoho iného takže poprosím šetrite karmou
-
Vesper
Professional
Hej som počul o Turecku že po Ankaru je to ešte viacmenej normálna civilizovaná krajina a dalej na východ od Ankary že to už je riadne preplnené moslimami, chudobné a také proste ako si všetci predstavujú Turecko...matko888 napísal:tak cigani tu su , ale su vssade , tu ich mame najviac , ale zase nesme ziadna diera. taka blava co v nej je? nic poriadne. ale to je uz od temy. este k tomu turecku je rozdiel ist niekde blizsie ku europe , ako niekde dalej.
Ešte k tomu východu, nevravím že tam žijú horší ľudia alebo čo len proste BA je na tom lepšie pretože je hlavné mesto a idú do nej všetky prachy. Veď ak si bol kdekoľvek na západnom slovenske tak si to môžeš porovnať na záapade más neporovnateľne lepšiu životnú úroveň, infraštruktúru, nehovoriac o čiernych spoluobčanoch a tak... Nič viac nič menej
jj viac prachov , ale co namtu uz len chyba? nic. a zase take neporovnatelne to neniVesper napísal:Hej som počul o Turecku že po Ankaru je to ešte viacmenej normálna civilizovaná krajina a dalej na východ od Ankary že to už je riadne preplnené moslimami, chudobné a také proste ako si všetci predstavujú Turecko...
Ešte k tomu východu, nevravím že tam žijú horší ľudia alebo čo len proste BA je na tom lepšie pretože je hlavné mesto a idú do nej všetky prachy. Veď ak si bol kdekoľvek na západnom slovenske tak si to môžeš porovnať na záapade más neporovnateľne lepšiu životnú úroveň, infraštruktúru, nehovoriac o čiernych spoluobčanoch a tak... Nič viac nič menej
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
jejda, stopom do turecka? moze to byt zaujimave, najme ten balkan. ja sa chystam do istanbulu na jar, mozno aj troju pozrem ale autobusom alebo vlakom. co sa tyka viz, tak tie sa vybavuju na hranici a stoja tusim 20 USD, inak istanbul co som pocul od ludi co tam boli alebo ziju je velmi pohodove mesto, je to viac menej europske mesto a je tam nizsia kriminalita nez na zapad od nas. a turkyne su moc pekne.
ale ten ich jazyk je dost brutalny. a najlepsie je ze aky su citlivi ked miesto istanbul povies konstantinopol, to ich ide rovno porazit.
ale ten ich jazyk je dost brutalny. a najlepsie je ze aky su citlivi ked miesto istanbul povies konstantinopol, to ich ide rovno porazit.