Slovenska Policia
Zalezi od cloveka, lud. fizla... Zakon je dany pevne a presne, no ludske povahy, charakter, nazory atd. tot vsetko obletuju a konflikt so "znenim" tu byva.. Ja mam vcelku dobre skusenosti, spravali sa ako ludia co nemaju pohnutku zneuzivat svoju pravomoc. aj ked sa cudujem ako moze mat niekto chut robit policajta, v tomto state (bud blbec, alebo obetavec). Myslim ze zalezi od toho na aky tip "narazite", treba sa vediet k tomu vediet podla situacie postavit. Hlavne byt slusny, argumentovat nie pi*****. Samozrejme, skor preferujem sa im celkovo vyhybat, clovek nikdy nevie ci nemaju chut sa "odbavit", z nudy ci prazdneho denneho vykazu cinnosti, zasahov a akcii.. ked chcu, "NAJDU" problem, a vacsinou ich to bavi (preto asi robia to co robia
)
Nie ... moralne zastaraly stat lebo ludia sa tu spravaju este ako opice.Myslis ze napr v tom Taliansku sa neriesi nieco ked sa stane?Urcite ano ale neriesia sa somariny.A treabrs este prihoda s bicyklom ... rano idem do roboty bez ruk a vedla mna v aute polisi a typek na mna krici aby osm si dal ruky na volant.Akoze sorry ale odmietam jazdit podla toho ako to chce NIEKTO INY uz len z toho dovodu ze ten bicykel mi nekupil on ale zarobil som si na neho sam.V inych statoch s tymto nemaju problem holt u nas anoShark NX napísal:Ano moralne zastaraly stat kvoli tomu ze policajt nema vsetko v pi**
Super ...
A mrsko sa na Policajtov nepozera ...
Myslel som v kontexte na západe v celoeuropskom merítku.erytrocyt napísal:A myslíš, že na východe sú kukláči iní? Sú takí istí. Vletia do miestnosti a do pár sekúnd sú všade a všetci sú okamžite na zemi, či na stole s rukami pred sebou. A skús klásť odpor.
-Ja som so slovenskými kukláčmi spokojný (ešte som ani od žiadneho cez držku nedostal, pravda)
-
p4ra
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Runes, tie bicykle som mal bud v pivnici alebo na 2. poschodi, na balkone. Nebolo to len tak pozamykane niekde na ulici. A k tomu zlatnictvu mi ide o to, ze sa ani len neunuvali skusit zobrat odtlacky prstov, pozriet sa na zamok a podobne veci. Ci nejake kamery v meste, lebo v okoli nasho obchodu su, kedze sme oproti danovemu uradu.
-
Runes
Addict
ides bez ruk ked ides na biku mal by si ist po ceste ak sisiel po chodniku tak si porusoval zakon ak si siel po ceste tak to bol risk pre premavku asi daco take ako keby si isiel autom 80 a struhal zemiaky napr ti mohol dakto vletiet do cesty alebo ty si mohol stratit rovnovahu a mohol si sposobit dopravnu nehoduDieg0 napísal:Nie ... moralne zastaraly stat lebo ludia sa tu spravaju este ako opice.Myslis ze napr v tom Taliansku sa neriesi nieco ked sa stane?Urcite ano ale neriesia sa somariny.A treabrs este prihoda s bicyklom ... rano idem do roboty bez ruk a vedla mna v aute polisi a typek na mna krici aby osm si dal ruky na volant.Akoze sorry ale odmietam jazdit podla toho ako to chce NIEKTO INY uz len z toho dovodu ze ten bicykel mi nekupil on ale zarobil som si na neho sam.V inych statoch s tymto nemaju problem holt u nas ano
no tak toto uz trosku berem len to povodne co is napisal sa dalo selijak pochopit, btw ako sa da z 2 poschodia ukradnut bike to by som skor precihal susedov ale aj tak co maju behat po meste a hladat bike a dalsi problem je to ze narod je zmagoreny zo serialov vsade vidia ako sa beru otlacky a obkresluju obete na zemi (co sa vobec nerobi iba vo filmoch) a tie kameri no oni su vacsinou zameriavane na vchod minimalna sanca ze zaberaju ulicu no neviem hehp4ra napísal:Runes, tie bicykle som mal bud v pivnici alebo na 2. poschodi, na balkone. Nebolo to len tak pozamykane niekde na ulici. A k tomu zlatnictvu mi ide o to, ze sa ani len neunuvali skusit zobrat odtlacky prstov, pozriet sa na zamok a podobne veci. Ci nejake kamery v meste, lebo v okoli nasho obchodu su, kedze sme oproti danovemu uradu.
ako to by nasralo aj mna, ale oni to beru z toho pohladu: prejdes po jame, a spadnes, a co ak spadnes niekomu pod auto? teba to mozno zabije a typkovi spravis obrovsky problem...Dieg0 napísal:Nie ... moralne zastaraly stat lebo ludia sa tu spravaju este ako opice.Myslis ze napr v tom Taliansku sa neriesi nieco ked sa stane?Urcite ano ale neriesia sa somariny.A treabrs este prihoda s bicyklom ... rano idem do roboty bez ruk a vedla mna v aute polisi a typek na mna krici aby osm si dal ruky na volant.Akoze sorry ale odmietam jazdit podla toho ako to chce NIEKTO INY uz len z toho dovodu ze ten bicykel mi nekupil on ale zarobil som si na neho sam.V inych statoch s tymto nemaju problem holt u nas ano
Pezzo asi mas pravdu ale vezmi si kolko policajtov neopravnene zasahuje a nic sa s tym nerobi.Pride mi to tu uz ako v prison breaku Mahone.Tiez zabijal vsetkych a nic sa s tym nerobilo lebo bol z velkej statnej organizacie... treba s tym nieco robit.Samozrejme respekt pred kuklacmi mam a nemam nic proti pravidelnym kontrolam podnikov ale ked uz ta buzeruju alebo nebodaj napadaju pesi policajti ... a nestava sa to len u nas v LM
utvary rychle ho nasadenia, ludovo kuklaci, maju svoje opodstatnenie...
to ze idu na akciu do podniku kde sa bezne vyskytovali a vyskytuju drogovi dileri je imho dobre... (alebo ine kriminalne zivly)
...
ich vycvik je zamerany na rychlost, efektivitu a bezpecie... nemozu si dovolit pri akcii, prosikanie a presviedcanie... "ze by bolo naozaj fajn, keby si lahnete na zem, ak by sa dalo, tvarou dole, pekne si rucky dajte za chrbatik, nie? ale nooo, please, dajte, dame vam tam putka, aha, taketo..."
ano viem, prehanam... ide o to, ze casto su na akciu nasadeny napr 12-15ti... idu do podniku kde moze byt 40-60 ludi... mozno su medzi nimi aj ozbrojeni... mozno su aj ozbrojeni aj zdrogovani, opiti... nevedia...
preto konaju razne... v neposlednom rade ak niekto neuposluchne pokyn policie, mal by za svoje konanie brat zodpovednost...
viete si predstavit ze by tam naozaj bol niekto ozbrojeni a odhodlani strielat? ak by ste neuposluchli pokyn policie a ostanete stat, vystavujete sa riziku ze pri pripadnej prestrelke budete zasiahnuty...
...
mam velmi dobreho kamarata, byvaleho spoluziaka, ktory robil niekolko rokov v tejto silovej zlozke... vzdy, opakujem vzdy bol mierne priposraty aj napriek treningom, vycviku a "rutine"... proste idete do "nepriatelskeho" prostredia... a fakt je ten ze radsej by som aj ja dal cez drzku nejakej fiflene ako sa nechal zastrelit/napadnut sfetovanym manikom...
...
neviem, nerozumiem preco sa robi okolo toho take halo... ta medializacia je podla mna prilis prehnana... su podstatne zavaznejsie kauzy v ktorych by sa mali media rypat... nie, oni si vyberu policiu...
hmm...
to ze idu na akciu do podniku kde sa bezne vyskytovali a vyskytuju drogovi dileri je imho dobre... (alebo ine kriminalne zivly)
...
ich vycvik je zamerany na rychlost, efektivitu a bezpecie... nemozu si dovolit pri akcii, prosikanie a presviedcanie... "ze by bolo naozaj fajn, keby si lahnete na zem, ak by sa dalo, tvarou dole, pekne si rucky dajte za chrbatik, nie? ale nooo, please, dajte, dame vam tam putka, aha, taketo..."
ano viem, prehanam... ide o to, ze casto su na akciu nasadeny napr 12-15ti... idu do podniku kde moze byt 40-60 ludi... mozno su medzi nimi aj ozbrojeni... mozno su aj ozbrojeni aj zdrogovani, opiti... nevedia...
preto konaju razne... v neposlednom rade ak niekto neuposluchne pokyn policie, mal by za svoje konanie brat zodpovednost...
viete si predstavit ze by tam naozaj bol niekto ozbrojeni a odhodlani strielat? ak by ste neuposluchli pokyn policie a ostanete stat, vystavujete sa riziku ze pri pripadnej prestrelke budete zasiahnuty...
...
mam velmi dobreho kamarata, byvaleho spoluziaka, ktory robil niekolko rokov v tejto silovej zlozke... vzdy, opakujem vzdy bol mierne priposraty aj napriek treningom, vycviku a "rutine"... proste idete do "nepriatelskeho" prostredia... a fakt je ten ze radsej by som aj ja dal cez drzku nejakej fiflene ako sa nechal zastrelit/napadnut sfetovanym manikom...
...
neviem, nerozumiem preco sa robi okolo toho take halo... ta medializacia je podla mna prilis prehnana... su podstatne zavaznejsie kauzy v ktorych by sa mali media rypat... nie, oni si vyberu policiu...
hmm...
-
Neexie
Expert
no tak ja ich osobne moc nemusim... napr. mal som dost zly den a policajti su pred nasou skolou tak idem okolo nich a on zacne len tak cuvat som sa dost vystrasil lebo ma skoro zrazil a tak som povedal ze dopyci je*o(ano mal som trochu neprimeranu reakciu) ale on domna zacal pycovat ze ci ma vyst a zbit a a tak dalej a to sa mi velmi nepacilo tak som zacal zahovarat samozrejme ze mi neveril... ale nemyslim si ze je primerane od neho aby sa mi zacal vyhrazat myslim ze ked presiel psychologickymi testami tak by mal byt na toto pripraveny... tiez neviem ci ma chcel vystrasit alebo zacal len tak cuvat a nepozrel sa ale tak ani jedno s toho by nemal urobit.
Dalsi pripad kamarat ma nasral lebo som sa s sral s takym dost tazkym sackom z elektronikou starou keru som mu niesol zadarmo... tak som sa nasral a hodil som to o zem(ano som velky nervak) a zamnou boli fizly a zacal domna pycovat nech si to OKAMZITE pozbieram to sa mi velmi nepacilo a zacal som byt aj ja podrazdeny(keby mi pekne povedal ze nech to upracem ze to sa nema tak to je dobre) a tu je to ze ja by som mu nieco mohol spraivt ako by mu vtedy 12rocny ch*j mohol spravit on mal asi tak 38 a ozbrojeny bol urcite ja som mu nemohol urobit nic zase to je o tej psychologii...
ale nie seci su taky zly zase moj stryko je mestsky policajt a uz chapem preco ludia nemaju tak radi policajtov... musia zbalit neplnoletych a podobne ... ale tiez sa to da robit inak ako tym sposobom agresivnym. hovoril mi ze je celkom normalny pri tomto a snazi sa k nim byt mily lebo vidi aky su posrany takze nie vseci su zly ale nepaci sa mi velmi ich pristup
Dalsi pripad kamarat ma nasral lebo som sa s sral s takym dost tazkym sackom z elektronikou starou keru som mu niesol zadarmo... tak som sa nasral a hodil som to o zem(ano som velky nervak) a zamnou boli fizly a zacal domna pycovat nech si to OKAMZITE pozbieram to sa mi velmi nepacilo a zacal som byt aj ja podrazdeny(keby mi pekne povedal ze nech to upracem ze to sa nema tak to je dobre) a tu je to ze ja by som mu nieco mohol spraivt ako by mu vtedy 12rocny ch*j mohol spravit on mal asi tak 38 a ozbrojeny bol urcite ja som mu nemohol urobit nic zase to je o tej psychologii...
ale nie seci su taky zly zase moj stryko je mestsky policajt a uz chapem preco ludia nemaju tak radi policajtov... musia zbalit neplnoletych a podobne ... ale tiez sa to da robit inak ako tym sposobom agresivnym. hovoril mi ze je celkom normalny pri tomto a snazi sa k nim byt mily lebo vidi aky su posrany takze nie vseci su zly ale nepaci sa mi velmi ich pristup
Dieg0 neviem kde zijes resp. ako si to predstavujes ale keby mne dal fizel pokutu 200SK zato ze som presiel po trave tak mu dam rovno 400 len preto ze sa zaujima o dost podstatne veci. Tak isto ze si isiel bez ruk na bicykli podla mna ti to pripada jak sranda ale az by si dakde vytrel usta tak by si inak hovoril...a okrem toho sa chod pozriet do USA, ci Anglicka kde sa policia omnoho viac zaujima o bezpecnost obcanov zo vsetkych hladisk teda aj to jak riadis bicykel, nemysli ze policia je tu len nato aby chodili do barov rozbijat usta dorogovym dilerom
tak isto, by som pokuty pre nedisciplynovanych vodicov zvysil aspon o dalsiu tisicku, kazdy druhy kto ma vodicak sa predbieha, driftuje v meste na cestach, jazdia ozrati jak atd...tam sa ma policia zameriavat, na dopravu, cistotu miest, zivotne prostredie a bezpecnost vseobecne
a neviem co si beries priklad z posranych krajin jako je Taliansko, vsade bordel mafie, tak jasne ze si tam aj 4 idu na jednom bicykli, lol sa uz spamataj sakra, doprava je tam otrasna, tak isto jak vo francuzsku napriklad...hruza, zit by som tam nechcel
tak isto, by som pokuty pre nedisciplynovanych vodicov zvysil aspon o dalsiu tisicku, kazdy druhy kto ma vodicak sa predbieha, driftuje v meste na cestach, jazdia ozrati jak atd...tam sa ma policia zameriavat, na dopravu, cistotu miest, zivotne prostredie a bezpecnost vseobecne
a neviem co si beries priklad z posranych krajin jako je Taliansko, vsade bordel mafie, tak jasne ze si tam aj 4 idu na jednom bicykli, lol sa uz spamataj sakra, doprava je tam otrasna, tak isto jak vo francuzsku napriklad...hruza, zit by som tam nechcel
-
mastermind
VIP
Dieg0: ja zasnem. Som velmi rad, ze ta na to policajt upozornil. Nahodou prejdes po kameni, alebo trafis dieru a mozes pokojne niekomu padnut pod kolesa. A darmo, ze si jazdil ako kkt, vinny by bol vodic pretoze neprisposobil svoju jazdu situacii.
Ja viem ze sa citis ovela viac dolezity ked chodis bez ruk, ale rob si to trebars doma na dvore, alebo na stacionarnom bicykli ale na cestu takto nechod.
to ze by ti niekto mohol prejst po krku mi je ukradnute, ale to ze by si mohol spadnut pod kolesa trebars MNE sa ma uz aj celkom tyka
Ja viem ze sa citis ovela viac dolezity ked chodis bez ruk, ale rob si to trebars doma na dvore, alebo na stacionarnom bicykli ale na cestu takto nechod.
to ze by ti niekto mohol prejst po krku mi je ukradnute, ale to ze by si mohol spadnut pod kolesa trebars MNE sa ma uz aj celkom tyka
Para : s druhym odstavcom suhlasim ale prosim ta netahaj mi tu USA ... oni su zamerany na bezpecnost ais tak ze ked typkovy zaklopal nas slovak na dvere opytat sa na cestu tak ho american cez dvere prestrelil brokovnicou ... s USA si dajme pokoj
Mastermind : ako nahle robim nieco kde je urcite riziko viem o tom a davam si dostatocny pozor nie?Uz niesom male dieta aby som nevedel ze ked je na ceste kamen alebo diera tak nemam cez nu prejst lebo mozem spadnut.Len tak medzirecou : dolezity sa necitim ... ale clovek si sem tma rukavice zabudne
Mastermind : ako nahle robim nieco kde je urcite riziko viem o tom a davam si dostatocny pozor nie?Uz niesom male dieta aby som nevedel ze ked je na ceste kamen alebo diera tak nemam cez nu prejst lebo mozem spadnut.Len tak medzirecou : dolezity sa necitim ... ale clovek si sem tma rukavice zabudne
neviem ale prvy prispevok mal byt asi miereny mne, tak ok ale urcite to nie je tak jak tvrdisDieg0 napísal:Para : s druhym odstavcom suhlasim ale prosim ta netahaj mi tu USA ... oni su zamerany na bezpecnost ais tak ze ked typkovy zaklopal nas slovak na dvere opytat sa na cestu tak ho american cez dvere prestrelil brokovnicou ... s USA si dajme pokoj
a za dalsie: opat plati stare zname ze aj majster tesar sa utne, to ci si decko alebo nie je snad uplne jedno, nikdy sa nespoliehaj nato ze tebe sa to stat proste nemoze...vzdy zvol bezpecnejsie riesenie ako ist na neisto...davat pozor mozes, ale ten kamen alebo dieru na ceste si nevsimnes a letis k zemi, zobere ta prve auto a si v prdeli, tak uz nebud prosim ta tak naivny...
-
Runes
Addict
jj suhlasim ako teraz sa nedrzime temy ale napr jazdim zavodne XC a v premavke si nedovolim ist bez ruk aj ked najblizsie auto je 50m a este k tomu v protismere a vobec vodici na SVK strasne lubia bicykle na ceste takze ruky na rajdach su na miesteSheep napísal:e ze aj majster tesar sa utne, to ci si decko alebo nie je snad uplne jedno, nikdy sa nespoliehaj nato ze tebe sa to stat proste nemoze...vzdy zvol bezpecnejsie riesenie ako ist na neisto...davat pozor mozes, ale ten kamen alebo dieru na ceste si nevsimnes a letis k zemi, zobere ta prve auto a si v prdeli, tak uz nebud prosim ta tak naivny...
Ano sheep bolo to tebe ospravedlnujem sa
.Svoj nazor som uz vyjadril a myslim ze respekt budem mat maximalne u kuklacov ... pochodny su o nicom.Minule v hradku pred skolou fajcil kamarat ktory mal podotykam 18.Policajt vytiahol fotak odfotil si ho popytal meno.ze bude mat podrb za znecistovanie prostredia lebo fajci.Co si o tom myslis?Podla mna je to dobry blabol
Úplne s tebou súhlasim. Najviac neznášam pripečene deti u nás na dedine, čo jazdia bez držania sa. Ako keby to bola nejaka frajerina. Vtedy radšej spomalim alebo ho obklukou obídem.mastermind napísal:Dieg0: ja zasnem. Som velmi rad, ze ta na to policajt upozornil. Nahodou prejdes po kameni, alebo trafis dieru a mozes pokojne niekomu padnut pod kolesa. A darmo, ze si jazdil ako kkt, vinny by bol vodic pretoze neprisposobil svoju jazdu situacii.
-Keby nebolo prípadu, kedy cyklista stratil rovnovahu a drbol pod kolesa, tak sem ale nepíšem. Ale stáva sa to pomerne často a v drvivej väčšine je odsúdený vodič auta.
ak ti prepichli koleso a poskriabali auto ani sa im necudujem, ak vystupujes podobnym sposobom aj v reali ako tu na fore.... 13 byciklov ? lol, oblbovat chod inde a nie tu... vtipalek...p4ra napísal:Ja bohuzial policii neverim, odkedy:
- mi ukradli 13 bicyklov, odkedy som na Slovensku (nikdy s tym nic nespravili, ani sa len neozvali)
- mi prepichli koleso, odtrhli spatne zrkadlo, poskrabali dvakrat auto.. (tiez nikdy s tym nic nespravili)
- nam skoro vykradli zlatnictvo, po tyzdni aj zabudli, ze sa tam vobec nieco dialo
- mi dali neopravnenu pokutu, i ked som jasne ukazal, ze obmedzenie rychlosti tam nebolo, lebo tabula tam nebola
... a tak dalej. Bohuzial, ale nemam v nich velku doveru.
Cakas ze ti tu niekdo podobnu kravinu uveri?Dieg0 napísal:Ano sheep bolo to tebe ospravedlnujem sa.Svoj nazor som uz vyjadril a myslim ze respekt budem mat maximalne u kuklacov ... pochodny su o nicom.Minule v hradku pred skolou fajcil kamarat ktory mal podotykam 18.Policajt vytiahol fotak odfotil si ho popytal meno.ze bude mat podrb za znecistovanie prostredia lebo fajci.Co si o tom myslis?Podla mna je to dobry blabol
Vacsi vymysel som este nevidel, nad tym ako ho moze niekdo prezentovat mi ostava rozum stat.