biturbo/twin turbo

Všetko čo hľadáte a doteraz sa vám to nepodarilo zohnať smerujte sem...
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

SchYzo napísal:nepisal si ze by mohli ale ze to robia, co nieje pravda. a uviedol si tu priklad focusu ST ktory si zobral motor od volva. odkedy je volvo americka znacka a odkedy pouzivaju americke motory? :lol:
Príklad s Volvom preto, lebo patrí do (amerického) koncernu Ford. A tiež preto, lebo si napísal
SchYzo napísal:z europskych znaciek tusim vsetci vyrobcovia az na volvo to robia "po europsky" len volvo vyraba auta (zatial) podla americkych tried
Volvo nie len vyrába podĺa amerických tried, ale je aj výrobou na USA výrazne zamerané. A spomýnaný 2,5T tam montuje do svojich áut.

Okrem toho písal som môže:
Keď americký Ford nacpe motor z nejakého amerického auta do európskeho tak nebude premenovávať motor. Rovnako tak napríklad americký Chrysler môže mať rovnaký motor ako európsky Mercedes
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

to ze volvo vyraba auta podla americkych tried neznamena ze tam dava americke motory, ten 2.4 neni americkej vyroby ak sa nemylim.
a ty si proste napisal ze europske znacky ktore su v americkych koncernoch davaju do svojich top modelov americke motory co je fakt blbost ver mi, uz si videl saaba s motorom hemi? :lol: a popravde europske a japonske motory su imho ovela lepsie pretoze dosahuju porovnatelny vykon pri o dost nizsom objeme a s o dost nizsou spotrebou.
//edit: cize ani americky ford necpe svoje motory do europskych aut :wink:
krupica_dnb
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krupica_dnb »

jeziiiis, zas sa tu strhla diskusia ako v novom case....
Takze v USA dnes v podstate neexistuje vyskumne centrum motorov- vsetky su najma v europe, niektore dalej navychod- kvoli novym technologiam a najma emisnym predpokladom.
Dnesnemu svetu vladne globalizacia a to aj v autach. Najdi si nejake svoje volvo, daj si tu pracu, najdi si presne oznacenie podvozkovej platformy a sleduj ake auta ti z toho vylezu. Tak isto aj s motormi, USA vs EU je kravina- motory sa vyvyjaju v EU, len do USA idu najma vysokoobjemove benziny. A motor z koncernu VW najdes napr. v Mitubishi. Pokracovat??
Ale to ze biturbo=wtwinturbo plati staale
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

krupica_dnb napísal:jeziiiis, zas sa tu strhla diskusia ako v novom case....
Takze v USA dnes v podstate neexistuje vyskumne centrum motorov- vsetky su najma v europe, niektore dalej navychod- kvoli novym technologiam a najma emisnym predpokladom.
Dnesnemu svetu vladne globalizacia a to aj v autach. Najdi si nejake svoje volvo, daj si tu pracu, najdi si presne oznacenie podvozkovej platformy a sleduj ake auta ti z toho vylezu. Tak isto aj s motormi, USA vs EU je kravina- motory sa vyvyjaju v EU, len do USA idu najma vysokoobjemove benziny. A motor z koncernu VW najdes napr. v Mitubishi. Pokracovat??
Ale to ze biturbo=wtwinturbo plati staale
no ved to mojim tvrdeniam neodporuje, ja som netvrdil nic o VW a mitsu, hovorim len ze americke znacky nedavaju tie svoje velke hovadne motory do top modelov europskych znaciek ktore su s nimi v koncerne. a to je aj logicke, u nas nikto nieje dostatocne je*nuty aby kupoval opel astru OPC s motorom 6.4 hemi :lol:
mobiloman
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa mobiloman »

Mateq napísal:Máme 2 rôzne technológie s 2 turbami:
- 2 turbá
alebo
- Turbo + kompresor
Označenie BiTurbo, alebo TwinTurbo ale označuje len to, že sú tam 2 preplňovania a každý výrobca to označuje inak. Nepoznáš z toho či je to 2x Turbo alebo Turbo+kompresor. Jeden výrobca si Twin turbo označí turbo+kompresor, druhý može tak isto označiť 2 turbá. Z názvu technológiu nepoznáš...

Read this: http://en.wikipedia.org/wiki/Twin_turbo Proste ak chceš vedieť či má konkrétne auto 2x Turbo, alebo len Turbo+kompresor, tak sa na to musíš pozrieť do technickej špecifikácie, pretože rovnakým názvom môžu byť označené obidve technológie.
No, mne sa to nezda ze 2turba=twin turbo ale nejdem sa hadat lebo do tohto az trak nevidim. Inak to v tej wikipedii moze/nemusi byt blbost nakolko uz sa mi par krat stalo ze som nasiel vo wikipedii chybne info.
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mishenko »

Ty woe, ake zmatky :) V skratke a spravne:
Biturbo = dve zhodne turba, obvykle kazde pre polovicu valcov
Twinturbo = dve turba, jedno mensie a druhe vacsie - mensie sa roztaca rychlejsie a skor, lebo nepotrebuje tolko vyf. plynov na roztocenie, takze tym sa odstranuje lag turba a nedostatok vykonu v nizkych otackach, nasledne sa pripaja vacsie ...

TFSi VAGu asi nespominat, je to sice dvojite preplnanie, ale s tou tematikou to nema nic spolocne.
krupica_dnb
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

mishenko napísal:Ty woe, ake zmatky :) V skratke a spravne:
Biturbo = dve zhodne turba, obvykle kazde pre polovicu valcov
Twinturbo = dve turba, jedno mensie a druhe vacsie - mensie sa roztaca rychlejsie a skor, lebo nepotrebuje tolko vyf. plynov na roztocenie, takze tym sa odstranuje lag turba a nedostatok vykonu v nizkych otackach, nasledne sa pripaja vacsie ...
a nie a nie a nie, je to fakt jedno, ziadna automobilka jeden ci druhy nazov nepouziva wxaktne pre jeden ci druhy sposob preplnania
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

ludia tym ze prispevok poslete Xkrat zasebou neznamena ze mate vacsiu pravdu :D . a tak teraz neviem, kto ma pravdu? je to to iste ci nie?
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Technicky to tak je, za tym si stojim. Ak to dakto nazval len tak hala bala, tak nech sa paci. Ja osobne o takom aute neviem ...
krupica_dnb
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

je vela motorov s oboma konstrukciami ktore maju oba nazvy halabala. staci sa zamysliet aky vyznam ma predpona bi a twin. daky rozdiel? Proste znamena 2 a hotovo, Ci nazvem napr. novy motor od Citroenu alebo BMW twin alebo bi je šumafuk
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

krupica_dnb napísal:je vela motorov s oboma konstrukciami ktore maju oba nazvy halabala. staci sa zamysliet aky vyznam ma predpona bi a twin. daky rozdiel? Proste znamena 2 a hotovo, Ci nazvem napr. novy motor od Citroenu alebo BMW twin alebo bi je šumafuk
twin pokial viem neznamena 2 ale dvojicka, to len tak na okraj :D
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

krupica_dnb napísal:je vela motorov s oboma konstrukciami ktore maju oba nazvy halabala. staci sa zamysliet aky vyznam ma predpona bi a twin. daky rozdiel? Proste znamena 2 a hotovo, Ci nazvem napr. novy motor od Citroenu alebo BMW twin alebo bi je šumafuk
Je jedno, ze to znamena 2 a 2, proste oznacovanie odveky bolo presne take ako som pisal. Ja ta tu nepotrebujem presviedcat o opaku. To, ze to automobilky flakaju je hlavne o tom, ze to uz vela ludi nezaujima a beru to presne ako si pisal. 2 ako 2. V poriadku. Tato konzumna spolocnost zabila aj dolezitejsie veci ako spravne oznacovanie preplnovanych motorov, tak budiz ...
Kto ale chce vediet ako to je u 90% motorizacii, tak si moze pozriet moje definicie ...
Plexxak
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Plexxak »

Ano je to to iste... mozes mi verit, robim moto redaktora :)
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Tak to sa potom nemas cim chvalit :)
Plexxak
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Plexxak »

Preco si to myslis?
krupica_dnb
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

mishenko napísal:Je jedno, ze to znamena 2 a 2, proste oznacovanie odveky bolo presne take ako som pisal. Ja ta tu nepotrebujem presviedcat o opaku. To, ze to automobilky flakaju je hlavne o tom, ze to uz vela ludi nezaujima a beru to presne ako si pisal. 2 ako 2. V poriadku. Tato konzumna spolocnost zabila aj dolezitejsie veci ako spravne oznacovanie preplnovanych motorov, tak budiz ...
Kto ale chce vediet ako to je u 90% motorizacii, tak si moze pozriet moje definicie ...
az terraz mi zaplo ze v podstate mas z logiky pravdu. Bi= 2 rovnovenne turba
Twin= dvojite, viacstupnove
Ale zas asi sa zhodneme aspon na tom ze je v tom riadny bordel.... (skoro ako teraz v Pakistane)
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Jop, aj ked neviem ako je teraz v Pakistane :)
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

a cize dvojite je take co ma 2 turbiny ci co?
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Precitaj si definicie odo mna vyssie. Ak uz to nepochopis .. ;)
Napísať odpoveď