Pleseň
lol ludia ktori zazili hrozy prvej a druhej svetovej vojny hlad a biedu, ako napr kamaratovi stari rodicia jedia aj poplesnety chleba lebo to sa nemoze vyhodit
ale myslim ze nikto tu vojnu neprezil
tak poplesnete veci pekne vyhodim
(aj ket minuleho roku na tabore sme varili poplesnete parene buchty
na jednych bola cervena a na druhych modra plesen
a pritom jak fajne chutili
)
-
Martin44
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Chalani to tu rozoberate ako by sa jednalo o celkom neznamu vec.
Odmalicka nas ucili ze nezrat plesnive veci a tu o tom rozpravate ako by ste to poculi prvy krat.
Za chvilu tu otvorite temu ci si mate umyt ruky ked sa vyseriete.
A stavim sa ze sa najde jedinec ktory bude oponovat ze nie ze to je zdrave.

Odmalicka nas ucili ze nezrat plesnive veci a tu o tom rozpravate ako by ste to poculi prvy krat.
Za chvilu tu otvorite temu ci si mate umyt ruky ked sa vyseriete.
A stavim sa ze sa najde jedinec ktory bude oponovat ze nie ze to je zdrave.
-
Enduro3333
Medium Professional
Aj ja som bol raz nezodpovedne dieta a tiez som si hovoril kua posledna nadoba lekvaru (perfekneho slivkoveho)a dalsi boh vie kedy mama urobi tak som iba pliesen zoskriabol ale zobral som s tym aj dobru 1cm vrstvu.... a potom si natrel chleba ... no naslednu noc som stravil na WC a nevedel som čo som mal skorej či grcat alebo srat ..3 hodiny som stravil na wc dostalo to zo mna vsetko aj to čo som zral tyzden dozadu a vsetky tekutiny čo sa len dalo .... odvtedy jak vidim pliesen tak to leti do koša ... ale samozrejme Dobry plesnový syr si dam to je lahodka .....
-
blitzkrieg
Professional
Re: Pleseň
mozno si este nejedol asi kompot bez plesne ked vsetky chutia rovnako, ak je plesen tak 1. zapacha a 2. chut je hnusna, ak najdes plesen radsi to vysip na hnojikvendo napísal:chyba! treba zoskrabnut plesen z vrchu a vychutnat si kompotikpripadne lekvarik
![]()
v zivote mi z toho nic nebolo (tie potraviny chutia rovnako stale) a nemyslim si zeby to nejak "vaznejsie" skodilo max. ak niesi moc odolny dostanes sracku podla mna
//edit: linkman to vazne? budem si davat vacsi pozor no
ja som raz doma nasiel jogurt, bol este v zaruke, tak som ho otvoril a tam uz plesen na malom kusku sa tvorila a to bol skladovany v chladnicke, kde sa nemohol pokazit, neviem ako sa to tam mohlo vytvorit, tak som ho zahodil...ak vam mozem poradit, tak nejedzte pokazene mliecne veci, dostanete salmonelu (teda aspon je to dost pravdepodobne, i ked ja som ju dostal z bagety...)
Re: Pleseň
ja by som ho tiez kydol na hnojDipset napísal:Dnes som otvoril kompót a nsiel som tam plesen,ROzhodol som sa ho celý vyhodit aj ked bola plesen len na vrchu kompótu.Myslíte si že pleseň je v celom kompóte?Lebo to sa niekedy stáva aj s lekvármi a tak.
ale poznate co robievaju niektory stary ludia... teda ty setrnejsi ako moja babka by vyhodyla prvych par marhul a zmastila by ho