Aka je podla VAS Windows Vista...

Informácie o software, ankety...
PAT
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa PAT »

Vistu mam nainstalovanu asi mesiac v anglickej verzii busines. Oproti xp ma trocha pomalsie reakcie ak je zapnute aero, ak ho vypnem tak je to minimalne rovnako rýchle ako xp. Bezi mi to na notebooku asus 1,86, 1,5RAM a zdielana grafika intel gma co je najslabsi clanok notebooku. Vsetky ovladace na 32bit verziu ktore som potreboval su plne funkcne a dostupne. Jediny problem bol z adapterom wifi znacky atheros, na ktory mas asus na strankach chybny driver. Vytazitelnost ramky sa pohybuje do 900 MB cize system nemusi vobec swapovat. Zapinanie systemu je dlhsie pretoze vista ma viac sluzieb. Tie nepotrebne sa daju v msconfigu vypnut a tym znizovat cas potrebny na spustenie systemu. Vsetky aplikacie ktore som pouzival na xp-cku som bez problemov nainstaloval aj na vistu a idu bez problemov.
záver :
Nevýhoda je potreba výkonného hardwaru.
Vista je prepracovanejsi system ako xp, spat na xp by som uz nepresiel.

8)
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

PAT napísal:Vytazitelnost ramky sa pohybuje do 900 MB cize system nemusi vobec swapovat.
Nemusí swapovať s 1,5 GB RAM? Pozri sa ešte raz, to to asi ťažko. :D
K|OZZY
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa K|OZZY »

Cesar napísal:Nemusí swapovať s 1,5 GB RAM? Pozri sa ešte raz, to to asi ťažko. :D
ja mam 2GB ramky a ked hram CSS tak mi za bera 1GB ramky ziadne swapovanie (vista ultimate)
Cesar
Addict
Addict

K|OZZY napísal:ja mam 2GB ramky a ked hram CSS tak mi za bera 1GB ramky ziadne swapovanie (vista ultimate)
Daj print-screen. :D Ja som už aj odstránil skoro všetko čo sa dalo s vlite a aj tak dosť swapuje.
PAT
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa PAT »

Cesar napísal:Daj print-screen. :D Ja som už aj odstránil skoro všetko čo sa dalo s vlite a aj tak dosť swapuje.
tak si vypni swapovanie resp mu daj co najmensi priestor par MB.
8)
K|OZZY
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

takze tu je screen Obrázok
Cesar
Addict
Addict

Takže 2 GB, z toho systém používa 1 GB, je 99MB voľnej fyzickej pamäte, ostatné používa ako vyrovnávaciu pamäť.

Tam píše ešte, že Page File 1258/4316 MB čo je stránkovací súbor, to znamená, že swapuje caa 1,2 GB.

Je to ale normálne na Viste, u mňa to vyzerá takto (mne swapuje caa 700 MB):
Prílohy
aaaaa.jpg
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

skusal niekto kompatibilitu wow a visty?
Aero mam vypnute ale pod vistou mi wowko dost seka zatial co na XP to chodilo krasne, tak ozaj neviem :?
K|OZZY
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Sheep napísal:skusal niekto kompatibilitu wow a visty?
Aero mam vypnute ale pod vistou mi wowko dost seka zatial co na XP to chodilo krasne, tak ozaj neviem :?
uplne v pohode ide wow
Cesar
Addict
Addict

Je te o ničom, mám to nainštalované ani nie dávno a už tam mám stále blue-screen, dlho to nevydržalo. V logoch je len unknown error a ani on-line odoslanie chyby m$ nenájde nič zase reinstall, starý dobrý windózer systém. :lol:

Aspoň že na Linux sa dá spoľahnúť. :wink:
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

cim to je ze najviac blbnu windowsy linuxakom :D Ja mam na viste kazdy den bluescreen, ale taky do zelenkava - ono je to totiz uvodna prihlasovacia obrazovka.. inac neviem ako u visty BSOD vyzera :) .. moze to byt sposobene nekompatibilitou niektoreho z driverov, alebo SW, ale v tomto pripade sa neda vina valat na vistu, kedze MS nie je zodpovedny za to, ci vyrobcovia HW spolahlivo dodavaju svoje drivery v 100pro stave :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Tiez si myslim, ze nie je problem vo Viste, ale v hardware, pripadne v uzivatelovi. Pouzivam XP od sameho zaciatku a pokial sa vyskytol bluescreen, tak to bolo vzdy sposobene inou chybou ako systemu. Najskor sa mi to objavovalo pri praci, ale aj pred instalaciou systemu, problem bol v doske a v pamati, ktora bola nasledne vyreklamovana a vymenena. Neskor problem spocital v tom, ze som mal jeden disk rozdeleny na dve casti, na jednej bol FAT32 s Win98 a na druhom NTFS s WinXP. To robilo problemy, ale ked som presiel cisto na XP s NTFS, tak sa bluescreen neobjavil. A od toho casu si ani nespominam na BSoD, takze take dobre 4, ak nie aj 5 rokov som to uz nevidel.
Cesar
Addict
Addict

Ovládače som neinštaloval, nie je treba, čo mám v počítači rozpozná základná inštalácia.
Update-y som mal všetky, všetky programy sú kompatibilné s Vistou a ani nemám tam nainštalovaného moc, pár programov, nič extra.
Fugnoval dobre, dnes som zapol počítač spustil som len utorrent+firefox nič iné a blue-screen.

Pozrel som systemový log ale unknown, aj mňa by zaujímalo čo to je. 3 týždne to fungovalo normálne. Môže to byť poškodený súborový systém.. ale je to už jedno, 3x blue-screen za sebou mne stačilo nechcem si zničiť počítač.
KoCi napísal:cim to je ze najviac blbnu windowsy linuxakom :D
Asi ten windows rozpozná, že tam je v druhom oddiele linux a naschváľ to robí. :D

CEO M$: :lol:
Moderátor
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Moderátor »

neni to bohviečo ... docital som sa ,ze Hackery sa donej lachko dostanu
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

testujem ju uz dlhsiu dobu. zatial nebol vyraznejsi problem, a to mam kalkulacku z roku pat. povypinal som tie otravne somariny. do vyladenia som sa este nejak moc nepustal, ale aj napriek tomu ma niektore veci vyviedli z rovnovahy.
- blbne media player. nechce sa mu ist na listu, tak ako mu je urcene cez panely nastrojov.
- pocas behu niektorych aplikacii sa samovolne prepina jazyk v panely jazykov a ja az po case zistim, ze pisem peachoviny :oops:
- ta spotreba ram je neskutocna. na prvy pohlad minimalne rozdiely v porovnani s XP, ale zerie to o 300MB viac.
- ovladace, to sa uz rozoberalo mnohokrat, ale pripady ako stvara nas najvacsi mob. operator ma vedia dojat. kupite si modem k desktop PC s viazanostou na dva roky. o par mesiacov si kupite NB s predinstalovanym OS vista. samozrejme, ze to nefunguje a podla orange-u ani fungovat nebude. mozte dva roky platit za nieco, co nevyuzijete = navrat k XP. este, ze to nebol moj pripad.
- a nakoniec, co vyviedla nvidia s ovladacmi k ich GK ma o5 dojalo. aby ste mohli vyuzivat rozsirene funkcie ako sledovanie teploty, OC...musite nainstalovat aj ntune, a to nemam chipset od nvidie!
- na druhej strane ma tesi, ze nemusim dvojmo instalovat vacsinu programov. prv boli nainstalovane na xp a idu spustit aj pod vistou. samozrejme niektore treba znova registrovat, ale to je detail. zatial mi takto nefungoval iba office a powerdvd, a napalujem pod XP.

btw. ak by ste nahodou poznali riesenie mojich vyssie uvedenych problemov, tak sem s nimi :wink:
KoCi
Darca
Darca

krija - to zranie RAM nie je o moc horsie ako v pripade XP, uz sa to Xkrat rozoberalo a este sa bude Xkrat rozoberat. Naco mi je v XP 2GB RAM, ked si XP zoberie len 300MB a zvysok nevyuziva? radsej nech si Vista nahra data casto spustanych programov co potrebuje a zobere kludne celu polovicu. Data z RAM sa vyprazdnia v pripade potreby takmer hned, urcite skorej nez sa nacitaju nove, potrebne data z HDD.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

KoCi, viac-menej som mal na mysli po starte systemu a cistej instalacii. vista este nic neurobila naviac ako XP a uz to je o tych 300MB viac.
KoCi
Darca
Darca

ono povedal by som ze vistu treba po instalacii chvilu nechat "dozriet" sice v tom nevidim moc velku logiku, ale uz po doinstalovani zacina s indexovanim a zacina s prednahravanim do pamate cohokolvek co by si eventuelne mohol spustit.. Ale inac s tym nemam problem.. Dokonca ked ma vyhodilo z hry a pozrel som procesy tak mi vista zrazu zrala nieco pod 500MB co si myslim neni vobec vela. Podstatne pre mna je to ze to pracuje svizne a nemam s tym problemy. Ak sa mozem spytat - registrujes nejake potiaze s vyuzivanim ram? alebo je to skorej len ta nedovera vyplyvajuca z predsudkov ze je vista strasne nenazrany system? ;) (suhlasim ze ma vyssie naroky, ale to je u okien uplne bezna zalezitost, ze to chce moderny HW)
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Vista? Naco? Co mi oproti WinXP ponukne? Prosim vynechajte slovo "bezpecnost a stabilita" inak puknem od smiechu
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Moderátor napísal:neni to bohviečo ... docital som sa ,ze Hackery sa donej lachko dostanu
Kolko mas rokov a kde si sa to docital???
Napísať odpoveď