škodlivosť fixiek na kožu

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Dipset
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

škodlivosť fixiek na kožu

Príspevok od používateľa Dipset »

DObrý večer.Píšete si často na ruku nejakými fixami alebo perom?Mslíte si že je to škodlivé ? ak hej tak prečo teda
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Poznam papier, takze nie :wink:
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Fixkami nie, len perom, ale už pomenej. Ja mám ruku namiesto diára, takže keď si potrebujem niečo poznamenať, tak hneď si to píšem na ruku. Vraj je to škodlivé a niekto mi povedal, že to spôsobuje dokonca rakovinu. No možno preto, že veľa látok preniká do tela aj kožou...
blazer
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Re: škodlivosť fixiek na kožu

Príspevok od používateľa blazer »

Dipset napísal:DObrý večer.Píšete si často na ruku nejakými fixami alebo perom?Mslíte si že je to škodlivé ? ak hej tak prečo teda
uz to tu raz davno bolo v nejakej teme rozobrate ze skodlive to je aj otravu krvy mozes dostat, ja si na ruku pisem ale neprehanam to, papier to isti :)
yoplin
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa yoplin »

podla toho akou fixou alebo perom si pises. urcite je to skodlive. skus si pomalovat celu ruku fixou ako sa bude citit. kup si diar za 10,-Sk a mas po probleme :wink:
samploom
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa samploom »

no preco su asi specialne fixky na kozu?? Toxikacia pri klasickych "vsetky povrchy" (zvacsa na baze alkoholu + ine sajrajty) popisovacoch ma daleko od zdravia :? + aj tak Ti kozny pot/maz rozmaze "tahak/tatoo/kreslene-pisane hocico"..
Uroven skodlivosti je priamo umerna obsahu a mnozstva skodlivin primitivne povedane.. preco skodia, pche..no lebo su skodlive pre telo kua. Pohladaj si spec.fixy a popisovace na kozu, su dermatologicky testovane a drzia pekne.
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

jasne.. klasicke fixy su skodlive.. naco to robit ked to skodi.. teda pokial si zapises telefon tak to je nic.. ale na tetovacie studio by som sa nehral...
moni19
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa moni19 »

ja len tahaky na pisomky :D
Opak
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Opak »

moni19 napísal:ja len tahaky na pisomky :D
aj ja asi tak...na ruku si moc nepíšem....občas ma niečo chytí tak si na ruku šupnem nejaký tag,alebo také niečo :D
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

ked popises plast fixou, tak sa to zazerie do plastu mozno aj milimeter.
takze s kozou to musi robit tiez fajn bordel ...telo to sice vstreba, mozno to nevidno ale je to v cloveku ..myslim nie?
yoplin
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa yoplin »

SRneC: skus nieco nacmarat na plastovu flasu. ci to budes mat za chvilu v malinovke :roll:
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

skus nieco nacmarat na plastove dvere ako to robia tageri a zmy to dole ;) nejde vsak?
...ked zbrusis z tych dveri pol milimetra stale to tam je ...ten plast ma pory tak ako koza ;)
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

mal som komplet cele ruky tri dni pomalovane centra fixou ciernou cervenou a zltou :D som mal take ohne jak ma chlapik z linkin park nakreslene.. a ruky mi zatial neodpadli
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

coze je to coze... rakovina koze :?: :shock:
nepocul som ze je to skodlive.. ale ak hej tak fakt minimalne inak by sa to len tak nepredavalo.. nie ze sa popisete a uz idete do nemocnice... to by ste museli byt namoceny par mesiacov ? vo fixkach
jorg22
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jorg22 »

Hrubka koze je 1 – 4 mm.Pochybujem ze sa ta fixka dostane hlbsie nez 0,5 mm , koza casom opada a zregeneruje sa takze by to teoreticky nemalo skodit. :D
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Škodlivé je to už len z princípu, lebo písať si po ruke sa nepatrí. Mám spolužiaka, čo si večne cez hodiny čmára po rukach ohniky a a ine nezmysli a žiadne kožne problemy, či otravy krvi ešte nemal. ..
No osobne si myslím, že fixkou počmárané ruky je najväčšia sedlačina (hlavne ohniky a "tetovania") robia to šiestaci na zakladke.
-Na ostatné je tu mastercard [or debilniček] :wink:
samploom
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa samploom »

skodi, len zanedbavate jej dopad, pretoze sa vedome neprejavuje. Nemusi to sposobit tragediu :lol: ale JEDNODUCHO dostavate do krvi SKODLIVE LATKY, pretoze nase telo ich nepotrebuje ale proti nim bojuje a zatazene. A tie oslabuju ZDRAVIE :idea: , ktore si ceni kazdy inym meritkom. Vo vseobecnosti, je to zanedbatelne, ale verim ze to moze mat daky dopad, minimalne OSLABENIE organizmu, ktory proti cudzim latkam bojuje.
JV
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JV »

moje kamaratky su take tupe ze raz si fixkami prefarbili komplet jazyk :roll:
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

skenner napísal:mal som komplet cele ruky tri dni pomalovane centra fixou ciernou cervenou a zltou :D som mal take ohne jak ma chlapik z linkin park nakreslene.. a ruky mi zatial neodpadli
ja som to nemal ale kamosom som povedal aby mi na chrbat nakreslili ksicht ako ma Steve-O z jackassu a doteraz mi nieje nic takze pochybujem ze je to skodlive ale to vazne ako šu-do povedal ze by sme v tom museli byt namoceny

ale ak chces si nieco nakreslit na ruku tak v pohode myslim ze sa ti nic nestane
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

skenner napísal:mal som komplet cele ruky tri dni pomalovane centra fixou ciernou cervenou a zltou :D som mal take ohne jak ma chlapik z linkin park nakreslene.. a ruky mi zatial neodpadli
Poradim ti, sprav to, ako ja. Daj si to vytetovat. Bude to trvacnejsie. :) Ja uz som objednany na tetovanie.

Inak, ked si sem-tam nieco napisete (mam na mysli skolaci), tak vas to nezabije, ani nebudete mat rakovinu. Ale nejake ustavicne, dennodenne popisovanie sa je urcite zdraviu skodlive.
Napísať odpoveď