Budete klamat svoje deti?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

erytrocyt napísal:Sheep: Tu nejde o čaro vianoc ktoré nájdeš v darčekoch, ale čaro, ktoré dieťaťu vykúzliš aj prostredníctvom toho darčeku.
Vzbudíš v ňom pocit takého tajomna, to pravé čaro vianoc, príde Ježiško, dá nám darčeky. To kúzlo vianoc, ako ho vníma malé dieťa je neopakovateľné. Dieťa nepotrebuje vedieť či je to naozaj tak, ono tomu verí, a dieťaťu to stačí. Samozrejme je na tom najkrajšie to očakávanie, tie vône vianoc, mne osobne sú s vianocami späté vône mandariniek, arašídov, bobaliek, ihličia a lineckých koláčikov.
A tým že to nazývaš bláboly, proste si tie pravé Vianoce nikdy nezažil. Prečítaj si tému, a opýtaj sa ľudí či sú to bláboly.
pozri kazdy ma nato iny nazor...takze najskor pre niekoho to blaboly su a pre niekoho vazna vec...no ja som toho prveho nazoru

// a uz som to kuzlo vianoc zazil, ale cim dalej tym menej ma vianoce zaujimaju, ale myslim ze je to samozrejme...ze cim je clovek starsi tak ho to menej taha, a na darceky sa netesim pretoze vsetko co chcem alebo mi treba tak si kupim pocas roka, akurat ta atmosfera je dobra pri tom jedeni ale je tak kratka ze radsej natom nezakladam :wink:
KoCi
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa KoCi »

sheep ber to proste tak ze teraz si pripadas suverenny, dospelacky, s dospelymi aj ked nedozretymi nazormi. Ked budes mat dieta, budes sa snazit vcitit do jeho koze, kazda jeho detska radost, bude zaroven tvoja detska radost.. Teraz snazis oklamat sam seba :) ... vsak sa popri dietatu este rozmaznas aj ty

ono uz ked mas brat detom iluzie, tak im ani nekupuj hrackarske pistolky aby sa hrali na vojacikov - nechaj im ochutnat pravy vietnam a daj im nieco s ostrymi nabojmi... (pritiahnute za vlasy ze :D )
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

KoCi napísal:sheep ber to proste tak ze teraz si pripadas suverenny, dospelacky, s dospelymi aj ked nedozretymi nazormi. Ked budes mat dieta, budes sa snazit vcitit do jeho koze, kazda jeho detska radost, bude zaroven tvoja detska radost.. Teraz snazis oklamat sam seba :) ... vsak sa popri dietatu este rozmaznas aj ty

ono uz ked mas brat detom iluzie, tak im ani nekupuj hrackarske pistolky aby sa hrali na vojacikov - nechaj im ochutnat pravy vietnam a daj im nieco s ostrymi nabojmi... (pritiahnute za vlasy ze :D )
lol, toto bolo ku aktualnemu stavu napisane :lol: este nejaky patek potrva kym deti budem mat, to je snad samozrejme ze s deckom sa raduje aj rodic, ale taktiez z nich nebudem chovat vojakov, to tiez nemusim :?
puccik
Star
Star

Príspevok od používateľa puccik »

preco klamat sak oni na to casom sami pridu ze to rodicia noša darunky a lepsie im povedat ze pride jezisko laebo mikulas lebo aspon sa na tie darunky vecej tešia a maju radost ked to uvidia pod gaštanem :)
Alofok
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Alofok »

Rozmýšlala som a napadlo ma, že keby mi dieťa chodila do škôlky a ja by som mu povedala že Ježiško neexistuje a on by sa s tým teda zmieril a teraz by mu spolužiak (čo sú si deti v škôlke?) povedal :" Čo chceš od Ježiška?" A teraz mu to moje dieťa povie :" Čo ti šiši ten neexistuje....."
Plexxak
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Plexxak »

Zalezi od toho ake budete mat dieta... Mam dve relativne male sestry (jedna ma 9, druha 6)..Ta co ma teraz 6 rokov je velmi tazko zvladnutelne dieta, jednoducho je zla, rozlisuje medzi dobrom a zlom, ale vykonava prevazne to zlo... Aj ju bolo treba klamat so zlym ujom a podobnymi hlupostami, lebo jednoducho nic ine nezaberalo...

Takze tym co tu pisu ze by svojmu dietatu nikdy neklamali, kladiem otazku... predstavte si ze idete dlhsiu cestu autom, dajmetomu 400 km, cela rodinka... v prvej tretine cesty zacne dieta neprestajne revat ze ho uz cesta nebavi a reve skutocne neprestajne... co spravite?? Ved ste predsa zavrety v aute, dlha cesta pred sebou, treba sa sustredit na soferovanie... Vy mu tam teraz zacnete vykladat uvahy o dobre a zle, a o tom ako sa musite sustredit na okolitu cestnu premavku?? No h*vno... Kazdi normalni rodic to spravi tak ze si vymysli nejakeho "strasiaka"- zly ujo, ujo policajt ktory ho zoberie a podobne... Tuto situaciu, ktoru som dal ako modelovu som zazil, zazil som ju viackrat a poviem vam ze toto zabera najviac... Dieta z toho totiz nedostane nejaky smrtelny strach alebo co, ale pochopi ze jednoducho nemoze dalej revat na cele auto...

A takychto situacii je mnoho, samozrejme zalezi od dietata, niektore decka su kludnejsie, niektore aktivnejsie... Takze stavajte si vychovu dietata na pravde, to je pekne, ale to je len teoria, prax je trosku ina... Nehovorim ze dieta treba klamat, to urcite nie, ale vymysliet si nieco (nejaku akoby vyssiu moc) pred ktorou ma to dieta respekt (ked ho uz nema pred rodicom)

;)

Inak, co sa tyka vianoc, plne suhlasim s erytrocytom K+ :)
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Plexxak - nuz ta modelova situaia soferovanie popri umrncanom decku, u nas bola riesena tak ze otec zadrel: "zastavim a tu ta vysadim nech si ta niekto zoberie" :D
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Plexxak napísal:Takze tym co tu pisu ze by svojmu dietatu nikdy neklamali, kladiem otazku... predstavte si ze idete dlhsiu cestu autom, dajmetomu 400 km, cela rodinka... v prvej tretine cesty zacne dieta neprestajne revat ze ho uz cesta nebavi a reve skutocne neprestajne... co spravite?? Ved ste predsa zavrety v aute, dlha cesta pred sebou, treba sa sustredit na soferovanie... Vy mu tam teraz zacnete vykladat uvahy o dobre a zle, a o tom ako sa musite sustredit na okolitu cestnu premavku?? No h*vno... Kazdi normalni rodic to spravi tak ze si vymysli nejakeho "strasiaka"- zly ujo, ujo policajt ktory ho zoberie a podobne... Tuto situaciu, ktoru som dal ako modelovu som zazil, zazil som ju viackrat a poviem vam ze toto zabera najviac... Dieta z toho totiz nedostane nejaky smrtelny strach alebo co, ale pochopi ze jednoducho nemoze dalej revat na cele auto...
Nie nie ... Zavrel by som ho do kufra :D
Alebo Eter ;)
Plexxak
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Plexxak »

ved ale to je tiez strasenie a vyhrazanie sa ;)
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Nie ... to by som proste vykonal ;)
A Eter ... pospal by si asi 3-4 hodiny sice potom by sa zobudil z vacsiou bolestou hlavy ale nevadi :D ...
Ale nie ... Ja som bol vychovany na extremne kludne dieta ... cize asi by som sa snazil rovnako vychovat svoje dieta ...
No ale Som jednoznacne za "Klamanie" detom o jeziskovi ...
Su to nesmierne emocie pre maleho/malu ... ktore dokazu nesmierne skraslit caro vianoc ... :)
eNeS
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa eNeS »

Samozrejme ze budem klamat v Jeziska a certa a take veci... je to sucast vychovy a zalezi to aj od veku... a hlavne nechcem mat namyslene a rozmaznane dieta... a nech poslucha... tieto klamstva a pod. veci to vsetko k tomu patri :D
Eritrea
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Eritrea »

taketo klamstva su neskodne si myslim, ale zas ich tym nebduem strasit..myslim ze su aj ine sposoby ako vychovavat dieta
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

uplink napísal::? what's your problem people? Kurnik, sak nemozu darceky nosit rodicia? Co je na tom? Ja som nikdy neveril v "Jeziska", alebo "deda Mraza" a ine peachoviny. Proste len myty a blbosti. Keby sme sa radsej naucili od decak pozorovat to, co vidia deti [skutocne hodnoty a realitu ako taku], ale my uz nie. To by bolo uzitocnejsie ako pisat o tom ci udrziavat hlupu tradiciu, alebo nie.
zaujimave uplink ze to pises prave ty, duchovne mysliaci clovek, ktory je zastancom toho, ze svet nieje zalozeny na cisto materialnych principoch :wink:
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Bol som vychovaný s určitým dôrazom na materializmus, odmalička som vedel, že darčeky nedáva Ježiško, ani dedo Mráz, ani Mikuláš nenosí sladkosti, bolo to skôr tak, že tie darčeky sa tam objavujú. Ocko vždy hovoril: No uvidíme čo tam nájdeme. Ak sme boli dobrí, mali by sme tam niečo nájsť. Dobré deti vraj nájdu niečo pekné, zlé deti iba uhlie a zemiaky.
Pri otázke prečo ostatní hovoria o Ježiškovi mi otec tiež neurčito odpovedal: No to nieviem, niektorým ľudom to vraj nosí Ježiško, ale ja som ho nikdy nevidel.
O dedovi Mrázovi mi povedal, že ten je iba v Rusku a severovýchodnej časti Európy. (Samozrejme mi to niečo hovorilo, ako malý chlapec som bol nadpriemerne inteligentný, teraz sa to bohužial vytratilo)

Vianočná atmosféra samozrejme bola, strašne som sa tešil na darčeky (spočiatku len a len na ne, ja som bol strašne materialistický chlapec), čím viac vraj budem poslúchať, tým lepšie dostanem, sranda bola v tom, že rodičia neboli nijak bohatí, mal som vždy všetko čo som potreboval, ale menej vyšlo na tie nepotrebné tešidla a bavidla (LEGO etc.) a bol som celkom zlý chlapec, v mladšom veku mierne hyperaktívny.
Velkým prekvapením ešte bývalo, ked mi rodičia slúbili niečo menšie, vlastne teda lacnejšiu vec a potom som bol strašne prekvapený, ked som dostal nejaké väčšie. (Do 10 rokov som chcel úplne na každý jeden sviatok LEGO, nič iné ma nezaujímalo, na 11 Vianoce som dostal vytúžený prvý PC.)
Dneska je to už iné, na Vianoce nechcem nič "velké - materiálne", radšej by som bol, keby som pod ihličňanom našiel obálku s príspevkom do môjho súkromného fondu. =))

Atmosféra vždy bola, strašne sme sa tešili, 2 dni pred Vianocami sme vztíčili ihličňan, ovešali ho ozdobami, v rokoch 2002 a 2003 som stromček staval už vždy ja sám, od 2004 mávame velký živý ihličňan, ktorí staviame spolu a ja do izby postavím ten maličký stromček. : )
Hm, mám ale dojem že téma je o inom, tak tak je to u mňa s Ježiškom, dedom Mrázom a Mikulášom.
Podotknem ešte, že som viacmenej vychovaný ako ateista a ja som sa dal úplne na ateizmus. (Mama niekedy povie Ješišmaria, otec Kristuš-tam-aj!, dedko Preboha, ja tieto frázy vynechávam)
2Pacaveli
Addict
Addict

Príspevok od používateľa 2Pacaveli »

no neviem, teraz si poviem, ze im nebudem hovorit, ze pride jezisko, pride cert a pod., ale ako to bude, to neviem.
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

mystique napísal:zaujimave uplink ze to pises prave ty, duchovne mysliaci clovek, ktory je zastancom toho, ze svet nieje zalozeny na cisto materialnych principoch :wink:
ja stale nevidim ze by si ako teolog kydal niekde do vlastneho hniezda ..citaj medzi riadkami ;)
jackoff8
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa jackoff8 »

este ked budu mensie tak ano ale ked dospeju tak urcite nie nech trochu zacnu zit v realite
ojkoj
Novice
Novice

Čo poviem ja

Príspevok od používateľa ojkoj »

Ja poviem pravdu. Bude to vyzerať asi takto. Vieš dieťa moje asi tak pred 2000 rokmi sa v Betleheme narodil Bohočlovek Ježiš v týchto dňoch si pripomíname jeho narodenie a darčeky si dávame pri tejto príležitosti, aby sme si pripomenuli akým veľkým darom bolo jeho narodenie pre ľudstvo. Keď budú deti malé nijako im neublíži povedať že darčeky nosí Ježiško. Keď budú väčšie treba im povedať pravdu resp. prídu na to aj sami.

Je zaujímavé, že skoro nikto ani nepripustil možnosť, že Ježiško existuje. Ja tomu verím.

Jesus not death!
samploom
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa samploom »

existuje, ako symbol.
Napísať odpoveď