Reklamacia cez ALZU ...

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
t0m4s3
Admin
Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

R1k1nko napísal:ja nechem peniaze ja chcem svoju graficku aby mi dorucili domov :cry: :( !
ja sa nebudem v takomto case trepat do BA ( mam to daleko 43 km )
+ BA slabucko poznam . ( polus a tak... )
+ mam len dve zimne kolesa ( predne )

a hlavne ze mi obaja povedali ze mi pride domov... prd prisla :smt107 :aasmile16:
Zavolaj im tam a spytaj sa ich ci sa budu riadit podla zakona, ked prides autom a vyuctujes im naklady nutne na reklamaciu, tzn. benzin. Ak nie, tak nech ti ju laskavo poslu domov a mozu byt radi, ze im nedas preplatit ten benzin, prip. naklady na dopravu ked su tu kartu doniesol k nim. Ak sa budu stale krutit, vypytaj si spat peniaze za kartu, pretoze nedodrzali lehotu 30dni. A ak nic nebude zaberat, tak SOI na nich. Zebraci!
ehm123
King
King

Príspevok od používateľa ehm123 »

2t0m4s3:nemyslim ze to pomoze...na karman sa denne na SOI stazuje 10??alebo 20 ?? ludi a zatial dalej funguju
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Fungovat funguju, pretoze SOI nema pravo odobrat zivnostensky list alebo co by im vlastne mali vziat. Ale to, ci Karman dostava pokuty alebo nedostava tusit nemozes, kazdopadne predaj, ktory nie je skladom a garantuju ho je uplne iny pripad ako reklamacia.
RainbowSix
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa RainbowSix »

podla zakonika na ochranu spotrebitelou ma povinnost reklamovat tovar do 30dni aj keby boli sviatkiaj kebi bola apokalipsa na tvojom mieste by som povedal ze chem kes a kebi ti dal kes tak bi som objednal ces net dalsiu a mam pokoj naco cakat :? niesmies sa snimi hrat musis ist natvrdo :!:
ehm123
King
King

RainbowSix napísal:podla zakonika na ochranu spotrebitelou ma povinnost reklamovat tovar do 30dni aj keby boli sviatkiaj kebi bola apokalipsa na tvojom mieste by som povedal ze chem kes a kebi ti dal kes tak bi som objednal ces net dalsiu a mam pokoj naco cakat :? niesmies sa snimi hrat musis ist natvrdo :!:
najprv sa nauc pisat...nech to po tebe mozem precitat dik
hojko napísal:Fungovat funguju, pretoze SOI nema pravo odobrat zivnostensky list alebo co by im vlastne mali vziat. Ale to, ci Karman dostava pokuty alebo nedostava tusit nemozes, kazdopadne predaj, ktory nie je skladom a garantuju ho je uplne iny pripad ako reklamacia.
Ono neviem ako by to SOI riesila,ale verim ze by stym nepohla.Ono nemusi byt to vyna zrovna na strane alzy...pretoze tusim ze to posielaju vyrobcovi a kym ten im to posle spät tak to trva...Ja mam skusenost so SOI (resp znamy co ma kamenny pc shop) že prišli k nemu a dali mu pokutu tusim 30 000,- za to že nemal sk návody (ako keby cz nestačili) na reproduktoroch a ešte na niečom,sranda ze taky velkosklad pokutu nedostane co ma 5 násobné zisky.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

warezman napísal:...pretoze tusim ze to posielaju vyrobcovi a kym ten im to posle spät tak to trva...
Toto nikoho nezaujima. Ty mas platnu zmluvu s alzou a nemusi ta zaujimat co kde aky dodavatel neposle. To si ma vybavit alza na zaklade svojej zmluvy s nim.
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

no tak prave pretoto nekupujem v eshopoch...dohodnut sa s nimi neda, je to daleko, skratka o nicom to je...tazko dostupne a spoliehat sa na serioznost firmy mi pride jak samovrazda...
ehm123
King
King

ale da sa dohodnut...kamenne shopy to tiez kupuju z eshopov (alza,agem,westech)
R1k1nko
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa R1k1nko »

no kartu mam doma.. este ze ludia z prace su ochotny !!
ale mam otazku ta 1950 gt ma tak hucat ? ten chladic vsak to je ako motorka.. ... :(

huci aj vam takto ?
ehm123
King
King

R1k1nko napísal:no kartu mam doma.. este ze ludia z prace su ochotny !!
ale mam otazku ta 1950 gt ma tak hucat ? ten chladic vsak to je ako motorka.. ... :(

huci aj vam takto ?
ano huci...aj moja tak huci...zreguluj si to cez riva tuner alebo ako som ti radil prepoj to cez zalman regulator
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

warezman napísal:ale da sa dohodnut...kamenne shopy to tiez kupuju z eshopov (alza,agem,westech)
no mozu, ale to uz moj problemov nie je pretoze oni zato rucia, to ako sa oni dohodnu s alzou mna uz nezaujima, navyse ked ti to huci tak by som im tam siel tu kartu obuchat o hlavu...
ehm123
King
King

shappire hucia vsetky a predajca za to nemoze! ak sa ti nepaci nemal si ju kupovat...ono x1950 sa da vyregulovat tak nevidim problem

pokial viem pre firmy neplati 30dnova lehota ale ako ma alza napisane az 6 mesiacov...takze tam moze nastat ze budes cakat aj viac
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Alza moze mat napisane co chce, pokial je to v rozpore zo zakonom, plati to co je v zakone, cize ak to nie je kupovane za ucelom podnikania, riadi sa to obcianskym zakonikom, ktory stanovuje 30 dni.
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Reklamuje sa mi doska..Prisla uz pokazena, obratom som ju posielal s5..
Chcem sa spytat.. Dosku mi vyreklamuju, uznaju vadu, kt. zabranuje dalsiemu pouzivaniu dosku a teda daju mi novu..
Otazka je ci v tomto pripade mozem chciet naspet peniaze alebo INU dosku v tej istej cene, pripadne si doplatim.

http://www.soi.sk/_old/rspotreb/zoznam/reklamac.htm

Tu som nasiel->
". NEODSTRÁNITEĽNÉ VADY - ktoré bránia riadnemu užívaniu

Pri výskyte neodstrániteľnej vady, ktorá bráni užívaniu veci na daný účel, má spotrebiteľ právo buď na výmenu veci alebo na odstúpenie od zmluvy (vrátenie peňazí). Záleží len na kupujúcom, či si uplatní právo na výmenu alebo vrátenie peňazí. Ak si však zvolí jedno z týchto práv, nemôže už túto voľbu sám jednostranne meniť. "

Cize ak im tam pekne zavolam, ze chcem inu dosku alebo peniaze, musia mi vyhoviet?
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Ano, idealne si to najst konkretne s paragrafom v obcianskom zakonniku, aby si sa mal o co opriet, ked ti budu tlacit kaleraby do hlavy, ze to nie je pravda.
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

Takze dnes odisiel moj router. Chcem sa spytat ci by nebola nejaka moznost "kopie" nastaveni v tom novom. Neboli to zrovna tri minuty co som ten router nastavoval. Nielenze cakat 30 dni na novy ale potom ho aj od piky nastavovat?
//zalohu myslim u nich, pretoze router je uplne mrtvy, nesvieti ani PWR takze ja s tym nic nenarobim
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

No ja neviem chalani ale ku mne bola vzdy alza fer.

Nakupujem tam pomerne casto takze som sa reklamaciam nevyhol:

1.) Poslal som im tento gamepad a za dva tyzdne som uz mal doma novy. Bez akychkolvek reci mi prisiel za 12 dni.
2.) Poslal som im Asus P5K, najprv ked som ju nahadzoval tak som mal malu bednu a tak som niekde v okoli zvukoveho chipu odje*al dvd romkou nejaky maly pin. Vsetko ale bezalo (az na to ze aj line-in aj mic. chrcali) no a po troch dnoch odisla uplne. Tak som im ju poslal, 12teho im prisla (to je dolezite pretoze doba kedy sa produkt dostava k obchodnikovi, a potom spat k uzivatelovi sa nezaratava do tych 30tich dni) a dneska uz je napisane ze je pripravena k vydaju takze v pondelok ju poslu.

Takze u mna su naozaj bezproblemovi.

//autoeditácia príspevku ( 03 Jun 2008, 19:00 )
Ok pani menim nazor.

Doska mi prisla dnes, a ked si pozeram ten protokol tak ma skoro je*ne.

Normalne je tam napisane ze reklamacia je neopravnena lebo je poskodeny pin na CPU sockete. Vravim si co je to za ko*ot ziadny pin poskodeny nebol tak to pozrem a naozaj, jeden pin je ohnuty. Ja som si ale 100%tne isty ze ked som im tu dosku posielal tak poskodeny nebol, niesom predsa kreten, viem ako osadit dosku procesorom a keby sa mi podarilo taketo nieco tak im to urcite neposielam.

Ide ale o to ze ked som im to poslal tak to najprv otestovali a potom podla ich slov poslali vyrobcovi lebo nevedeli co s tym. To akoze keby tam bol ohnuty pin tak by si to nevsimli? Ved to vidi aj slepy. Takze som si isty ze ho pri testovani ohli oni.

Este k tomuby som naozaj rad vedel ako si to akoze predstavuju, podla nich som ohol pin, ale napriek tomu zapol pocitac, pracoval s nim tri dni a az potom sa to prejavilo?

Takze sa vas pytam, ako je takyto pripad osetreny v zakone o ochrane spotrebitela? To ze podam podnet na SOI je u mna uplne jasne len chcem vediet akymi paragrafmi sa mozem ohanat.

//Inak pozeram teraz aj "popis prijateho zbozi" od alzy a aj tam uz ten technik pise ze je ohnuty pin. Odo mna vsak doska odisla v poriadku.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Gangy: Obavam sa, ze to bude asi problem pre teba a ze to vyriesis, pretoze je to slovo proti slovu, tvrdenie proti tvrdeniu a asi tazko dokazes, ze ten pin ohnuty nebol. Kedze uz teraz ohnuty je, tak oni nic dokazovat nemusia :lol: Kto vie, ci by v takejto situacii pomohli fotky, ktore by si mal nafotene pred odoslanim, tazko povedat.
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Njn to som presne cakal :(

Ale celkom divna firemna politika, to akoze ked sa im nieco nechce vymenit tak to doje*** a povedia ze som im to take poslal? Ved to mozu robit komukolvek a kedykolvek, nieje to nijak pravne osetrene?
RoQa
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: Reklamacia cez ALZU ...

Príspevok od používateľa RoQa »

Zdravim .... kupil som z alzy Genius 5100 5+1tky .... pokazil sa mi subwoofer , najprv iba vypadaval na pol hodinky teraz vypadol permanentne ... volal som do alzy a musim im to poslat ... vraj to nemoze vziat ani ich kurier ... subwoofer ma do 15 kg cize posta bude draha , pytal som sa ich ci to preplatia ... vraj ani to nepreplatia ... ake mate s tym skusenosti ? ja som z toho zhrozeny ze musim platit prepravu takeho predmetu ... co by bolo keby som mal plazmu 107 cm ? zda sa mi to totalne nefer kedze chyba nieje na mojej strane ...
Napísať odpoveď