Ako vzniklo nabozenstvo a bozstva... a co je jeho cielom...

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
uplink
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Ako vzniklo nabozenstvo a bozstva... a co je jeho cielom

Príspevok od používateľa uplink »

mystique napísal:Tu je jasne ukazane, ze nabozenstvo je len nastroj na ovladnanie mas ludi, tak ako je to aj v pripade medii... Televizia a nabozenstvo maju teda mnoho spolocneho

Zial urcene iba tym ktory vedia anglicky, pripadne si to stiahnite na komp a titulky k tomu sa daju vygooglit :wink:

http://video.google.co.uk/videoplay?doc ... 2995115331 poslednu cast tohto filmu som postoval do temy 11.september aj s titulkami

Usetrite ma minusiek (hlavne veriaci), povedal som len svoj nazor...
skusal si sa zamysliet aj nad takou moznostou, ze tie druhe dve casti dokumentu museli byt tiez niekym "povolene", aby sa mohli len tak volne sirit po internete. Myslis ze keby v tom dokumente bola cela pravda, alebo aspon nejaka jej podstatnejsia cast, tak by ho nechali len tak poletovat po planete s domenou prveho stupna na cele? Na tomto ludskom povrchnom nazerani funguje cely svet. Vytvorime bandu paranoikov a bandu ludi co uveria vsetkemu a zozeru to aj s navijakom a zatial co sa medzi sebou budu hadat paranoici a ti co vsetkemu uveria, my si mozeme robit co chceme. To mas to iste aj s nabozenstvom. Vytvorime uzku skupinu zarytych nasledovatelov nejakeho kultu a potom druhu bandu ateistov a kym sa oni budu hadat, tak mame volne obidve ruky. A takto si to mozes preniest kam len chces, ci uz do politiky, ekonomiky, alebo cohokolvek. Cize hadzat odkazy s "revolucnymi" filmami je sice pekne, ale skutocne dianie nikdy neuvidis, musis sa s tym zmierit. Musel by si sa narodit na inom mieste a v inej rodine a tak isto aj ja. Mozes sa len domnievat a viest pivne reci, ktore nikam nevedu. Jedinu pravdu ktoru moze clovek objavit je ta v nom, alebo v tom, co ho obklopuje. Je to ta najsvetobornejsia pravda pre jedinca, lebo je prave jeho a pre neho - unikatna. Myslim ze ostatne konspiracne teorie a podobne veci maju svoje miesto medzi ludmi, ale nie v ich hlavach a srdciach.
Napísať odpoveď