lacko napísal:ty zijes uplne v inom svete vsak? Volicom som uz druhe volebne obdobie, takze klud. Co tu trepes o nejakych mandatoch, vole sak ja som spominal funkciu meciara a slotu, to ty si akoze myslis ze slota a meciar zaberaju 2,4,6,8 alebo 20 kresiel vo vlade. Pisal som o dohode, ale ty si to zacal vykrucat ako paragraf na tretiu, hadam ked sa idu dohodnut, tak sa dohodnu predovsetkym lidri stran a podla tvojich slov asi meciar ani slota pri tej dohode neboli kedze nemaju ani funkciu, alebo lepsie povedane su tam do poctu, lebo strana hzds a sns nemala tolko percent aby jej zvysili kresla.
1. Vzhladom k obsahu i sposobu tvojho vyjadrovania by si sa mal uvedomit a ukludnit v prvom rade ty, a to myslim uplne vazne.
2. Meciara a Slotu si spomenul az editom, na ktory som zareagoval hned ako som si ho precital (vid moj edit). Takze pokial sa rozhodnes svoj prispevok po odoslani doplnit, vo vlastnom zaujme to daj najavo, aby tu nevznikali zmatky ako v tomto pripade.
3. Dohoda je dohovor zucastnenych stran o nejakej veci, t.j. pokial sa Fico, Meciar a Slota dohodli, ide o dohodu a je uplne irelevantne, ci sa tebe tato dohoda paci alebo nie.
4. O mandadoch a principoch parlamentnej demokracie som tu zacal pisat v momente, ked si tu zacal vyrukovat s nezmyslami, ze pri zostavovani vlady treba hladiet na
"ucast, pocet volicov v tej ktorej vekovej kategorii a vzdelanie volicov". O5 sa ta pytam... odkial si zobral tieto nezmysli?
lacko napísal:Sa uvedom, ucast je hadam podstatna, lebo je rozdiel, ked voli 60 percent a je rozdiel ked voli napr 80percent. V tych 60 percentach moze byt viac volicov smeru a v tych 80tych percentach to moze vyt vyrovnanejsie. Ty nemas paru o pojme statistika a takyto volici ako ty do..bu vysledky volieb
Dalsi neoznaceny edit
Samozrejme, ze je rozdiel, ked k volebnym urnam pride 60% ako ked pride 80%. Ale opat sa ta pytam, odkial mas, resp. kde je napisane, ze pri zostavovani vlady treba hladiet aj na ucast? Ktora z predchadzajucich vlad a ako na nu prihliadala? Po volbach je pre kazdu jednu politicku stranu relevantny vylucne a len jej podiel na odovzdanych volicskych hlasoch a koalicny potencial...