Aká bola vaša prvá PC hra?

Singleplayer, multiplayer, novinky, návody...
c.a.r.n.e.
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Aká bola vaša prvá PC hra?

Príspevok od používateľa c.a.r.n.e. »

tak prezradte aka to bola? ja si pamatam ked som mal okolo 10 rokov som prisiel z doucovania z anglictiny a v izbe bol moj prvy comp :o a tam zapnuty C&C red alert...hned som sadol za comp a gejmil :lol:
NuSuey
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa NuSuey »

pche.. deti deti deti ..

potesi ma ked si tu precitam nejakeho rovesnika, ktory si pamata casy ATARI (mam na mysli: http://www.atariage.com/2600/index.html?SystemID=2600 )

respektive kto zil v dobe ked "mat doma pc bolo tak ojedinele"

ale aby som neoftopicoval.. moja prva hra?

zrejme to bude len nejaka textovka (na sovietskom mikropocitaci) respektive nieco na PP06tke (186tka alebo 086tka to tusim bola)

kto nezazil casy tie ako ja nevie si vazit nic .. a zacinat pri red alerte?

kazdy ale kto zazil tie casy ako ja a dobre si pamata casy CGA/EGA/Hercules monitorov .. ma u mna K+
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

ak bereme do úvahy iba klasické PC (nie Atari, Commodore a spol.), tak to bol Winter a formule od Accolade.. :)
ikovan
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ikovan »

NuSuey napísal:pche.. deti deti deti ..

potesi ma ked si tu precitam nejakeho rovesnika, ktory si pamata casy ATARI (mam na mysli: http://www.atariage.com/2600/index.html?SystemID=2600 )

zrejme to bude len nejaka textovka (na sovietskom mikropocitaci) respektive nieco na PP06tke (186tka alebo 086tka to tusim bola)

kazdy ale kto zazil tie casy ako ja a dobre si pamata casy CGA/EGA/Hercules monitorov .. ma u mna K+
jj velmi krasne casy .. Moja prva hra bola na Didaktik M - commando reps. na 386 asi olympijske hry .. ale nie som si isty
NuSuey
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

nuz ak by to malo byt konkretne iba na PC tak potom sa vyjadrim inak:

nepamatam svoju prvu hru na PP06tke, ale zrejme to bude nieco z tychto:

Civilization 1, Cycles, Prince of Persia, F15 (to fungovalo aj na hercules-e) .. tieto ma zatial napadli :) tieto 3 su proste klasiky.. ale moznoze prva gamesa moja na PC bola totalne ina:)

kazdopadne vsetko vtedy fungovalo na Hercules (ciernobiele s odtienami sedi) alebo CGA monitoroch.. o VGA sa ani nechyrovalo :)

Ega monitory (+graficke) mat to uz bolo .. macherstvo ;)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

sokoban, alebo aliens [behate s vesmirnou lodkou z prava do lava a odstrelujete neustale priblizujucich sa mimozemstanov : ), raz za cas hore preleti ufo] CGA @ 80286, ked sa bavime o PC hre, na PC platforme.
webmasterr
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa webmasterr »

hh no na moju prvu hru na PC si spominam na hry v qbasicu tie opicky na budovach co po sebe hadzali banany (musel sa zadat uhol a sila) a hadika... :lol: vsetko pekne v dosovskom norton commanderi :D
alfonz
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa alfonz »

Moja prvá hra je F-16 Fighting Falcon, nevedel som sa vtedy dosť vynadívať. A klasika WIN98 - Srdcia, Solitaire a FreeCell.
Potom kadejaké Screamery, Transport Tycoony atď.
c.a.r.n.e.
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa c.a.r.n.e. »

NuSuey napísal:pche.. deti deti deti ..

jasne ze aj ja som hraval starsie hry ako napriklad prehistorik, prince of persia, formula od accolade, duck tales atd. ale vtedy som este nemal svoj vlastny comp....ten red alert bola prva hra co som hral na svojom prvom pc...
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Need for Speed 2 :smt112
Dva mesiace sme to s bratom hrali, potom sme prešli na Age of Empires II :D Asi v 2001 to bolo.
samploom
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa samploom »

co sa monitoru tyka tak jednoznacne vyhravam :) Ja som drtil sice v uplnych zaciatkoch napojeny na TV (C64), ked som mal Amigu500 tak uz aj na monitore, ale kedze som nemal kabel len na podomackom monochromatic tak sme cumeli na zakodovanu sustavu, obraz sta "zaver vysielania" a obcas sme rozlisili nejake pohyby postaviciek. Takto sme "po pamati" hrali napr.Mortal Kombat II, Goblins 3.. A bola to supa, nam to na zabavu stacilo. PC som sa vyhybal ako cert, ale myslim ze prva vec ktoru som zavidel ze tam bol 1.fps cize Wolfenstein 3D, ten som hral ako 1.PC gamesu.
Inac 1.gameska vseobecne..: "Giana Sisters", este na C64, hrali sme hardcore vsetci, este sa nam nahodou aj cheat podarilo zistit :lol: (naraz klavesy RTML-skip level myslim..hmm peknych 16-17rokov dozadu)
Ano, kto nezazil... :)
OT:Dovolim si povedat, ze som presiel daleko tisicku co sa tyka hernych titulov, a tie prve boli naj naj naj..ach, stop slzy.
NuSuey
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

samploom vysvetli to tym detom co zacinali na pentiach a podobnych pcdlach :D

tie 8bitaky boli skvele ;) postavicky zo zopar kociek .. :)

no mna pri tom - ma napadlo ze kolko stala ta PP06tka moja, respektive 286tka neskorsia (monochromaticka) .. uff :) zalezalo od doby ale od 20k to zacinalo a vyssie :)

stejnak tie Didaktiky, Zx spectra .. boli bombove :)

nech zije Frantisek Fuka .. mimoxodom :)

a nech zije ISKRA 226 :-) stavim sa ze nikto nepozna
easton
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa easton »

pamatam 286 agent,crystal,vikings,F15,raptor,turttles,titus,motgp,dyna,sokoban..to boli hry..ale neviem ci si niekto pamata na taku hru co tam macka behala po zemi a mali ste s nou vyskocit na plot a potom do roznych miestonsti kde ste mali bud chytit rybku alebo muchu...a obcas po zemi behal pes a ked ste k nemu spadli tam zvas bola ciernobiela machula...cele pristredie bolo take ruzove hehe..myslim ze sa to volalo CAT. :wink:
NuSuey
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

iste si myslel toto:

Obrázok

volalo sa to Alley Cat.. bombova vecicka ;) bolo skvele ze to slo na CGA monitore

ach.. ta hratelnost sa pri tych dnesnych gamesach neda porovnat ;) genialne klasicke vecicky to boli:)
easton
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa easton »

NUSUEY JJ PRESNE TOTO..nesom az tak stary ale uz aj take hry si pamatam..super gamesy este dnes ma moja babka 286 a tam mastim tu hru aj winter,summer games atd fajne veci na odregovanie
Stilo
Star
Star

Príspevok od používateľa Stilo »

Na úplne prvú si nepamätám ale spomínam si že prvé hry čo som hrával boli sokoban, mahjong, Blockout ( jedna z obľúbených) ale najviac som hrával Bumbys
samploom
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa samploom »

Nosuey: si si isty ze to nik nepozna ?? Mam problem spomenut si co bolo vcera ale tieto casy..NEZABUDNUTELNE, a doma rozkrik ze to nie je materialisticka laska :lol: Ked som sa "lucil" s mojim tatosom naveky..to bol asi tyzdnovy obrad :D , pamatam si ze sme narobili naramky s tych disketovych casti..takych 2500 diskiet :roll: ?
Doporucujem 1 vec: nevracajte sa moc do minulosti. Skusal som to, je to bolestne - nici to tu krasu ktoru si pamatate. Uplne som na to pozeral>no ja som trapko ze som nieco taketo kedysi obdivoval+casove asociacie. Este ten remake Another World..no, ten som zvladol s nadsenim. Ale ostatne veci stratili lesk ktory som vtedy precitoval. Pripadal som si ako sebapsychoanalytik, ktory zakusil uplne opacnu stranku "golden" a zabija pekne spomienky.. UZ TO NEJDE ZIAL..nenamotatelna dospelejsia dusa, co uz. Je to asi v tom, ze sa sklamete nad tym, aky pocit ste mali s toho vtedy, a ten sa (v naivnom ocakavani pocitovej spomienky) nevrati... mna retrospektiva a jej chut zabolela. Uff, no ja som to bral asi dost vazne :oops: .
metthal
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa metthal »

moja prva hra bola Mario http://www.bestoldgames.net/stare-hry/mario.php ach kde su tie casy
i-Cube
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa i-Cube »

ani uz neviem presne co to bolo..malo to maly monitor /čb/, klavesnicu, džojstik :)
hral som na tom koleso stastia, nejaku adventuru kde sa nedal zjest ohryzok jablka a typek potom umrel do hladu, NETHER EARTH, brutal klasika :)
potom take veci ako prve sim city, wolf 3d...
na NES(nintendo entertainment system) tam bol Mario, tetris, megaman atd...

/add: ano, presne na takomto to bolo :D C64 az na ten monitor, ten ma farby :O
Prílohy
c64c_1.jpg
evee
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa evee »

tak na tento den pametam najlepsie..bol podvecer a otec niekam isiel boli mi asi 7 az 8 rokov a ked sa otec vratil tak doniesol moj prvy pocitac...tesil som sa strasne..zmakol zazracny gmbik a zrazu sa nahodila tabulka WINDOWS 98....v ociach my zableslo ako este nikdy..ked sa naskocila pracovan placho otec sa ma opytal ci si chcem zahrat nejaku hru.....a moja PRVA HRA BOLA WORMS ARMAGEDON!! :agent:
Napísať odpoveď