Aká bola vaša prvá PC hra?
-
c.a.r.n.e.
Medium Star
Aká bola vaša prvá PC hra?
tak prezradte aka to bola? ja si pamatam ked som mal okolo 10 rokov som prisiel z doucovania z anglictiny a v izbe bol moj prvy comp
a tam zapnuty C&C red alert...hned som sadol za comp a gejmil 
-
NuSuey
Professional
- Kontaktovať používateľa:
pche.. deti deti deti ..
potesi ma ked si tu precitam nejakeho rovesnika, ktory si pamata casy ATARI (mam na mysli: http://www.atariage.com/2600/index.html?SystemID=2600 )
respektive kto zil v dobe ked "mat doma pc bolo tak ojedinele"
ale aby som neoftopicoval.. moja prva hra?
zrejme to bude len nejaka textovka (na sovietskom mikropocitaci) respektive nieco na PP06tke (186tka alebo 086tka to tusim bola)
kto nezazil casy tie ako ja nevie si vazit nic .. a zacinat pri red alerte?
kazdy ale kto zazil tie casy ako ja a dobre si pamata casy CGA/EGA/Hercules monitorov .. ma u mna K+
potesi ma ked si tu precitam nejakeho rovesnika, ktory si pamata casy ATARI (mam na mysli: http://www.atariage.com/2600/index.html?SystemID=2600 )
zrejme to bude len nejaka textovka (na sovietskom mikropocitaci) respektive nieco na PP06tke (186tka alebo 086tka to tusim bola)
kazdy ale kto zazil tie casy ako ja a dobre si pamata casy CGA/EGA/Hercules monitorov .. ma u mna K+
-
ikovan
Darca
jj velmi krasne casy .. Moja prva hra bola na Didaktik M - commando reps. na 386 asi olympijske hry .. ale nie som si istyNuSuey napísal:pche.. deti deti deti ..
-
NuSuey
Professional
nuz ak by to malo byt konkretne iba na PC tak potom sa vyjadrim inak:
nepamatam svoju prvu hru na PP06tke, ale zrejme to bude nieco z tychto:
Civilization 1, Cycles, Prince of Persia, F15 (to fungovalo aj na hercules-e) .. tieto ma zatial napadli
tieto 3 su proste klasiky.. ale moznoze prva gamesa moja na PC bola totalne ina:)
kazdopadne vsetko vtedy fungovalo na Hercules (ciernobiele s odtienami sedi) alebo CGA monitoroch.. o VGA sa ani nechyrovalo
Ega monitory (+graficke) mat to uz bolo .. macherstvo
nepamatam svoju prvu hru na PP06tke, ale zrejme to bude nieco z tychto:
Civilization 1, Cycles, Prince of Persia, F15 (to fungovalo aj na hercules-e) .. tieto ma zatial napadli
kazdopadne vsetko vtedy fungovalo na Hercules (ciernobiele s odtienami sedi) alebo CGA monitoroch.. o VGA sa ani nechyrovalo
Ega monitory (+graficke) mat to uz bolo .. macherstvo
-
uplink
VIP
sokoban, alebo aliens [behate s vesmirnou lodkou z prava do lava a odstrelujete neustale priblizujucich sa mimozemstanov : ), raz za cas hore preleti ufo] CGA @ 80286, ked sa bavime o PC hre, na PC platforme.
-
webmasterr
Medium Professional
-
c.a.r.n.e.
Medium Star
jasne ze aj ja som hraval starsie hry ako napriklad prehistorik, prince of persia, formula od accolade, duck tales atd. ale vtedy som este nemal svoj vlastny comp....ten red alert bola prva hra co som hral na svojom prvom pc...NuSuey napísal:pche.. deti deti deti ..
-
Andi_Cibula
Addict
co sa monitoru tyka tak jednoznacne vyhravam
Ja som drtil sice v uplnych zaciatkoch napojeny na TV (C64), ked som mal Amigu500 tak uz aj na monitore, ale kedze som nemal kabel len na podomackom monochromatic tak sme cumeli na zakodovanu sustavu, obraz sta "zaver vysielania" a obcas sme rozlisili nejake pohyby postaviciek. Takto sme "po pamati" hrali napr.Mortal Kombat II, Goblins 3.. A bola to supa, nam to na zabavu stacilo. PC som sa vyhybal ako cert, ale myslim ze prva vec ktoru som zavidel ze tam bol 1.fps cize Wolfenstein 3D, ten som hral ako 1.PC gamesu.
Inac 1.gameska vseobecne..: "Giana Sisters", este na C64, hrali sme hardcore vsetci, este sa nam nahodou aj cheat podarilo zistit
(naraz klavesy RTML-skip level myslim..hmm peknych 16-17rokov dozadu)
Ano, kto nezazil...
OT:Dovolim si povedat, ze som presiel daleko tisicku co sa tyka hernych titulov, a tie prve boli naj naj naj..ach, stop slzy.
Inac 1.gameska vseobecne..: "Giana Sisters", este na C64, hrali sme hardcore vsetci, este sa nam nahodou aj cheat podarilo zistit
Ano, kto nezazil...
OT:Dovolim si povedat, ze som presiel daleko tisicku co sa tyka hernych titulov, a tie prve boli naj naj naj..ach, stop slzy.
-
NuSuey
Professional
samploom vysvetli to tym detom co zacinali na pentiach a podobnych pcdlach 
tie 8bitaky boli skvele
postavicky zo zopar kociek .. 
no mna pri tom - ma napadlo ze kolko stala ta PP06tka moja, respektive 286tka neskorsia (monochromaticka) .. uff
zalezalo od doby ale od 20k to zacinalo a vyssie 
stejnak tie Didaktiky, Zx spectra .. boli bombove
nech zije Frantisek Fuka .. mimoxodom
a nech zije ISKRA 226
stavim sa ze nikto nepozna
tie 8bitaky boli skvele
no mna pri tom - ma napadlo ze kolko stala ta PP06tka moja, respektive 286tka neskorsia (monochromaticka) .. uff
stejnak tie Didaktiky, Zx spectra .. boli bombove
nech zije Frantisek Fuka .. mimoxodom
a nech zije ISKRA 226
-
easton
Professional
pamatam 286 agent,crystal,vikings,F15,raptor,turttles,titus,motgp,dyna,sokoban..to boli hry..ale neviem ci si niekto pamata na taku hru co tam macka behala po zemi a mali ste s nou vyskocit na plot a potom do roznych miestonsti kde ste mali bud chytit rybku alebo muchu...a obcas po zemi behal pes a ked ste k nemu spadli tam zvas bola ciernobiela machula...cele pristredie bolo take ruzove hehe..myslim ze sa to volalo CAT. 
Nosuey: si si isty ze to nik nepozna ?? Mam problem spomenut si co bolo vcera ale tieto casy..NEZABUDNUTELNE, a doma rozkrik ze to nie je materialisticka laska
Ked som sa "lucil" s mojim tatosom naveky..to bol asi tyzdnovy obrad
, pamatam si ze sme narobili naramky s tych disketovych casti..takych 2500 diskiet
?
Doporucujem 1 vec: nevracajte sa moc do minulosti. Skusal som to, je to bolestne - nici to tu krasu ktoru si pamatate. Uplne som na to pozeral>no ja som trapko ze som nieco taketo kedysi obdivoval+casove asociacie. Este ten remake Another World..no, ten som zvladol s nadsenim. Ale ostatne veci stratili lesk ktory som vtedy precitoval. Pripadal som si ako sebapsychoanalytik, ktory zakusil uplne opacnu stranku "golden" a zabija pekne spomienky.. UZ TO NEJDE ZIAL..nenamotatelna dospelejsia dusa, co uz. Je to asi v tom, ze sa sklamete nad tym, aky pocit ste mali s toho vtedy, a ten sa (v naivnom ocakavani pocitovej spomienky) nevrati... mna retrospektiva a jej chut zabolela. Uff, no ja som to bral asi dost vazne
.
Doporucujem 1 vec: nevracajte sa moc do minulosti. Skusal som to, je to bolestne - nici to tu krasu ktoru si pamatate. Uplne som na to pozeral>no ja som trapko ze som nieco taketo kedysi obdivoval+casove asociacie. Este ten remake Another World..no, ten som zvladol s nadsenim. Ale ostatne veci stratili lesk ktory som vtedy precitoval. Pripadal som si ako sebapsychoanalytik, ktory zakusil uplne opacnu stranku "golden" a zabija pekne spomienky.. UZ TO NEJDE ZIAL..nenamotatelna dospelejsia dusa, co uz. Je to asi v tom, ze sa sklamete nad tym, aky pocit ste mali s toho vtedy, a ten sa (v naivnom ocakavani pocitovej spomienky) nevrati... mna retrospektiva a jej chut zabolela. Uff, no ja som to bral asi dost vazne
moja prva hra bola Mario http://www.bestoldgames.net/stare-hry/mario.php ach kde su tie casy
ani uz neviem presne co to bolo..malo to maly monitor /čb/, klavesnicu, džojstik 
hral som na tom koleso stastia, nejaku adventuru kde sa nedal zjest ohryzok jablka a typek potom umrel do hladu, NETHER EARTH, brutal klasika
potom take veci ako prve sim city, wolf 3d...
na NES(nintendo entertainment system) tam bol Mario, tetris, megaman atd...
/add: ano, presne na takomto to bolo
C64 az na ten monitor, ten ma farby :O
hral som na tom koleso stastia, nejaku adventuru kde sa nedal zjest ohryzok jablka a typek potom umrel do hladu, NETHER EARTH, brutal klasika
potom take veci ako prve sim city, wolf 3d...
na NES(nintendo entertainment system) tam bol Mario, tetris, megaman atd...
/add: ano, presne na takomto to bolo
tak na tento den pametam najlepsie..bol podvecer a otec niekam isiel boli mi asi 7 az 8 rokov a ked sa otec vratil tak doniesol moj prvy pocitac...tesil som sa strasne..zmakol zazracny gmbik a zrazu sa nahodila tabulka WINDOWS 98....v ociach my zableslo ako este nikdy..ked sa naskocila pracovan placho otec sa ma opytal ci si chcem zahrat nejaku hru.....a moja PRVA HRA BOLA WORMS ARMAGEDON!!