Ste proti konzumacii mäsa?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
mastermind
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa mastermind »

nordkapp_pb napísal:Na jedenie travin a burin a podobneho tu mame hospodarske zvierata, ktore potom prejdu procesom, ktory ich pripravi do formy akceptovatelnej nasim zaludkom ...
no to nie je az take pravda. maso je pre nas ovela toxickejsie ako zelenina. Maso nedokazeme stravit uplne a tym padom sa v crevach odohrava hnilobny proces, pri ktorom sa uvolnuju vselijake toxiny
kubodinho
Professional
Professional

Príspevok od používateľa kubodinho »

ma sa jest vsetko. maso je potrebne. ja by som si nevedel predstavit nejest maso , ma to vysoku energeticku hodnotu a ja ked vydam vela energie tak jej musim aj vela prijat. a v mase su aj bielkoviny , ktore su pre nas ludi potrebne a predsa len clovenk je okrem toho ze cicavec , tak aj vsezravec , cize maso by sa malo jest podla mna.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

mastermind napísal:no to nie je az take pravda. maso je pre nas ovela toxickejsie ako zelenina. Maso nedokazeme stravit uplne a tym padom sa v crevach odohrava hnilobny proces, pri ktorom sa uvolnuju vselijake toxiny
jaj a tvoj zaludok maso neakceptuje, zabudol som, zjes mäso a hned ti je spatne ... nevim ale pocitovo mi bolo vzdy horsie z brokolice zapekanej so syrom, ako z bravcoveho staku ... btw.: su rozne druhy zeleniny napr hrach, sosovica a take ktore sposobuju naduvanie, co myslim tiez nieje prejavom dobrej znasanlivosti zaludka a criev :-)
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa enter00 »

clovek je vsezravec a teda maso jem.
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

maso obsahuje tri aminokyseliny ktore sa nicim inym nedaju nahradit setky sa daju zeleninou ale tieto tri budu vzdy u vegetakov chybat..

maso treba
Pedrosino
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pedrosino »

absolutne nie maso potrebujem k zivotu a bezneho ani nakrok
:D
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

grilovana krkovicka na cesnakovej marinade... hmh radsej sa vzdam sexu
mastermind
VIP
VIP

Príspevok od používateľa mastermind »

SRneC napísal:maso obsahuje tri aminokyseliny ktore sa nicim inym nedaju nahradit setky sa daju zeleninou ale tieto tri budu vzdy u vegetakov chybat..

maso treba
skoro. ano je pravda ze maso obsahuje niekolko esencialnych aminokyselin, ale nie je pravda ze ich nedokazeme prijat zo zeleniny. Je pravda ze pomer esencialnych AMK voci neesxencialnym je u masa vyssi, ale nie je pravda ze sa niektora dolezieta AMK neda prijat z bezmasitej potrevy.
samozrejme ze dotycny clovek musi co to vediet o zdravom stravovani a musi mat vyvazeny jedalny listok.
samozrejme ze sa to neda len tak, ze ni niekto jedneho dna povie "Od dnes jem iba mrkvu". takto by to neslo
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Nám o tomto povedal jeden učiteľ na ZŠ:
"Človek je pôvodne plodožravec a postupne sa naučil jesť mäso, ale ani dodnes pre neho nie je úplne prirodzené."
Ja mám mäso rád ako ktoré, hovädzinu fakt nemusím, ale bravčovinu aj viackrát do týždňa, kuracie ako ktoré zjem.
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

musel by som mat nejaku chorobu , aby som prestal jest maso ... zelenina je dobra ako priloha k masu ;) ale aby som cely zivot jedol len nieco take, tak to by som nezvladol ... Nikto ma napriklad nepresvedci, ze zo zeleniny mozem ziskat rovnake mnozstvo energie ako z masa, teda pokial by som jej nezjedol tonu na den :-P
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Ludia su uz moc zhyckany a vymyslaju tak voloviny napr ze sa stanu vegetarianmi alebo veganmi.

Keby nemali co zrat, zozrali by aj surove maso a bolo by im jedno ci je zdrave alebo nezdrave.

Inac zaujimalo by ma aky vyznam ma nejest maso?
Opak
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Opak »

NIE niesom proti :twisted:
fikotek
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa fikotek »

Soja je dobra ale nmohl bych to jist porad .. a navic bez kurecich prsicek bych asik umrel :lol:
moni19
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa moni19 »

nie som proti,bez masa by som nedokazala existovat :) vegetarianska strava mi tiez chuti,ale nemohla by som to jest stale.hlavne soju-tu uz len ked vidim,je mi zle :smt078
The Calvin
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa The Calvin »

Teba jes aj maso aj zeleninu aj pit vodu , malinovky , mineralky , aj alkohol a pivo , vino ale vsetko treba do rovnovahy pretoze keby nebolo masa tak by sme namali pevne budovi lebo by stavbari boli slaby ne ?? co je platne zdravie ak neni sila :)
awtt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa awtt »

kali520 napísal:Ludia su uz moc zhyckany a vymyslaju tak voloviny napr ze sa stanu vegetarianmi alebo veganmi.

Keby nemali co zrat, zozrali by aj surove maso a bolo by im jedno ci je zdrave alebo nezdrave.

Inac zaujimalo by ma aky vyznam ma nejest maso?
tu vobec nejde oto ci je zdrave alebo nie!!!, ale o istu filozofiu zivota aby kvoli tebe nemuselo trpiet nejake bezbranne zvieratko
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

awtt to zrejme myslel ironicky, ale k teme

Zvierata urcene na konzumaciu sa zabijaju bezbolestne resp sposobovana bolest je minimalna. Takze zviera urcene na konzumaciu nijak netrpi. A celkovo tato filozofia je velmi sprosta. Ak by tak uvazovali vsetci ludia tak si ani neviem predstavit ake nasledky by to malo (od premnozenia sa dobytka a hydiny az k uplnemu krachu polnohospodarskeho sektoru co by malo za nasledok obrovsku nezamestnanost).
Takze tento argument by urcite neobstal, ale zaujimal by ma aj argument veganov, preco nejedia vajcia, a nepiju mlieko.
Sepiroth
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Sepiroth »

či dokonca med-je to zneužívania zvierat. :lol: ja osobne so žiadnou takouto na hlavu postavenou teóriou nesúhlasím.
samploom
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa samploom »

Mne je len luto vegomanov, ta ich naivita ze nieco svojim konanim zmenia :? . nie nezmenia, len riesia svoj vnutorny "idealisticky boj". Nahovaraju si pre svojpomoc ze im to nechuti, ale pritom reakcia je jasna - obcas je masko fajn, vsakze :twisted: ? Takze neuvedomene trosku trpia, vsade musia byt zasadovy, paradoxne sa citia nad vecou - sak oni su bojovnici za nieco pozitivne..
ked uz tak preferovat nieco ine, ale nie sa "zavret".
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

samploom napísal:Mne je len luto vegomanov, ta ich naivita ze nieco svojim konanim zmenia :? . nie nezmenia, len riesia svoj vnutorny "idealisticky boj". Nahovaraju si pre svojpomoc ze im to nechuti, ale pritom reakcia je jasna - obcas je masko fajn, vsakze :twisted: ? Takze neuvedomene trosku trpia, vsade musia byt zasadovy, paradoxne sa citia nad vecou - sak oni su bojovnici za nieco pozitivne..
ked uz tak preferovat nieco ine, ale nie sa "zavret".
Vieme, že nezmeníme nič, ale veríme, že treba začať od seba... Je to určité presvedčenie. Nenahovárame si, že nám mäsko nechutí, ja napr. nemám vôbec naňho chuť, vlastne som ani nemala problém ho prestať jesť, pretože som necítila potrebu. Potom som mala obdobie, že som si nevedela predstaviť, že nebudem jesť mäso po čínsky, ale nakoniec som zistila, že mám rada tú čínsku zmes a tú vôňu a nie to mäso. :) Neviem, je to strašne individuálne, ja už to beriem ako samozrejmosť nejesť mäso.
Napísať odpoveď