ako správne pripraviť yogi čaj - masala?

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Maki
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

ako správne pripraviť yogi čaj - masala?

Príspevok od používateľa Maki »

cafte ludia... mam taky problemik... kupil som si masalu - yogi caj, a neviem presne ako ho pripravit.. na nete je na to viacero postupov ale zvyknu sa rozhadzat v tom ci dat cierny alebo zeleny caj, ci ma byt caj vo vare ked sa pridava mlieko a tak... verim,ze sa tu niekto objavi zo mi presnejsi postup napise(Spoty,viem ze masalu robievas doma,ozvi sa pls..) - dufam,ze mi niekto helpne, lebo ten caj je great a rad by som ho vychutnaval aj doma... nielen v cajovni... diky
tomo.za
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomo.za »

no pokial moje biedne vedomosti siahaju masala sa robi z cierneho caju, mlieka, cierneho korenia a este par inych korenin :) ale do pripravy sa vobec nevyznam
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

Pokial pouzijes zeleny caj-urcite vodu do varu neprivadzaj..Zvykol som pijavat zeleny caj a zaklad je, nenechat zovriet vodu :idea:
yoplin
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa yoplin »

do masale nejde zeleny caj (tusim), je tam nejake korenie, skorica a hlavne mlieko. ked sme chodievali do cajovne, tak som ho pijaval dost casto, ale pri priprave som nebol ani raz :?
peace
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa peace »

dudo02 napísal:Pokial pouzijes zeleny caj-urcite vodu do varu neprivadzaj..Zvykol som pijavat zeleny caj a zaklad je, nenechat zovriet vodu :idea:
Nie je pravda. Vodu treba nechať zovrieť a následne nechať ochladiť na cca. 80°C (podľa druhu čajových listov).
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

oki - bol som v piatok v cajke a osm sa spytal... ze staci len pridat mlieko po uvareni yogiho.. nic viac... ze to uz su potom rozne druhy ak tam pridavas ine veci, ale cisty yogi ze - nechas zovriet vodu tak 20-30s, prisypes 2-3 lyzicky, nechas na miernom ohni povarit 20 minut, prilejes mlieko a odcedis
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

peace napísal:Nie je pravda. Vodu treba nechať zovrieť a následne nechať ochladiť na cca. 80°C (podľa druhu čajových listov).
Aky je v tom rozdiel?

Teda samozrejme,bavim sa o vode pitnej...
Napísať odpoveď